ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:41/181)

Wspólne pieczenie i ciasto „Babałuch” 280

już jabłka, które teraz stały na balkonie i czekały na swoją kolej. W sumie mimo kilku warstw ciasto robi się dość prosto. Najwięcej czasu schodzi na chłodzenie poszczególnych warstw. Kiedy biszkopt wystygł, przełożyłyśmy na niego jabłka i zabrałyśmy się za krem budyniowy. Szykujemy biszkopt i blaszkę Biszkopt gotowy, teraz jabłka 2 kg jabłek to niemała ilość Sama szykowałam zawsze krem(...)wylewamy na ciasto i przyozdabiamy wiórkami kokosowymi. Ciasto trzymamy w lodówce. Wiem, że wolicie kiedy dokładnie w przepisie podaję Wam dokładne ilości w gramach, a nie w szklankach. Ale tak jak wspomniałam, przepis jest już stary, a teściowa działa w kuchni tak szybko, że nie zdążyłabym nawet zważyć dokładnych ilości Pyszne ciasto wspólnie pieczone Ciasto przekładane kremem i owocami Najlepsza

Relaxtime
Raffaello bez pieczenia 135

Smaczne herbatniki, które przełożone kremem budyniowym z dużą ilością kokosu smakują świetnie, a ciasto jest szybkie i łatwe w przygotowaniu. Raffaello bez pieczenia najlepiej smakuje po kilku godzinach spędzonych w lodówce - herbatniki zmiękną, ciasto łatwo można pokroić i bardzo szybko zjeść Polecam   Przepis na blaszkę o wymiarach 22*32 cm   SKŁADNIKI: Krem: 3 budynie śmietankowe bez cukru

WSZYSTKO SMACZNE
Migdałowiec na krakersach według Siostry Anastazji 331

Ciasta na zimno sprawdzają się chyba w każdej sytuacji. Szczególnie takie, które są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Takie jest właśnie to ciasto - szybkie i baaaardzo

Z miłości do słodkości
Karpatka 161

Klasyczny przepis na karpatkę, który wyszperałam w starym zeszycie z przepisami. Zawsze omijany wielkim łukiem w końcu doczekał się sprawdzenia. Cudowne ciasto parzone z aksamitnym, budyniowym kremem. Okazuję się, że karpatka to naprawdę banalne w wykonaniu ciacho, które smakuje wszystkim. Składniki: 1 szklanka wody 150g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek szczypta soli szczypta proszku do pieczenia 3 szklanki(...)mąką. Następnie wstawić na mały ogień i gotować przez 2 minuty, wystudzić. Do masy dodawać stopniowo jajka i miksować na gładką masę. Dodać proszek do pieczenia i sól. Ciasto dzielimy na 2 porcję. Pierwszą wykładamy w nasmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszce ( wymiary:25cm/32cm) i pieczemy ok.30 minut w temperaturze 180 stopni. Z drugą postępujemy dokładnie tak samo. Blaty studzimy

Wielki apetyt
Ostatnie tchnienie lata: tarta z malinami i morelami 217

dopisała, owocom zabrakło słodyczy, a ja czuję tak wielki niedosyt, że ciężko mi się z obecnym stanem rzeczy pogodzić. Co robić...? Upiec ciasto! Mam dla Was jeszcze letnią tartę, z malinami, morelami i boskim kremem budyniowym, pod którym ukryłam cienką warstwę obłędnej masy orzechowej. A wszystko to zapiekłam na cudownie kruchym cieście. Prosta, pełna słońca tarta, która z pewnością uczyni(...)jajko 1/2 łyżeczka ekstraktu z wanilii krem budyniowy: 110 g serka mascarpone 60 ml śmietany kremówki (38%) 1 jajko 30 g budyniu waniliowego (proszek) 25 g cukru dodatkowo: 100 g malin 3 morele Mąkę przesiać, wymiezać z cukrem. Dodać masło, posiekać, a nastpęnie rozterzeć palcami na kruszonkę. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na prostokąt nieco większy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Cytrynowa chmurka 4301

Ciasto idealne, od początku do końca wyszło dziś perfect. Polecam, nawet dziadek, który z zasady nic nie lubi powiedział, że dobre. Nie tylko na święta, ale

CoolinarniePL
Ciasto z musem truskawkowym i kremem 120

Ciasto z musem truskawkowym i malinowym kremem budyniowym. Malinowy krem można zamienić wedle upodobań na waniliowy, czy też śmietankowy. Ciasto z musem truskawkowym piekłam w okrągłej formie o średnicy 24cm i niestety masa zmieściła się na styk :) The post Ciasto z musem truskawkowym i kremem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto z musem truskawkowym i kremem 431

Ciasto z musem truskawkowym i malinowym kremem budyniowym. Malinowy krem można zamienić wedle upodobań na waniliowy, czy też śmietankowy. Ciasto z musem truskawkowym piekłam w okrągłej formie o średnicy 24cm i niestety masa zmieściła się na styk :) Tak więc jeśli nie macie wysokiej formy 24 cm’owej, to proponuję użyć formy o średnicy 26cm. Jeśli […] The post Ciasto

Kulinarne Przeboje
Tarta kokosowa z bitą śmietaną 208

folię, schłodzić w lodówce przez 1h. Ciastem wyłożyc tortownicę (24cm).  Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, a na papier wysypać suchą fasol. Piekarnik nagrzać do temp. 200ºC, wstawić ciasto i podpiec przez 20 minut. Następnie usunąć papier z fasolą i piec jeszcze około 15 minut. Ciasto wyjąć z piekarnika i wystudzić. Kokosowy krem budyniowy: 5 żółtek 140 gr cukru60(...)powrotem do garnka, wstawić na mały gaz i gotować aż powstanie krem (3-5 min). Caly czas należy mieszać krem, aby się nie przypalił. Zdjąć garnek z gazu, dodać wiórki kokosowe. Ostudzić. Często mieszać krem, aby nie utworzył się korzuch. Ostudzony krem wyłożyć na wierzch ciasta. Ciasto wstawic do lodówki na przynajmneij 4 godziny lub na całą noc. Przed

Mia Cucina Sofieta
Babeczki mimoza na Dzień Kobiet 218

urodziły się KOBIETAMI, a wszystkim Kobietom, aby zawsze czuły się kochane i szanowane przez partnerów i społeczeństwo. Zapraszam na pyszne biszkoptowe babeczki z lekkim kremem budyniowym pasticcera i kawałeczkami ananasa, którymi dołączam do akcji „Ciasto na niedzielę”. Babeczki mimoza na Dzień Kobiet Składniki na 12 babeczek: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3  jajka (żółtka(...)koniec dodajemy letnie mleko. Formę do mufinek wykładamy papierowymi papilotkami. Wykorzystując łyżkę do lodów, nalewamy ciasto do papilotek, do wysokości ¾. Babeczki wstawiamy do piekarnika narzanego do 180 ° i pieczemy do tzw suchego patyczka, okolo 25 minut. Odstawiamy babeczki do ostygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy krem budyniowy. W mało przypalającym się garnku podgrzewamy bardzo mocno mleko. Następnie do mleka dodajemy obraną skórkę

Mia Cucina Sofieta
KORA ORZECHOWA 251

modyfikacjach upiekłam             (po raz pierwszy).  Ciasto jest pyszne. Orzechowe blaty (niedokładnie widoczne na zdjęciach, gdyż ciasto kroiłam "na świeżo",   kilka godzin po zrobieniu), przełożone kremem budyniowym z delikatnym brzoskwiniowym posmakiem + owoce zalane galaretką tworzą bardzo smaczną całość.  Niewielką trudność sprawiły mi jedynie delicje, które przy krojeniu trochę(...)całkowitego wystudzenia. Mikserem utrzeć masło do puszystości. Dodawać po łyżce budyniu, cały czas ucierając do powstania gładkiej masy.Przełożenie  ciasta:Masę budyniową dzielimy na 3 części. Układamy: 1 blat ciasta orzechowego, na to rozsmarowujemy pierwszą część kremu, na kremie układamy delicje (każdą delicje moczymy kilka sekund w przygotowanym wcześniej ponczu) czekoladą do dołu, lekko wciskając w ciasto

Walijskie Pichcenie
Tarta z owocami przyniesionymi z lasu 180

coś pomiędzy kruszonką, a bułką tartą. Ciasto szybko zagnieść i uformować kulę. Schodzić w lodówce minimum 30 minut. Zimne ciasto rozwałkować pomiędzy 2 arkuszami pergaminu. Zdjąć górny i przełożyć ciasto na formę (25cm) odwracając papierem do góry (formy niczym nie smarować). Docisnąć do formy i gęsto ponakłuwać spód widelcem. Nałożyć z powrotem pergamin, obciążyć grochem, fasolą lub specjalnymi kuleczkami. Piec(...)następnie masę przełożyć do miski i obłożyć cieniutkimi wiórkami masła (żeby nie było kożucha). Odstawić do wystudzenia. Śmietanę ubić, dodać cukier puder. Delikatnie wymieszać z zimną masą budyniową. Krem równo rozłożyć na cieście, na nim ułożyć owoce. Mocno schłodzić w lodówce. Przed podaniem ozdobić miętą. Smacznego

Pełny talerz
Malinowe ptysie z kruszonką 304

Od kiedy pokazałam na moim Instagramie te malinowe ptysie z kruszonką, dostałam mnóstwo wiadomości z pytaniami, kiedy pojawią się na blogu. Jako że każdy przepis testuje

Ciastkozercy
Brzoskwiniowiec bez pieczenia 128

upały Spód z herbatników, krem budyniowy, masa ze świeżych brzoskwiń i bita śmietana. Prawdziwa rozpusta Ciasto jest pyszne, niezbyt słodkie i przyjemnie orzeźwiające. Brzoskwiniowiec bez pieczenia to ciasto warte polecenia, a zatem polecam   Przepis na formę o wymiarach 27*18 cm   SKŁADNIKI: Ciasteczkowy spód: 200 g herbatników maślanych 100 g masła Krem budyniowy: 1 litr mleka 2 budynie

WSZYSTKO SMACZNE
10 warstwowy tort korzenny 263

obciążając talerzem, tak aby się nie odkształcały, Odcięte skrawki ciasta odłożyć, będą służyły do wykończenia tortu. Przygotowanie kremu: Składniki: 900 ml mleka roślinnegi 250 g masła kokosowego rafinowanego 250 g cukru pudru 1 średni banan 70 g mąki pszennej 70 g mąki ziemniaczanej Moje dwie warstwy to był krem z kasztanów (kupiłam w Lidlu, zużyłam pół słoiczka)- można pominąć, albo(...)masą maślaną (dodawać stopniowo) i tak powstanie całkiem przyzwoicie wyglądający krem, który należy trochę jeszcze schłodzić (mi się spieszyło, bo to była już 22 więc wrzuciłam krem do zamrażalnika na 15 minut A teraz zaczynamy zabawę, składania tortu, kolejność smarowania krążków dowolna na koniec cały tort smarujemy dookoła kremem budyniowym, do pozostałych okruszków ciasta dodała 100 g orzechów włoskich

greenscarf