Napoleonka to znane i lubiane ciasto z kremem budyniowym. W moim domu często jest przygotowywane właśnie na koniec lata. Właściwie to nie wiem czemu akurat na koniec lata. Być może jest to takie symboliczne powolne pożegnanie beztroski i radości. Najczęściej napoleonkę robię ja i to na herbatnikach. Jednak w tym roku postanowiłam nieco urozmaicić to klasyczne ciasto i zamieniłam herbatniki na krakersy. Efekcie napoleonka na krakersach okazała się sukcesem. Według moich gości było to intrygujące połączenie słodkiego ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.