Szyfonowa figa.

Szyfonowa figa.

Szyfonowa figa.

Ciasto szyfonowe robiłam po raz pierwszy. Chciałam spróbować czegoś innego niż zwykły biszkopt. Ciasto szyfonowe jest puszyste, lekkie i wilgotne. Krem, to dopiero zagadka. Konfitura z figi posłużyła jako punkt odniesienia. Możecie ją kupić w sklepie internetowym Maroko Ciasto w całości ma na prawdę bardzo ciekawy smak, krem idealnie zgrywa się z ciemnym ciastem szyfonowym. Ją mam małą prostokątną foremkę ale równie dobrze można posłużyć się tortownicą o średnicy 18 albo 20 cm. CIASTO: 4 jaka 90 g cukru 50 g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MamaOskarka

Autor

Wioleta g-a

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, krem, figa, konfitura, kakao, budyń, ciekawe przepisy, biszkopt, ciasta z kremami, ciasto z kremem, mleko w proszku, puszyste ciasto, lekkie ciasto, ciasto budyniowe, ciasto z białek , ciasta tortowe, ciasto z masa, ciasta z masa, biszkopt idealny, ciasto z masą budyniową

Inne przepisy z MamaOskarka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.