ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:15/181)

Kostka orzechowa przekładana nutellą 149

też zrobić wersję bezalkoholową. Już sobie wymyśliłam, że powtórzę to ciasto, zamieniając masę budyniową na cytrynową masę z lemon curd Ja poszłam na łatwiznę i mój krem czekoladowo – orzechowy to najzwyklejsza w świecie nutella. Myślę jednak, że warto byłoby ja zastąpić jakimś kremem własnego wyrobu. Ciasto byłoby wtedy na pewno smaczniejsze i zdrowsze. Składniki na blaszkę(...)puch i dodawałam do niego powoli budyń. Na biszkopt orzechowy nałożyłam warstwę nutelli. Na niej poukładałam herbatniki, które nasączyłam nalewką malinową, a na końcu nałożyłam krem budyniowy. To co widzicie na wierzchu ciasta to roztarte pomiędzy palcami resztki herbatników oraz odrobina kakao. Z foremki wykroiłam 12 porcji. Jedna to 280 kcal. Deser podany na drewnianej desce dębowej Kostka orzechowa przekładana

Relaxtime
Ekspresowa kremówka na herbatnikach z sosem toffi 347

Uwielbiam ciasta z kremem budyniowym, dlatego z braku czasu staram się wymyślać jakieś pyszneee i na szybko. Mam sprawdzony krem z ciasta karpatkowego - klik , więc dodałam herbatniki, sos toffi i wyszło nieziemskie połączenie. Sama masa nie jest zbyt przesłodzona, więc idealnie skomponowała się z polewą. Koniecznie sami spróbujcie! A przepis i troszkę informacji na temat kremówki/napoleonki macie tu - klik(...)czas przemieszać.) Masło ubić do białości i po łyżce zmiksować z zimnym budyniem. Na dnie formy ułożyć połowę herbatników i następnie wyłożyć masę budyniową. Krem wyrównać i przykryć pozostałymi ciastkami. Na wierzchu rozsmarować warstwę toffi. Ciasto schłodzić w lodówce i opcjonalnie udekorować wg uznania

Di gotuje
Gruszkowy Królewicz 315

dnia następnego, gdyż kruche miodowe ciasto zaraz po upieczeniu jest twardawe. Jeśli postoi przez noc, wtedy nabierze wilgoci z kremu i owoców.Nie da się zaprzeczyć, że trochę czasu zajmuje przygotowanie tego ciasta, ale uwierzcie mi, że warto :) efekt jest naprawdę smaczny :) Ciekawa jestem, czy ktoś z Was pokusi się o przygotowanie(...)następujący sposób:kruchepołowa gorącej masy budyniowej,biszkopt,gruszki,reszta gorącej masy budyniowej,kruche.Placki lekko dociskać podczas składania. Ciasto przykryć folią spożywczą i odstawić w chłodne miejsce. Najlepiej zostawić je do następnego dnia, żeby kruche placki mogły w odpowiedni sposób nasiąknąć kremem i gruszkami. Podawać polane polewą czekoladową lub dowolną inną :)Widoczne na zdjęciach ciasto piekłam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami 218

Tarta z kremem budyniowym i truskawkami... Ciasto: 250 g mąki pół szklanki cukru pudru 150 g masła 2 żółtka 1 łyżka gęstej śmietany 18 % Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (40 g) 3 łyżki mąki pszennej 6 łyżek cukru 250 g masła lub margaryny Dodatkowo: ok. 500 g owoców Wszystkie składniki na ciasto ugniatamy na gładką(...)proszek budyniowy, dokładnie mieszamy. Resztę mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier, mieszamy do rozpuszczenia się cukru. Kiedy mleko się zagotuje, wlewamy do niego wcześniej przygotowaną mieszankę i gotujemy na gęsty budyń. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej, miksujemy na puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu, miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Na wystudzone ciasto wykładamy krem, na wierzch

Pelusiowa Kuchnia
Biszkopt z pierniczkami i kremem budyniowym 256

miałam żadnego pomysłu... Postanowiłam zrobić dokładny przegląd szafek. Znalazłam domowe powidła śliwkowe od mamy:) i trochę pierniczków. Zabrałam się więc za upieczenie biszkoptu, i zrobienie pysznego kremu maślano- budyniowego. Ciasto wyszło pyszne i jakoś tak zapachniało Świętami... Biszkopt:5 jajek,150g cukru,90g mąki pszennej,90g mąki ziemniaczanej,czubata łyżeczka proszku do pieczenia,szczypta soli. Białka ubić ze szczyptą soli(...)około 35 minut w temp. 170st.  Ostudzić i przekroić na 2 części.  Dodatkowo: 350g pierniczków,  500g powideł śliwkowych. Pierwszy blat ciasta posmarować grubą warstwą powideł śliwkowych, następnie ułożyć ciasno pierniczki, jeden obok drugiego. Krem:  3/4 l mleka, 3/4 szklanki cukru,  2 łyżki cukru waniliowego, 3 łyżki mąki krupczatki,  3 łyżki mąki ziemniaczanej,  300g

Z miłości do słodkości
Napoleonka z kremem pomarańczowym 104

dodaję coś od siebie. Na przykład zmieniam rodzaj mąki, smak kremu, czy dodaję jakiś dodatkowy składnik.Tym razem też poniekąd tak zrobiłam, bo przygotowałam klasyczną napoleonkę na cieście francuskim z kremem budyniowym, ale o smaku pomarańczowym, z dodatkiem skórki otartej z pomarańczy. Ciasto zrobiłam w mniejszych rozmiarach, bo tylko z części ciasta francuskiego, więc żeby wyszło w normalnych rozmiarach należy(...)Miękkie masło rozmiksowałam, a następnie dodawałam do niego po łyżce zimny budyń pomarańczowy i miksowałam do uzyskania gładkiego kremu o jednolitej konsystencji. Jeden blat ciasta francuskiego ułożyłam na desce. Wyłożyłam na niego cały krem budyniowy i przykryłam drugim blatem. Lekko docisnęłam i wyrównałam krem po bokach. Ciasto wstawiłam do lodówki aby się dobrze schłodziło. Przed podaniem oprószyłam ciasto cukrem pudrem

Waniliowe Improwizacje
Fale dunaju 742

dawna przymierzałam się do upieczenia ciasta fale dunaju. Uwielbiam ciasta gdzie są owoce a dodatkowym atutem jest delikatny krem budyniowy.  Składniki:   Ciasto:     3 jajka     szczypta soli     2/3 szklanki cukru     2 szklanki mąki     100g rozpuszczonego masła     2 łyżeczki proszku do pieczenia

Amatorka kuchenna
Ciasto kokosowo - budyniowe 162

Bardzo smaczne ciasto, w którym masa kokosowa nie wysycha, tylko jest cały czas idealna. To wszystko dzięki połączeniu masy kokosowej z kremem budyniowym. Takie ciasto piekłam do pracy, więc zdjęcia robiłam niestety przy sztucznym oświetleniu wieczorem. SKŁADNIKI Na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)ponownie zmiksować. Dolny biszkopt posmarować dżemem truskawkowym, po czym wyłożyć na nim równomiernie krem kokosowo-budyniowy. Nałożyć górny biszkopt. Polewa: Śmietanę zagotować, dodać połamaną gorzką czekoladę i dobrze wymieszać lekko podgrzewając, aż powstanie jednolita polewa. Lekko gęstniejącą już polewę rozsmarować równomiernie na wierzchu ciasta. Dekoracja: Żelatynę zalać odrobiną wody i zostawić do napęcznienia. 50 g śmietany zagotować, wyłączyć palnik

Passions hobbies life
MIODOWNIK 162

oczyszczonej Masa orzechowa: 300g posiekanych orzechów włoskich 125g margaryny ½   szklanki cukru 5 łyżek miodu Masa budyniowa ( na drugi raz zrobię krem z 1½ porcji ): 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 400ml mleka 3 łyżki cukru pudru 250g miękkiego masła   Wykonanie: Ciasto: do rondla dodajemy mleko i miód, podgrzewamy do chwili ,aż miód się rozpuści, odstawiamy do ostygnięcia mąkę(...)orzechową , pieczemy 15-17 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C, gotowe studzimy do formy w której piekliśmy , wkładamy   jedną część ciasta, na nie wykładamy połowę kremu budyniowego , przykrywamy kolejną częścią ciasta na którą wykładamy resztę kremu, na samą górę wykładamy trzecią część ciasta z masą orzechową gotowe ciasto zostawiamy w chłodnym miejscu ,aż zmięknie około 24godzin przechowujemy

Słodkie zapomnienie
Pyszne Ciasto Fale Dunaju 260

suchego patyczka). Zależnie od piekarnika czas pieczenia może się skrócić lub wydłużyć więc najbezpieczniej sprawdzać patyczkiem. Ciasto po upieczeniu studzimy. W tym czasie możemy się zająć przygotowaniem kremu: Składniki na krem budyniowy: 1 1/2 szklanki mleka budyń waniliowy 2 łyżki cukru (gdy budyń jest z cukrem to już go nie dodajemy :) ) kostka masła  Polewa - po 100g mlecznej i gorzkiej(...)ucieramy mikserem na jednolitą masę. Do masła powoli, po łyżce dodajemy budyń. Na ostudzone ciasto wykładamy krem budyniowy. Masło rozpuszczamy w rondelku dodajemy do niego kosteczki czekolady i mieszamy do uzyskania jednolitej polewy. Po zrobieniu polewy pokrywamy nią masę budyniową. Gdy polewa wystygnie, ciasto wkładamy do lodówki. Teraz zostaje Nam tylko zrobić kawę i rozkoszować się ciastem :) To jedyne zdjęcie

Ptasia Kuchnia
Ciasto Fale Dunaju. 133

suchego patyczka). Zależnie od piekarnika czas pieczenia może się skrócić lub wydłużyć więc najbezpieczniej sprawdzać patyczkiem. Ciasto po upieczeniu studzimy. W tym czasie możemy się zająć przygotowaniem kremu: Składniki na krem budyniowy: 1 1/2 szklanki mleka budyń waniliowy 2 łyżki cukru (gdy budyń jest z cukrem to już go nie dodajemy :) ) kostka masła  Polewa - po 100g mlecznej i gorzkiej(...)ucieramy mikserem na jednolitą masę. Do masła powoli, po łyżce dodajemy budyń. Na ostudzone ciasto wykładamy krem budyniowy. Masło rozpuszczamy w rondelku dodajemy do niego kosteczki czekolady i mieszamy do uzyskania jednolitej polewy. Po zrobieniu polewy pokrywamy nią masę budyniową. Gdy polewa wystygnie, ciasto wkładamy do lodówki. Teraz zostaje Nam tylko zrobić kawę i rozkoszować się ciastem :) To jedyne zdjęcie

Ptasia Kuchnia
Klasyka smakuje truskawą 180

Firmówka- niby nie taka spektakularna jak ze sklepu, ale uwielbiałam to ciemne ciasto i domowy krem na wierzchu posypany kakao. Jogurtowy sernik- wiecie, taki w stylu jogurt plus galaretka, biszkopty na spód i owoce na wierzch. No i biszkopt z galaretką. Klasyk nad klasykami. Z kremem budyniowym. I owocami- latem głównie truskawkami, zimą z czymś z puszki. Z czasem przegrał(...)zostawić szklanki. Jestem pewna, że mimo to sobie poradzicie:-) A! I podwoiłam ilość, bo coś mi jeszcze zostało z tego małego gadatliwego żarłoka. KLASYCZNY BISZKOPT Z GALARETKĄ I KREMEM BUDYNIOWYM Na ciasto 8 jajek (żółtka i biała osobno) szczypta soli 2 szklanki cukru 6 łyżek gorącej wody 2 budynie (przepis mówi 'żółte'- śmietankowe albo waniliowe) 2 szklanki mąki tortowej

les mirabelles
CIASTO SNICKERS 357

Snickers to efektowne i pyszne ciasto, dzięki połączeniu kremu budyniowego, kajmaku i orzechów. Idealne do niedzielnej kawki a także na różne imprezy okolicznościowe. Już niedługo Święta Bożego Narodzenia, więc może i na Waszych stołach zagości to ciasto :) Składniki na biszkopt: * 340 g mąki * 150 g masła * 100 g cukru pudru * 1 jajko * 2 łyżki miodu * 1/2 łyżeczki sody(...)około 30 minut. Po tym czasie jedną część ciasta rozwałkować na wielkość blachy (u mnie blacha prostokątna 23/27 cm), nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 15 minut. Tak samo postąpić z drugim kawałkiem ciasta. Oba płaty ciasta wystudzić. Składniki na krem: * 1 duży budyń śmietankowy na 750 ml mleka

Zrób to smacznie
PANI WALEWSKA / PYCHOTKA 380

Ciasto kuszące słodyczą przełamane kwaskowym dżemem z czarnej porzeczki, który nadaje ciastu niepowtarzalny smak. Z delikatną bezą posypaną płatkami migdałowymi.  ki   (forma35x20 cm) Ciasto

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania