ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:59/181)

Muffinki z masą orzechową i kremem budyniowym 203

Małe, podzielne, z orzechowym środkiem muffinki z kremem budyniowym. Udekorowane małymi ozdobami zachęcą nie tylko dzieci. 9 szt: Muffinki: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ szklanki cukru 1 łyżka kakao 1 jajko ¼ szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 9 łyżeczek masy orzechowej Krem: 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy(...)papierowymi papilotkami nalewamy po jednej łyżce ciasta. Do każdej muf finki dokładamy na środku po łyżeczce masy orzechowej. Przykrywamy masę kolejną łyżką ciasta. Blaszkę wstawiamy do nagrzanego do 200*C piekarnika. Pieczemy przez 20 minut. Studzimy. Krem budyniowy: Do garnka wlewamy jedną szklankę mleka oraz wsypujemy cukier. W reszcie mleka rozpuszczamy proszek budyniowy. Gdy mleko wrze dolewamy resztę i energicznie

VioletoweKucharzenie
Ciasto budyniowe z bananami i galaretką 1188

cukrem – 2 op– masło – 200 g– żółtko – 4 szt– cukier – 1 szklanka– mąka – 1 szklanka– aromat waniliowy do ciast – 1 łyżka– herbatniki – ok. 250 – 300 g– banan – 2 szt– galaretka cytrynowa – 1 op* można zastąpić śmietankowymSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Cztery szklanki mleka zagotowujemy(...)gotującego się mleka.Ciągle mieszając, gotujemy aż zgęstnieje i powstanie gładka masa bez grudek. Połowę ciastek wykładamy na blachę posmarowaną tłuszczem. Na herbatniki wylewamy gorący krem budyniowy i resztę ciastek na wierzch.Na wystudzone ciasto nakładamy pokrojone w plasterki banany i zalewamy lekko teżejącą galaretką cytrynową.Odstawiamy do lodówki na kilka godzin ( a jeszcze lepiej

Ostra na Słodko
Tarta serowo-jabłkowa 179

robocie kuchennym ) Foremkę pokryta papierem do pieczenia wylepiamy rozwałkowanym ciastem. Wstawiamy do lodówki na 40 minut. Jajka ubijamy z cukrem pudrem na puszysty krem. Dodajemy stopniowo ser ,proszek budyniowy , rodzynki i dokładnie mieszamy. Foremkę z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i podpiekamy spód ok. 15 do 20 minut ( obserwujemy ciasto - jak zrobi się złociste wyjmujemy

Różne smaki w kuchni
Tarta serowo-jabłkowa 200

robocie kuchennym ) Foremkę pokryta papierem do pieczenia wylepiamy rozwałkowanym ciastem. Wstawiamy do lodówki na 40 minut. Jajka ubijamy z cukrem pudrem na puszysty krem. Dodajemy stopniowo ser ,proszek budyniowy , rodzynki i dokładnie mieszamy. Foremkę z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i podpiekamy spód ok. 15 do 20 minut ( obserwujemy ciasto - jak zrobi się złociste wyjmujemy

Słodkości i nie tylko
Jabłkowe babeczki z bakaliami 149

Jabłkowe babeczki z bakaliamiBabeczki jabłkowe są nieco innym wariantem ciasta jabłkowego, które już kiedyś pojawiło się na blogu.  W przeciwieństwie do ciasta mają tę zaletę, że

Ciastkozercy
Ciasto prince polo 409

około 25 minut (do tzw. suchego patyczka). Studzimy, a następnie przekrawamy ciasto wzdłuż na pół. --> Biszkopt orzechowy: --> Cukier, orzechy, kokos, wafelki i proszek do pieczenia wymieszać razem. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy wymieszane wcześniej suche składniki, mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut. Studzimy. --> Masa budyniowa: --> Do miski przelewamy jedną szklankę mleka, dodajemy obie mąki, cukier i żółtka(...)Ucieramy. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do kremu budyniowego. Miksujemy do połączenia się składników. --> Wykonanie: --> Na dnie blaszki układamy jedną część biszkoptu kakaowego. Na nim rozsmarowujemy połowę masy budyniowej. Przykrywamy biszkoptem orzechowym, dociskamy. Wykładamy resztę masy budyniowej i układamy na niej drugą część biszkoptu kakaowego. Na wierzch ciasta wylewamy rozpuszczoną czekoladę. --> Smacznego Post Ciasto prince polo pojawił się

Marta Gotuje
TORT SŁONECZNIKOWY 216

Przepyszny tort z kremem budyniowym,masą krówkową oraz słonecznikiem  Biszkopt jasny SKŁADNIKI: (tortownica 22cm) 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki pestek   słonecznika SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka(...)pieczenia. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas można przekroić. Krem budyniowy Składniki  1l mleka 6 łyżek mąki pszennej 2 łyżek mąki ziemniaczanej 4 żółtka 6 łyżek cukru cukier waniliowy lub inny

RAROSSA
ciasto 3 bit 253

Formę do ciasta o wymiarach 21x26 cm wyłożyłam herbatnikami. Rozsmarowałam na nich masę krówkową. Przykryłam kolejną warstwą ciastek (zamiennie użyłam krakersów), na które wyłożyłam krem budyniowy. Następnie ciastka i bita śmietana. Wierzch posypałam startą czekoladą. Ciasto wstawiłam do lodówki - musi w niej poleżeć co najmniej 24 godziny, wtedy jest najsmaczniejsze i bez problemu daje się pokroić

babka w formie
Piernik z porzeczkami i kremem z kaszy manny 5201

mojej inwencji twórczej powstało to oto ciasto. Piernikowe blaty przełożone kremem na bazie kaszy manny oraz pyszną masą porzeczkową, która doskonale przełamuje słodycz ciasta swoją nutą kwasowości. Goście byli zachwyceni :) Zamiast kremu grysikowego możecie użyć kremu budyniowego a w porzeczkach pominąć dżem. Jednak dzięki dżemowi, masa nie jest do końca twarda a przyjemnie "żelowa". Najlepiej przed podaniem schłodzić ciasto kilka(...)wypływa po bokach. Do oblania ciasta możecie wykonać swoją ulubioną polewę lub rozpuścić gorzką czekoladę. Ja z braku czasu posłużyłam się gotowcem :P   Mała blaszka (20x36) Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka kwaśnej śmietany 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki miodu 150 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 opakowanie przyprawy do piernika

My simple kitchen
Ciasto migdałowe z gruszkami i galaretką 163

Migdałowy biszkopt przełożony kremem budyniowym a na wierzchu warstwa gruszek i galaretki.  biszkopt: 4 jajka + 2 białka 3/4 szkl. cukru 100 g mielonych migdałów 2 łyżki mąki tortowej 1 łyżka proszku do pieczenia  krem: 500ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru migdałowego 2 żółtka 200 g masła ponadto: gruszki(...)ubić na sztywną pianę,dodać cukier, po jednym żółtku i miksować jeszcze kilka minut. Do masy jajecznej dodać mielone migdały,mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać i przelać ciasto na blaszkę o wym. 25/29 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180ºC przez 35 minut. Biszkopt ostudzić i przekroić na 2 placki. Odlać 1/2 szklanki mleka od przygotowanej

Kolorowa kuchnia Elki
Bananowa krówka bez pieczenia 1751

Bananowa krówka bez pieczenia – szybkie i bardzo proste ciasto, które wręcz rozpływa się w ustach! Kruche herbatniki, krem budyniowy, banany i kajmakowa pianka – brzmi pysznie? I tak jest! :) Poniższe składniki wystarczą na blaszkę o wymiarach 22cm x 22cm. Krówka bananówka bez pieczenia świetnie się sprawdzi, gdy mamy ochotę na coś słodkiego, prostego, a piekarnik szwankuje ;) Więcej pomysłów(...)400ml mleka zagotować, wlać mieszankę budyniową i cały czas mieszać, by nie powstały grudki. Gotować do czasu, aż masa będzie bardzo gęsta (od tego punktu baaaardzo zależy późniejsza gęstość kremu budyniowego – łyżka, że tak powiem, powinna stać sztywno w budyniu po ostudzeniu). Ostudzić, najlepiej przykrywając garnek folią spożywczą, by na powierzchni budyniu nie zrobił się “kożuch”. Masło

Kulinarne Przeboje
Ciasto Delicje 160

domowym zeszycie od dawien dawna. Przyznaję, że robiłam je dość często. Uwielbiam je za smak, łatwość i szybkość wykonania, co nie zawsze współgra w ciastach typu przekładaniec. Uwielbiam za puszysty biszkopt, pyszny krem budyniowy, orzechy, czekoladę, rodzynki, galaretkę i za domową ciemną polewę. Bardzo Wam polecam.    Składniki na biszkopt:   6 jaj 180 g cukru 170 g mąki pszennej 6 łyżek(...)wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Wystudzone ciasto przekrawamy wzdłuż, uzyskując dwa blaty. Z jednego z blatów, za pomocą foremki lub np. kieliszka wycinamy kółeczka, w lekkich odległościach od siebie.   Krem:   500 ml mleka 160 g cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki

Made By Mom And Son
Kremówka 360

ponacinałam na kształt herbatników (radełkiem), aby potem łatwiej było kroić. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180º C, piekłam do lekkiego zarumienienia (ok. 15-20 minut).  W międzyczasie przygotowywałam masę budyniową. Odlałam 3/4 szklanki mleka, resztę zagotowałam z cukrami i śmietaną. Do pozostałej części mleka dodałam żółtka, obie mąki i wanilię – dokładnie wymieszałam, aby nie było grudek – wlałam(...)robota na najniższe i dodawałam po łyżce  zimnego budyniu. Na koniec wsypałam bitą śmietanę w proszku Śnieżka i jeszcze chwilę mieszałam robotem.Placek stanowiący spód ciasta lekko posmarowałam kwaśnym dżemem (z czarnej porzeczki), na to wyłożyłam krem (użyłam worka cukierniczego i tylki w kształcie gwiazdy – łatwo, szybko i równo).  Na masę wyłożyłam drugą część ciasta i posypałam cukrem pudrem.Kremówkę

mojewypiekiinietylko
Ciasto Pomadka 1015

Ciasto Pomadka jest prostym składanym ciastem z bezą kokosowo-makową, przełożoną kremem budyniowym na biszkopcie wzbogaconym o nutę alkoholu

Z Hrabiną w kuchni