ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:63/181)

karpatka domowa na maśle z kremem budyniowym... 152

Składniki: ciasto: woda 1,5 szklanki , masło 125 gram, mąka tortowa 1,5 szklanki, jajka 5 sztuk "M" krem budyniowy: mleko 1/2 litra + 1 szklanka, cukier 4 łyżki, budyń waniliowy 2 opakowania, sok z cytryny 1 łyżka, masło miękkie 12,5 dag, cukier puder - ile potrzeba Wodę zagotować z masłem, wsypać mąkę i szybko zamieszać do gładkiej masy, zdjąć(...)pieczenia, ciasto rozsmarować na dnie blachy, piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec 25 minut następnie w 160C z 20 minut, 5 minut przed końcem zmieniłam na termoobieg, ciasto dobrze wystudzić i przekroić na połowę. Ciasto można upiec w dwóch mniejszych formach, dla mnie jest wygodniej w jednej i podzielić na pół upieczone ciasto. Budynie wymieszać

W Mojej Kuchni Lubię
Coraz WIĘCEJ kofeiny na Festiwalu Kawy 185

śniadaniowe czy na lekki lunch oraz wybór piwa i wina (już wkrótce).  Właścicielki podkreślają, że w kuchni nie używają półproduktów - pracują na naturalnych składnikach , a wszystkie kremy i ciasta wykonują samodzielnie od zera [źródło: Trójmiasto ]. Ta autorska cukiernia zlokalizowana jest bardzo wygodnie, bo tylko rzut beretem od Ulicy Świętojańskiej - niekwestionowanego, kulinarnego centrum Gdyni . Mieszkańcy kojarzą to miejsce głównie(...)aromatu i smaku , że dodatki okazały się niepotrzebne. Serio, bardzo dobra kawa! Profiteroles - czyli po polskiemu po prostu ptysie :) Zwykle nadziane są bitą śmietaną lub kremem budyniowym. W tym przypadku jednak króluje delikatne mascarpone . Ciasto ptysiowe okazało się przyjemnie miękkie , o ciekawej fakturze za sprawą kruszonki - zwracam zwykle na nie baczną uwagę, bo przy typowych ptysiach z cukierni często męczę

Grunt to przepis!
Ciasto kokosowe z brzoskwiniami 165

połączenia składników. Składanie ciasta: Biszkopt przekroić na dwa oblaty. Oba nasączyć herbatą. Na dolnym wyłożyć równomiernie brzoskwinie. Następnie wyłożyć krem kokosowo-budyniowy, a na nim górny biszkopt. Na wierzchu biszkoptu rozsmarować równomiernie krem brzoskwiniowy i włożyć ciasto do lodówki, aby stężało. Dekoracja: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier waniliowy i cukier puder. Na koniec dodać śmietan-fix i krótko zmiksować

Passions hobbies life
Klasyczna napoleonka 131

masę budyniową. Drugi blat ciasta kroimy, ostrym nożem na około 20-24 kwadraty, które umieszczamy na powierzchni masy, lekko dociskając je do kremu (ułatwi nam to późniejsze krojenie ciasta, etap ten możemy pominąć i przykryć masę budyniową całym blatem ciasta). Wystudzone ciasto oprószamy obficie cukrem pudrem. Jeśli wolimy słodsze ciasta, zwiększmy ilość cukru, w masie budyniowej do 1 szklanki

KulinarneImpresje.pl
Ciasto z krakersami bez pieczenia 38689

wykonania. Pyszny krem budyniowy wspaniale łączy się w tym deserze z krakersami i aksamitną polewą czekoladową. Z moich obserwacji wynika, że nie tylko ja lubię szybkie do przygotowania ciasta bez pieczenia, ale duża część z Was również chętnie sięga po przepisy na takie ciasta. Ciasto z krakersami bez pieczenia jest z pysznym, rozpływającym się w ustach kremem i jedyne czego

Kuchcik gotuje
Tarta z kremem matcha i figami 201

więc krem budyniowy, ale żeby nadać mu nieco odmiennego smaku dodałam łyżeczkę herbaty matcha. I to był przysłowiowy strzał w dziesiątkę :) Żałuję, że nie wsypałam więcej, bo smak jest rewelacyjny, a krem miałby ładniejszy, bardziej intensywny kolor. Warto też pamiętać, że kolor kremu, zależy nie tylko od ilości, ale też od rodzaju matcha, której używamy. Mój krem ma lekki, seledynowy(...)szybko wyrobić ciasto.  Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasno na placek zbliżony kształtem do formy, w której będziemy piec tartę. Wyłożyć ciastem dno formy i brzegi do wysokości około 1 centymetra, a następnie ponakłuwać widelcem. Tak przygotowaną tartę podpiec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut - ciasto powinno nabrać jasnozłotego koloru.   Przygotowanie kremu Na kilka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pawi ogon Siostry Anastazji . 5077

oleju 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Składniki na ciasto kruche : 3 szklanki mąki typ 450 1 kostka margaryny Kasi 1 cukier waniliowy 3 jajka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia Marmolada Jamar Krem ajerkoniakowy : 600 ml mleka 2 kremy Dr. Oetkera o smaku ajerkoniaku Lub krem budyniowy : 1 l mleka 1 szklanka cukru 1 cukier(...)krem budyniowy , jeśli taki wolicie to zróbcie budyniowy. Galaretki rozpuścić w przegotowanej wodzie i odstawić do lekkiego stężenia. W przepisie na blaszkę układa się 2 rolady ja ułożyłam jedną na cieście kruchym. Warstwy ciasta : 1. ciasto kruche 2. cienka warstwa konfitury pomarańczowej ale nie       koniecznie. 3. połowa kremu 4. Na kremu ułożyć 2 rolady

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta z kremem matcha i figami 129

więc krem budyniowy, ale żeby nadać mu nieco odmiennego smaku dodałam łyżeczkę herbaty matcha. I to był przysłowiowy strzał w dziesiątkę :) Żałuję, że nie wsypałam więcej, bo smak jest rewelacyjny, a krem miałby ładniejszy, bardziej intensywny kolor. Warto też pamiętać, że kolor kremu, zależy nie tylko od ilości, ale też od rodzaju matcha, której używamy. Mój krem ma lekki, seledynowy(...)niedzielny podwieczorek gotowy. Smacznego :) Tarta z kremem matcha i figami Składniki - proporcje na formę o średnicy 24 cm Ciasto 200 g mąki pszennej 120 g zimnego masła 4 czubate łyżki cukru pudru 2 żółtka 1 łyżeczka cukru waniliowego Krem budyniowy z matcha 1 duży (na 750 ml mleka)  budyń śmietankowy  bez cukru 550 ml mleka

Cztery Fajery
3 bit z truskawkami – ciasto bez pieczenia! 230

truskawkami Znane i lubiane ciasto 3 bit, w nowej wakacyjnej wersji z truskawkami. Jest łatwe w wykonaniu i nie wymaga pieczenia. A w smaku…rewelacja! Warto spróbować     Składniki: Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 0,5 litra mleka 5 łyżek cukru 200g miękkiego masła Mus truskawkowy: 0,5 kg truskawek 4 łyżki cukru 1 galaretka truskawkowa(...)gotujemy aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń całkowicie studzimy. Masło ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń. Całość dokładnie ucieramy, aż powstanie gładki krem. Krem wykładamy równomiernie na warstwę herbatników *** *** Na masie budyniowej układamy kolejną warstwę herbatników. Ciasto wkładamy do lodówki *** *** Przygotowujemy mus truskawkowy: truskawki miksujemy za pomocą blendera *** *** Zmiksowane truskawki przekładamy do garnka i zagotowujemy z cukrem. Następnie zdejmujemy

Blog z Apetytem
Krem malinowo - kakaowy z czekoladą i bitą śmietaną 264

Przepis na deser o delikatnym smaku z kremu przygotowanego z budyniu i żółtek. Krem jest zrobiony podobnie jak w deserze śmietankowo - kakaowym , jednak tylko jego smak

Przepisy Kulinarne
Czekoladowy torcik bezowy z kremem i malinami 147

Tort bezowy z przepysznym kremem budyniowym z mascarpone i dużą ilością malin to podarunek dla mojej mamy z okazji jej urodzin na których niestety nie mogłam

Mango Papaja
Eklery 189

jakiś inny, sprawdzony przepis na wspaniałe eklery....               Składniki na ciasto na 20 sztuk: 125   masła 250 ml wody 4 jajka 150 g mąki pszennej               Składniki na krem budyniowy: 1 budyń 400 ml mleka 100 g masła 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego   Składniki na krem(...)drzwiczki.   Po chwili eklerki przełożyłam   na kratkę do całkowitego wystudzenia. Wystudzone przecięłam wzdłuż na połówki. Krem z bitej śmietany: Śmietankę schłodziłam i ubiłam na niskich obrotach. Pod koniec ubijania dodałam cukier. Za pomocą szprycy nadziałam nim część eklerek.   Krem budyniowy: W 100 ml zimnego mleka wymieszałam proszek budyniowy, resztę mleka zagotowałam. Do gotującego mleka wlałam mieszankę

Kuchnia u Krysi
Ciasto ze śliwkami 162

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 30 – 40 minut. Upieczone ciasto wyjąć z tortownicy i odstawić do ostygnięcia. W sumie można ciasto już jeść, ale można dodać do niego krem. Proszek budyniowy wymieszać z cukrem i kilkoma łyżkami mleka. Resztę mleka zagotować. Zdjąć garnek z ognia, wlać mieszankę budyniu z cukrem, dokładnie wymieszać. Postawić na niewielkim ogniu(...)Budyń przykryć i odstawić do ostudzenia, co jakiś czas mieszać, aby nie powstał kożuch. Gdy budyń będzie już zimny, może zacząć robić krem. Masło utrzeć z cukrem pudrem na śmietanę. Następnie dalejej ucierając stopniowo dodawać budyń. Na ciasto wyłożyć krem i wstawić do lodówki. Przygotować polewę: wszystkie składniki włożyć do garnuszka i podgrzewać do rozpuszczenia cukru i masła. Nie gotować

królestwo garów
Ciasto Krysi 635

Dokładnie mieszamy aby się rozpuściły i odstawiamy aby masa się wystudziła. Gdy zacznie robić się coraz gęstsza, wykładamy ją na biszkopt i równo rozprowadzamy. Ciasto wkładamy do lodówki. Krem: Z mleka, cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na miękki puch. Następnie dodajemy partiami zimny budyń i mieszamy aż do uzyskania gładkiego kremu(...)długo, aż cukier połączy się z tłuszczem. Następnie dodajemy kakao. Mieszamy aż do uzyskania gęstej polewy. Na końcu dodajemy 2 łyżki zimnej wody. Gotową polewę rozprowadzamy równomiernie na kremie. Ciasto schładzamy w lodówce przez kilka godzin

My simple kitchen
Ciasto budyniowe. 284

Smaczne i proste ciasto budyniowe z czekoladową polewą .Biszkopt rozpływa się w ustach ,najlepszy jaki upiekłam ,nie za suchy ,jak to przy biszkoptach bywa .Polecam jeśli lubicie budyniowe kremy. Składniki na biszkopt ,blaszka o boku 20 cm : 4 jajka ,temperatura pokojowa 5 łyżek mąki 4 łyżki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek wody 6 łyżek oleju Oddzielamy(...)ubite białka i delikatnie , łyżką mieszamy je z masą żółtkową .Masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ciasto w 180 stopniach przez około 20 minut .Studzimy ,przecinamy wzdłuż na dwa blaty i smarujemy jeden kremem budyniowym ,przykrywamy drugim blatem i dekorujemy polewą czekoladową . Krem budyniowy : 1 torebka budyniu waniliowego 2 łyżeczki cukru 1,5 szklanki mleka

Ladylaura.