ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:44/181)

DYNIOWIEC 209

Połączenie biszkoptu piernikowego z kremem z dyni oraz polewą czekoladową stanowią idealną całości. Ciasto nie tylko świetnie smakuje ale także zachwyca swoim wyglądem.   SKŁADNIKI (forma

RAROSSA
Tartaletki z malinami 175

Kruche ciasto, masa budyniowa, świeże maliny i galaretka to słodka klasyka która sprawdza się na każde letnie okazje kiedy maliny dostaniemy w każdym warzywniaku lub z własnego ogródka. Od razu proponuję zrobić z podwójnej porcji. Mega pyszne! Składniki: CIASTO KRUCHE  na 4 sztuki: 1 szklanka mąki pszennej 10 dag masła 50 g cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią(...)żółtko KREM: 350 ml mleka 1 budyń śmietankowy 50 g masła 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią DODATKOWO: 1 galaretka malinowa 10 dag malin Maczek smak truskawkowy  do posypania Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto włóż do miski, zagnieć ręką ciasto, owiń w folię i włóż na 15 minut do lodówki, następnie schłodzone ciasto rozwałkuj, wylep

Wanilia i Kardamon
Koszyczki wielkanocne z kremem budyniowym 163

Pyszne domowe koszyczki ptysiowe z aksamitnym kremem na bazie budyniu Winiary. Przypominają mi smak dzieciństwa. Krem budyniowy to mój ulubiony. Powiew świąt pod postacią deseru. ciasto ptysiowe: 1 szklanka mąki 50 g masła 250 ml wody 3 jajka szczypta soli krem budyniowy: 1 budyń waniliowy bez cukru  250 ml mleka 100 g masła 3 łyżki cukru dekoracja: migdały oblane(...)wrzątku wsypuje mąkę i cały czas mieszam energicznie. Ciasto zrobi się lśniące i zacznie odchodzić od ścianek naczynia. Zdejmuje z gazu i odstawiam do przestudzenia. Do lekko ciepłego ciasta wbijam jajko i mieszam mikserem, potem kolejne jajko i mieszam i na końcu trzecie jajko. Dodaję je stopniowo, nie od razu. Ciasto przekładam do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdka i wyciskam

wesoła kuchnia
Jesienne ciasta 180

skorupką     Najprostsza tarta z jabłkami       Szybki jabłecznik     Klasyczna szarlotka. Najlepsza     Ciasto z gruszkami i kremem czekoladowym     Torcik winogronowy z masą serowo - budyniową     Ciasto ze śliwkami i bezą na serowym spodzie     Ciasto z pigwą a'la szarlotka     Babka jabłkowo - orzechowa     Serowe spiralki

My simple kitchen
Jesienne ciasto z gruszkami- najlepsze! 292

Kochani zapraszam Was na pyszne ciasto waniliowo- czekoladowe z korzennym aromatem z dodatkiem gruszek i kremu budyniowego zwieńczone polewą czekoladową z rodzynkami. Idealne ciasto na październik. Dzięki przyprawie korzennej smak gruszki jest jeszcze bardziej uwypuklony w cieście, a dodatek rodzynek sułtańskich zatopionych w polewie nie tylko dodaje uroku ciastu ale też dostarcza dużej ilości słodyczy ;-) Zapraszam   Składniki

SMYKWKUCHNI
Kremówka vel napoleonka – bardzo łatwe ciasto bez pieczenia z pysznym kremem 554

Kremówka zwana też napoleonką jest ulubionym ciastem z czasów mojego dzieciństwa, cienkie warstwy ciasta przełożone pysznym kremem, któż nie lubi tego połączenia.. Moja wersja zamiast ciasta ma maślane herbatniki, które idealnie komponują się z budyniową masą. Dzięki herbatnikom ciasto nie wymaga pieczenia, jest bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu. Całym sekretem doskonałego smaku tego ciasta jest masa, która dzięki(...)czas miksując dodaj stopniowo zimny budyń. W osobnej misce ubij zimną śmietankę na sztywny krem. Dodają ją do masy budyniowej, mieszając szpatułką. Na dnie blaszki ułóż warstwę herbatników i wyłóż cały krem, wyrównaj. Na masę wyłóż kolejną warstwę herbatników. Gotowe ciasto przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 90 min. Przed podaniem posyp ciasto cukrem pudrem, smacznego

Słodki Blog
Ciasto z rabarbarem i kremem 168

powstało zupełnie przypadkiem, na zasadzie "co mam, to dam" i wyszło nieziemsko pysznie :-) Tym razem poszłam trochę na łatwiznę i użyłam kremów błyskawicznych, ale zawsze możecie przygotować tradycyjną masę budyniową, jeśli wolicie :-) Szybkie, łatwe i wszystkim smakuje... SKŁADNIKI Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru pudru 250 g masła (lub margaryny) 2 jajka 2 żółtka(...)łyżeczki proszku do pieczenia 1 duży cukier wanilinowy Masa rabarbarowa: 2 kg rabarbaru 1,5 szklanki cukru 2 galaretki truskawkowe Masa budyniowa: 2 kremy budyniowe błyskawiczne mleko zgodnie z przepisem na opakowaniu kremów Suche składniki ciasta mieszamy razem,dodajemy masło startą na tarce jarzynowej i rozcieramy w dłoniach aż powstanie coś co przypomina mokry piasek. Dodajemy jajka, żółtka i szybko

Czary - gary w kuchni
RAFAELLO BEZ PIECZENIA 254

Połączenie słodkiego, budyniowego kremu i słonych krakersów to strzał z dziesiątkę! Po raz pierwszy próbowałam tego zestawienia wieeele lat temu u koleżanki na imieninach. Już wtedy bardzo mi smakowało, ale ... jakoś przepis poszedł w niepamięć. I po latach bodajże 10 lub 12 nadszedł czas na odkopanie przepisu.Ciasto nie wymaga użycia piekarnika i robi się je dosłownie w mgnieniu(...)budyniowym kremem. Na papierze (lub blaszce) rozkładamy I warstwę krakersów. U mnie było to 5x5 krakersów. Smarujemy je 1/3 kremu budyniowego, przykrywamy II warstwą krakersów i znowu krem. III warstwa krakersów i krem. Wierzch posypujemy płatkami migdałów Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc, wtedy krakersy odpowiednio zmiękną i bez problemu pokroimy ciasto

Walijskie Pichcenie
Słodkie Środy - Tarta z brzoskwiniami 265

cyklu "Słodkie Środy" zapraszamy na tartę z ciasta francuskiego z brzoskwiniami i kremem budyniowym. To kolejny wiosenny przepis, który może zainspiruje Was do wzięcia udziału w Naszym "Wiosennym Konkursie ". Póki co do moich słodkich wypieków z użyciem ciasta francuskiego wykorzystuję zakupione francuskie ciasto, jednak mam nadzieje, że wkrótce i ja skuszę się by przygotować je samodzielnie...  Zapraszam na pyszny

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Karpatka 268

produktów każdy z nas ma codziennie w swojej lodówce. Karpatka o której dzisiaj mowa nie należy do bardzo słodkich ciast. Składa się z dwóch blatów z ciasta parzonego i z przepysznego kremu budyniowego. Oczywiście krem można przygotować na bazie kupnego budyniu, jednak zapewniam, że o wiele smaczniejszy i nie bardziej pracochłonny jest ten domowy.  Polecam serdecznie;)  Składniki ciasto

Krakowskie smaki Ani
Biszkopt z malinami 154

Wokół nas mnóstwo malin, dlaczego nie przygotować coś pysznego  do popołudniowej kawy.  Zwykły biszkopt, krem budyniowy, troszkę malin, galaretka  i ciasto gotowe.   Składniki: Biszkopt: (blaszka kwadratowa) 3 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki 4 łyżki oleju pół łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżki octu Masa: 2 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe(...)proszek budyniowy.  Pozostałe mleko gotujemy.  Zawartość szklanki wlewamy na gotujące się mleko. Budyń mieszamy, gotujemy i studzimy.  Masło ucieramy z cukrem pudrem.  Stopniowo dodajemy zimny budyń.  Ten krem wykładamy na ostudzony biszkopt.  Galaretki malinowe rozpuszczamy we wrzącej wodzie według przepisu na opakowaniu.  Odstawiamy do przestudzenia.  Maliny układamy na kremie  i zalewamy

Pyszności Słodkości
Ciasto Kubuś z galaretką i czekoladą / 'Kubus" Cake with Chocolate and Jello 103

mielonej wanilii , 2 jajka , krem budyniowy: 900 ml-1 l soku przecierowego typu Kubuś, 3 opakowania budyniu (każdy po 40 g), 200 g masła, opcjonalnie cukier puder, do smaku 2 galaretki na polewę czekoladową:  160 g czekolady, u mnie pół na pół mleczna z gorzką, 100 g śmietanki kremówki opcjonalnie wiórki kokosowe do posypania ciasta Przygotować spód: W misce(...)gorącego budyniu wrzucić pokrojone w kostkę masło, wymieszać, żeby masło się rozpuściło. Opcjonalnie dosłodzić do smaku.Ciepły budyń wylać na ciasto. Odłożyć do wystygnięcia.  Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy będą tężejące, wylać na krem budyniowy. Włożyć do lodówki do zastygnięcia.  Czekoladę rozpuścić na parze ze śmietanką. Wylać na galaretkę.Opcjonalnie posypać wiórkami. Schłodzić. Facebook Instagram

Lekcje w kuchni
Ciasto czekoladowe z kremem krakersowym i solonym karmelem 315

nietypowe połączenie sprawdzają się znakomicie i robią furorę wśród tych , którzy wielbicielami nietypowych smaków wcale nie są. Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe – mokre , wilgotne , słodkie i niesamowicie mięciutkie przełożone budyniowym kremem krakersowym i oblane słonym karmelem.Już po pierwszym kęsie mamy ochotę na więcej!A potem więcej!I więcej!I więcej!Koniecznie musicie spróbować

Ostra na Słodko
CIASTO MAKOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I POMARAŃCZAMI 358

wiecie uwielbiam ciasta budyniowe ( a jakich ja ciast nie uwielbiam?! ;) ). Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne ciasto budyniowe o orzeźwiającym smaku! Delikatny makowy biszkopt przełożony pomarańczowym kremem i obsypany chrupiącymi bakaliami. Ozdobione soczystymi owocami sprawia, że wygląda niesamowicie apetycznie i przywodzi na myśl wakacyjne słońce i egzotyczne wakacje! Niebo w gębie! Ciasto po które sięga się z przyjemnością(...)łyżce budyniu. CAŁOŚĆ: Do tortownicy wkładamy 1 makowy blat, pokrywamy 1/3 kremu ( następnie kolejno: blat, krem , blat, krem ). Wyrównujemy wierzch i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem dekorujemy podprażonymi na patelni orzechami i kokosem oraz pokrojonymi owocami. Przepis zainspirowany przepisem na Tort makowo-budyniowy ze strony mojeciasto.pl . Zmniejszyłam ilość mleka w kremie. Dodałam olejek pomarańczowy. Dodałam orzechy oraz

Ostra na Słodko
Ciasto kajmakowe 240

chłodne miejsce. Jak budyń całkowicie ostygnie rozmiksowujemy go na puszystą masę i dodajemy masło. Całość dalej miksujemy do uzyskania puszystego, miękkiego kremu. Przekładanie ciasta: Najpierw wykładamy warstwę herbatników. Na to połowę przygotowanego kremu budyniowego. Ponownie herbatniki. Teraz całą masę kajmakową. Herbatniki. Pozostałą część kremu budyniowego. Ostatnia już warstwa herbatników. Na samą górę wykładamy ubitą śmietankę kremówkę (ja polecam to zrobić

Jedzeniomania