ciasto z jablkami - 14641 przepisów (strona:367/977)

Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 247

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 199

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Racuchy kochane :) 265

łyżka cynamonu lub mniej (jak kto lubi) szczypta soli Sposób przygotowania: Mąkę przesiej, wymieszaj z kefirem i jajkami. Dodaj cukier, sól i proszek do pieczenia. Ciasto odstawiamy na 10 min . Jabłka obieramy, można zetrzeć na tarce lub pokroić w talarki albo w kostkę .Wymieszać z ciastem. Na koniec dodać cynamon . Smażymy racuchy na rozgrzanym oleju z obu stron

Wypieki Uli
Mini szarlotki, czyli zdrowe babeczki jabłkowe 275

otrzymamy lekko grudkowatego ciasta. Następnie dodajemy jajko i szczyptę soli. Mieszamy do połączenia się składników. Ciasto formujemy w kulę, a następnie dzielimy ją na 8 części. Każdy kawałek ponownie formujemy w kulę, a następnie rozwałkowujemy na małe, okrągłe placki. Wysokie foremki do muffinów wykładamy ciastem, a następnie foremkę wkładamy do lodówki. Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy(...)jabłka są bardzo kwaśne można dodać do nich syrop klonowy, miód lub inne słodzidło. Mieszamy dokładnie, by mąka ziemniaczana pokryła owoce. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki. Do każdej z foremek do muffinów wkładamy dużą ilość jabłek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 20 minut. Gotowe! W zakładce Dla niemowląt znajdziecie więcej przepisów dla maluchów. Jeszcze więcej

Dieta bez mleka
DROŻDŻOWE RACUCHY BEZ JAJKA 198

pyszne i puszyste :) Polecam dodatkowo do ciasta wkroić jabłuszko, będą wyśmienite :) SKŁADNIKI NA OK. 20 SZTUK 50 g świeżych drożdży 1,5 szklanki ciepłego mleka 3 łyżki cukru łyżka cukru z prawdziwą wanilią 3 szklanki mąki 2 łyżki oleju lub roztopionego masła łyżeczka spirytusu olej do smażenia cukier puder do posypania opcjonalnie jabłko WYKONANIE: Drożdże rozpuszczamy w mleku. Do miski(...)olej, spirytus i również mieszamy. W mące robimy dołeczek do którego wlewamy mleko z drożdżami.Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie dobrze mieszamy ciasto.   W tym momencie możemy  również dodać jabłko pokrojone w kostkę .   Również odstawiamy,  aż podwoi objętość. Ja ciasto jeszcze raz przemieszałam i ponownie odstawiłam żeby rosło. Na patenie wlewamy olej

Pani na deser
Ciasto marchewkowo - jabłkowe z kremem 88

Uwielbiam nieoczywiste połączenia smaków, nieoczywiste połączenia składników. Tutaj marchewka czyli warzywo połączona jest z pysznym, soczystym jabłkiem i dzięki temu ciasto jest wilgotne, pełne aromatu i przepyszne. Krem z ricotty i białej czekolady jest tutaj dopełnieniem całości. Ciasto wyszło idealne do kawy czy herbaty, idealne na spotkanie ze znajomymi czy przyjaciółmi. Posmakuje każdemu i małemu i dużemu. Zachęciłam

Moje Małe Czarowanie
Prosta szarlotka z kruszonką 213

Przepis na prostą, super pyszną, super kruchą szarlotkę z mnóstwem soczystych, aromatycznych jabłek. Rozpływającą się w ustach z delikatnym posmakiem kardamonu oraz wanilii otuloną słodką

Fitsweet.me
Muffinki jabłkowe z cynamonem. 140

Muffinki jabłkowe z cynamonem. Cynamonowo – jabłkowe muffinki są przepyszne i pełne aromatycznego cynamonu i jabłka . Muffinki , które są niesamowite w smaku, o cudnym aromacie i

Zdrowy Styl Joanny
Kruchy placek z jabłkami 240

następnie wyrabiamy ręcznie, aż ciasto stanie się jednolite i sprężyste. Formujemy w kule, owijamy folią i wstawiamy na 30 minut do lodówki. W między czasie jabłka myjemy i kroimy w krążki. Ciasto wyjmujemy z lodówki wałkujemy i wykładamy nim dużą okrągłą formę. Na to wykładamy mus jabłkowy, a z wierzchu układamy przygotowane wcześniej krążki jabłek. Całość posypujemy delikatnie

Kolizje Smaków
Ciasto Zielone Jabłuszko 2297

Ciasto Zielone Jabłuszko Pyszne i bardzo efektowne ciasto na lekkim biszkopcie, przełożone masą galaretkową z jabłkami i przykryte śmietankową pierzynką. A całość ozdobiona delikatnymi czekoladowymi zygzaczkami(...)ciasto zaskakuje nie tylko rewelacyjnym smakiem, ale i pięknym wyglądem! Przygotowanie ciasta nie jest trudne, należy jednak ściśle stosować się do wskazówek z przepisu, aby wszystko wyszło jak należy   Składniki: BISZKOPT: 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masa jabłkowa: 4 zielone galaretki agrestowe 1,2 litra wrzątku 5 dużych jabłek

Blog z Apetytem
Sernik z jabłkami na kruchym cieście 250

jabłkiem. Uwielbiam serniki oraz szarlotki i takim sposobem mama specjalnie dla mnie stworzyła ten oto przepis, z którym koniecznie muszę się z Wami podzielić! Wszystko co lubię w jednym- ser, jabłka, kruszonka i jeszcze czekolada. Mama wpadła na świetny pomysł! Wartości odżywcze 1 kawałka (20): 235 kcal B 8 g W 18 g T 12 g  Składniki: ciasto(...)twaróg, masło, budyń, sok z cytryny i dokładnie miksujemy. Jabłka kroimy drobno w kostkę i obtaczamy w cynamonie. Pół czekolady ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy razem z jabłkami do masy i wszystko mieszamy już tylko łyżką.  Formę (32x26) wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy jedną część ciasta i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Lekko uklepujemy

zdrowo i aktywnie
Sernik z jabłkami na kruchym cieście 176

jabłkiem. Uwielbiam serniki oraz szarlotki i takim sposobem mama specjalnie dla mnie stworzyła ten oto przepis, z którym koniecznie muszę się z Wami podzielić! Wszystko co lubię w jednym- ser, jabłka, kruszonka i jeszcze czekolada. Mama wpadła na świetny pomysł! Wartości odżywcze 1 kawałka (20): 235 kcal B 8 g W 18 g T 12 g  Składniki: ciasto(...)twaróg, masło, budyń, sok z cytryny i dokładnie miksujemy. Jabłka kroimy drobno w kostkę i obtaczamy w cynamonie. Pół czekolady ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy razem z jabłkami do masy i wszystko mieszamy już tylko łyżką.  Formę (32x26) wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy jedną część ciasta i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Lekko uklepujemy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Szarlotka z dynią i pomarańczą 146

Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 200 g schłodzonego masła 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 2 żółtka Nadzienie: 450 g obranej dyni 1 kg jabłek skórka starta z 1 pomarańczy sok z 1/2 pomarańczy 1 cukier waniliowy 4 łyżki cukru 2 łyżki kaszy manny (do posypania(...)spodu ciasta) cukier puder do oprószenia wierzchu ciasta Sposób wykonania: Na stolnicę przesiewamy mąkę , dodajemy cukier, proszek do pieczenia oraz masło pokrojone w kostkę. Za pomocą noża szatkujemy całość do momentu aż z masła pozostaną drobne kawałki obtoczone mąką. Dodajemy jajka oraz żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Tworzymy z niego kulę i wkładamy ją do lodówki. Dynię oraz jabłka

Qchnia po prostu
DROŻDŻÓWKI -RÓŻE Z JABŁKAMI,CYNAMONEM I MIODEM 176

mleka dodajcie roztopione masło, cukier i sól, wymieszajcie. Cały czas wyrabiając ciasto dodawajcie stopniowo przesianą mąkę oraz jajko. Gdy ciasto stanie się gładkie i elastyczne, przełóżcie do misy, przykryjcie folią spożywczą i odstawcie na godzinę. Czekając na ciasto obierzcie i pokrójcie w dosyć drobna kostkę jabłka. Wymieszajcie z cukrem i cynamonem. Odstawcie. Wyrośnięte ciasto podzielcie (dla wygody) na dwie(...)wałkujcie- niszcząc to, co zrolowaliscie :) ) na podobny prostokąt. Ponownie posmarujcie go masłem i nałóżcie trochę nadzienia. Zrolujcie i pokrójcie na około 8 plastrów-to samo zróbcie z drugim kawałkiem ciasta, w ten sposób powstanie około 16 drożdżówek. Każdy plaster-drożdżówkę ułóżcie na przygotowanej blasze wyłożonej pergaminem, odstawcie do wyrośnięcia na mniej więcej kwadrans. Nagrzejcie piekarnik do 200 st. Wyrośnięte drożdżówki

OliveandThyme
Ciasto z truskawkami 192

puszczą sok wyjdzie nam zakalec, przy innych owocach, np. jabłkach można ułożyć gęściej). Całość pieczemy około 40-45 minut w 180 stopniach. RADY: Do tego ciasta można wykorzystać różne owoce, np. truskawki, jabłka, czereśnie, maliny, śliwki, agrest, porzeczki, wiśnie, itp. Z każdym owocem smakuje wyśmienicie! Świeże owoce z powodzeniem zastępują marynowane (trzeba odpowiednio wcześniej odsączyć). Do ciasta można

Kolorowy Przepisownik