ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:68/181)

marchwiowi peperkuch-kaszubskie ciasto piernikowo-marchewkowe... 200

minut, do suchego patyczka zimne ciasto przekroić na dwa placki jeden placek posmarować grubo dżemem, użyłam swój domowy z ciemnych winogron z 400 ml mleka zostawić trochę do wymieszania budyniu, wsypać do mleka 2 łyżki cukru, wlać budyń i mieszać do zagęstnienia budyniu, zimny budyń utrzeć z masłem miękim na gładki krem trochę kremu budyniowego nałożyć na dżem, nakryć drigim

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTO "SNICKERS" 198

łyżeczki sody oczyszczonej Polewa orzechowa: 12 dag margaryny 20 dag posiekanych orzechów włoskich 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu Krem budyniowy: 2 opakowania bydyniu śmetankowego 2 szklanki mleka Krem karmelowy: 1 puszka mleko skondensowanego słodzonego Przygotowanie ciasta: Mąkę wymieszać z sodą i mardaryną. Do masy dodać pozostałe składniki.Zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować.Dwie części

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Ciasto "Weselna Dama" z Masą Budyniową i Makowym Biszkoptem 9199

lodówce do lekkiego stężenia. Na dno formy (tej samej w której piekliśmy ciasto) wykładamy dolną część biszkoptu (jeżeli używamy konfitury - smarujemy ciasto cienką warstwą). Następnie wykładamy 2/3 masy budyniowej, na nią górną część biszkoptu i pozostałą część kremu. Każdego herbatnika przez moment maczamy w alkoholu i od razu układamy na wierzchu ciasta.   Polewa: Kremówkę podgrzewamy (nie doprowadzamy

Słodka Strona
Orzechowa kokosanka z jabłkami 235

jabłka będą uprażone. Do gorących jabłek dodać galaretkę i cukier, dobrze wymieszać (już nie prażymy jabłek). Jabłka odstawić do wystudzenia. Zimne wyłożyć na ciasto orzechowo-kokosowe i wyrównać. Na jabłkach ułożyć biszkopty. Krem budyniowy: 500 ml mleka; 3/4 szklanki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (na 500 ml mleka); 1 czubata łyżka mąki pszennej(...)wlać mleko z pozostałymi składnikami, mieszając zagotować wszystko razem. Gotować 2-3 minuty. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć, cały czas ucierając dodawać po łyżce chłodnego budyniu. Gotowy krem rozsmarować na biszkoptach. Wierzch ciasta posypać startą czekoladą lub polać polewą czekoladową. Moje uwagi: Gorący budyń gotuję dzień wcześniej. Po ugotowaniu budyń nakrywam bezpośrednio na jego powierzchni folią spożywczą. Wówczas mamy pewność

In my kitchen
Tort kokosowy z kremem budyniowo maślanym 124

Tort rodem z PRLu. Krem z masą budyniową był bardo popularny i w miarę tani. Wystarczyło mleko, budyń i masło. Biszkopt kokosowy też często był pieczony. W moim rodzinnym domu i w domach znajomych często pojawiał się na urodzinowych stołach. Jeżeli użyjemy budyń bezglutenowy to otrzymamy tort bezglutenowy . biszkopt: 8 jajek, 250 g cukru pudru, 250 g wiórków kokosowych, ½ łyżki(...)najlepiej do następnego dnia. Krem : budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Przykryć folią spożywczą, aby nie utworzył się na nim tak zwany kożuch. Odstawić do ostygnięcia. Miękkie masło (masło i budyń powinny być w takiej samej temperaturze) utrzeć na śmietanę. Następnie dalej ubijając dodawać budyń. Na koniec możemy dodać do smaku brandy. Ciasto przekroić w poprzek na dwa placki. Placki

królestwo garów
Krówka z bananem bez pieczenia (lekko solona) 147

Ciasto jest obłędne w smaku, a jednocześnie proste i szybkie w przygotowaniu. Składa się z herbatników, lekkiego kremu budyniowego, masy krówkowej oraz orzechów i banana, który nadał mu apetycznego, bananowego posmaku. Wbrew pozorom nie jest przesłodzone, a delikatnie posolony kajmak sprawił, że całość jest wyjątkowa i jeszcze bardziej kusząca. Wszystko jest doskonale skomponowane! Zresztą sami spróbujcie... (Forma o wymiarach(...)ciastkach rozsmarować 1/2 masy krówkowej, a następnie posypać ją odrobiną soli i kolejno położyć warstwę ciastek, plasterki banana, krem budyniowy, herbatniki oraz rozsmarować pozostały kajmak, który należy oprószyć resztą soli. Wierzch należy obficie posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Gotowe ciasto wstawić do lodówki do stężenia - najlepiej na całą noc. (*)  Możecie też użyć budyniu śmietankowego lub waniliowego na 500 ml mleka

Di gotuje
Chałwowiec 196

Kolejna propozycja na pyszne ciasto z kremem, tym razem dla miłośników chałwy. Fajny puszysty biszkopt jest z dodatkiem budyniowego proszku i o dziwo pięknie mi wyrósł. Krem z chałwą przygotowany na bazie kremu budyniowego. Wystarczy biszkopt przekroić i przełożyć kremem.  składniki: biszkopt 6 jajek 1 szklanka cukru 3 budynie czekoladowe bez cukru ( na 0,5 l mleka ) 1 łyżka(...)nagrzanego na 160 C i piec do suchego patyczka, ok 30 minut, funkcja góra-dół. Gotowy biszkopt wystudzić. Krem chałwowy Odlać szklankę mleka i wymieszać w nim proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Gdy mleko sie zagotuje wlać rozmącony proszek budyniowy i ugotować budyń. Gotowy budyń wystudzić. Chałwę pokroić na małe kawałki i zmiksować mikserem aby ją jak najbardziej

Monia miesza i gotuje
Bananowa krówka bez pieczenia 126

Bananowa krówka bez pieczenia – szybkie i bardzo proste ciasto, które wręcz rozpływa się w ustach! Kruche herbatniki, krem budyniowy, banany i kajmakowa pianka – brzmi pysznie? I tak jest! :) Poniższe składniki wystarczą na blaszkę o wymi The post Bananowa krówka bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
TORT KAWOWO-CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI 155

najpopularniejsze przepisy ostatnich 2 lat: 1)  CYTRYNÓWKA  (tu nic się nie zmieniło od tamtego roku 😉) 2)  SAŁATKA PIECZARKOWA A'LA CIASTO 3)  MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM 4)  KAKAOWE NALEŚNIKI Z BUDYNIOWYM KREMEM 5)  STROGONOW DROBIOWY Chciałabym podziękować wszystkim tym, bez których ten blog nie miałby sensu...czyli Wam moi czytelnicy. Dziękuję zarówno stałym czytelnikom(...)bloga to była jedna z najlepszych decyzji, która całkowicie odmieniła moje życie... bo robię to co KOCHAM ❤ A jak urodziny to musi być i tort 🎂 Tort mojego autorstwa... kakaowe ciasto biszkoptowe z wiśniami, dwiema masami na śmietance i serku mascarpone - czekoladową oraz kawową, a także bezą kawową w środku. Tort jest przepyszny, ale też pracochłonny oraz czasochłonny - samo suszenie bezy

Kuchnia MagdaLeny
TORT KAWOWO-CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI 171

najpopularniejsze przepisy ostatnich 2 lat: 1)  CYTRYNÓWKA  (tu nic się nie zmieniło od tamtego roku 😉) 2)  SAŁATKA PIECZARKOWA A'LA CIASTO 3)  MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM 4)  KAKAOWE NALEŚNIKI Z BUDYNIOWYM KREMEM 5)  STROGONOW DROBIOWY Chciałabym podziękować wszystkim tym, bez których ten blog nie miałby sensu...czyli Wam moi czytelnicy. Dziękuję zarówno stałym czytelnikom(...)bloga to była jedna z najlepszych decyzji, która całkowicie odmieniła moje życie... bo robię to co KOCHAM ❤ A jak urodziny to musi być i tort 🎂 Tort mojego autorstwa... kakaowe ciasto biszkoptowe z wiśniami, dwiema masami na śmietance i serku mascarpone - czekoladową oraz kawową, a także bezą kawową w środku. Tort jest przepyszny, ale też pracochłonny oraz czasochłonny - samo suszenie bezy

Kuchnia MagdaLeny
bananowiec z kremem karpatkowym 933

masłem.  Galaretki rozpuścić jak poprzednio w 750 ml wrzątku, połowę  szklanki odlać i nasączyć górny biszkopt. Resztę odstawić. Wyłożyć na ciasto krem karpatkowy.  Banany pokroić w plasterki i ułożyć na kremie, budyniowym. Od razu zalać tężejącą galaretką, inaczej banany zrobią się ciemne

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
KLASYCZNE PTYSIE ZE ŚMIETANĄ 163

słodkie ptysie z puszystą bitą śmietaną smakują obłędnie. Na pewno niektórym kojarzą się z dzieciństwem. Ptysie można przygotować w kilku wariantach np. z kremem budyniowym lub kremem bezowym. Moje są proste, szybkie i klasyczne. Ciasto z tego przepisu nigdy mnie jeszcze nie zawiodło :)  SKŁADNIKI: Ciasto: woda 1 szkl. ( 250 ml.) mąką 1 szkl. ( szklanka poj. 250 ml.)  masło

Kuchnia Paulettes
Profiteroles czyli ptysie w wersji mini 217

Blueberry Corner by "jagodzianka" Profiteroles to francuskie, malutkie ciastka z ciasta parzonego. Najczęściej podawane na słodko z bitą śmietaną, kremem budyniowym (crème pâtissière) lub … Przeczytaj cały artykuł Post Profiteroles czyli ptysie w wersji mini pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Ciasto "Lion" 373

lubi bitej śmietany i karmelu??? I w końcu  ciasto bardzo ładnie wygląda, jest lekkie i ja zapisuję je w kategorii ciast świątecznych:) Przepis znalazłam na blogu CYNAMONOWE SZCZĘŚCIE. Zamieniłam krem budyniowy na śmietanę kremówkę. Polecam bardzo.   Biszkopt na blaszkę o wym. 33x25 cm: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 szklanka mąki tortowej 1 łyża mąki

Maślane ciasteczko
ciasto snikers wg s. Anastazji 489

foremki wyłożonej papierem do pieczenia, samo dno. Pieczemy przez ok. 25-30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu brzegi ciasta delikatnie okrawamy ciasto od blaszki, wyciągamy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka 5 żółtek 3 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 2 i 1/2 łyżki maki(...)wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na gładką masę. Dzielimy na 3 równe części. dodatkowo : polewa czekoladowa wykonanie ciasta: Na jednym cieście kruchym rozsmarowujemy 1/3 kemu, układamy ciasto kokosowe, rozsmarowujemy krem, układamy ciasto orzechowe, rozsmarowujemy krem i układamy ciasto kruche. Całość delikatnie obciążamy deseczką i odstawiamy na 3-4 godziny w chłodne miejsce. Następnie ciasto

Domowy Smak Jedzenia