ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:74/181)

Ciasto pszczółka w galaretce 163

Ciasto pszczółka  galaretce to moja modyfikacja ciasta pszczółka, które od jakiegoś czasu jest dość popularne wśród amatorów słodkości. W oryginale ciasto robi się na biszkopcie jasnym lub dwukolorowym z kakao. Krem jest podobnie jak u mnie budyniowy, ale w różnych wersjach. Na wierzchu jest mus brzoskwiniowy i w nim zatopione brzoskwinie, udekorowane czekoladą. Ja swoją pszczółkę zrobiłam na lekko(...)Mieszankę budyniową przelałam na gotujące się mleko i ciągle mieszając, gotowałam budyń do zgęstnienia. Ugotowany budyń odstawiłam do wystygnięcia. Miękkie masło rozmiksowałam mikserem i dodawałam do niego partiami wystudzony budyń. Budyń miksowałam do uzyskania gładkiego kremu. Połowę kremu rozsmarowałam na nasączonym biszkopcie i przykryłam go drugim blatem biszkoptu. Ten nasączyłam resztą soku i posmarowałam drugą połową kremu. Na kremie

Waniliowe Improwizacje
ANANASEK 195

Dziś na odmianę ciasto z ananasami. W pierwotnej wersji dwa biszkopty przekładane były kremem budyniowym. Smakowało mi, ale czegoś mi tam brakowało. Musiałam je lekko zmodyfikować. Dołożyłam śmietanę, herbatniki i wyszło wspaniale. Bardzo orzeźwiające, nie za słodkie, idealne na upalne dni. Polecam jest pyszne :) SKŁADNIKI NA BISZKOPT : 6 jaj 1,5 szklanki cukru i mąki 1,5 łyżeczki proszku(...)octu NA KREM : puszka ananasów w syropie 2 galaretki cytrynowe 2 budynie waniliowe masło 250 g NA WIERZCH : 0,5 l śmietanki 30 % 3-4 łyżki cukru pudru czubata łyżka żelatyny  ORAZ : 0,5 opakowania herbatników (kupiłam w Biedronce) 2 kostki czekolady do dekoracji WYKONANIE MASY : Sok z ananasów uzupełniamy wodą do 1 litra. Ananasy kroimy w kostkę

Pani na deser
Ciasto bananowiec 348

rodziny, idealna na wszelkiego rodzaju okazje. Ciasto bananowiec Drukuj przepis Składniki Spód kawowy: -50 g masła -3 łyżki kakao -1 łyżka miodu -125 ml mleka -2 jajka -100 g mąki -100 g cukru -1 łyżeczka sody oczyszczonej -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Poncz: -1/2 szklanki zaparzonej kawy Kawowy krem budyniowy: -700 ml mleka -3 łyżki kawy rozpuszczalnej(...)małych obrotach miksera (tylko do połączenia się składników w jednolite ciasto). --> Masę wlewamy do formy, ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 15 minut (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu wyjmujemy, studzimy, a następnie nasączamy mieszanką kawy. Wierzch smarujemy powidłami. --> Kawowy krem budyniowy: --> Z mleka odlewamy pół szklanki mleka, mieszamy je z żółtkami, budyniem, mąką pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka

Marta Gotuje
40 przepisów na świąteczne słodkości (40 ricette per dolci natalizi) 122

tuż tuż... przed nami radosne chwile spędzone z najbliższymi, ale także ucztowanie przy suto zastawionym stole. Nieodłącznym elementem menu są świąteczne słodkości, ciasta, ciasteczka, czekoladki, babeczki, desery.  Jeżeli jeszcze zastanawiacie si ę  nad świątecznymi wypiekami, to w dzisiejszym wpisie przygotowałam dla Was list ę  40  przepisów, które(...)pomarańczowa z makiem (Ciambella con agrumi e semi di papavero) Tort makowy z kremem budyniowym (Torta ai semi di papavero con crema di budino) Świąteczny pudding (Christmas pudding) Panforte - świąteczne ciasto z Sieny Krucha tarta z bakaliami (Crostata di frutta secca) Ciasto miodowe z kremem z mascarpone (Torta al miele con crema di mascarpone) Cytrynowy tort z limoncello (Torta

La grande e la piccola cuoca
Tartaletki z kremem budyniowo-czekoladowym i żurawiną 152

łyżki cukru pudru - kilka kropel aromatu waniliowego Przygotowanie: Składniki na ciasto dokładnie zagnieść w kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na przynajmniej 30 minut. Teraz czas na krem - 1,5 szklanki mleka zagotowujemy z czekoladą i cukrem. Pozostałe pół szklanki mleka mieszamy z proszkiem budyniowym. Gdy mleko zacznie wrzeć, należy zacząć stopniowo wlewać budyń, dokładnie mieszając(...)Schłodzone ciasto wałkujemy na placek i szklanką wycinamy koła, którymi wykładamy natłuszczone wcześniej foremki do tartaletek. Ciasto nakłuć widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 12-15 minut do złotego koloru. Gotowe babeczki ostudzić, wyłożyć z foremek, napełnić kremem budyniowym i ozdobić suszoną żurawiną. Smacznego

Kuchnia Ellie
Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek 354

masą budyniową oraz orzeźwiającą i idealnie komponującą się z całością konfiturą z czarnych porzeczek. Słodycz kremu w cudowny sposób przełamana lekko kwaskowatymi porzeczkami do tego delikatny, puszysty biszkopt makowy, a wszystko pokrywa czekoladowa polewa lekko oprószona kokosem - Ciasto Poezja. Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek- Składniki:Biszkopt:4 jajka8 łyżek cukru3/4 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżka(...)wraz z żółtkiem na jasną, puszystą masę i ciągle miksując stopniowo dodawać po łyżce budyniu.Na dno tortownicy z obręczą kładziemy dolny biszkopt. Smarujemy konfiturą i wykładamy połowę kremu. Następnie kładziemy środkowy krążek ciasta, znów smarujemy porzeczkami, wykładamy masę i kładziemy kolejny biszkopt od wewnątrz pokryty konfiturą. W takiej postaci ciasto powinno spędzić kilka godzin, a najlepiej całą noc w lodówce

Słodka Strona
Ciasto Snickers + film 135

bardzo efektowny smakołyk idealny na świąteczny stół. Snickers to wyśmienity deser z masą kajmakową i orzechami, przełożony czekoladowymi herbatnikami i kremem budyniowym z mascarpone. Amatorzy słodkości będą zachwyceni jego smakiem.     składniki na formę 30 x 22 cm ciasto 150 g cukru kryształu 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 ml oleju 4 łyżki kakao

Smakowite Dania
Wielkanocne życzenia i ciasto krówka 146

zawartość można przełożyć do czystego naczynia, szybciej ostygnie). Do ciasta używamy jeszcze lekko ciepłej, ale nie gorącej masy. Jeśli korzystamy z gotowej masy krówkowej: zawartość puszki przekładamy do rondelka i lekko podgrzewamy często mieszając, by masa zrobiła się ciepła, jednolita i lekko płynna. masa budyniowa (możemy zastąpić  opakowaniem gotowego kremu do karpatki): 2 opakowania budyniu waniliowego (jeśli używamy budyniu(...)ciastka wykładamy masę budyniową, którą również wygładzamy łyżką. Trzecią warstwę ciastek układamy na kremie budyniowym i pokrywamy gładką warstwą bitej śmietany. Wierzch posypujemy tartą czekoladą. Całość przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na mninimum 2 godziny (a najlepiej na całą noc), aby ciasto się "przegryzło", a herbatniki/krakersy lekko zmiękły. Smacznego

Zawsze głodna!
Familijna pychotka 147

ciasto to mój osobisty faworyt wśród warstwowych, przekładanych ciast. Polecane na ważne uroczystości rodzinne. Bardzo pyszne. Wilgotny czekoladowy biszkopt nasączony dodatkowo ponczem z nalewki z kremem budyniowym o smaku nutelli, cienka warstwa kwaśnego dżemu dla przełamania smaku   i warstwa puszystej bitej śmietanki posypana tartą gorzką czekoladą.  Wbrew pozorom mało skomplikowany wypiek, polecany także osobom które pieką ciasta tylko(...)płaska łyżeczka sody 1 szklanka cukru +1/2 szklanki 4 łyżki ciemnego kakao 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki wody Poncz: ½ szklanki dowolnej nalewki (wiśniowa, porzeczkowa, aroniowa) ½ szklanki przegotowanej wody Krem czekoladowy: ½ litra mleka 3,2% 20 dag masła 82% 2 torebki budyniu śmietankowego ( po 40 g) 4 łyżki nutelli lub innego kremu czekoladowego 1 żółtko 3 łyżki cukru 1 torebka

Wanilia i Kardamon
Eklerki z Delikatnym Kremem Budyniowym i Polewą Czekoladową 218

ciastka te są bardzo proste w przygotowaniu, a wyglądają efektownie i również smakują wyśmienicie. Eklerki z Delikatną Masą Budyniową i Polewą Czekoladową - Składniki: Ciasto: 4 jajka 100 g masła szklanka mąki pszennej szklanka wody szczypta soli łyżka cukru łyżka wódki Krem: 500 ml mleka budyń waniliowy łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru 2 żółtka cukier waniliowy 150 ml śmietanki kremówki(...)czekolady gorzkiej 60 g masła Eklerki z Delikatną Masą Budyniową i Polewą Czekoladową - Sposób przygotowania: Ciasto: Wodę zagotowujemy z masłem po czym wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy starając się rozetrzeć wszelkie grudki.  Całkowicie studzimy. Następnie ciasto solimy, dodajemy cukier oraz alkohol i miksujemy stopniowo dodając jajka. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego (użyłam tradycyjnej tylki - gwiazdka

Słodka Strona
Ciasto miodowe z masą budyniową i prażonym słonecznikiem. 199

łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 150 g masła Wszystkie składniki zagnieść jak na kruche ciasto i rozwałkować na całej blaszce wyłożonej papierem ,która znajduje się w piekarniku . Piec w 175 stopniach przez 10 minut .Ostudzić ,przekroić na trzy części . Krem budyniowy : 0,5 l mleka 50 g cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 200 g masła(...)masło i rozsmarować połowę na pierwszym placku miodowym .Przykryć kolejnym i rozsmarować na nim drugą część masy budyniowej .Na krem położyć trzeci blat miodowego ciasta.Do pozostałej masy budyniowej dodać 4 łyżki masy kajmakowej .Dobrze wymieszać i rozsmarować na wierzchu ciasta. Dodatkowo: 150 g słonecznika Słonecznik prażymy na suchej patelni i posypujemy nim ciasto lekko dociskając do masy .Smacznego

Ladylaura.
Torcik makowy 258

który od tortownicy jest zawsze równy), skropić go przygotowanym ponczem, nałożyć 1/3 kremu i rozsmarować, posypać wiórkami kokosowymi- podobnie zrobić z drugim blatem - nasączyć, nałożyć krem i posypać wiórkami- ostatni blat nasączyć od spodu, ułożyć na pozostałych blatach i rozsmarować na nim i na bokach tortu pozostały krem, wyrównując warstwę- migdały sparzyć i obrać ze skórki, przekroić na połówki (chyba(...)będzie się przyklejał do noża (choć ten krem jest na tyle gęsty, że bardzo ładnie zachowuje kształt i nie "ucieka" z ciasta) Torcik makowy to pyszny, lekki makowy biszkopt i delikatny, nie za słodki krem budyniowy, całości dopełniają wiórki kokosowe i migdały. Dzięki temu, że poncz jest bezalkoholowy, możemy śmiało przygotować go również na przyjęcie dla dzieci. Duża ilość kremu

Smakołyki Bereniki
Kruche babeczki z truskawkami 1051

Dzisiaj proponuję kruche babeczki z kremem budyniowym i truskawkami. Spody babeczek upiekłam z przepisu mojej babci więc wyszły rewelacyjnie. Z podanego przepisu wyszło mi bardzo dużo babeczek - około 75 dużych i 55 małych, natomiast kremu zrobiłam na około 25 dużych i 30 małych babeczek. Składniki: kruche spody ( około 75 dużych i 55 małych): 1 kg mąki ½ opakowania margaryny 1 opakowanie(...)śmietankowy 500 ml mleka 1 opakowanie masła 6 - 8 łyżek cukru pudru ½ kieliszka spirytusu Wykonanie: kruche spody : Połączyć ze sobą wszystkie składniki na spody babeczek i szybko zagnieść gładkie ciasto. Odrywać po kawałku ciasta i wylepiać nim cienko foremki na babeczki. Foremki ustawić na blasze do pieczenia i piec przez około 13 - 15 minut w temperaturze 180 o C. Żeby

Mama Gotuje
Islandzkie słodycze, wegańskie brownie i pinacolada 141

szybkie w przygotowaniu. Trzeba tylko cierpliwie podążać za przepisem, krok po kroku i wszystko się uda, a to dzięki świetnym przepisom Jadłonomii . Drugie ciasto, pinacolada, pachnie kokosem i ananasami, jest lekkie, biszkoptowe z delikatnym kremem budyniowym. Idealne do filiżanki małej czarnej. Poezja – spróbujcie sami:). Brownie idealne Składniki na małą blachę (piekłam w okrągłej o średnicy 28 cm): 3 łyżki wody(...)wody 1 1/3 szklanki brązowego cukru (dałam 1 szklankę, a i tak było b. słodkie) 6 łyżek oleju słonecznikowego 1/3 szklanki orzechów laskowych, drobno posiekanych (dałam całe migdały) Pyszne ciasto pinacolada wg przepisu Jadłonomii Piekarnik rozgrzej do 170 stopni. Siemię zalej wodą i odstaw. W międzyczasie w niedużej  misce wymieszaj mąkę i sodę. W dużej misce połącz posiekaną czekoladę

Qlinarnie i Qlinarnie
Karpatka z kremem budyniowo- adwokatowym, czy ajerkoniakowym:) 360

wersją eklera, więc można to tak zastąpić:) Ja zawsze robię ją z co najmniej dwóch porcji, gdyż znika bardzo szybko. Krem może być budyniowy lub można dodać adwokat lub inny gęsty likier, w zależności od smaku i możliwości. Ciasto ptysiowe, parzone: 6dkg margaryny ¼ litra wody 12dkg mąki 4 jajka Ponadto: Około 50ml oleju 30g margaryny (do wysmarowania blaszki) 1 łyżka

Smakowy Raj