ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:51/181)

Torcik z kremem budyniowym z serkiem mascarpone i nutą czarnej porzeczki 119

Mój maślany krem budyniowy z serkiem mascarpone - klik zyskał sporą popularność, więc tym razem prezentuję Wam szybkie, ale i bardzo smaczne ciasto z jego udziałem, o które tak bardzo prosiliście. Naprawdę wprost rozpływa się w ustach i znika ekspresowo. Polecam! A na końcu przepisu możecie przeczytać kilka słów o uroczej desce (*) lekko widocznej na powyższych zdjęciach. (Tortownica o średnicy

Di gotuje
Lekka tarta brzoskwiniowo-budyniowa 227

Pozostaję w temacie letnich i lekkich ciast. Dziś bardzo orzeźwiająca tarta z kremem sokowo-budyniowym i bitą śmietaną. Ja użyłam soku gruszkowo-cytrynowego, więc mój krem miał przyjemnie orzeźwiający posmak. Wy możecie użyć waszego ulubionego, choć jak dla mnie to kolorystycznie pasuje tu coś bardziej czerwonego… Przepis z tej  strony.Bardzo polecam, bo schłodzona w lodówce smakuje pysznie(...)soku 3 łyżki cukru 3 dojrzale brzoskwinie 250 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru ½ paczki cukru waniliowego 1 duża beza Kruszymy ciastka( ja użyłam wałka do ciasta) i mieszamy z masłem. Wykładamy na spód tortownicy(22cm) i dobrze ugniatamy. Całość chłodzimy w lodówce przez około 60 minut. Masa budyniowa: gotujemy budynie na soku owocowym z dodatkiem 3 łyżek cukru

Mia Cucina Sofieta
Pyszne ciasta na Święta 380

seromak) 7. Świąteczne Eklerki z kremem budyniowym 8. Stollen. Strucla z bakaliami 9. Ciasto z mandarynek. Ciasto mandarynkowe 10. Świąteczny makowiec z kruchymi gwiazdkami i cukrem pudrem. 11. Sernik z brzoskwiniami 12. Ciasto cielak 13. Makowiec świąteczny. Świąteczna strucla z makiem 14. Ciasto marchewkowe z powidłami. Biszkopt marchewkowy 15. Dwukolorowe ciasto z kremem i owocami 16. Tort z owocami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Leon ciasto siostry Anastazji 1937

kremem budyniowym i masą jabłkową. Pyszne połączenie,choć dość pracochłonne ;) Warto się zmierzyć z ciastem bo smak wynagradza nam trud przygotowań :) Najlepsze na 2-3 dzień. Bardzo polecam. Piekłam w foremce dużej i musiałam przygotować i upiec dwa miodowe placki . Radze robić to ciasto w większej formie,z tego powodu,ze jest dużo warstw i dzięki temu, ciasto troszkę(...)płaska łyżeczka proszku do pieczenia Placek miodowy: 300 g mąki 150 g margaryny  2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody 2 łyżki śmietany 12% 100 g cukru  Krem budyniowy: 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier wanilinowy 250 g masła 1/2 l mleka  Krem z jabłek: 2 kg jabłek ( użyłam Szarą Renetę

Różne smaki w kuchni
Leon ciasto siostry Anastazji 4254

kremem budyniowym i masą jabłkową. Pyszne połączenie,choć dość pracochłonne ;) Warto się zmierzyć z ciastem bo smak wynagradza nam trud przygotowań :) Najlepsze na 2-3 dzień. Bardzo polecam. Piekłam w foremce dużej i musiałam przygotować i upiec dwa miodowe placki . Radze robić to ciasto w większej formie,z tego powodu,ze jest dużo warstw i dzięki temu, ciasto troszkę(...)plaska łyżeczka proszku do pieczenia Placek miodowy: 300 g maki 150 g margaryny  2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody 2 łyżki śmietany 12% 100 g cukru  Krem budyniowy: 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki maki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej cukier wanilinowy 250 g masła 1/2 l mleka  Krem z jabłek: 2 kg jabłek ( użyłam Szarą Renetę

Słodkości i nie tylko
Ciasto Marysieńka 188

Ciasto Marysieńka- czekoladowy biszkopt, pyszny placek orzechowy, a do tego smaczny kremem budyniowym. Kto nie jadł, ten koniecznie musi spróbować :) Przepis zaczerpnęłam z książki ciasta Siostry Anastazji. W oryginalnym przepisie z żółtek jaj (które zostaną z placka orzechowego) robi się budyń, ja jednak poszłam trochę na łatwiznę i użyłam gotowego budyniu w proszku,a 4 żółtka  które mi zostały(...)jedno po drugim. krem: 350 ml mleka gotujemy. W pozostałym mleku rozpuszczamy budynie i cukier. Wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy na małym ogniu do zgęstnienia. Gdy budyń ostygnie dodajemy masło i ucieramy do uzyskania kremu. Krem można spróbować i można dosłodzić w razie potrzeby. Ostudzony biszkopt przecinamy wzdłuż na 2 części. Wykładamy pół kremu budyniowego, układamy placek orzechowy

Aga w kuchni
Metrowiec 125

ciasto wstaw do piekarnika i piecz przez 30 – 45 minut w temperaturze 160-180°C. Ciasto będzie upieczone, gdy wbity w nie zaostrzony patyczek nie będzie się obklejał ciastem. Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia. Gdy ciasto będzie się piekło, przygotuj krem. Na dno garnka wlej odrobinę zimnej wody. Wlej do niego 3 szklanki mleka. Do płynu(...)pokrój na równe kawałki. Można, np. ustawić oba placki obok siebie i oba na raz kroić na ok. 1 cm kawałki. Kawałki ciemnego i jasnego ciasto układaj naprzemienne smarując je niezbyt cienką warstwą kremu budyniowego. Gotowego metrowca krój na ukos

blog.moje-pasje.info
Mini-ptysie 194

Mała przekąska na słodko🙂 Składniki ciasto: woda 1 szt masło 100 g mąka pszenna 1 szkl jajka 4 szt sól 1 szczypta krem: masło 3/4 kostki

czarrna od kuchni
ekspresowe ciasteczka z ciasta francuskiego i świeżymi owocami 1501

składniki: 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego wykonanie: Ciasto rozwijamy, tniemy na kwadraty. Rogi każdego kwadratu zawijamy do środka, dociskamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Domowy Smak Jedzenia
CIASTO CZEKOLADOWE Z KOKOSEM 485

Dzisiaj podam przepis na ciasto mocno czekoladowe, z wkładka kokosową i kremem budyniowym. Smakuje prawie jak bounty a w dodatku jest bardzo efektowne, idealne na przyjęcia, święta(...)talerze i studzimy.  Mikserem ucieramy margarynę, dodając partiami budyń aż cały wyrobimy. W razie konieczności masę można dosłodzić.  Pierwszy blat ciasta nasączamy słodką herbatą, na to rozkładamy porcje masy, na to ciasto kokosowe, reszta masy budyniowej, następnie biszkopt czekoladowy i nasączamy go herbatą.  Na schłodzone ciasto wylewamy polewę czekoladową, posypujemy płatkami migdałów i chłodzimy do całkowitego zastygnięcia

Kulinarne Fantazje Marioli
Karpatka z kremem cytrynowym 340

chwili przyszło na myśl kilka wątpliwości czy urosną piękne góry a może będzie zupełnie płaska, jaki krem zrobić , żeby nie był mdły i ciężki tylko delikatnie budyniowy??? Przejrzałam kilka blogów ... i nic. Odnalazłam w starym zeszycie mamy przepis na karpatkę, no to ciasto już mam, w sumie przepis niczym nie różnił się od tych blogowych ale ten stary zeszyt

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto bananowe toffi 320

Ciasto Bananowe Toffi Połączenie bananów i masy krówkowej jest duetem idealnym, a dzięki dodaniu warstwy kremu budyniowego nie jest  ani mdłe, ani za słodkie. Całość idealnie się komponuje i daje zaskakujący efekt, gdy wszystkie smaki się przegryzą. Warto wypróbować, czy to na co dzień, czy też od Święta. Składniki: (na duża blaszkę 25x36 cm) Na  biszkopt: 6 jajek(...)biszkopt rozsmarować połowę masy krówkowej, na nią wyłożyć pokrojone wcześniej plasterki banana. Następnie wyłożyć krem budyniowy i rozprowadzić delikatnie na bananach. Herbatniki maczać w mleku i układać na krem. Rozsmarować pozostałą część masy krówkowej. Wyłożyć masę śmietanową i posypać startą czekoladą. Schłodzić w lodówce, ciasto jest najlepsze na drugi dzień

My sweet a life
Kruche ciasto z budyniem, porzeczkami i migdałową bezą z kruszonką. 126

stopniem gotowania się będzie gęstnieć, dzięki ciągłemu mieszaniu nie zrobią się żadne grudki. Masa jest kremowa i gęsta.  Tortownicę wysmaruj masłem, wylep dno ciastem wyjętym bezpośrednio z lodówki. Wyłóż gorący krem budyniowy. Na krem budyniowy wykładamy dżem porzeczkowy u mnie dwa standardowe słoiki.  Jeśli masz świeże lub mrożone porzeczki, możesz ich użyć.  W zastępstwie porzeczki możesz użyć

SMYKWKUCHNI
Tort prezydent 171

Długo zabierałam do zrobienia tego tortu, bo jest dość czasochłonny i baaardzo kaloryczny 😉 Maślano-budyniowy krem i brzoskwinie w galaretce kojarzą mi się z ciastami sprzed lat. Ciasto warte wypróbowania

Bullio
SZWAJCARSKA TARTA ZE ŚLIWKAMI na bezglutenowym spodzie 178

Zainspirowana szwajcarską tartą ze śliwkami stworzyłam swoją wersję tarty na bezglutenowym spodzie. Na pewno posmakuje każdemu, kto lubi śliwki! Kruche ciasto, śliwki, płatki migdałowe i krem, którego smak przypomina budyniowy serek – zapraszam do obejrzenia przepisu. Dokładny jego zapis znajdziecie poniżej // Składniki na ciasto: 100 g mąki ryżowej 150 g mąki jaglanej 50 g mąki ziemniaczanej 120 g masła(...)ciasto wyrobić zwarte ciasto – na początku składniki siekaj nożem, a dopiero na końcu zagnieść je ręką. Ciasto włóż do zamrażarki na około 10 minut. Po tym czasie ciasto wyłóż na formę do tarty i nakłuj je widelcem, Wierzch posyp płatkami migdałowymi i całość włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 10 minut. Po 10 minutach ciasto wyciągnij

Via Gusto

Proponowane wyszukiwania