ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:6/181)

Słodka rewelka . 304

Witajcie :) Zapraszam Was na pyszne ciasto kakaow o , biszkoptowe z  kisielem z jagód i kremem budyniowym .  Ciasto wyśmienicie smakuje i szybko znika z talerza :) D o kisielu użyłam przepysznych jagód z sokiem z firmy Ogródek Dziadunia  .   Zapraszam :)   Składniki na ciasto : 5 jajek  1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki kakao gorzkiego  1 cukier

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto św. Jakuba 431

wiśniowedrylowane wiśnie (mogą być z syropu) Dowolny krem budyniowy, u mnie taki:2 budynie śmietankowe2,5 szklanki mleka3 łyżki cukru1 kostka masłaSposób przygotowania:1. Robimy ciasto: margarynę rozcieramy z mąką, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Całość chłodzimy. Po schłodzeniu ciasto dzielimy na 6 równych części.2. Jedną część ciasta wałkujemy i wylepiamy blaszkę.3. 2 białka ubijamy(...)sposób pieczemy jeszcze dwa placki z pozostałych składników.5. Z mleka, budyniu i cukru gotujemy budyń. Ostudzony budyń ucieramy z masłem na gładki krem.6. Wystudzone placki przekładamy kremem budyniowym (ciasto-krem-ciasto-krem-ciasto). Całość posypujemy cukrem pudrem.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pani Walewska (Ciasto Pychotka) 101

bardzo z moją Mamą :) Odkąd pamiętam to ciasto było u nas HITem każdych świąt, czy rodzinnych spotkań (tuż obok ciasta z masą krówkową, orzechami włoskimi i kremem budyniowym). C The post Pani Walewska (Ciasto Pychotka) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto jabłkowo-śmietanowa Finezja 144

Ciasto wyglądem przypomina sławne ciasto siostry Anastazji -Kilimandżaro. Moja wersja odrobinę się różni. Zamiast kremu budyniowego, ciasto przełożyłam bitą śmietaną. Składniki: 6 jajek 3 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki maki ziemniaczanej, 1 szklanka cukru, 2 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżka zimnej wody. Masa jabłkowa: 1 kg startych jabłek, 1 galaretka (u mnie

Kasia i jej kobiecy świat
Tarta z rabarbarem 144

Tarta na kruchym cieście wypełniona  kremem budyniowym i cienkimi plasterkami rabarbaru to idealne ciasto na wiosenny podwieczorek. Jak dla mnie duet: krem budyniowy(...)rabarbar to idealne połączenie. Krem budyniowy nie jest zbyt słodki, ale wspaniale kontrastuje z kwaskowym rabarbarem. Na blogu znajdziecie też inne przepisy z rabarbarem w roli głównej: Jogurtowe ciasto na razowej mące z rabarbarem Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem

Kulinarne przygody Gatity
Miodownik z orzechami 129

przez chwilę. Ciasto: Na stolnicę przesiać mąkę z sodą, dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na trzy części. Blachę wysmarować tłuszczem o wymiarach  (20-x30 ) wyłożyć papierem. Każdą część ciasta wyłożyć na 3 identyczne blachy na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stop.  Piec każdą blachę z ciastem przez(...)minut. Ja piekę do zrumienienia ciasta. Krem budyniowy: Szklankę mleka odlać, dodać mąkę ziemniaczaną i proszek budyniowy, wymieszać. Pozostałe mleko z cukrem zagotować w garnku na gotujące się mleko wlać rozmieszany proszek budyniowy, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu. Przełożenie ciasta: 1. ciasto 2. gorący budyń 3. ciasto 4. masa krówkowa 5. ciasto z polewą orzechową (function

Kuchnia Danusi
Ciasto Snikers 511

Snikersa sięgałam najczęściej przy świątecznym stole, nie jestem w stanie policzyć pochłoniętych przeze mnie kawałków.... To jedno z moich ulubionych ciast (jak nie najlepsze). Przepyszne ciasto miodowe, przełożone kremem budyniowym, do tego mój ukochany kajmak, orzeszki ziemne, czekolada i niczego więcej mi do szczęścia nie potrzeba. Ja raczyłam się tym ciastem podczas świąt, ale nic nie stoi na przeszkodzie(...)pieczenia:15-20 min | Ciasto 3 szklanki mąki1 szklanka cukru200 g masła2 jajka2 łyżki miodu2 łyżeczki sody Dodatkowo 1 puszka masy kajmakowej (400 g)puszka orzeszków ziemnychgotowy krem karpatkowy (np. Delecta) lub własny krem budyniowypolewa czekoladowa - przepisPrzygotowanie1. Ciasto. Wszystko składniki na ciasto posiekać i wyrobić gładkie ciasto. Wstawić do lodówki (min. 1h, można na całą noc). Ciasto podzielić

coolinarnastrefa.blogspot.com
KARPATKA 117

Przepyszne ciasto z kremem budyniowym. Przepis z książki siostry Anieli.          CIASTO 1 1/2 szklanki wody 1 1/2 szklanki mąki   pszennej 3/4 kostki margaryny 9 jaj Wodę z margaryną zagotować, dodać mąkę i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Po przestudzeniu wbijać po jednym jaju i dalej trzepać. Pod koniec ubijać mikserem. Ciasto rozłożyć na dwie blaszki

RAROSSA
Tarta z kremem budyniowym i jagodami 80

ciasta. Podobnie jak poprzednie wypieki, tak i to rozeszło się podczas jednego rozdania, więc daje nam to możliwość zastanowienia się, co upieczemy jutro. Składniki na tartę z kremem budyniowym i jagodami Kruche ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g cukru 100 g zimnego masła 1 żółtko 3 łyżki zimnej wody 1 szczypta soli Krem budyniowy: 2 opakowania budyniu waniliowego(...)przełożyć na formę do tarty wysmarowaną margaryną, ponakłuwać widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C (góra-dół), piec ok. 15 minut, do lekkiego zrumienienia się ciasta. Wyjąć i wystudzić. Krem budyniowy: W połowie szklanki mleka rozprowadzić budynie. W garnku zagotować 1,5 szklanki mleka, dodać do niego pozostałe mleko z budyniem, mieszając zagotować. Na powierzchni masy położyć folię

niecodziennikpary
Ciasto Pychotka/Pani Walewska-najlepszy przepis, zawsze wychodzi+FILM 215

porzeczkowym, posypane orzechami, pokryte bezą. Spody są przełożone pysznym kremem budyniowym. Ciasto niezwykle elegancko wygląda, wspaniale smakuje.  Jest idealne na wszelkie uroczystości, spotkania czy święta. Bardzo Wam polecam ten przepis, ponieważ ciasto zawsze wychodzi i jest przepyszne. Zapraszam również na film, na którym pokazuje jak upiec to ciasto krok po kroku(...)FILM  FILM  FILM  ***przepis na małą blaszkę około 25x25 CIASTO -1,5 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 cukier waniliowy -3 łyżki cukru pudru -150g miękkiego masła lub margaryny  -3 żółtka  (białka odkładamy do bezy) KREM -3 żółtka (białka odkładamy do bezy) -750ml mleka -1 łyżka mąki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Śniegowiec 780

Świat przykryła śnieżna pierzynka, a ja mam dla Was ciacho, także skryte pod puszystą kołderką. Mięciutki biszkopt czekoladowy, aksamitny krem budyniowy i delikatnie wieńcząca całość pianka

Cynamonowe szczęście
Dyniowy biszkopt z galaretką 125

wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół na 20 minut.  Galaretka z dyni: Sok z pomarańczy podgrzewam w garnku aż będzie gorący i rozpuszczam w nim galaretkę. Przestudzona dodaje do puree dyniowego. Śmietankę ubijam na sztywno i mieszam z dynią. Krem budyniowy: Miękkie masło ucieram na puch. Do garnka wlewam(...)krem. Na biszkopt dyniowy wykładam 1/3 kremu budyniowego, potem wylewam galaretkę dyniową i wstawiam do lodówki aż stężeje. Wykładam połowę kremu budyniowego który został, układam ciastka, i znowu krem budyniowy. Ciasto dekoruję kakao

wesoła kuchnia
Metrowiec 217

budyniowi wychodzi na dobre. Metrowiec – ciasto jasne i ciasto ciemne: 8 jajek (po 4 do każdego ciasta) 1 i ½ szkl. cukru (po ¾ do każdego ciasta) ½ szkl. oleju (po ¼ do każdego ciasta) ½ szkl. wody (po ¼ do każdego ciasta) 2 czubate szkl. mąki (po 1 do każdego ciasta) 2 łyżeczki proszku do pieczenia (po 1 do każdego ciasta) 2 łyżki Ciemnego(...)Kakao Dr. Oetkera (do ciemnego ciasta) 1 łyżka Czarnego Kakao Intense Dr. Oetkera (do ciemnego ciasta) 3 łyżki mąki ziemniaczanej (do jasnego ciasta) 1 łyżka soku z cytryny (do jasnego ciasta) 1 łyżka amaretto/rumu (do ciemnego ciasta) Metrowiec – waniliowy krem budyniowy: 3 szklanki mleka 4 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5-6 łyżek cukru

Poezja smaku
Migdałowa szachownica 776

Osobiście je uwielbiam; niby w smaku proste i bez większych fajerwerków, ale ma w sobie to coś, co już od czasów dzieciństwa mnie w nim urzeka...puszyste, piaskowe ciasto, krem budyniowy i gruba warstwa czekoladowej polewy - to chyba właśnie to :). Każdy, kto choć raz się zetknął z tym przepisem, wie, że to stara receptura, spotykana w pożółkłych zeszytach z przepisami

Opowieści z piekarnika
Princessa – ciasto bez pieczenia! 1296

Przygotowujemy krem: z mleka odlewamy jedną szklankę. Resztę mleka zagotowujemy. W odlanym mleku mieszamy cukier oraz budynie. Masę wlewamy do gotującego się mleka, cały czas mieszamy i gotujemy aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń studzimy. Masło ucieramy razem z cukrem pudrem i stopniowo dodajemy zimny budyń. Całość dokładnie ucieramy, aż powstanie gładki krem *** *** Białą(...)czekoladę ścieramy na tarce *** *** Startą czekoladę mieszamy z kremem budyniowym. Krem dzielimy na 3 części. Pierwszą część kremu wykładamy na herbatniki *** *** Całość przykrywamy warstwą herbatników *** *** Herbatniki smarujemy dżemem malinowym *** *** Na dżem wykładamy kolejną część kremu i ponownie układamy warstwę herbatników *** *** Następnie wykładamy ostatnią część kremu i całość obsypujemy wiórkami kokosowymi *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej

Blog z Apetytem