ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:13/181)

Napoleonka Ireny 162

Przepis dostałam od znajomej rodziców. Trafił na stałe do mojego menu 🙂 (Napoleon cake) Składniki / Ingredients: ciasto: / pastry: 3 szklanki mąki / 3 cups flour 1 kostka masła

czarrna od kuchni
Ciasto Biały Lion 97

Ciasto Biały Lion – to ‘biała’ wersja ciasta Lion bez pieczenia, na które przepis znajdziecie tutaj: Ciasto Lion – przepis. Podane składniki wystarczą na

Kulinarne Przeboje
Metrowiec Babci Marysi 252

Upiec 2 ciasta: Składniki na jedno: 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 4 łyżki gorącej wody 1 szklanka mąki 4 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do

czarrna od kuchni
Ciasto Biały Lion 1039

Ciasto Biały Lion – to ‘biała’ wersja ciasta Lion bez pieczenia, na które przepis znajdziecie tutaj: Ciasto Lion – przepis . Podane składniki wystarczą na

Kulinarne Przeboje
Kilimandżaro 250

  To ciasto znalazłam wśród przepisów Siostry Anastazji, zachwycona wyglądem postanowiłam wypróbować, a że okazało się nie tylko eleganckie ale i pyszne więc dzielę się z

Cynamonowe szczęście
Tort dla ornitologa 178

Składniki: biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: budyń na 3/4 l

czarrna od kuchni
Smaczek 335

Dziś mam dla Was smakowitego przekładańca z jabłkami. Ciasto idealne na specjalne okazje, bo trzeba się przy nim odrobinę napracować, ale wygląd i smak zdecydowanie wynagradzają

Cynamonowe szczęście
Napoleonka Ireny 195

Przepis dostałam od znajomej rodziców. Trafił na stałe do mojego menu :) (Napoleon cake) Składniki / Ingredients: ciasto: / pastry: 3 szklanki mąki / 3 cups flour 1 kostka masła

czarrna od kuchni
ciasto miodowe brazylianka 303

wody wykonanie: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy do jabłek, mieszamy i zestawiamy z ognia. Na pierwszy blat ciasta wykładamy krem budyniowy, przykrywamy go drugim ciastem na który wykładamy masę jabłkową i przykrywamy ją ostatnim blatem ciasta. Wierzch polewamy polewą czekoladową. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto "Pijak" 195

nasączony wiśniówką i dżemem wiśniowym przełożony kremem budyniowym, a całość udekorowana jest bezą kokosowo-makową. Po prostu pycha, Siłą tego akurat wypieku jest niebywałe połączenie smaku kwaskowego i słodkiego. Oryginalny przepis zakładał przełożenie biszkoptu dżemem brzoskwiniowym. Moim zdaniem wiśnie nadają temu ciastu charakteru. Ciasto "Pijak" to doskonała alternatywa dla zagranicznych ciast z kremem. Polecam! Składniki: ciasto 1 200 g mąki(...)pieczenia.  Ciasto przelać do prostokątnej formy. Piec około 30 minut w 180 stopniach. Wystudzić. Ciasto 2 : Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno stopniowo dosypując cukier. Następnie pojedynczo dodawać po jednym żółtku. Wmieszać aromat. Do masy dodać wiórki i mak. Całość wymieszać. Ciasto przelać do prostokątnej formy. Piec około 30 minut w 180 stopniach. Wystudzić. Krem budyniowy

Ciasta z tradycjami
Piernik z kremem i powidłem śliwkowym 135

pysznego, prostego i szybkiego przepisu na piernika to polecam Wam ten. Wychodzi puszysty, krem budyniowy i powidło śliwkowe pasuje do niego idealnie. Moje dzieci oszalały na jego punkcie i mam oczywiście zrobić na Święta :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-)  Blaszka 23x33 cm Składniki ciasto: 2 jajka L 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 150 g masła (roztopione(...)porcjach dodajemy budyń, miksujemy (nie długo, żeby się nam masa nie zważyła) do połączenia się składników. Przełożenie ciasta: blat ciasta -  około 250 g powidła śliwkowego - krem budyniowy - blat ciasta - reszta powidła śliwkowego - polewa czekoladowa

kruche babeczki
Ciasto Oczy Carycy 196

łyżce dodawać ostudzony budyń. Za każdym razem dobrze miksować.  Galaretka: Wiśniowe galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Pierwszy nasączony blat ciasta umieścić w formie, w której był pieczony. Wysmarować go połową kremu budyniowego(...)kremie poukładać ciasno obok siebie okrągłe biszkopciki. Biszkopciki zalać tężejącą galaretką wiśniową. Ciasto schłodzić do stężenia. Resztę kremu budyniowego wyłożyć na drugi nasączony blat ciasta (wysmarować go od strony, którą będziemy kłaść na galaretkę). Po stężeniu galaretki, przykryć ją ciastem z kremem. Polewa czekoladowa: Mleko, cukier puder i masło podgrzać, aż masło się stopi, a mleko będzie ciepłe. Dodać posiekaną

Nastoletnie Wypiekanie
Borówkowe torciki z czekoladą 362

murzynka (a jakże! nie każdy tort musi być biszkoptowy), z kremem budyniowym, Nutellą i borówkami.Składniki na murzynkaSkładniki na krem+Nutella (lub inny krem czekoladowy), borówkiCiasto na murzynka przygotowujemy według przepisu. Wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, powinniśmy mieć warstwę o grubości około 1 cm (ciasto nie musi być wysokie, bo nie trzeba będzie go przekrawać). Wygładzamy wierzch(...)stopni.Krem budyniowy przygotowujemy według przepisu. Borówki dokładnie myjemy i zostawiamy do wyschnięcia na czystej ściereczce.Po upieczeniu ciasto wyciągamy z pieca i przekładamy na stół. Metalową foremką wycinamy krążki (moja miała 10 cm, ciasta wystarczyło na 9 krążków czyli 3 torciki). Jeśli nie mamy foremki, możemy użyć małej miseczki do zaznaczenia konturów na cieście i wyciąć krążki czystymi nożyczkami kuchennymi

Ciastkozercy
Pijak-Cycki Murzynki 445

Miksujemy aż się rozpuści. Na koniec wsypujemy mak i wiórki kokosowe. Przygotowaną masę wylewamy na blaszkę pokrytą papierem i pieczemy w temp. ok 170* przez 15 min. Upieczone ciasto studzimy. KREM BUDYNIOWY: 1/2 litra mleka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 4 żółtka 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej aromat migdałowy Dodatkowo 1 kostka masła(...)rondelka i zagotowujemy. Kiedy polewa będzie stygnąc zaczynamy składać ciasto.  DODATKOWO POTRZEBNE DŻEM, BISZKOPTY OKRĄGŁE I ALKOHOL NAJLEPIEJ WÓDKA. Biszkopt nasączamy lekko alkoholem następnie smarujemy ulubionym dżemem u mnie dżem z czarnej porzeczki.  Na to wykładamy ciasto makowo-kokosowe.  Na ciasto makowo-kokosowe wykładamy krem budyniowy.  Na krem układamy nasączone w wódce biszkopty.  Na biszkopty

Moje Słodkie Piekiełko
Napoleonka z owocowym kremem 91

Napoleonka – ciastko z dwóch warstw ciasta francuskiego przełożonego bitą śmietaną, kremem budyniowym lub śmietankowym(...)Proponuję napoleonkę z kremem budyniowym owocowym. Ciasto francuskie uważane jest za trudne w przygotowaniu. Może jest ono bardziej pracochłonne niż trudne. Jednak jest na nie sposób, znalazłam go w książce Aliny Gniewkowskiej Współczesna kuchnia domowa z 1923 roku. Jednak inspiracją był tylko sposób przygotowania ciasta gdyż proporcje jednak nie najlepsze i ciasto było twarde:( ciasto 1 : 140 g mąki pszennej

królestwo garów
KAKAOWE CIASTO BEZ PIECZENIA (SUPER ŁATWE) 1260

Duża, podzielna porcja pysznego ciasta kakaowego, przygotowanego na herbatnikach, przełożonych krem budyniowym i dżemem porzeczkowym. Ciasto smakuje najlepiej po nocy spędzonej w lodówce, kiedy wszystko dokładnie się "przegryzie" i nabiera konsystencji pysznego torciku, ponieważ całość nasiąka kremem i staje się miękka i puszysta.  Ciasto jest banalne w przygotowaniu, wystarczy tylko wcześniej ugotować gesty budyń, a po ostudzeniu wymieszać(...)wysmaruj masłem. Układaj na przemian warstwami herbatniki i krem budyniowy (5 warstw) -  (!!!) drugą warstwę od dołu posmaruj dżemem. Ostatnią warstwą ma być krem budyniowy. Wierzch oprósz kakao. Ciasto wstaw na kilka godzin (najlepiej na całą noc) do lodówki. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Eklerki z kremem budyniowym 219

próbował ich zrobić, może tym razem się skusi, bo wbrew wszystkim pozorom – przepis jest bardzo prosty. : ) Składniki na ciasto: 350g mąki tortowej 500ml wody 250g masła 8-9 jaj szczypta... Artykuł Eklerki z kremem budyniowym pochodzi z serwisu AleTorcik

AleTorcik
Pychotka (Pani Walewska) 127

miękką piankę. Zamiast orzechów wmieszanych w pianę, można wykorzystać płatki migdałowe i posypać nimi wierzch bezy, jednak zdecydowanie bardziej polecam opcję z orzechami. Ciasto przełożone jest pysznym domowym kremem budyniowym. Polecam:) Ciasto: 400 g mąki 50 g cukru pudru 4 żółtka 200 g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 8 białek 150 g posiekanych orzechów

Smaki Na Talerzu
Kremówka 369

dużą blachę, na papierze do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut, do zarumienienia. W trakcie pieczenia nakłuwamy widelcem, gdyż ciasto się puszy i rośnie. Krem budyniowy: 2 żółtka 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g cukru kryształu 500 ml mleka Żółta i jajko rozcieramy. Mąki mieszamy(...)łyżkach wrzącej wody. Mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie ubijamy śmietanę z cukrem, na sztywno. Wlewamy ostudzoną żelatynę i mieszamy. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy krem budyniowy. Na krem budyniowy wykładamy krem śmietankowy. Przykrywamy drugim blatem. Wstawiamy do lodówki i tam też przechowujemy. Posypujemy cukrem pudrem przed podaniem. The post Kremówka appeared first on Made

Made By Mom And Son