ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:19/181)

Kruche babeczki z kremem budyniowym i truskawkami 105

Sezon truskawkowy w pełni. Dziś przedstawiam Wam przepis na małe, śliczne babeczki z ciasta kruchego, wypełnione kremem budyniowym i udekorowane dużą ilością truskawek w glazurze. Deser jest pyszny, prosty i wygląda niezwykle efektownie. Idealnie sprawdzi się w gorące, letnie dni. Zapraszam do obejrzenia wideo na kanale Słodki Blog na YouTube : Składniki: Ciasto kruche: 150g mąki tortowej 150g mąki krupczatki 150g(...)masła o temperaturze pokojowej 50g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Crème pâtissière czyli krem budyniowy: 250 ml mleka 50g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 40g mąki ziemniaczanej 3 żółtka 1 łyżka miękkiego masła Dodatkowo: truskawki ok. 8 szt. 40g galaretki truskawkowej (pół opakowania) Wykonanie: Ciasto kruche: Mąki i cukier wymieszaj w misce. Dodaj miękkie masło i rozetrzyj palcami

Słodki Blog
Porzeczkowa Marysieńka 167

gorzkiego kakao 3/4 szklanki mąki tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto orzechowe: 25 dag orzechów włoskich 5 białek 1 niepełna szklanka drobnego cukru 1 i 1/2 łyżki miodu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietanowo - budyniowy 400 ml kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny(...)ciasta orzechowe zostanie nam 5 żółtek, następnym razem spróbuję zrobić ciasto orzechowe z 3 całych jajek, aby nie marnować ewentualnie żółtek. Jeżeli zdecydujecie się zrobić to ciasto z kremem budyniowym to do budyniu należy wrzucić żółtka

Jadło i czytadło
Ciasto z brzoskwiniami 148

Biszkopt, budyniowy krem, brzoskwinie, bita śmietana i wiórki czekoladowe  - a jakże efektowny rezultat.  Ciasto jest pyszne i orzeźwiające.  Po prostu palce lizać!     Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie w puszce 2 torebki budyniu śmietankowego (każdy na dwie szklanki mleka) 2 szklanki(...)budyniowy mieszamy  ze szklanką syropu brzoskwiniowego z puszki.  Sok pomarańczowy podgrzewamy  z pozostałym syropem.  Mieszając wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy.  Kremem budyniowym przykrywamy brzoskwinie  i wyrównujemy.  Ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki.  Schłodzoną kremówkę ubijamy  z cukrem pudrem i śmietan-fix.  Bitą śmietanę rozsmarowujemy  na kremie budyniowym

Pyszności Słodkości
Ciasto z brzoskwiniami i bitą śmietaną 1961

Biszkopt, budyniowy krem, brzoskwinie, bita śmietana i wiórki czekoladowe - a jakże efektowny rezultat. Ciasto jest pyszne, lekkie i orzeźwiające. Po prostu palce lizać! Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie w puszce 2 torebki budyniu śmietankowego (każdy na dwie szklanki mleka) 2 szklanki soku pomarańczowego z kartonu(...)pokrojone brzoskwinie.  Proszek budyniowy mieszamy ze szklanką syropu brzoskwiniowego z puszki. Sok pomarańczowy podgrzewamy z pozostałym syropem. Mieszając wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy.  Kremem budyniowym przykrywamy brzoskwinie i wyrównujemy. Ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki. Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fix. Bitą śmietanę rozsmarowujemy na kremie budyniowym. Na tarce ścieramy czekoladę i posypujemy wierzch ciasta

Salonik smaków
TORT SERCE BEZ FORMY 215

Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160-170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Wystudzony biszkopt kroimy na 3 blaty. Krem budyniowy : Składniki  500ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki

RAROSSA
Ciasto orzechowo - jabłkowe z ananasem i galaretką - Meduza 298

gotować do zgęstnienia. Ostudzić całkowicie. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć, dodawać stopniowo zimny budyń.4. Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku. Ostudzić do lekkiego stężenia.5. Na ciasto wyłożyć krem budyniowy, na krem wyłożyć ananasy, w środek ananasów włożyć kandyzowane czereśnie / drylowane wiśnie / truskawkę. Całość zalać tężącą galaretką.6. Odstawić ciasto w chłodne miejsce, by galaretka stężała.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Snikers 258

Złotej Kolekcji Kasi z niewielką modyfikacją. Składniki: ciasto: 60 dag mąki 3/4 szklanki cukru 2 jajka 2 żółtka 20 dag masła 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 opakowanie cukru waniliowego polewa orzechowa: 1/2 kostki masła 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu 20 dag posiekanych orzechów włoskich krem budyniowy: 0,5 l mleka 2 łyżki mąki(...)tych co wolą bardziej maślane kremy proponuję dodać masło, a krem będzie bardziej karpatkowy. Masło utrzeć do białości i dodawać po łyżce budyniu. Na jeden upieczony blat ciasta rozsmarować krem budyniowy. Przykryć drugim blatem, na którym rozsmarować należy kajmak. Całość przykryć blatem z polewą orzechową

Pysznie & Pięknie
Torcik marchewkowy z kremem kokosowym 238

sody (bo jest dla mnie za bardzo wyczuwalna). Ciasto przełożyłam kremem budyniowym z wiórkami kokosowymi i cząstkami ananasa. Jest to już prawie zapomniany przepis na krem do tortów (obecnie królują kremy na bazie bitej śmietany i serka mascarpone). Budyń można ugotować samemu lub skorzystać z gotowego. A krem przygotowany wg tego przepisu smakuje jak bita śmietana (jest bardzo delikatny). :) Chociaż(...)opakowaniu. Masło z cukrem pudrem ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy przestudzony budyń, wiórki kokosowe. Ciasto przekroić na pół. Połowę kremu wyłożyć na pierwszy blat ciasta. Wyłożyć cząstki ananasa (ja lubię więc nie żałowałam:)). Przykryć drugim blatem. Nałożyć masę budyniową i udekorować. Wstawić na noc do lodówki. Przechowywać w lodówce. Notatki Torcik na trzeci dzień jest również świetny (i nawet

coolinarnastrefa.blogspot.com
Cytrynowiec 5065

Cytrynowiec to aromatyczne ciasto warstwowe, przygotowane bez pieczenia (pomijając bezy). Jego wykonanie można podzielić na dwa etapy, jednego dnia przyrządzić bezy i krem cytrynowy, drugiego - masę budyniową i finalnie złożyć ciasto. Jeśli nie mamy czasu lub nie czujemy się na siłach, żeby upiec bezy, można wykorzystać już gotowe, kupione w sklepie.Ciasto najlepiej przygotować dzień przed podaniem, gdyż w lodówce warstwy(...)chwilę odstawić- do ciepłej żelatyny dodawać stopniowo kilka łyżeczek kremu cytrynowego, po każdej mieszając do połączenia się składników- zahartowaną żelatynę przelać do reszty kremu, wymieszać- zimną śmietankę ubić na sztywno- do kremu cytrynowego dodawać stopniowo bitą śmietanę, miksując masę- masa powinna być gęsta- gotową masę przełożyć na wierzch masy budyniowej, wyrównać, schłodzić BEZY- piekarnik  ustawić na temperaturę około

Smakołyki Bereniki
Ciasto z kremem migdałowym i truskawkami / Strawberry Almond Cream Cake 90

Ciasto z kremem migdałowym otwiera na blogu sezon truskawkowy. Krem migdałowy przygotowywany jest jak krem patissiere, na bazie żółtek i mleka - pod koniec dodajemy do niego

Lekcje w kuchni
SERNIK KARMELOWY Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM I ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ 164

kolejny pyszny Sernik, który mam nadzieję zagości niebawem na Waszych stołach. A może stanie się też „popisówką” w czasie nadchodzących Świąt? Połączenie delikatnego ciasta z fantastycznym czekoladowym kremem budyniowym i delikatną masą serową tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze! Karmelowa polewa z orzechami wieńczy całość i sprawia, że każdy z przyjemnością sięga po dokładkę. Koniecznie spróbujcie(...)ciast i kremów WINIARY waniliowy – 1 op POLEWA KARMELOWA: * cukier – 3 łyżki * masło – 1 łyżka * śmietana słodka 30% – ok. 3/4 szkl * orzechy włoski, laskowe, nerkowce i brazylijskie SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukrem, jajkami i masłem na gładkie ciasto. Wykładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, wygładzamy. MASA BUDYNIOWA: W rondelku

Ostra na Słodko
Kora orzechowa 202

Kora orzechowa to jak dla mnie prawdziwie odświętne ciasto. Kosztowne i czasochłonne, ale uwierzcie mi - warte tego. Blaty orzechowego ciasta przełożone kremem budyniowym, delicjami, na wierzchu brzoskwinie zalane galaretką. Składniki na blaszkę 43-45 x 23-25 cm (proporcje na tortownicę należy zmniejszyć o 1/3): Ciasto: 8 białek 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 15 dag posiekanych drobno orzechów włoskich(...)Budynie, żółtka i mąkę pszenną rozpuścić w 3/4 szklanki wody (albo mleka) i wlać do gotującego się soku. Ugotować budyń. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, dodają porcjami budyń. Krem podzielić na 3 części. Kawę rozpuszczalną zalać ok. 3/4 szklanki gorącej wody, ostudzić. Pierwszy placek lekko nasączyć kawą, wyłożyć jedną część kremu, następnie ciastka Delicje moczone chwilę w kawie

Cukiernia Pychotki
Domowa kremówka 118

Kremówka to jedno z moich ulubionych ciast. Połączenie kruchutkiego ciasta i kremu budyniowego to dla mnie bomba! Nie wiem dlaczego dopiero teraz zdecydowałam się ją upiec..... Może dlatego, że w mojej ulubionej cukierni robią ją tradycyjnym sposobem i do tej pory gdy miałam chęć na to pyszne ciasto tam właśnie się w nie zaopatrywałam? Teraz pewnie częściej będą ją piekła

Smakołyki Asi
Delicjusz – ciasto 133

przełożone kremem budyniowym. Dodatkiem do ciasta są delicje. Całość komponuje się bardzo smakowicie, dlatego też zachęcam do przygotowania takiego ciasta na różnego rodzaju spotkania rodzinne czy inne uroczystości. Delicjusz prezentuje się znakomicie i tak samo również smakuje. Składniki: Biszkopt: * 5 jaj * 5 łyżek cukru * 10 dkg mąki pszennej * 6 dkg mąki ziemniaczanej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto makowo-kokosowe(...)białek * 1 szklanka cukru * 1/2 szklanki maku * 20 dkg wiórek kokosowych * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem: * 6 żółtek * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * 1 łyżka mąki pszennej * 1 masło (kostka 20 dkg) * 1/2 l mleka * cukier wanilinowy 16 g * 1 szklanka cukru Dodatkowo: *duża paczka delicji * 2 galaretki pomarańczowe Zrobiłam biszkopt. Białka ubiłam na sztywną pianę

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania