ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:24/181)

Napoleonka z winogronami 128

gotujące się mleko wlewamy mieszankę budyniową i, cały czas mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy rum oraz budyń. Na jednym płacie ciasta rozprowadzamy połowę kremu budyniowego. Rozkładamy owoce. Wykładamy resztę kremu. Przykrywamy drugim płatem ciasta

Smaki Na Talerzu
Łącki przekładaniec wg siostry Anastazji 354

To zdecydowanie jedno z najlepszych ciast jakie jadłam. Moje ulubione! Siostra Anastazja nie ma sobie równych jeśli chodzi o wypieki, a ten – jak dla mnie

Smaki Na Talerzu
Biszkopt z kremem i orzeszkami ziemnymi ala snickers 147

Pyszne ciasto przełożone kremem budyniowym, posypane orzeszkami ziemnymi, posmarowane masą krówkową i polane roztopioną czekoladą. Składniki Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy : 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej 2 żółtka 25 dkg margaryny Dodatkowo: 300 gram orzeszków ziemnych

Kuchnia u Bietki
Pychotka 197

Składniki ciasto: 2 szklanki mąki pół szklanki cukru pudru cukier waniliowy 1 łyżka proszku do pieczenia 250 g masła 4 żółtka 3 łyżki śmietany bezy: 4

czarrna od kuchni
Mus czekoladowy bez nabiału 216

Zobacz także: Mój kaszak Ciasto o wielu nazwach: miodownik, miodowiec, ciasto greckie... Ciasto magiczne Ciasto magiczne pojawiło się w sieci już jakiś czas temu. Ni... Odchudzona napoleonka Lubicie ciasta z kremem budyniowym? Jeśli liczycie kalorie, ... Sernik dyniowy Sernik dyniowy to jesienny sernikowy klasyk. Dynia nadaje wy... Post Mus czekoladowy bez nabiału pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Tarta z agrestem i budyniem kokosowym 124

agrestową) i budyniem kokosowym. Podekscytowany zacząłem szperać w Internecie i szukać wskazówek i przepisów na poszczególne części mojego wypieku: na ciasto, na krem budyniowy oraz na owocową […] Artykuł Tarta z agrestem i budyniem kokosowym pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Kremówka rudnicka – kuchnia podkarpacka 265

wspominają pieczoną przez nią wspaniałą kremówkę. Teraz i moja rodzina mogła skosztować tego wyjątkowego rodzinnego specjału. Wam również polecam! Ciasto składa się z 4 cieniutkich warstw kruchego ciasta przełożonych smacznym budyniowym kremem. Specyficzne jest to, że do ciasta nie dodaje się ani cukru, ani soli. Jest ono neutralne w smaku, co doskonale uzupełnia intensywny krem, który przygotowuje się od podstaw

Trzeci talerz
Światowy Dzień Żywności trwa cały rok - nie marnuj jedzenia! 174

Ciasto Większość ciast też zamrażam. Dzielę na niewielkie kawałki, owijam folią i po rozmrożeniu w temperaturze pokojowej jest dodatek do popołudniowej kawy. Jakie ciasta mrożę? Serniki, ciasta drożdżowe, ciasta przekładane kremem budyniowym etc.  Galarety mięsne i rybne Po przełożeniu do plastikowego pudełeczka wrzućcie je do zamrażarki. Po rozmrożeniu są tak samo smaczne. Zupy Można zamrozić lub zapasteryzować w słoiczku

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tarta miodowa 210

  Delikatne ciasto, aksamitna masa i orzeszki w karmelu, to przepyszne połączenie :) Składniki ciasto: 150 g mąki 1 jajko 7 dkg margaryny 2 łyżi cukru pudru

czarrna od kuchni
Zapiekana chałka – pudding z pieczywa z owocami 125

Czerstwe słodkie pieczywo. Chałka drożdżowa z poprzedniego dnia. Dzięki dodatkowi owoców, mleka i jajek – smakuje po upieczeniu jak delikatnie ciasto z budyniowym kremem i owocami. To spektakularna, szybka i pyszna przemiana. Spróbujcie! Chałka do tego puddingu najlepsza będzie już lekko sucha. Czerstwa. Jeśli Wasza słodka bułka jeszcze wykazuje oznaki świeżości, pokrójcie ją w kostkę i włóżcie na blachę do piekarnika

Karo in the Kitchen
Karpatka 144

Zdjąć z ognia i wystudzić. Masło utrzeć do puszystości z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkiem. Stopniowo dodawać budyń, cały czas miksując do uzyskania jednolitego kremu. 4. Wystudzone ciasto przełożyć kremem budyniowym i oprószyć cukrem pudrem (opcjonalnie). Schłodzić kilka godzin w lodówce. Smacznego! Inspiracja/ źródło: Domowa cookierenka

Nastoletnie Wypiekanie
Brzoskwiniowe wydmy Siostry Anastazji 12520

czasami można się pokusić i zarezerwować czas na ich upieczenie, bo na prawdę warto. Są też kaloryczne ale ja w trakcie jedzenia o tym nie myślę. :) Tym razem ciasto z kremem budyniowym na bazie soku z brzoskwiń, bakaliowy biszkopt i z galaretką. Zrobiłam małe modyfikacje wg oryginału. Składniki: Biszkopt bakaliowy 8 białek 3 żółtka 150 g cukru 100 g orzechów

Ala piecze i gotuje
Ciasto kruche. Krem. Owoce. Tarta z kremem patissiere, letnimi owocami i galaretką 473

dobrą tartę zrobiłam ! Z delikatnym kremem i letnimi, słodkimi owocami a wierzch polałam galaretką żeby było jeszcze pyszniej. Zaplanowałam, że na kruche, maślane ciasto wyłożę krem budyniowy. I wtedy przypomniałam sobie, że jakiś czas temu taki jeden, rozwinięty cukierniczo kolega, Szparag, objechał mnie konkretnie w temacie podobnego kremu. To się patissiere nazywa a nie jakiś budyniowy, mówił. Ja prosta Pyza

Smaczna Pyza
Warstwowa pyszotka z ciasteczkami Brześć 147

warstwowe ciasto z kakaowym biszkoptem, masą budyniową, herbatnikami i kremem kawowo- tiramisu. Ciasto łatwe i szybkie w przygotowaniu. Ostatnio mam przyjemność testowania wyśmienitych ciasteczek firmy Brześć których użyłam do dekoracji ciasta. Was zapraszam na ich stronę internetową, znajdziecie tam szeroki asortyment wyśmienitych słodkości. http://brzesc.pl/pl/oferta/ciasteczka/maszynowe .    Składniki na ciasto ciemne : 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki(...)się kożuch. Zimny budyń ucieramy z miękkim masłem. Do misy miksera wlewamy mleko i śmietanę, dodajemy sypki krem i na niskich obrotach ubijamy aż zgęstnieje.       Warstwy ciasta: 1. ciasto ciemne nasączamy herbatą 2. następnie wykładamy masę budyniową 3. na budyniu układamy warstwę herbatników jasnych 4. na herbatniki wykładamy masę krówkową  5. masę krówkową przykrywamy herbatnikami jasnymi

Sama słodycz i szczypta chili
Jeżyny i krem budyniowy 246

jeżynami i kremem budyniowym składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 500g jeżyn 1 budyń waniliowy 300ml mleka 125ml śmietany kremówki 1 utrwalacz do śmietany 1 łyżka miodu wykonanie: Ciasto francuskie wyciągamy z opakowania, składamy na pol i lekko wałkujemy  Można też przeciąć je na pól i jedną cześć wykorzystać teraz, druga pozostawić na później. Wtedy ciasto będzie cieńsze(...)każdego boku ciasta nacięcie 1,5 cm od brzegu. Otrzymujemy w ten sposób ramkę, a środek ciasta nakłuwamy widelcem. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 200°C piekarnika i pieczemy około 15-20 minut. W czasie pieczenia brzegi tarty ładnie urosną. Może się też podnieść środek ciasta, ale po upieczeniu lekko dociskamy go widelcem. Ciasto należy wystudzić. Krem: Budyń rozpuszczamy

Przysmaki Karolki
Jak uratować zwarzony krem? 88

Ciasta z kremami i torty to must have na świątecznym stole. Krem maślany i maślano-budyniowy należą do lubionych. Niby proste do wykonania, ale czasem wystarczy jedna sekunda za długiego miksowania i zamiast gładkiego kremu masz masę pełeną grudek. Dlaczego? Właściwie nie wiadomo, bo i składniki były w temperaturze pokojowej i dodawałaś budyń małymi porcjami, a tu klops

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pani Walewska 365

otrząsnęłam się jeszcze po świątecznym celebrowaniu niezliczonych posiłków i deserów. Przyzwyczajona do zapasu słodkości w spiżarni postanowiłam sobie pofolgować. Kruche ciasto, dżem, beza i krem budyniowy. Tego mi było trzeba! Pani Walewska kruche ciasto: 6 żółtek 20dag cukru pudru 3 szklanki mąki pszennej 30dag masła cukier waniliowy + kwaśna konfitura do posmarowania beza : 6 białek 2 szklanki cukru pudru 1 łyżka(...)soku z cytryny + orzechy włoskie do posypania Krem budyniowy: 4 żółtka 5 kopiastych łyżek mąki pszennej 1 łyżka aromatu waniliowego 3 szklanki mleka  20dag masła Ciasto zagnieść i wstawić do lodówki na 1 godzinę. rozwałkować na placek grubości 3mm, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiec na złoty kolor, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Posmarować dżemem

Zapiski Młodej Żony
Sernik Marchewkowa Galaktyka 151

Śnieżnobiały sernik na zimno połączony z ciastem marchewkowym , jabłkami i kremem budyniowym. Poezja smaku...Kto chętny? SERNIK MARCHEWKOWA GALAKTYKA Składniki: ciasto marchewkowe: 1 szkl mąki 1 szkl startej marchewki 1/2 szkl cukru 1/2 szlk oleju 1/2 szkl posiekanych drobno orzchów 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta cynamonu masa serowa: 500 g mascarpone 220 g sera białego(...)skórka z 1/2 cytryny cukier waniliowy 2 łyżki cukru masa jabłkowa: 2 jabłka 1 galaretka brzoskwiniowa sok z cytryny 2 łyżki cukru cynamon krem budyniowy: 2 budynie 0,5 mleka 90 g masła Przygotowanie: ciasto marchewkowe: (blaszka 17 cm)  Jajka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem oraz orzechami

Bon appetit mon amie
Tarta z truskawkami i masą budyniową 568

kończą, jednak ja zawsze staram się je do końca dobrze wykorzystać;)) Dlatego zrobiłam kruchą tartę z pyszną masą budyniową i świeżymi truskawkami. Krem jest bardzo delikatny i wspaniale komponuje się z truskawkami. Zapewniam, że na jednym kawałku się nie skończy!  Ciasto: 125g masła lub margaryny,  1 i 1/4 szklanki mąki pszennej,  3 łyżki cukru,  3 łyżki(...)napęczniała. Do gotującego się mleka wlać rozrobioną masę z żółtek i mąki oraz żelatynę. Ostudzić.  Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Krem wyłożyć na ciasto, w masę wetknąć kilka truskawek, resztę rozłożyć na wierzchu. Schłodzić. Galaretkę rozpuścić w 300ml wrzątku, przestudzić. Tężejącą galaretką posmarować truskawki, by nie ściemniały. Schłodzić

Z miłości do słodkości
Ciasto Princessa z karmelem 2839

Lekkie ciasto kokosowe, delikatny krem budyniowy, biszkopty, słodki karmel i chrupiące wafelki. Takie jest właśnie to ciasto:) PRZEPYSZNE! Idealne praktycznie na każdą okazję, Święta, urodziny, niedzielne ciasto, ale bez okazji też zniknie w mgnieniu oka...  W Kauflandzie znajdziecie właśnie atrakcyjną promocję na jajka, śmietanę 30% oraz masę krówkową !  foremka 23x33 cm   Biszkopt:  6 białek ,  200g(...)gładką masę, stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Dodatkowo:   opakowanie podłużnych biszkoptów,  puszka masy krówkowej ( 400g, użyłam Helio ),  2 Wafle Princessa kokosowe (po37g każda). Na cieście rozsmarować 2/3 masy, ułożyć biszkopty, jeden obok drugiego. W szparach między biszkoptami rozsmarować masę krówkową. Wyłożyć resztę kremu i posypać posiekanymi wafelkami.  Ciasto przechowywać w lodówce. Źródło

Z miłości do słodkości
Tarta z frużeliną wiśniową, bezą i kremem budyniowym! To jest HIT lata! 161

Tarta grzechu warta! Ale wyszło mi ciasto omg! Luby nazrywał ostatnich wiśni w ogrodzie, a ja wymyśliłam sobie kruchą tartę z kremem budyniowym, frużeliną z wiśni i kruchą lekko ciągnącą się bezą. O jakie to jest pyszne! Ciasto idealne do kawy i nie dość, że wygląda to jeszcze smakuje, jak z najlepszej kawiarni! Do zrobienia koniecznie! Filmik widzieliście na moim(...)wiśni na krem budyniowy i wstawiamy na noc do lodówki. Rano po wyjęciu, frużelina będzie zastygnięta. Na ciasto układamy upieczoną bezę i gotowe. Ciasto może wydawać się Wam skomplikowane, ale chciałam Wam opisać je bardzo szczegółowo i po kolei. Tak na prawdę jest bardzo proste, polega na upieczeniu oddzielnie spodu i bezy.  Zrobieniu kremu i frużeliny. I gotowe! Dajcie

SMYKWKUCHNI
Torcik naleśnikowo budyniowo pomarańczowy 159

mąki pszennej 1/3 łyżeczki soli 1 i 1/2 szklanki mleka 1 i 1/3 szklanki wody 4 łyżki masła klarowanego 2 jajka 1 łyżka kakao olej do smażenia krem budyniowy: 1 budyń do ciast i kremów Winiary waniliowy 500 ml mleka 100 g masła 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej tartej 1 łyżka cukru 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietany

wesoła kuchnia
Wegańskie, rozpustne ciasto czekoladowe; Kraków i Wieliczka 509

czekolady. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a ciasto jest pyszne! Najlepsze kolejnego dnia. Jeśli lubicie, można również nasączyć obie połówki ciasta mocniejszym alkoholem. P.S. Na cały deser (krem budyniowy, polewę i ciasto x2) zużyłam 2 gorzkie czekolady (powyżej 70%). Do ciasto dałam (przy podwojonej liczbie pozostałych składników): ok. ¾ szklanki cukru, ¾ tabliczki gorzkiej czekolady i 10 łyżek kakao. Pozostałą ¼ tabliczki zużyłam

Qlinarnie i Qlinarnie
KARPATKA 125

Kremowo-budyniowo. Pyszne lekkie ciasto i puszysty budyniowy krem. Rozpusta na całego. Za każdym razem ciasto wychodzi inne. Te góry i doliny zawsze mnie zaskakują;-) Składniki: CIASTO: szklanka wody 125g margaryny szklanka mąki 5 sztuk jaj łyżeczka proszku do pieczenia  KREM 0,5 litra mleka 200g masła/margaryny budyń waniliowy/śmietankowy szklanka cukru (jeśli budyń jest słodzony- to mniej

potrawyregionalne
Ciasto balowe 194

Ciasto Balowe Ciasto to bardzo przypomina 3-bita, a to za sprawą kajmaku, kremu budyniowego i śmietany. Jednak ciasto to jest zamiast herbatników posiada delikatny biszkopt i słone krakersy, które w połączeniu tworzą ciekawy smak. W oryginalnej wersji zamiast dwóch warstw krakersów występuje warstwa herbatników, moim zdaniem lepsze są dwie warstwy krakersów,  dla podkreślenia  lekko(...)ucierając, dodawać po łyżce ziemnego budyniu. Masa śmietanowa: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i śmietan-fixy. Ubijać do powstania odpowiedniej konsystencji. Przełożenie: Na biszkopt wyłożyć krem budyniowy i przykryć warstwą solonych krakersów. Na krakersy rozsmarować masę kajmakową i wyłożyć kolejna warstwę krakersów. Wyłożyć masę śmietanową i posypać startą czekoladą. Schłodzić w lodówce. Smacznego

My sweet a life
Ciasto balowe 203

Ciasto Balowe Ciasto to bardzo przypomina 3-bita, a to za sprawą kajmaku, kremu budyniowego i śmietany. Jednak ciasto to jest zamiast herbatników posiada delikatny biszkopt i słone krakersy, które w połączeniu tworzą ciekawy smak. W oryginalnej wersji zamiast dwóch warstw krakersów występuje warstwa herbatników, moim zdaniem lepsze są dwie warstwy krakersów,  dla podkreślenia  lekko(...)ucierając, dodawać po łyżce ziemnego budyniu. Masa śmietanowa: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i śmietan-fixy. Ubijać do powstania odpowiedniej konsystencji. Przełożenie: Na biszkopt wyłożyć krem budyniowy i przykryć warstwą solonych krakersów. Na krakersy rozsmarować masę kajmakową i wyłożyć kolejna warstwę krakersów. Wyłożyć masę śmietanową i posypać startą czekoladą. Schłodzić w lodówce. Smacznego

My sweet a life