ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:115/1282)

Ciasto Kubuś 532

Ciasto Kubuś to zdecydowanie jedno z lepszych ciast. Puszysty biszkopt, masa budyniowa na bazie soku Kubuś, krem śmietankowy o lekko pomarańczowym smaku. Całość zwieńczona galaretką pomarańczową i delicjami – pycha! Jeżeli nigdy nie jadłeś tego ciasta, to musisz je wypróbować!   SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli SKŁADNIKI(...)innego 3 budynie waniliowe Sok z połówki cytryny SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 500 ml śmietanki kremówki 1 galaretka pomarańczowa 250 ml gorącej wody DODATKOWO: opakowanie Delicji pomarańczowych 2 galaretki pomarańczowe 600 ml gorącej wody sok wyciśnięty z całej pomarańczy   Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Przeczytaj cały przepis - Ciasto Kubuś at AleTorcik

AleTorcik
Ciasto „Owocowe marzenie” – biszkoptowe ciasto z owocowym kremem 147

Ciasto „Owocowe marzenie” – biszkoptowe ciasto z owocowym kremem. Wiosna… czy Wy też tak kochacie tą porę roku? Zieleń, wszystko budzi się do życia. Ja kocham ten czas. Również w mojej kuchni jest coraz bardziej kolorowo. Odchodzą w kąt pierniki, wypieki z cynamonem, teraz królują inne połączenie. Pełne owoców, kolorów. I choć na działkowych krzaczkach(...)Ulubiona owocowa mieszanka na wyciągnięcie ręki o każdej porze roku Weekendowe rodzinne chwile zawsze spędzamy przy wspólnych rozmowach i dobrym cieście. Tym razem przygotowałam ciasto „Owocowe marzenie”. Pyszna biszkoptowa tarta z owocowym kremem i dużą porcją owoców. Do tego odrobina jadalnych płatków róż. Coś cudownego! Polecam Wam takie połączenie. Moja rodzina była zachwycona Składniki: Na biszkoptowy spód

Słodkie okruszki
Tort jeżynowy w stylu Drip Cake 311

truskawkowy 300 g jeżyn 2 łyżki cukru 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżeczki żelatyny Nasączenie 200 ml niegazowanej wody 2-3 łyżeczki cukru 5 łyżek soku z cytryny Krem waniliowy 300 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej Polewa drip 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietanki kremówki Dodatkowo(...)biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Krem jeżynowy Do jeżyn dodajemy cukier i podgrzewamy na małym ogniu, aż owoce puszczą sok. Gotujemy przez 2-3 minuty i zdejmujemy z palnika. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej

Wędrówki po kuchni
Tort urodzinowy Kitty 256

łyżki soku z cytryny 400 g sera mascarpone 300 ml śmietanki kremowej 36% 3-4 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy 250 g truskawek 2 łyżki cukru 1/2 galaretki truskawkowej Krem maślany na bezie szwajcarskiej 460 g masła 360 g drobnego cukru 6 białek 1 łyżeczka pasty z wanilii Nasączenie 200 ml niegazowanej wody 2-3 łyżeczki cukru 5 łyżek soku(...)biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Krem truskawkowy Truskawki kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy cukier i podgrzewamy na małym ogniu, aż owoce puszczą sok. Gotujemy przez 2-3 minuty i zdejmujemy z palnika. Żelatynę rozpuszczamy

Wędrówki po kuchni
Ciasto cytrynowo-kokosowe 164

Kiedy dzień jest upalny, nachodzi ochota na coś orzeźwiającego, chłodnego. I takie jest też to ciasto! Krem nie za słodki, nie zapychający i nie mdlący, a za to bardzo rześki i przyjemnie kokosowy z kwaskową, cytrynową nutką. Przepyszny, puchaty i dobrze nasączony biszkopt wspaniale dopełnia całości. POLECAM!   Składniki:   BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki maki ziemniaczanej(...)sztywno, dodawać małymi porcjami cukier miksować, następnie żółtka, miksować. Na koniec wsypać przesiane obie mąki i lekko wymieszać z całością łyżką. Piec około 30 minut w 170 st. KREM:   200 g wiórków kokosowych 1 duży (400ml) jogurt grecki 0,5 litra śmietany kremówki 30 % 2 galaretki cytrynowe 6 łyżek cukru pudru  PONCZ: 1/2 szklanki wrzątku

Cakes By Kejt
Domowe masło orzechowe 114

Domowe masło orzechowe to pyszny dodatek nie tylko do pieczywa. Masło orzechowe świetnie sprawdza się jako składnik kremów, ciast i ciasteczek, jak również w daniach wytrawnych, którym nadaje delikatnego orzechowego smaku. Szybki do przygotowania deser jednoskładnikowy, gdyż w zasadzie wystarczy blenderem rozetrzeć lekko podprażone orzeszki ziemne i mamy pyszne masło orzechowe. U mnie masło jest z dodatkiem miodu naturalnego(...)powstanie. Robienie masła orzechowego w zależności od jakości orzeszków, zajmuje około 30 minut. Podczas rozdrabniania, jeśli blender nie ma dużej mocy, róbmy częste przerwy. Domowe masło wykorzystałam w kremie do piernika z masłem orzechowym , polecam takie połączenie, smakuje wspaniale. Składniki: 300 g lekko prażonych orzeszków ziemnych 1 1/2 łyżeczki miodu naturalnego 1/2 łyżeczki soli himalajskiej (zwykłej mniej) Jak zrobić domowe

Kuchcik gotuje
Tort kokosowy z kremem budyniowym 153

pracy i oczywiście będziecie potrzebowali pomoc silnej osoby przy otwarciu kokosa. Napiszę Wam dwa sposoby przygotowania tego ciasta. Z orzechem kokosa i z mleczkiem kokosowym z puszki. Pyszne ciasto, a biszkopt puszek Na drugi dzień jest lepsze, wszystkie składniki super się łączą. Przygotowanie biszkoptu – patrz tu Biszkopt mojej mamuśki, zawsze wychodzi . Upiec i ostudzić. Blaszka okrągła o średnicy(...)ognia i lekko przestudzić. Wykonanie – biszkopt przeciąć na pół lub na trzy warstwy. Na każdą warstwę rozłożyć ciepły krem budyniowy i obsypać potartym kokosem. Na górę ciasta położyć ostatnią warstwę kremu budyniowego i rozłożyć wiórkami z paczki. Wstawić ciasto do lodówki, żeby krem lekko stwardniał. Drugie wykonanie – użyć mleczka kokosowego z puszki i wiórki kokosowe. Wykonanie jak wyżej

Kuchnia Pokoleń
CIASTO KAPITAŃSKIE 143

Pyszne ciasto z kremem adwokatowym i biszkopcikami. Jak dla mnie bardzo smaczne, delikatny biszkopt, krem adwokatowy do tego delicje i bita śmietana. Ciasto nasączyłam pyszną herbatą Teekane Blasck Label  herbaty-czarne SKŁADNIKI :             biszkopt :  3 duże jajka 1/2 szklanka cukru 3 łyżki oleju 3 saszetki  herbaty TEEKANE Black Label Lemon

Kulinarne Fantazje Marioli
Karpatka 198

Obłędne ciasto, z najlepszym na świecie kremem! Smak dzieciństwa, znany chyba wszystkim :) To jedno z tych ciast, które zawsze znajdzie swoich amatorów, do którego smaku każdy chętnie wraca. Pięknie wygląda, wręcz urzekająco... Ostrzegam tylko, ciężko poprzestać na jednym kawałku ;) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw(...)zrobiły się w nim grudki. Budyń przykryć folią, dokładnie wystudzić. Masło utrzeć na jasną, puszystą masę. Następnie łyżka po łyżce dodawać zimny budyń, cały czas ucierać. Gotowy krem wyłożyć na wystudzony blat ciasta, przykryć drugim plackiem. Wierzch ciasta obficie oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
SLONECZNIKOWIEC Z KREMEM ADVOCATOWYM 798

Przepyszne ciasto z dwoma kremami - advocatowym i śmietanowo-serowym z chrupiącym prażonym słonecznikiem, to doskonała propozycja na nadchodzące święta wielkanocne. SKŁADNIKI Ciasto:blaszka o wymiarach 24x38 cm 7 jajek, 1 szkl. cukru, 1 szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 lyżka kakao Krem kajmakowy: puszka kajmaku Helio, 200 g masła, 1 łyżeczka kakao Krem śmietanowo-serowy: 200 g kremówki(...)patelni rozpuszczamy masło, dodajemy słonecznik i cukier, prażymy na złoto, studzimy, odkładamy 3 łyżki do dekoracji. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła i śmietany. Przełożenie: Ciasto smarujemy kremem kajmakowym, smarujemy lekko dżemem, przykrywamy drugim biszkoptem, przekładamy jasnym kremem, smarujemy czekoladą

słodki bratek
Chrupiący torcik z waflami ryżowymi, kremem jogurtowym i jagodami 168

który zaskoczy Was swoim smakiem, pozytywnie oczywiście ;) Ciasto z dodatkiem wafli ryżowych, które przyjemnie chrupie podczas jedzenia oraz krem jogurtowy i jagody. Smakuje jeszcze lepiej niż wygląda ;) Ciasto można przełożyć dowolnym kremem, również inne owoce doskonale będą do niego pasowały. Polecam bardzo! :) Składniki na ciasto: 50 g naturalnych wafli ryżowych Kupiec 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)jagód i delikatnie wymieszać. Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Pierwszy blat ciasta ułożyć na paterze, wyłożyć 1/3 kremu, przykryć drugim krążkiem, posmarować kolejną warstwą kremu. Na krem położyć ostatni blat ciasta, rozsmarować resztę masy jogurtowej i udekorować jagodami. Schłodzić w lodówce. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji

Domowa cukiernia Ewy
Frużelina z wiśni do ciast, deserów, budyniu 178

stole a to z tego względu, że mąż za nimi nie przepada. Robi jednak wyjątek dla frużeliny. To gęsta masa z owocami wiśni, jaką możemy dekorować budyń, dodawać do ciast, kremów, nadziewać nią naleśniki czy babeczki. Zastosować frużeliny jest naprawdę dużo, a ogranicza nas jedynie wyobraźnia. U mnie przepis bardzo podstawowy, jednak możecie sami dosmaczyć według własnych upodobań swoją frużelinę(...)soczyste, może zajść konieczność dodania nieco więcej mąki. Chodzi generalnie o uzyskanie gęstej konsystencji. Nawet jeśli nie lubisz wiśni, zrób chociaż jeden słoik frużeliny;) Drukuj Frużelina z wiśni do ciast, deserów, budyniu window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 kg wiśni 2 szkl. cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szkl. wody sok z cytryny wanilia opcjonalnie Sposób przygotowania Wiśnie myjemy

Mieszam w Garnku
Migdałowiec na krakersach według Siostry Anastazji 294

każdej sytuacji. Szczególnie takie, które są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Takie jest właśnie to ciasto - szybkie i baaaardzo smaczne! Zaś chrupiące płatki migdałowe są pysznym zwieńczeniem ciasta... foremka 23x33 cm Krem budyniowy: 1litr mleka,  szklanka mąki pszennej,  łyżka mąki ziemniaczanej,  3/4 szklanki cukru, jajko,  budyń waniliowy,  250g masła.  W połowie mleka rozrobić mąki(...)cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach wrzątku, ostudzić i dodać do śmietany. Masę wyłożyć na ciastka.  Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, ostudzić i posypać wierzch ciasta. Przechowywać w lodówce. Źródło:  Cukierenka Klementynki

Z miłości do słodkości
Caryca z brzoskwiniami 315

kostkę brzoskwinie. 7. Obie galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody. Tężejące wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki. 8. Kiedy galaretka dobrze zastygnie, smarujemy ją pozostałym kremem i przykrywamy drugą połową ciasta. 9. Wszystkie składniki na polewę(...)wkładamy do garnka i podgrzewamy. Kiedy dobrze się połączą i zgęstnieją wylewamy na ciasto. Wstawiamy je ponownie do lodówki. Smacznego! Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: biszkopt , Boże Narodzenie , brzoskwinie , ciasto , galaretka , kakao , krem , ocet , polewa , Wielkanoc

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty