Nowy Hit Kanału przepis na Proteinowego 3 bita bez pieczenia. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -PROTEINOWY 3 BIT - ✔ 500 g CHUDEGO TWAROGU ✔ 300 g
Sylwetka Od Kuchniskładniki: 150 g ogórka gruntowego 250 ml gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka świeżego koperku 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz wykonanie: Ogórka
Domowy Smak JedzeniaSkładniki : 25 dag serka twarogowego z wiaderka 3-4 łyżki cukru pudru ( według uznania) 3 całe jajka 1 jogurt naturalny 190 g 5 łyżek jagód 30 g budyniu śmietankowego 2 łyżki oleju rzepakowego paczka biszkoptów Przygotowanie : Do serka dodać jogurt i cukier, wbić jajka, dokładnie utrzeć mikserem Wsypać budyń ( tj.połowa małej torebki na 500 ml mleka ), wlać(...)olej i jeszcze raz dokładnie utrzeć Wlać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 20 cm, na dnie ułożyć biszkopty Piekłam w prodiżu około 35- 40 min Przygotowanie ciasta przebiegło mi sprawnie, warto było wykorzystać resztę serka. A jeśli ilość składników podwoimy, otrzymamy całkiem spore ciasto
Proste Potrawyjajka, 4 szt cukier, 4 łyżki mąka pszenna, 4 łyżki Składniki na masę śliwkową śliwki wydrylowane, 700g cukier, 3/4 szkl sok z 1/2 cytryny galaretka wiśniowa, 2 opak jogurt naturalny gęsty, 300g masło, 100g Dodatkowo śmietanka 30%, 500ml cukier puder, 2 łyżki śmietan-fix, 2 opak Przygotowanie W misie miksera ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę(...)rozpuszczą. Dodajemy jogurt i wszystko razem dokładnie miksujemy. Odstawiamy masę w chłodne miejsce do wystudzenia. Gdy masa zacznie delikatnie tężeć (u mnie trwało to ponad 2 godziny) wylewamy ją na biszkopt. Wkładamy do lodówki na 2 godziny. Śmietankę ubijamy na sztywno wraz z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy śmietan-fixy. Wykładamy ubitą kremówkę na ciasto. Dekorujemy gorzkim kakao
Gotowanie moimi oczamikropelkach, która dostępna jest w wielu wariantach smakowych. Do testów otrzymałam dwa pudełeczka stewi smakowej w kropelkach - CZEKOLADOWEJ i KOKOSOWEJ . SKŁAD woda * substancja słodząca (glikozydy stewiolowe) * naturalny aromat * środek konserwujący (sorbinian potasu) * antyoksydant (kwas askorbinowy) Pierwsze na co zwróciłam uwagę to ładne, estetyczne opakowania. Zastosowana grafika i kolory na pewno przyciągają wzrok. Kolejną rzeczą, która(...)ciasta, koktajle, jogurty, lody. A jeżeli chodzi o smak - to jest pysznie ! Nie dość, że zapach jest bardzo ładny, to smak również zadowala. Niektórzy nie preferują stewi za jej smak, jednak jest to kwestia przyzwyczajenia i wybrania dobrego słodzika. Mi stewia całkowicie odpowiada, a tą od Via-Health mogę gorąco polecić :) Zarówno czekoladowy jak i kokosowy smak jest bardzo naturalny
Zdrowie na języku :PUwielbiam takie serniczki na zimno. Mam nadzieję że na upalne dni, każdy się skusi na taki zimny deserek Sernik na jogurtach Składniki: ser biały tłusty - 450
Kuchnia Danusiciasta są najlepsze do przygotowania i dziś właśnie chcę takie polecić. Pomarańcze są już dostępne we wszystkich sklepach spożywczych więc nie ma co się oglądać jak tylko wykorzystać je do pysznego wypieku. Zapraszam... Skala smaku 10/10 - pyszne, wilgotne, polecam. Źródło "mała cukierenka" Składniki: 2 szklanki mąki 1 niepełna szklanka cukru (tak 4/5 szklanki cukru) 2 łyżki naturalnego jogurtu(...)pomarańczy, wsypać cukier i dokładnie wymieszać łyżką. 2. Następnie dodać sok z pomarańczy, wymieszać. Dodać jogurt, wlać olej, wymieszać. Wbić jajka i dokładnie wymieszać. 3. Na końcu wsypać mąkę, dodać proszek, sodę, sól i krótko wymieszać łyżką do połączenia składników. 4. Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach 25x12cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch wyrównać i ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego
Kubki smakuserka homogenizowanego lub jogurtu naturalnego Sposób przygotowania: Marchew obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach do marchewki dodajemy cynamon, sodę, mąkę, syrop z agawy, serek, mieszamy białko z jednego jajka ubijamy na sztywną pianę do marchewkowej masy dodajemy całe jajko, żółtko i ubite białko, delikatnie mieszamy tak przygotowaną masę przekładamy na silikonowych foremek wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćtortownica 22cm) : 250 g rabarbaru 150 g mąki 40 g drobno zmielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80 g miękkiego masła 130 g cukru 2 jajka 100 ml jogurtu naturalnego 2 dodatkowe łyżki jogurtu lub 2 łyżki amaretto otarta skórka z 1 cytryny 1 cukier wanilinowy płatki migdałów i cukier trzcinowy Wykonanie: 1. Rabarbar umyć, obrać(...)dodawać po jednym jajku i miksować do czasu aż masa będzie jednolita. 4. Stale miksując dodać skórkę z cytryny, cukier wanilinowy i amaretto. Następnie na przemian dodawać jogurt i mąkę. 5. Ciasto przelać do wyłożonej papierem i natłuszczonej na bokach tortownicy. Na wierzch położyć rabarbar i lekko wcisnąć go w ciasto. 6. Ciasto posypać cukrem trzcinowym i płatkami
Pasja Smakuciasto marchewkowe, posypane wiórkami kokosowymi i ozdobione owocami miechunki. Przepis pochodzi z książki "Moja mała francuska kuchnia" autorstwa Rachel Khoo. Składniki na tortownicę 19 cm: 160 g masła 200 g cukru brązowego 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1 płaska łyżeczka soli 4 jajka skórka otarta z 1 pomarańczy 120 ml naturalnego jogurtu(...)misie miksera umieszczamy cukier i masło. Ucieramy tak długo, aż powstanie jednolita gładka masa. Następnie wbijamy po 1 jajku, za każdym razem dokładnie miksując. Dodajemy przyprawy, sól i jogurt naturalny. Zmniejszamy obroty do minimum i powoli dodajemy marchewkę i skórkę pomarańczy. Miksujemy jeszcze przez chwilę. W osobnej misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia. Suche składniki łączymy z mokrymi, dokładnie
My Culinary Arttruskawek 1 budyń śmietankowy bez cukru 125 g cukru 300 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 125 g miękkiego masła 200 g jogurtu naturalnego 2 jajka + cukier puder do oprószenia 1 łyżka miękkiego masła Truskawki rozmrozić, zmiksować je blenderem. Odlać około 1/4 szklanki i wymieszać je z proszkiem budyniowym. Resztę truskawek zagotować(...)budyń. Gotować, aż budyń zgęstnieje, odłożyć do wystudzenia. W jednej misce wymieszać suche składniki, czyli cukier, mąkę, proszek do pieczenia i sodę, dodać masło i trochę zagnieść ciasto. W drugiej misce połączyć jogurt z jajkami. Suche składniki przesypać do mokrych, wymieszać tylko do połączenia. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto, do 3/4 wysokości foremek. Na wierzch kłaść
Domowa cukiernia EwyWsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia przyprawiamy solą i gałką muszkatołową. Mieszamy ciasto drewnianą łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu placuszki wykładamy na papierowy ręcznik kuchenny aby wchłonął nadmiaru tłuszczu. Placuszki podajemy z konfiturą z wiśni lub jogurtem naturalnym. Smacznego
kgwjanczewostarta z ½ cytryny szczypta soli Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt naturalny (ewentualnie mleko), cukier i razem mieszamy. Dodajemy mąkę, szczyptę soli, sodę oczyszczoną (przed dodaniem można rozmieszać w 2-3 łyżkach mleka), sok i startą skórkę z cytryny oraz mak. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany i przy nakładaniu łyżką na patelnię
bistro mamapoczątek dajcie szansę mojej wersji ;-) SKŁADNIKI 6 łyżek mąki kukurydzianej 150 g jogurtu naturalnego 2 jajka 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżeczka sody czereśnie dodatkowo: 2 - 3 łyżki oleju kokosowego do smażenia Wszystkie składniki (oprócz czereśni) miksujemy razem. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wlewamy po łyżce ciasta na każdy placek. Smażymy aż brzegi placuszków zaczną odstawać od dna patelni
Czary - gary w kuchnimarchew, kalarepkę) - i podawać z serkiem śmietankowym lub czosnkowym dipem ( jogurt naturalny + rozgnieciony ząbek czosnku). Cukinia jest warzywem bardzo uniwersalnym. Nadaje się do grillowania, smażenia,duszenia, pieczenia. Idealna do dań z grilla, jednogarnkowych (leczo, ratatouille). Można spożywać równiej jej kwiaty, a nawet używać do przyrządzania ciast! Poniżej link do ponad trzydziestu dań z użyciem cukinii : przepisy
Moje Kuchenne Rewelacje