ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:55/181)

łatwy piernik z kremem budyniowym... 151

bułką przełożyć ciasto do formy i piec w 200C około 45 minut - do suchego patyczka - upieczony piernik wystudzić 200 ml mleka zagotować z 2 łyżkami cukru i zagęścić budyniem czekoladowym wymieszanym w 150 ml mleka zimnego - budyń mocno wystudzić miękkie masło 1/2 kostki mikserem utrzeć na krem z budyniem piernik wystudzony przeciąć na połowę i nałożyć krem budyniowy, przykryć drugą

W Mojej Kuchni Lubię
Warstwowiec kakaowo - kawowy 214

Warstwowiec kakaowo- kawowy to inny pomysł na ciasto kakaowo-kawowe . Ciasto przygotowywane jest na dużej blasze. Kiedy przetniemy je na pół i ułożymy jedną część na

Przepisy Kulinarne
Ciasto balowe 110

Ciasto balowe – pyszne, proste i słodkie ciasto, które przypadnie na pewno wszystkim wielbicielom masy krówkowej. Ciasto to najlepiej przygotować dzień wcześniej wieczorem i na noc

Kulinarne Przeboje
Prinsesstårta - szwedzki tort dla księżniczki 177

ubić na sztywno. Schować do lodówki. Biszkopt przekroić na 3 części. Na paterze położyć pierwszy biszkoptowy blat. Posmarować biszkopt kremem waniliowym. Na masę budyniową nałożyć warstwę dżemu nie rozsmarowując go jednak do końca - dżem nie może dotykać do krawędzi ciasta. Powinien pozostać 1 cm odstęp. Następnie na dżemie ułożyć gęsto maliny. Zmieszać dwie czubate łyżki(...)ubitej śmietany z 1 łyżką kremu waniliowego. Powstałą śmietanowo-budyniową masę rozsmarować na malinach. Nałożyć drugi blat biszkoptowy. Posmarować go kremem waniliowym. Przykryć kolejnym biszkoptem. Posmarować go pozostałym kremem waniliowym. Na warstwę kremu nałożyć ubitą na sztywno śmietanę. Uformować ze śmietany kształt kopuły, posmarować śmietaną również bardzo cienko boki ciasta. Wstawić ciasto do lodówki na 1 - 1,5 godziny

maniapieczenia
Ciasto Ananasek + film 121

Ciasto Ananasek to pyszny deser o finezyjnym i urzekającym smaku, składający się z biszkoptu, kremu budyniowego z ananasem i kokosowej bezy. Łatwość wykonania tego ciasta zachęci nawet początkujących poszukiwaczy smaków i sprawi rozkosz każdemu podniebieniu.     składniki na tortownicę 23 cm biszkopt 3 jajka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia beza kokosowa

Smakowite Dania
Ciasto krówka na cytrynowym ponczu 139

Ciasto stworzone z tego, co miałam akurat pod ręką, więc nie jest to oryginalne `ciasto Krówka` tylko moja wariacja ;-) W oryginale jest krem śmietanowy , a nie budyniowy ;-) Ja robię na biszkopcie , inni na półkruchym cieście . Składniki Składni The post Ciasto krówka na cytrynowym ponczu appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto krówka na cytrynowym ponczu 689

Ciasto stworzone z tego, co miałam akurat pod ręką, więc nie jest to oryginalne `ciasto Krówka` tylko moja wariacja ;-) W oryginale jest krem śmietanowy , a nie budyniowy ;-) Ja robię na biszkopcie , inni na półkruchym cieście . Składniki Składniki na biszkopt: Jajko 6 jajek Cukier 1 szklanka Mąka tortowa 1 szklanka Mąka […] The post Ciasto krówka na cytrynowym ponczu appeared first

Kulinarne Przeboje
Ciasto Pani Walewska 1089

pieczenia zamieniamy blaszki miejscami... W tym samym czasie ubijamy białka. Następnie cały czas miksując dodajemy cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną. Pianę dzielimy na dwie części i wykładamy na podpieczone ciasto. Posypujemy obydwie części migdałami i wkładamy do piekarnika na  następne 15 minut. 150 ml mleka zagotowujemy razem z alkoholem i cukrem pudrem. Resztę mleka miksujemy z mąkami i żółtkami(...)gęsty budyń. Studzimy go Kiedy budyń nam ostygnie, ucieramy masło w mikserze wrzucając po łyżce budyniu aż powstanie nam jednolita masa. Na jednym placku rozsmarujemy krem budyniowy nakrywając go drugą warstwą. Wkładamy ciasto do lodówki na czas schłodzenia i gotowe :) Trzeba przyznać, że najlepsze jest następnego dnia  Przepis podkradziony

W Moim Magicznym Domu
Napoleonka na herbatnikach 25455

Napoleonka na herbatnikach – to szybkie i proste w wykonaniu ciasto bez pieczenia. Polecam je wszystkim, którzy uwielbiają maślano-budyniowe kremy :) Podane składniki dotyczą blaszki o wymiarach 23,5cm x 23,5cm. Więcej przepisów na ciasta bez pieczenia znajdziecie pod kategorią: Ciasta bez pieczenia – przepisy @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(...)łączył się potem z masłem. Miękkie masło utrzeć na biały, puszysty krem i stopniowo dodawać po łyżce budyniu, cały czas miksując, do uzyskania gładkiego kremu. Blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Na dno poukładać jedną warstwę herbatników, a na nią wyło Masę wyłożyć na herbatniki, wyrównać i przykryć pozostałymi herbatnikami. Ciasto wstawić na całą noc do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Kulinarne Przeboje
ciasto Michałek 168

Jeśli lubicie warstwowe ciasta przekładane kremem - mam dzisiaj coś dla Was. Ciemny biszkopt nasączony kawą i alkoholem. Do tego dwie warstwy kremu budyniowego z dodatkiem pokruszonych cukierków - Michałków. Całość udekorowana posiekaną gorzką czekoladą i cukierkami. Ja jestem na tak ;-) składniki: ciasto biszkoptowe:   4 jajka 1 szklanka cukru 4 łyżki oleju 1 szklanka mąki 1/2 szklanki kakao 1 1/2 łyżeczki(...)proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu    do nasączenia: 1/3 szklanki wrzątku 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru 100 ml wódki   krem budyniowy:   1 litr mleka 3 budynie waniliowe (po 40 g) 250 g masła 1 szklanka cukru pudru 250 g cukierków Michałków   do dekoracji: 50 g gorzkiej czekolady 5 sztuk cukierków Michałków   wykonanie

babka w formie
JAGODOWO – MALINOWE TRIO Z KOKOSOWĄ PIANKĄ 389

ulubionych ciasto z borówkami i malinami. Kruche herbatniki pokryte lekko kwaskową jagodą masą i świetnie komponującą się z nią słodką masą budyniową wręcz rozpływają się w ustach. Lekka pianka dodaje im iście królewskiego charakteru i sprawia, że ciasto nie tylko smakuje fenomenalnie , ale i pięknie wygląda. Jest świetnym pomysłem do niedzielnej kawki, albo też na rodzinną imprezę. Gwarantuję , że każdy(...)cukrem, w reszcie rozpuszczamy budynie z jajkami oraz obiema mąkami. Mieszankę wlewamy na gorące mleko i cały czas mieszając gotujemy budyń, lekko studzimy. Schłodzone ciasto pokrywamy kolejną warstwą herbatników i wylewamy krem budyniowy, wygładzamy, przykrywamy ostatnią warstwą herbatników i wstawiamy do lodówki. 3 WARSTWA: Zimną śmietanę ubijamy na puch, dodajemy cukier oraz śmietan fixy i ubijamy na sztywno. Dodajemy

Ostra na Słodko
Babeczkowy bukiet na Dzień Kobiet 126

mlekabiała czekoladawiśnie ze słoika Składniki na krem budyniowy Suche składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy jajko, olej oraz mleko  i dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając(...)czekoladę. Lekko popychamy palcem do środka (jeśli czekolada zbyt mocno wystaje może się przypalić, lepiej, żeby była zanurzona w cieście).Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Czas kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać na zrobienie kremu budyniowego i ozdób z masy cukrowej. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą

Ciastkozercy
Magiczne ciasto czekoladowe 134

określonej kolejności wychodzi nam w trakcie pieczenia trójwarstwowe ciasto. Tym razem u mnie środkowa warstwa wyszła cieniutka i słabo ją widać . Widocznie słabo czarowałam ;) Smak ciasta przypomina biszkopt z intensywnie czekoladowym kremem budyniowym. Składniki : blaszka 18x24 Wszystkie składniki maja mieć temperaturę pokojową. 4 jajka (oddzielnie białka i żółtka ) 1 łyżka wody 150 g cukru 125 g masła roztopionego i przestudzonego(...)Nadal miksując dodać masło. Przesiać mąkę i kakao , wlać mleko . Połączyć wszystkie składniki. Masa jest rzadka. Białka ubić na sztywną pianę ze szczypta soli . Delikatnie połączyć pianę z  ciastem. Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej masę. Piec ciasto 1 godzinę w 160'C. Po tym czasie otworzyć piekarnik i zostawić w nim ciasto do wystudzenia

Malinowa Kawiarenka
EKLERKI Z KREMEM CAPPUCCINO, BIAŁĄ CZEKOLADĄ I PORZECZKAMI 189

Dziś znów zabieram Was do Francji! Tym razem nie będziemy jeść eklerek z kremem budyniowym ( patissiere ) , a z przepysznym kremem cappuccino. Chrupiące ptysiowe ciasto, delikatny, niezbyt słodki krem, obłędnie słodka biała czekolada i lekko kwaśne porzeczki tworzą fantastyczną całość! Smaki idealnie się łączą, przegryzają … a to sprawia, że cały czas ma się ochotę na więcej! Takie eklerki z kremem

Ostra na Słodko
EKLERKI Z KREMEM CAPPUCCINO, BIAŁĄ CZEKOLADĄ I PORZECZKAMI 171

Dziś znów zabieram Was do Francji! Tym razem nie będziemy jeść eklerek z kremem budyniowym ( patissiere ) , a z przepysznym kremem cappuccino. Chrupiące ptysiowe ciasto, delikatny, niezbyt słodki krem, obłędnie słodka biała czekolada i lekko kwaśne porzeczki tworzą fantastyczną całość! Smaki idealnie się łączą, przegryzają … a to sprawia, że cały czas ma się ochotę na więcej! Takie eklerki z kremem

Ostra na Słodko