ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:77/181)

CIASTO SNICKERS 150

Składniki na kruche placki: 600g mąki pszennej ¼ szklanki cukru 2 jaja 2 żółtka 3 łyżeczki sody 1 cukier waniliowy 3 łyżki miodu 200g masła 2 łyżki mleka Składniki na krem budyniowy: 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 700 ml mleka Ponadto: 1 puszka masy krówkowej Potrzebujemy blaszki o wymiarach 25x35cm. Warstwa orzechowa(...)temperaturze 170 o C. Blaty studzimy. Krem budyniowy: ½ litra mleka wraz z cukrem zagotować. W pozostałej części mleka wymieszać budyń z mąkami. Ugotować budyń. Wykonanie: Jeden blat smarujemy masą krówkową, przykrywamy kolejnym plackiem, który smarujemy połową masy budyniowej. Ponownie przykrywamy zapieczonym blatem, budyniem i przykrywamy warstwą orzechową.  Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego

Słodki Zakątek
Tort z musem czekoladowym i wiśniami 179

zaskakuje lekkością i konsystencją, a dodatek wiśni z likieru sprawia, że smak jest miłą niespodzianką. Składniki: biszkopt : 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia krem budyniowy : opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego 420ml mleka 3 łyżki cukru 20 dag masła laska wanilii mus czekoladowy : 200g czekolady deserowej 2 łyżki brandy 4 łyżki wody mineralnej 30g masła(...)porcjami wsypujemy cukier. Nie przerywając ubijania, kolejno dodajemy żółtka. Stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Ciasto wlewamy do tortownicy o średnicy 28cm i pieczemy około 25 minut w 170 stopniach c. Po wychłodzeniu przekrawamy na pół. Krem budyniowy: Odlewamy pół szklanki mleka i rozrabiamy w nim budyń, pozostałą cześć mleka zagotowujemy z miąższem wanilii i cukrem

Pyry na Gaz
Orzechowiec z nutą piernika i rogalikami 118

zastawie marki Ambition , w tym wypadku talerzach z kolekcji Palette. Jeśli zaś lubicie eksperymentować w kuchni, możecie pokusić się o swoją wersję ciasta, np bez przyprawy korzennej jeśli nie lubicie lub z waniliowym kremem budyniowym. Do przygotowania kremu śmietanowego możecie także pominąć śmietanfix, ale wtedy użyjcie śmietanki 36%, by mieć pewność, że masa będzie odpowiednio twarda. Normal 0 21 false(...)proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do piernika (użyłam domowej) 1 łyżka kakao ¾ szklanki oleju rzepakowego 1½ szklanki mielonych orzechów włoskich Garść posiekanych orzechów włoskich do posypania wierzchu biszkoptu Krem: 300ml słodkiej śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 250g serka mascarpone 1 śmietanfix Dodatkowo: 1 mały słoiczek powideł śliwkowych 2 opakowania rogalików mini 7days Czekolada mleczna by polać wierzch 100ml

Kuchnia w czekoladzie
FALE DUNAJU. BEZGLUTENOWE - OWSIANE. 167

Polewa: Połamaną czekoladę podgrzewamy z mlekiem do uzyskania jednolitej masy. Lekko studzimy i miksujemy z masłem i mascarpone. Polewamy budyniowy krem. Fale Dunaju to pewnego rodzaju powrót do przeszłości. Lata temu starsza kucharka zachwycała domowników aromatem i smakiem tego ciasta. Następnie nastała chwila "odpoczynku". Domowy przepis nam się zagubił i jakoś nie wpadał nam w ręce. Teraz wizyta w spiżarni

Wypisz Wymaluj
CIASTO CYTRYNOWE Z PIANKĄ I BORÓWKAMI – BEZ PIECZENIA 204

łyżka po łyżce budyń. W trakcie studzenia budyniu galaretkę cytrynową zalewamy 200 ml wrzątku, a galaretki krystaliczne zalewamy 750 ml wrzątku. Odstawiamy. SPÓD: Na blachę wyciągamy biszkopty, nasączamy. Zalewamy krem budyniowym, wyrównujemy, wstawimy do lodówki. PIANKA(...)Śmietanę ubijamy na puch z cukrem pudrem i wanilią, a następnie nie przerywając ubijania wlewamy lekko tężejącą galaretkę cytrynową. Wylewamy na krem budyniowy, wygładzamy, posypujemy borówkami, wstawiamy do lodówki. Zalewamy tężejącą galaretką krystaliczną. Chłodzimy. Smacznego! . INNE LETNIE CIASTA BEZ PIECZENIA

Ostra na Słodko
Tort gruszkowy 118

mąki pszennej 15 dkg mąki ziemniaczanej 25 dkg cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Owoce : 1,2 kg gruszek (u mnie Xenia) 900 ml wody Krem budyniowy : 35 dkg masła bez soli 700 ml soku gruszkowego 15 dkg cukru kryształu 40 gr budyniu śmietankowego w proszku 3 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wstawka gruszkowa : 3 galaretki(...)Biszkopt skropić po wierchu sokiem, wyłożyć 1/3 kremu budyniowego, rozsmarować dokładnie i przykryć trzecim plackiem biszkoptowym. Ponownie biszkopt skropić sokiem gruszkowym, wyłożyć drugą część tężejącej galaretki gruszkowej. Przykryć ostatnim plackiem biszkoptowym, ten też skropić sokiem gruszkowym a następnie wyłożyć 1/3 masy budyniowej. Rozsmarować. Na masie ułożyć jeden obok drugiego mini biszkopty. Ciasto po wierzchu udekorować pozostałą częścią masy. Tort schłodzić

mecooks
Słodkości na Tłusty Czwartek (Dolci di Carnevale) 110

Bomboloni alla crema - włoskie pączki z kremem budyniowym Pieczone pączki z marmoladą pomarańczową (Krapfen al forno con marmellata di arance) Pączusie z kremem pasticcera (Frittelle alla

La grande e la piccola cuoca
Karpatka 135

minut. W przypadku tego ciasta należy unikać pieczenia na pergaminie lub papierze do pieczenia.Żeby Karpaty wyrosły i nie opadły w trakcie pieczenia nie należy otwierać piekarnika!Dokładnie tak samo postąpić z drugą częścią ciasta. Placki wystudzić.Masło, cukier puder i żółtka ubić na jednolitą, puszystą masę. Zagotować 2 szklanki mleka. Proszek budyniowy rozrobić w pozostałej 1 szklance mleka(...)mąkę i ponownie dobrze wymieszać. Tak przygotowany roztwór wlać pomału do wrzącego mleka. Mieszać do momentu aż masa zgęstnieje. Wystudzić. Wystudzoną masę budyniową dodawać stopniowo do masy maślanej mieszając całość robotem.Tak przygotowanym kremem przełożyć dwie warstwy ciasta (fot.3). Wierzch obficie posypać cukrem pudrem (fot.4

Świat Ciasta
Ciasto Kubuś 252

wymieszać drewnianą łyżką do połączenia się składników. Blachę o wymiarach 25x40 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w 165 stopniach przez 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Zimny biszkopt nasączyć wodą z dodatkiem soku z ½ cytryny. Krem budyniowy: 1 litr soku przecierowego typu Kubuś, smak dowolny 3 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 3 łyżki cukru(...)cukru pudru Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Składniki przełożyć do miski, zmiksować do otrzymania gęstego kremu. Masę wyłożyć na krem budyniowy, wyrównać. Dodatkowo: 50 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady Czekolady zetrzeć na tartce na grubych oczkach bezpośrednio nad ciastem, rozprowadzając równomiernie. Ciasto schłodzić w lodówce. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
CIASTO KOKOSOWO – TRUSKAWKOWE 377

wyciągnie z piekarnika kolejne pyszne ciacho! Tak było własnie w przypadku tego – to Jej dzieło! Delikatny makowy biszkopt pokryty kremem budyniowym i lekką, truskawkową galaretką oraz kokosową bezą tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze! Ciasto smakuje fenomenalnie i jest bardzo łatwe i szybkie! Idealne na rodzinne Święta, imprezy, albo po prostu do popołudniowej kawki. Spróbujcie! SKŁADNIKI: BISZKOPT(...)łyżki * sól – 1 szczypta * proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczki BEZA KOKOSOWA: * duże białka – 3 szt * cukier – 100 g * kokos – 200 g KREM BUDYNIOWY: * mleko – 450 ml * budyń śmietankowy – 1 op * cukier – 2 łyżki * masło – 200 g * cukier pduer – 2 łyżki MASA TRUSKAWKOWA: * truskawki ( mogą być mrożone

Ostra na Słodko
PIJAK / CYCKI MURZYNKI 1380

moja mama pomagała w przygotowaniach do sylwestra, który miał być w okolicznym domu kultury.Pomagałam razem z nią … oblizując miskę po brzegi.Delikatny makowy biszkopt pokryty budyniowo-maślanym kremem śmietankowym oraz biszkoptami namoczonymi w alkoholu.Wszystko to oblane pyszną mleczną czekoladą i obsypane dużą ilością prażonego kokosu.Niebo w gębie!Gwarantuję , że każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę!Polecam!SKŁADNIKI:( mała blacha(...)zagotowujemy, wlewamy rozrobioną masę z mąką i żółtkami.Zagotowujemy razem ( ciągle mieszając ).Miękkie masło ucieramy z cukrem.Cały czas miksując miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy. Na cieście kokosowym rozsmarowujemy masę budyniową.Układamy nasączone w alkoholu biszkopty, polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy podprażonymi wiórkami.Smacznego

Ostra na Słodko
Sylwester – 2019 mój szczęśliwy rok! 128

krówkę. Im więcej bananów tym lepiej! Do ciasta można dodać świeże banany ale karmelizowane są jeszcze lepsze. Ciasto jest bardzo smaczne i słodkie. Na wierzchu pokryłam je kremówką ubitą z creme fraiche aby przełamać słodycz z krówki i budyniowego kremu. Krem budyniowy można zrobić na dwa sposoby(...)Pierwszy dodać masło do gorącego budyniu. Drugi sposób to utrzeć miękkie masło z ostudzonym budyniem, który ja właśnie wybrałam. Po prostu taki krem odpowiada mi bardziej. Ciasto prezentuje się bardzo ładnie. Jest w miarę słodkie no ale ciasto musi być słodkie Kochani! Tak więc ja już jestem przygotowana na Sylwestra! Pora więc podsumować mijający rok, który dla mnie okazał się

codojedzenia
WEGAŃSKIE RURKI Z KREMEM 249

przypomniały smak z dzieciństwa. Stwierdziłam, że muszę spróbować przygotować je sama w domu. Przejrzałam kilka przepisów na tradycyjne rurki z kruchego ciasta i udało mi się je zweganizować. Rurki można nadziać bitą śmietaną z mleka kokosowego lub kremem budyniowym. Ja zdecydowałam się na pierwszą wersję, bo takie rurki zawsze jadłam w dzieciństwie. Wegańskie rurki z kremem Składniki (na około(...)lodówce tłuste mleko kokosowe w puszcze najlepiej całą noc. Przełóż stałą część mleka do miski, dodaj ok. 3 łyżki cukru pudru i ubij na sztywną bitą śmietanę.  Krem budyniowy: Podgrzej w garnku 0.4 l mleka roślinnego. W 100 ml rozpuść  2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej i dodaj ziarna z całej wanilii. Gdy mleko już się zagotuję dodaj

wegujemy
Ciasto kokosowe 337

ciemnym, chłodnym miejscu.  Gotowy kokos odcisnąć przez sitko, umieścić w misce, dodać miękkie masło i zmiksować na puszysty krem. Jeżeli krem jest za suchy, to dodać trochę płynnej masy. Krem powinien być lekko mokrawy. Krem budyniowy: Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu dodając jednak nieco mniej mleka. Ostudzić często mieszając (tak żeby nie powstał kożuch). Miękkie masło utrzeć(...)Wykonanie: Gotowy biszkopt przekroić na pół, posmarować marmoladą. Na dolny wyłożyć równomiernie masę kokosową. Nałożyć górny biszkopt. Górny biszkopt wysmarować kremem budyniowym, włożyć na chwilę do lodówki. Następnie posmarować delikatnie czekoladą i udekorować według uznania. Zdjęcia z etapów robienia ciasta Ubijanie białek Wymieszane żółtka i ubite białka Przygotowywanie budyniu Końcowy etap przygotowywania masy kokosowej

Passions hobbies life
Tarta z crème pâtissière i galaretką 87

pâtissière – jeden z podstawowych kremów używanych we francuskim cukiernictwie. Tak naprawdę to nic innego jak dobrze nam znany krem budyniowy. Łatwo go przygotować a smakuje naprawdę obłędnie, waniliowy o idealnej konsystencji wzbogaconej odrobiną masła. Znakomicie komponuje się z kruchym ciastem, do tego galaretka truskawkowa, bita śmietana i mamy deser idealny. Zapraszam do obejrzenia wideo na moim kanale Słodki Blog

Słodki Blog