ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:18/181)

Karpatka z kremem orzechowo- budyniowym 252

poniedziałkowej kawusi proponuję pyszną karpatkę z kremem orzechowo- budyniowym. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. Mogę zagwarantować, że smakuje obłędnie. SKŁADNIKI : Ciasto: 100g margaryny, 1 szklanka wody, 1 szklanka mąki, 5 jajek, szczypta soli, Masa orzechowo- budyniowa: 200g orzechów włoskich, 2 szklanki mleka, 1 szklanka cukru, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 200g masła, Dodatkowo: ½ tabliczki gorzkiej

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kruchy przekładaniec z jeżynami 296

Kruche ciasto przełożone musem jeżynowym i kremem budyniowym. Wierzch wieńczą świeże jeżyny w ciekawej, bo przeźroczystej galaretce. Smaczne ciasto z owocami, w sam raz na letni deser. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru pudru 100 g masła lub margaryny 2 jajka 1 łyżka śmietany MUS JEŻYNOWY(...)wsypać cukier i podgrzewać na małym ogniu. Mieszając zagotować mus. Zdjąć z ognia i dodać napęczniałą żelatynę. Wystudzony i tężący mus wyłożyć na dwa blaty kruchego ciasta. Odstawić do całkowitego stężenia. Krem budyniowy. Wlać mleko do garnka, odlewając niewielką część, w której rozprowadzamy proszek budyniowy. Mleko osłodzić cukrem i ugotować budyń. Ściągnąć z ognia i wsypać suchą galaretkę. Mieszać

https:KKuchniaMniam
Mille feuille czyli Napoleonka 247

pysznym kremem budyniowym, od zawsze w naszym domu. Ciasto jest wyjątkowo listkowe, bardzo lekkie i mało sycące, jeden kawałek “ciągnie” drugi. p.s wybaczcie, ale nie będę wchodziła w szczegóły pomiędzy napoleonką a kremówką…  Napoleonka Składniki na ciasto: • 2 czubate szklanki mąki pszennej • 300 g margaryny • 2 łyżki słodkiej śmietany • 1 żółtko • 2 łyżki octu Składniki na krem budyniowy(...)części. Po tym czasie ciasto cieńko rozwałkować, posługując się dwoma arkuszami papieru do pieczenia, przełożyć wraz z papierem na blaszkę( 35x23 cm) i piec w temperaturze 200-220ºC przez około 20 - 25 minut. Uważać, bo może się przypalić, w razie potrzeby przykryć papierem. W ten sposob upiec dwa płaty. Krem budyniowy: Zagotować 0.6 lt mleka z cukrami. Do pozostałego

Mia Cucina Sofieta
Tarta z Malinami i Jeżynami z Pysznym Domowym Kremem Budyniowym oraz Galaretką 184

oraz orzeźwiającą galaretką. Ciasto idealne na letnie dni i świetny pomysł na wykorzystanie sezonowych owoców przy tworzeniu deserów. Tarta z Malinami i Jeżynami z Pysznym Domowym Kremem Budyniowym i Galaretką - Składniki: Kruche Ciasto: 150 g mąki tortowej 100 g masła (zimnego) 1/3 szklanki cukru żółtko 1-2 łyżki śmietany cukier waniliowy szczypta soli   Krem: 2 szklanki mleka(...)Malinami i Jeżynami z Pysznym Domowym Kremem Budyniowym i Galaretką - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło drobno siekamy. Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy i umieszczamy w lodówce na 30 minut. Po tym czasie ciastem wykładamy formę do tarty (ok. 23 cm). Dodatkowo naczynie możemy wyłożyć papierem do pieczenia. Nakłuwamy za pomocą widelca środek ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni

Słodka Strona
Fale Dunaju z brzoskwiniami i galaretką 397

stopniowo dodawać po łyżce budyniu, cały czas miksując. Tężejącą galaretkę wylać na upieczone i ostudzone ciasto. Wstawić do lodówki. Gdy galaretka będzie już prawie stężała, wyłożyć na nią krem budyniowy. Wierzch ciasta posypać startą mleczną czekoladą (lub jak kto woli – polewą czekoladową). Smacznego! The post Fale Dunaju z brzoskwiniami i galaretką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto z jabłkami i ptasim mleczkiem 920

porze roku ciasta z jabłkami smakują zdecydowanie najlepiej;)) Dlatego też często u nas goszczą. Tym razem sięgnęłam po stary, sprawdzony przepis na biszkopt z masą jabłkową, delikatnym kremem budyniowym i puszystą pianką z białek...forma 23x33 cm Biszkopt:3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki pszennej.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Stale ubijając dodawać(...)smażyć na małym ogniu około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, dobrze wymieszać.Ciepłą masę wyłożyć na zimne ciasto, ostudzić.Krem budyniowy:3 żółtka, 1/2 l mleka, czubata łyżka mąki ziemniaczanej, 250g masła lub margaryny, 1/2 szklanki cukru pudru, cukier waniliowy, łyżka żelatyny

Z miłości do słodkości
CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ 184

Przyszedł czas na kolejne ciasto 🍰 Przepis jest praktycznie taki sam jak  murzynek na maślance  tylko o podwojonej ilości składników. z dodatkową masę budyniową i kremem. Ciasto można zaliczyć właściwie do tortów w delikatnej formie :) Nie jest ono jakoś super "fit" ale nie popadajmy w skrajność, wszystko jest dla ludzi 😀 Jest bez cukru, z optymalną ilością tłuszczy , ważne(...)pieczemy 40 min 180 stopni. 2. Budynie gotujemy według przepisu. 3. Ostudzony biszkopt przekrajmy na pół i przekładamy masą budyniową. 4. Śmietankę miksujemy, dosypujemy fix i ubijamy do postania gęstej masy wygodnej do rozsmarowania. Smarujemy nią brzegi oraz wierch ciasta. Wedle uznania przyozdabiamy. Chowamy do lodówki najlepiej na noc. Wartości odżywcze całości: (wyszło 10 kawałków) 2600 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Makowa panienka 150

cukru 1 łyżka oleju 1 łyżka gorącej wody 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia  1/2 szklanki maku szczypta soli Krem budyniowy: 500 ml mleka 1 opakowanie Kremu budyniowego tradycyjnego Dr. Oetkera 200 g masła Dodatkowo: 2 słoiki drylowanych wiśni sok z kompotu, woda - łącznie 750 ml 2 galaretki wiśniowe 1 opakowanie Polewy deserowej Dr. Oetkera Białka oddzielamy(...)wiśnie i odstawiamy do wystudzenia,  aż galaretka zacznie tężeć.  Do przygotowanego wcześniej budyniu dodajemy stopniowo miękkie masło. Wystudzony biszkopt przekrajamy na pół.  Na pierwszy blat ciasta wykładamy krem budyniowy i  tężejącą galaretkę z wiśniami. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Teraz rozpuszczamy polewę deserową,  zanurzając ją w gorącej wodzie.  Polewamy nią wierzch ciastaCiasto wstawiamy

Pyszności Słodkości
FALE DUNAJU Z TRUSKAWKAMI 203

Pyszne dwukolorowe ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką. Czas na truskawkowe wypieki!!! SKŁADNIKI Ciasto: (blaszka 24x39cm) 3 szkl. mąki 1 1/2 szkl cukru 1 cukier waniliowy 6 jajek 250 g margaryny 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek mleka 2 łyżeczki kakao aromat arakowy Krem budyniowy: 1 szkl. mleka, 1 szkl. cukru 1 budyń waniliowy 3 łyżki wiórek(...)oraz mleko- mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao, drugą pozostawiamy białą. Na brytfankę wylewamy jasne ciasto, na wierzch ciemne. Układamy truskawki. Pieczemy 35 min. w 180 stopniach. Krem: W 1/4 szkl. mleka rozpuszczamy budyń. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Studzimy. Ucieramy margarynę, dodajemy wystudzony budyń, wiórki kokosowe oraz alkohol. Po upieczeniu ciasto

słodki bratek
Ciasto Cygan 408

Polecam Wam bardzo smaczne ciasto. Wilgotne ciasto makowe, przełożone kremem budyniowym i galaretką. Jeden mój syn uwielbia ciasta(...)galaretką, drugi syn ciasta  z kremem, a córka z czekoladą  Jedno ciasto spełniło trzy oczekiwania. Ciasto ma jedną wadę, bardzo szybko znika :) Ale wtedy ja jestem szczęśliwa, że wszystkim smakuje i zaraz nabieram ochoty na pieczenie kolejnego ciacha. Skorzystałam z przepisu s. Anastazji. I Wam też polecam. żródło Ciasta Siostry Anastazji Ciasto 150 g masła 250 g cukru

O kuchni z uczuciem
Kora 233

Bakaliowe blaty przełożone budyniowym kremem i brzoskwiniami, to pyszne połączenie, które jeszcze lepszego smaku nabiera podane ze schłodzonym, owocowym winem Monte Santi – ma piękny, intensywny

czarrna od kuchni
Ciasto biszkoptowe z cappuccino 202

moim domu rodzinnym od zawsze podstawowym wypiekiem były ciasta biszkoptowe, z różnymi kremami, galaretkami etc. Kombinacji było bardzo wiele, większość możecie zobaczyć już na blogu, a ja dalej wypróbowuje nowe i tak ostatnio postanowiłam zrobić biszkopt z cappuccino i z jednym z moich ulubionych kremów, czyli budyniowym. Ciasto idealne dla miłośników kawy, a w szczególności cappuccino :) Biszkopt: 4 jajka

Smakowy Raj
Ciasto kakaowe z budyniowym kremem rumowym i bananami 240

kilka skrótowych dróg (krem z użyciem budyniu w proszku), co dodatkowo pozytywnie do tego ciasta nastawia (teraz odezwała się ta leniwa strona mojej osobowości). Prezentuje się całkiem efektownie, co sugeruje, że spędziło się w kuchni nieco więcej czasu niż w rzeczywistości (teraz intensywna praca usiłuje się bronić, kamuflując niedoskonałości). Dobra, dość tego gadania. CIASTO KAKAOWE Z BUDYNIOWYM KREMEM RUMOWYM(...)sypkie. Do nich dodajemy składniki mokre, nie odwrotnie. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Składniki na budyniowy krem rumowy: - 1 opakowanie budyniu waniliowego - 0,5 litra mleka - 150 gram cukru pudru - 250 gram masła - 4 łyżki rumu Przygotowanie kremu: Budyń wykonujemy zgodnie ze wskazówkami zawartymi na opakowaniu, jednak nie dodajemy do niego cukru. Całość studzimy i miksujemy

Życie zamknięte w smaku
Mini tortoletki pomarańczowe 158

sklepach coraz więcej soczystych pomarańczy . Ich zapach z dzieciństwa zawsze kojarzy mi się ze świętami. Tak też dzisiaj  pyszne, pachnące pomarańczami mini tortoletki z kremem budyniowym. Składniki : Ciasto: 300 g mąki 120 g masła 1 jajko 1/4 szkl. cukru 2 łyżeczki śmietany szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 250 ml mleka 2 żółtka 75 g cukru pudru

Z Marcepanem
Rolada żyrafa z kremem budyniowym i galaretką 272

Macie ochotę na szybkie i pyszne ciasto? Jeżeli Wasza odpowiedź brzmi: tak- to mam dla Was coś naprawdę szałowego. Lekkie biszkoptowe ciasto z delikatnym budyniowym kremem i dodatek ulubionej galaretki, czyż nie brzmi pysznie? Ciasto jest proste i bardzo szybkie do zrobienia. Najwięcej czasu trzeba " poświęcić" na galaretkę, jednak gdy bardzo nam się spieszy to możemy ją pominąć. Fajna propozycja(...)czasu, aż budyń stanie się gładki i gęsty, wystudzić. Gdy budyń będzie już chłodny należy go zmiksować z miękkim masłem na gładką masę.  Wykonanie ciasta: Ciasto biszkoptowe rozwinąć wyłożyć na niego przygotowany krem a na jego środku ułożyć pokrojoną w kostkę galaretkę. Ciasto ponownie zwinąć i włożyć do lodówki na około 2 godziny.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania