ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:69/181)

Tort jabłkowy 144

pieczenia. Biszkopt piec 35 minut w 170 stopniach (do tzn. suchego patyczka). Po upieczeniu zdjąć papier, ciasto wystudzić i przekroić na 3 cienkie biszkopty. Masa budyniowa: Utrzeć masło na krem, dodać po jednej łyżce ostudzonego budyniu, który powinien mieć taką samą temperaturą jak masło. Masa jabłkowa: Jabłka obrać i pokroić(...)Przełożyć do miski lub garnka, zalać wrzącą wodą i gotować przez 2 minuty. Jabłka odcedzić, osączyć i wystudzić. Wymieszać delikatnie jabłka z dżemem dyniowym. Kruche ciasto posmarować dżemem z dyni. Następnie przykryć pierwszym plackiem biszkoptowym. Wysmarować biszkopt ½ masy budyniowej i przykryć kolejnym plackiem biszkoptowym. Wyłożyć masę jabłkową, na nią położyć ostatni placek biszkoptowy

KuchniaWeDwoje.pl
Snikers trochę inaczej 936

Zapraszam na taką prostą wersję snikersa. Ciasto nie zawiera słodkiego karmelu ale w zamian jest krem budyniowy i oczywiście orzeszki.składniki:ciemny biszkopt 8 jajek3/4 szklanki cukru250 g mąki pszennej2 łyżki kakao2 łyżki wody1 łyżeczka proszku do pieczeniaplacek z orzechami5 białek250 g orzechów ziemnych3/4 szklanki cukru1 łyżka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej1 łyżka miodu1 łyżeczka proszku do pieczeniakrem2(...)ubić na sztywną pianę. Cały czas ubijać i dodawać po jednym żółtku a następnie porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakako. Na koniec dodać 2 łyżki wody. Ciasto przełożyć do dużej prostokątnej formy wyłożonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec ok 25-30 minut. Placek z orzechami: Orzechy posiekać ale nie za drobno. Białka

Monia miesza i gotuje
Babka czekoladowa z kremem waniliowym i chrupiącymi migdałami 158

kolejny wspaniały przepis , który jest świetnym pomysłem na Świąteczny wypiek , ale nie tylko.Wielbiciele ciast czekoladowych i murzynków będą tutaj z całą pewnością zachwyceni!Mięciutkie czekoladowe ciasto wypełnione delikatnym waniliowym kremem z chrupiącymi płatkami migdałów  i oblane czekoladą tworzy fantastyczną całość , po którą każdy sięgnie z przyjemnością!  SKŁADNIKI:* mleko – 250 ml* kostka do pieczenia Kasia – 125 g* kakao(...)kostkę do pieczenia Kasię i dokładnie rozprowadzamy , by się rozpuściła.Wrzucamy podprażone na suchej patelni płatkami migdałów i dokładnie , ale delikatnie mieszamy.Powstały krem wlewamy do wydrążonej ” wanienki ” , wygładzamy.Miejsce rozcięcia smarujemy odrobiną budyniowego kremu i zakrywamy górną warstwą babki.Odstawiamy do lodówki ( najlepiej na kilka godzin ).Przed podaniem polewamy czekoladą , dekorujemy i zajadamy!Smacznego!Inne niesamowicie smaczne przepis

Ostra na Słodko
cytrynowe gałganki 153

lubicie lemon curd to koniecznie musicie spróbować! Jeśli jeszcze go nie próbowaliście to tym bardziej musicie! Składniki na około 25 sztuk: na ciasto: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 1/2 kostki masła 4 jajka na krem budyniowy: 500 ml mleka 25 g mąki ziemniaczanej 25 g mąki pszennej 25 g mąki kukurydzianej 2 żółtka 3 łyżki cukru 100 g masła(...)Wystudzić. Następnie wbić jajka i zmiksować na gładko. Przełożyć ciasto do szprycy i wyciskać na papier do pieczenia niewielkie kulki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 20 minut a następnie zmniejszyć temperaturę do 120*C i suszyć jeszcze około kwadransa. Wystudzić na kratce.  Krem budyniowy: Mąki, żółtka i cukier wymieszać z połową mleka, zagotować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Karpatka na biszkopcie 146

problemu rozsmarować na blaszce - jeśli jest zbyt gęste należy dodać odrobinę wody i dokładnie wymieszać. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy ciasto. Pieczemy około 20- 30 minut w temperaturze 200 stopni. Krem: Z proszku budyniowego, mleka i cukru gotujemy budyń. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Ucieramy aż masa będzie gładka i jednolita. Krem rozsmarowujemy

My simple kitchen
CIASTO MALAKOFF BEZ PIECZENIA 451

Malakoff to słynny austriacki deser , przygotowywany najczęściej w formie tortu. Niemal każda wiedeńska cukiernia ( konditorei ) ma go w swojej ofercie. A wariacji na jego temat jest

Ostra na Słodko
Tarta z morelami z kremem budyniowym na mleku nerkowcowym, puder różany i płatkami nagietków 164

pięknie się komponuje z pomarańczowymi nagietkami i c ukrem pudrem różanym . Dziś proponuję przygotować ją z prostym kremem budyniowym na mleku z nerkowców i podać z sosem owocowym np. z wiśniowym cassisem. Porcje: forma 23 cm  Czas przygotowania: 100 minut Składniki: Ciasto kruche: 250 g mąki pszennej, 120 g zimnego masła, 4 łyżki cukru pudru, 1 jajko(...)pozostały po przygotowaniu cassisa (opcjonalnie), cukier do smaku.  Ceramika Żaneta Jędral  Pracownia autorska Przygotowanie: Ciasto Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą, dodać zmrożone masło starte na tarce, rozetrzeć palcami, dodać jajko i maślankę, szybko zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować (na stolnicy podsypanej mąką lub między dwoma kawałkami foli spożywczej) na placek większy od średnicy formy

SzczyptaSmaQ
CIASTO PIERNIKOWO-PORZECZKOWE Z KREMEM 108

kakao oraz przyprawą do piernika, całość delikatnie mieszamy lub miksujemy na najniższych obrotach miksera ciasto przekładamy do formy (25x35cm lub 22x37cm) wyłożonej papierem do pieczenia biszkopt pieczemy około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C gotowy studzimy i przekrawamy na dwa blaty. Krem budyniowy: 1 ½ szklanki mleka razem z cukrem i wanilią zagotowujemy do   pozostałego mleka(...)warstwę galaretki powinno się wyłożyć drugą część kremu, mi jak już wspomniałam go zabrakło dlatego zrobiłam warstwę z bitą śmietaną zamiast warstwą kremu budyniowego, tak naprawdę ta śmietana nadała lekkości), którą przykrywamy drugim blatem biszkoptu na wierzchu ciasta rozsmarowujemy polewę czekoladową, którą dodatkowo możemy ozdobić np. perełkami itp. Źródło: http://gotujmy.pl/ciasto-piernikowo-porzeczkowe,przepisy-biszkopty-przepis,233750.html

Słodkie zapomnienie
Królewiec 89

biszkoptową, przełożone kremem budyniowym. Przepis z maminego zeszytu, trochę pozmieniany. Składniki (blaszka 23/33): blaty miodowe: mąka pszenna 30 dag, miód 2 łyżki, margaryna 15 dag, soda 1 łyżeczka, jajko 1 szt, cukier 10 dag, biszkopt: jajka 5 szt, cukier 1 szklanka, mąka ziemniaczana 0,5 szklanki, mąka pszenna 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, krem: mleko 750 ml, cukier(...)pszenna 3 łyżki, mąka ziemniaczana 1,5 łyżki, masło 1,5 kostki, olejek migdałowy 1 łyżka, polewa: czekolada mleczna 100 g, mleko 4 łyżki, dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Składniki na blaty miodowe łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Następnie ciasto dzielimy na dwie części i rozwałkowujemy na blaszki wyłożone papierem do pieczenia. Najłatwiej jest to zrobić

kulinarne odsłony pati
Torcik Nesquik 103

Sympatyczny torcik zdobiony kuleczkami Nesquik. Ciekawa propozycja na urodziny naszych najmłodszych ale również, jako ciasto na inną uroczystość. Ciemny biszkopt przełożony mocno czekoladowym kremem budyniowym. Pyszne z pewnością sprawi dużą radość solenizantowi:) Zapraszam do przepisu. Składniki 6 jajek 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/5 szklanki przesianej mąki pszennej 8 łyżek oleju 8 łyżek wody 3 łyżki kakao(...)Krem budyniowy 1 l mleka 1/2 szklanki cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru 3 łyżeczki mąki pszennej 3/4 szklanki kakao 200 g masła Krem maślany do tynkowania kostka miękkiego masła 200 g cukru 3 łyżki kakao Dodatkowo słoiczek dżemu malinowego kuleczki Nesquik 250 ml przegotowanej, osłodzonej, wody z cukrem i cytryną Odlać 1 szklankę mleka, resztę zagotować z cukrem

gotuj ze mną
ciasto Kubanka 755

przesiewamy do ubitych białek. Mieszamy przy pomocy szpatułki do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 21×33 cm, miara dna formy) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy ok. 30-35 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka 3 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 2 łyżki mąki(...)kakaowych 1 mały słoiczek konfitury z czarnej pożeczki poncz: 100 ml mocnego naparu z kawy wymieszanego z 50 ml rumu lub wódki wykonanie ciasta: Biszkopt umieszczamy w foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Ponczujemy. Wykładamy cały krem budyniowy. Układamy herbatniki waniliowe na nie rozsmarowujemy konfiturę porzeczkową. Układamy herbatniki kakaowe. Na nie wykładamy równomiernie krem śmietanowy. Całość schładzamy w lodówce przez

Domowy Smak Jedzenia
Łatwa karpatka ;) 141

Składniki Ciasto: 150 g margaryny 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 5 jajek Krem budyniowy: 3 szklanki mleka ¾ szklanki cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 250 g masła 1 łyżka mąki Wykonanie: Margarynę zagotować z wodą. Dosypać mąkę i gotować na bardzo małym ogniu ok 2 minut cały czas energicznie mieszając. Odstawić do ostygnięcia. Następnie dodawać po jednym jajku(...)miksować. Ciasto podzielić na 2 równe części, każdą piec na wysmarowanej masłem blaszce (24x35 cm) i obsypanej mąką przez ok. 30 minut w 180*C. Przygotowanie kremu: Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem, w pozostałym mleku rozpuścić budynie z łyżką mąki. Ugotować budyń i odstawić do ostygnięcia. Następnie rozetrzeć masło i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Ucierać do momentu, kiedy

The Sweet Damsel
50 propozycji ciast na Święta 40836

kremem śmietankowo - cytrynowym  4. Ciasto łaciate 5. Ciasto Świętego Jakuba  6. Ciasto pianka cytrynowa  7. Piernik przekładany powidłami śliwkowymi  8. Kremówka 9. Ciasto 4 w 1 10. Ciasto Doroty 2 11. Leśny mech   12. Ciasto afrykańczyk   13. Chałwowiec z brzoskwiniami  14. Słonecznikowiec 15. Ciasto Prince Polo 16. Ciasto z wafelkami 17. Ciasto(...)Cytrynek  18. Zemsta teściowej  20. Ciasto krówka   21. Ciasto Kubanka 22. Ciasto Rafaello 2 23. Sernik składany  24. Kruche ciasto z jagodami i budyniowa pianką  25.  Ciasto Latte Macchiato 26. Ciasto z masą z serka mascarpone i michałkami  27. Ciasto a'la tiramisu 28. Ciasto bakaliowe, kolorowe 29. Ciasto na soku kubuś

kruche babeczki
Biszkopt z hibiskusem i odmienionym kremem budyniowym (bez cukru i masła) 273

składnika mas margaryną (dla mnie to zabójstwo dla ciasta :P) i stosowanie chemicznych dodatków, co wpływa negatywnie na smak. Mam nadzieję, że tym przepisem was zaciekawię i uwierzycie, że tort można zrobić inaczej :) Dodam, że bardzo smakował wszystkim testującym, a sam krem okazał się hitem ;) Biszkopt z hibiskusem i odmienionym kremem budyniowym (bez cukru i masła) 5 jajek 1/2 szklanki(...)części. Blaty nasączać ekstraktem wymieszanym z przegotowaną wodą. Pierwszy blat posmarować konfiturą z dzikiej róży, a następnie wyłożyć część masy budyniowej, przykryć drugim blatem. Nałożyć kolejną część kremu (zostawić jedynie tyle, by udekorować wierzch ciasta) i przykryć ostatnią warstwą biszkoptu. Wierzch wygładzić i udekorować. Schłodzić w lodówce

FitKot
CHRUPIĄCA TARTA SEROWA Z KURCZAKIEM I KUKURYDZĄ + KONKURS 156

Lubicie ciasto francuskie ? Ja bardzo! Zarówno w wersji na słodko ( z kremem budyniowym , serowym, owocami … ) albo w wersji na słodko ( z tuńczykiem, pastą serową albo warzywami ). Dziś pokażę Wam fajny pomysł, który można wykorzystać na nachodzące wielkimi krokami Święta! Pewnie większość z Was będzie robić sałatki – śledziowe, jarzynowe, z kurczakiem i inne, na których widok pocieknie ślinka(...)taką sałatkę podam w formie tarty – w rolach głównych ulubiona kukurydza i ciasto francuskie! Kukurydzę Bonduelle uwielbiam za jej smak – jest naturalnie słodka, bez żadnego dodatku cukru, mega chrupiąca i bez dodatku GMO. Taka tarta jest świetnym pomysłem na świąteczny i sylwestrowy stół – gwarantuję, że goście będą zachwyceni! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * ciasto francuskie – 300 g * kukurydza

Ostra na Słodko