ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:110/1282)

Ciasto marchewkowe z kremem miętowym 161

Rewelacyjne , bardzo orzeźwiające ciasto - marchewkowe z kremem miętowym . Bardzo polecam do wypróbowania takiego połączenia . Sama miałam małe wątpliwości ale spróbowałam i się nie zawiodłam . Wręcz przeciwnie :) Teraz już jestem pewna że jeszcze nie jeden raz pojawi się u nas w domku to ciasto :) Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia(...)suchego patyczka ok. 40 minut. Krem miętowy : Rozpuszczamy landrynki w 100 ml wody. Śmietanę kremówkę 30 % ubijamy i dodajemy serek mascarpone . Lekko przestudzone landrynki wlewamy do kremu. Delikatnie mieszamy. Wykładamy na upieczone ciasto marchewkowe. Dodatkowo: Płatki migdałowe prażymy na patelni i posypujemy nimi ciasto . Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciemna "Krówka" 100

wyjęciu przekładamy na ściereczkę i studzimy . Po wystygnięciu kroimy na dwie części. Każdą nasączamy ponczem. Śmietanę ubijamy dokładnie , pod koniec ubijania dodajemy cukier i kakao oraz rozpuszczoną żelatynę. Przekładamy ciasto kremem i wkładamy do lodówki na około godzinę, W tym czasie przygotowujemy polewę. Rozpuszczamy masło w garnuszku, dodajemy mleko i kakao. Doprowadzamy do wrzenia , co chwilę mieszając po czym studzimy

Kuchnia Pełna Emocji
TARTA Z MASCARPONE I OWOCAMI 132

Tarta z mascarpone i owocami, czyli kruche ciasto krem śmietanowy i owoce to po prostu niebo w gębie a w dodatku bardzo szybka do zrobienia. Doskonała z malinami, borówkami, jagodami, truskawkami czy innymi dowolnymi owocami. Czy można chcieć więcej? Składniki: Na ciasto: * około 3 szklanki mąki pszennej * 3/4 szklanki cukru * 150 g margaryny * 2 żółtka * 2 łyżki kwaśnej

Zrób to smacznie
Bardzo kruche babeczki z kremem budyniowym i owocami 304

babeczki nak\u0142ada\u0107 krem, ozdabia\u0107 owocami.\r","Mo\u017cna serwowa\u0107 same, posypane cukrem pudrem lub tart\u0105 czekolad\u0105"]} Drukuj Bardzo kruche babeczki z kremem budyniowym i owocami Składniki Ciasto 370 g mąki pszennej 250 g smalcu lub palmy (dałam 100 g smalcu i 150 g twardego masła) szczypta soli 100 g cukru pudru 3 żółtka(...)dekoracji Sposób przygotowania Ciasto Ze składników szybko zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto zawinąć w folię i wsadzić do lodówki na godzinę. Po tym czasie wylepiać ciastem natłuszczone foremki. Piec do zrumienienia w 180 stopniach. Krem Ugotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przykryć folią do ostudzenia. Ubić 100g masła, dodając po łyżce budyń. Na wystudzone babeczki nakładać krem, ozdabiać owocami. Można

Mieszam w Garnku
Ciasto z kremem karpatkowym i wiśniami 69

Ciasto z kremem karpatkowym i wiśniami – lepsze niż niejeden tort! :) Blaszka o wym. 25cm x 25cm. Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej   Skład The post Ciasto z kremem karpatkowym i wiśniami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Wuzetka z kaszą manną 345

Pyszna kremówka - niby wuzetka z dużą ilością kremu, z kaszą manną. Dodatkowo przed nałożeniem kremu można posmarować ciasto powidłem śliwkowym. Będzie mniej słodkie. Ciasto: 8 dużych jajek 5 łyżek mąki tortowej 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru 1 łyżka octu 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki mleka ok. 3,5 łyżki kaszy manny błyskawicznej(...)białości, dodać spirytus, a następnie małymi partiami masło. Gdy masa będzie jednolita i puszysta dodać stopniowo wystudzony kleik. Jeszcze chwilę miksować do uzyskania gładkiego kremu.          Wystudzone ciasto nasączyć syropem z wody, cukru i alkoholu. Na wierzch wyłożyć cały krem, wyrównać i schłodzić.          Składniki polewy

Praktyczna pl
Czekoladowe Brownie z kremem orzechowym 103

tortownicy o średnicy ok. 26 cm (lub wyłożonej papierem do pieczenia). Orzechy uprażyć i zmienić po czym dodać cukier i masło, całość zmiksować do powstania gęstej, kremowej masy. Posmarować kremem ciasto. Piec w temperaturze 190 st.C około 35-40 minut. Smacznego

Z notatnika
Truskawkowa kula -ciasto 162

może być zbyt spieczone , bo będzie się kruszyć. Gorący biszkopt obracamy wraz z papierem do góry i zdejmujemy papier. Miskę o średnicy 24 cm na górze wykładamy ciastem. Dno i boki. Krem truskawkowy 600 ml śmietany kremówki 36% 3 czubate łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 300 g truskawek 1 cytrynowa galaretka 3 łyżki cukru Dodatkowo 6-7 okrągłych(...)miski. Na kremie ułożyć lekko wciskając biszkopty. Odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny. Po tym czasie do miski z ciastem przyłożyć talerz i odwrócić miskę wykładając ciasto na talerz. Krem 200 g śmietany kremówki 36% 2 płaskie łyżki cukru pudru Całość ubić na sztywną masę. Ubitą śmietaną posmarować całość ciasta, wygładzając na gładko. Polewa 200 g mleka skondensowanego

O kuchni z uczuciem
Makowa panienka 746

internecie krążą różne wersje tego ciasta,ja dołączam swoją. Większość ciast przełożona jest kremem budyniowym,bywają też z masą śmietanową.  Ja zrobiłam masę budyniową bez użycia gotowych budyni i uperfumowałam ją na waniliowo. Górę ciasta ozdobiłam prażonymi płatkami migdałowymi.    ciasto: 8 białek 4 żółtka  100 g cukru 150 g maku 100 g wiórek kokosowych(...)wystygnięcia. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę,dodawać po łyżce budyniu. Utrzeć gładki krem,pod koniec ucierania dodać ekstrakt waniliowy. Gotowym kremem przełożyć upieczone placki zostawiając trochę kremu do posmarowania góry ciasta. Płatki migdałowe uprażyć na gorącej patelni i posypać nimi ciastoCiasto wstawić do schłodzenia do lodówki na kilka godzin

Kolorowa kuchnia Elki
Kostka Wiśniowa 532

ciasto z wiśniami musi być :) Przepis pochodzi ze wspaniałej strony Moje Wypieki . Jak zwykle gdy robię ciasto od Pani Doroty, jest ono efektowne i bardzo smaczne ;) Słodkie ciasto czekoladowe i kwaśny krem świetnie się komponują. Dla tych co wolą słodsze ciasta, proponuję jednak dosłodzić krem, gdyż moje rodzinne łasuchy narzekały, że trochę za kwaśne. Trzeba też przyznać, że ciasto jest(...)lekkiego zgęstnienia. Układamy kolejno: 1. Ciasto kakaowe- ciasto można nasączyć likierem wiśniowym, lub sokiem z cytryny 2. Połowa kremu wiśniowego 3. Ciasto kakaowe- również możemy nasączyć 4. Połowa kremu wiśniowego- ciasto wstawiamy do lodówki, a gdy krem wiśniowy całkowicie stężeje, wykładamy polewę. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Tort świąteczny Choinka 174

tortu-choinki pewnie będzie jeszcze makowiec i może keks, bo to ulubione ciasta mojej rodziny. Nie zabraknie też drobnych ciasteczek , bo te mogą poleżeć ukryte w szczelnie zamykanych pojemnikach i zawsze znajdą się na nie chętni. Ale ozdobą stołu ma być słodka Choinka czyli tort przekładany dwoma kremami, z nutą przypraw korzennych i cytrusów. Tort w kolorze zielonym, przybrany jadalnymi

Smaczna Pyza
Babeczki z niespodzianką 289

dużą okrągłą tylką. Moja miała jednak tylko 1,5 cm szerokości więc zdecydowałam się w kolejnych babeczkach na wersję wycinaną kieliszkiem. Do wyciętego otworu sypiemy cukiereczki i przykrywamy resztą ciasta. Krem przekładamy do worka cukierniczego lub szprycy. Można też wykorzystać mocny woreczek strunowy (ostatnio znalazłam je w Ikei w bardzo dobrej cenie). Wyciskamy na babeczkach duże różyczki, tak, żeby przykryć

Ciastkozercy
Metrowiec 615

Metrowiec to ciasto, które robiłam już kilka razy i za każdym razem z ogromną przyjemnością do niego wracam. Dlaczego? Przecież to tylko dwa ciasta (jasne i ciemne) przełożone najprostszym kremem budyniowym i oblane czekoladą... Zatem co jest w nim takiego magicznego? Chyba sposób podania i to, jak się pięknie prezentuje na talerzu! Upieczone ciasta kroi się w kromeczki i smarując(...)Smarować je kremem budyniowym i przyklejać na przemian jasne i ciemne ciasto. Należy zrobić dwa takie metrowce, ponieważ jeden byłby za długi ;) Wierzch i boki ciast również wysmarować kremem. Oba metrowce schłodzić w lodówce.       W międzyczasie przygotować polewę czekoladową: W tym celu mleko i cukier umieścić w garnuszku, podgrzewać. Gdy cukier się rozpuści, dodać pokrojone

Nastoletnie Wypiekanie
Tort komunijny 119

Krem maślany pod masę cukrową 200 g masła 170 g cukru pudru 1-2 łyżki mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Nasączenie 20 ml zaparzonej herbaty 1 łyżka cukru 3 łyżki soku z cytryny Dodatkowo 800 g masy cukrowej białej 250 g masy cukrowej zielonej 200 g masy cukrowej fioletowej 150 g masy cukrowej zielonej klej spożywczy złoty pyłek do ciast(...)biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Krem z białej czekolady Do rondelka przelewamy śmietanę i dodajemy połamaną czekoladę. Podgrzewamy cały czas mieszając do momentu, aż czekolada się rozpuści i składniki dobrze połączą się. Pamiętajmy

Wędrówki po kuchni
Lemmy 179

wlewamy śmietanę, wkładamy ser mascarpone, 20 ml whisky i syrop "kolowy" ( możemy dać go mniej i dodać pod koniec więcej do smaku). Całość ubijamy na sztywno i przekładamy gotowym kremem ciasto. Górę ciasta polewamy roztopioną czekoladą i dekorujemy np malinami

Malinowe Pocałunki