Naturalny olejek pomarańczowy ( do ciast, kremów itp. )

Naturalny olejek pomarańczowy ( do ciast, kremów itp. )

Naturalny olejek pomarańczowy ( do ciast, kremów itp. )

Składniki : 3 - 4  szt. zdrowych dorodnych dojrzałych pomarańczy (najlepiej z uprawy ekologicznej) czysta wódka 40 % Sposób wykonania :   P omarańcze dokładnie umyj szczoteczką w letniej wodzie, następnie sparz wrzątkiem, osusz. Obierz cieniutko ze skórki bez białej błonki. Skórkę pokrój na małe kawałki, wrzuć do małego słoiczka.  Zalej wódką tak, aby wszystkie skórki były przykryte alkoholem. Słoiczek szczelnie zamknij wieczkiem i odstaw w ciemne miejsce na 2 miesiące. Pamiętaj, aby od czasu do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.