ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:356/672)

Smerfetka - ciasto bez pieczenia 1097

Wiadomo iż smerfy są niebieskie tak jak właśnie to ciasto. :) Na zdjęciach filiżanka ze sklepu    tarka i miarka . Znajdziecie  tam  fajne i ciekawe  rzeczy do pieczenia, gotowania i inne gadżety do domu. Polecam! Masa serowa niebieska 1 kg sera wiaderkowego 2 niebieskie galaretki 3/4 szklanki cukru pudru (lub według własnego smaku) Galaretki rozpuścić(...)tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkopty. Wlać masę serową i odstawić do lodówki aż stężeje. Po tym czasie nałożyć masę śmietanową. Galaretkę rozpuścić w wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu i przestudzoną wlać na ciasto. Odstawić do lodówki aż całkowicie zastygnie. Najlepiej na całą noc. Śmietanę z cukrem ubić na sztywno i przełożyć do rękawa cukierniczego. Zrobić dekoracje. Filiżankę

O kuchni z uczuciem
NAJLEPSZE Ciasto WIŚNIOWE z Kremem Jogurtowym 598

przygotowywania słodkości to wiśnie. Przepis polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); NAJLEPSZE Ciasto WIŚNIOWE z Kremem Jogurtowym Składniki: Biszkopt: 5 jajek – osobno żółtka i białka 40g kakao bez cukru 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) 180g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120ml oleju(...)wymieszać. Tak rozmieszany budyń wlać do gotujących się wiśni i znów owoce zagotować. Zdjąć z ognia dodać obie galaretki i mieszać, aż galaretka się rozpuści, odstawić do całkowitego ostygnięcia. Masa wiśniowa ma delikatnie tężeć. Składanie ciasta: 6. Ostygnięty biszkopt wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia i papier włożyć z powrotem do blaszki. Biszkopt z wierzchu wyrównać, odciąć przypieczoną skórkę

Mała Cukierenka
Lekki torcik kefirowy ze słodką posypką 191

galaretka 1 wafelek Lusette o smaku cappuccino tortownica o średnicy 16cm Przygotowanie: Zagotowujemy 600 ml wody. Każdą galaretkę wsypujemy do oddzielnej miseczki i zalewamy po 200 ml gorącej wody. Mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do zastygnięcia. Herbatniki kruszymy (np. wałkiem do ciasta) na drobno. Masło rozpuszczamy na patelni i lekko przestudzonym zalewamy pokruszone herbatniki.Mieszamy razem (powinny wyglądać jak mokry piasek(...)zielonej galaretki wlewamy kefir i mieszamy razem. Wylewamy na zastygniętą pierwszą warstwę i wstawiamy ponownie do lodówki. Do czerwonej galaretki dolewamy resztę kefiru i mieszamy razem. Wylewamy na zastygniętą zieloną warstwę i wstawiamy do lodówki. Po 15 minutach wyjmujemy ostrożnie ciasto z lodówki. Wafelek kroimy w malutką kosteczkę i posypujemy jeszcze nie do końca zastygłą górną warstwę ciasta. Ponownie wstawiamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Śnieżny puch na biszkopcie 221

Bardzo łatwy, szybki do zrobienia i co najważniejsze, że ciasto zawsze  się udaje, szczerze  polecam. Składniki:  biszkopt 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru masa serowa 1 kg sera z wiaderka 650 ml śmietany 36 % 4 cytrynowe galaretki 3-4 łyżki cukru pudru posypka 12 łyżek wiórków kokosowych 2 łyżki(...)sztywnej piany dodać po jednym żółtku. Na koniec wsypujemy mąki i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę 26x38 wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 °C i pieczemy przez ok 25 minut. Biszkopt wystudzić. Galaretki rozpuścić w 1 l wody, wystudzić. Ser wymieszać z cukrem pudrem, wlać galaretkę i wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno, dodać

magiczna kuchnia Kasi
Babeczki z cukrowym szkłem 103

miała przypominać krew ale nie przepadam za wiśniową galaretką, która w tej roli sprawdziła by się duże lepiej. Ja postawiłam na galaretkę truskawkową, która krwi nie przypomina, ale smakuje wybornie! Babeczki z cukrowym szkłem 12 sztuk Składniki: Ciasto: 165 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 160 g masła 120 g cukru 3 jajka kilka kropel czerwonego barwnika(...)kawałkami owoców) Cukrowe szkło: 1/2 szklanki cukru 25 ml wody Krem: 250 ml śmietanki kremówki (ja użyłam 36%) 250 g serka mascarpone śmietanfix 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: galaretka truskawkowa lub wiśniowa Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Najpierw ucieramy masło z cukrem na puszystą masę. Dodajemy do niego jajka, pojedynczo, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu. Po zmiksowaniu

PatiGotuje
Kruche ciasteczka serduszka z galaretką malinową 160

mąki pszennej 150 cukru pudru 125 g masła 2 żółtka 1 białko szczypta soli Galaretka malinowa: 150 g malin 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki żelatyny * PRZYGOTOWANIE Kruche ciasteczka Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem oraz solą, dodaj posiekane zimne masło i wbij żółtka. Zagnieć ciasto do połączenia się składników. Następnie zwiń w kulę, zawiń w folię i wstaw do lodówki(...)minut. Gotowe ciasto rozwałkuj cienko na blacie podsypanym mąką i powycinaj kształt serduszek za pomocą foremki. Na połowie ciasteczek wytnij również środek mniejszą foremką. Sklej ze sobą obie połówki ciastek, smarując je białkiem i delikatnie dociskając brzegi. Ciasteczka ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia, zachowując spore odstępy. Piecz 20-25 minut w 180°C. Od razu po upieczeniu wyrównaj

Food Square
Tort serowy z brzoskwiniami 120

jest delikatna i lekka, do tego słodkie brzoskwinie, wilgotny biszkopt nasączony syropem z brzoskwiń i galaretka. W sezonie można użyć świeżych brzoskwiń lub nektarynek, ale teraz jak najbardziej nadają się te z puszki. Do tortu zużyłam tylko połowę biszkoptu, (można odłożyć do innego ciasta-znakomicie przechowuje się w lodówce owinięty szczelnie folią) można użyć całego, ale wtedy należy podwoić masę(...)szkl. mleka 2 jaja Do dekoracji: brzoskwinie  2 galaretki brzoskwiniowe Do nasączenia: połowa syropu z brzoskwiń 100 ml likieru brzoskwiniowego Biszkopt.Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z cukrem dodając stopniowo pozostałe składniki. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pianę z białek delikatnie połączyć z resztą ciasta. Dno tortownicy wyłożyć papierem, boki posmarować masłem i obsypać bułką

Krylowa Kuchnia
Czekoladowiec z truskawkami 172

1łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżeczka sody oczyszczonej  * 2 jajka * 1 1/2 szklanki cukru * 1/2 szklanki oleju * szklanka kwaśnej śmietany Masa truskawkowa: * 1 kg truskawek * szklanka cukru * 2 galaretki truskawkowe * 2 budynie śmietankowe Ponadto: * 0,5 l śmietany 30% * 3 łyżeczki żelatyny * 3 łyżki cukru pudru * 16 dag kakaowych ciastek Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy w garnku dodając do niego(...)pomocy blendera na jednolitą masę (lub ugniatamy za pomocą tłuczka do ziemniaków). Do gotującej się na małym, ogniu masy dodajemy 2 galaretki i 2 budynie rozdrobnione w 1/2 szklanki wody. Podgrzewamy aż masa zgęstnieje. Wylewamy na upieczone ciasto. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości ciepłej wody. Studzimy. Śmietanę ubijamy mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy 3 łyżki cukru pudru. Dodajemy żelatynę. Wykładamy

Pobite gary Barbary
rolada owocowa z jogurtem 168

bardzo lubię taką ze świeżymi owocami.  A jeśli lubicie ciasta z jabłkami to zapraszam po przepis na roladę z jabłkami i kokosem tutaj (klik) Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na nadzienie: 2,5 opakowania galaretki pomarańczowej 300 g jogurtu owocowego maliny, borówki amerykańskie dodatkowo:  bita śmietana(...)Ciasto rozsmarować na papierze do pieczenia trochę mniejszym niż blaszka z piekarnika. Piec w 180*C około 25 minut. Upieczone ciasto zdjąć z papieru, nakryć lekko wilgotną ściereczką i zwinąć w roladę. Pozostawić do wystudzenia najlepiej ze ściereczką. Galaretki rozpuścić w szklance wrzątku. Kiedy wystygną wymieszać z jogurtem i odstawić do stężenia.  Kiedy masa będzie mocno tężeć biszkopt rozwinąć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CIASTO KIWIOWE 116

galaretki agrestowe 10 kiwi w zależności co kto woli na wierz ale poponuję albo galaretkę albo polewę;)Ja wybrałam galaretkę;) PRZYGOTOWANIE: 1) BISZKOPT: białka ubijamy ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukry i żółtka. Wsypujemy obie mąki i proszek. Mieszamy. Ciasto wylewamy na balchę wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok 40 min w 180*C 2) MASA: kiwi obieramy, kroimy w kostkę. Kisiele

Moje Słodkie Piekiełko
Tartaletki z kremem budyniowym 155

łyżki cukru pudru2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego750ml mleka2 łyżki wódki- u mnie "Soplica"o smaku orzech laskowy2 różne galaretki ( u mnie agrestowa i wiśniowa)owoce ( u mnie jagody i drylowane wiśnie)Wszystkie składniki posiekać nożem, zagnieść ciasto do połączenia składników.Schłodzić około 30 minut ( może być więcej, kruche ciasto lubi być schładzane wielokrotnie).Schłodzonym ciastem wylepiać foremki, ciasto również

Garnkowe fanaberie
Ciasto z serków Danio 112

Ciasto z serków Danio Nie ma nic prostszego jak przygotowanie tak pysznego ciasta na bazie serków z dodatkiem śmietany na spodzie z gofrów. Ciasto, bez pieczenia które nie potrzebuje dużo składników i zrobimy w kilka minut. Forma 24 cm x 24 cm 20 porcji 20 minut czas przygotowania Składniki(...)Połowę gofrów układamy na dnie formy do pieczenia. 2.    Galaretki rozpuszczamy szklance gorącej wody i studzimy. 3.    Śmietanę ubijamy mikserem razem z serkami. następnie wlewamy ostudzone galaretki. 4.    Masę wykładamy na gofry. 5.    Przykrywamy pozostałymi goframi i smarujemy wierzch ciasta dżemem. 6.    Posypujemy płatkami migdałowymi i chłodzimy dwie godziny

Kulinarna Chwila
Niskokaloryczne i tradycyjne polskie ciasta 137

kalorii. Zapoznaj się z polecanymi przepisami, gdzie opisaliśmy także kaloryczność: Proste ciasto czekoladowe z jabłkami i kakao Ciasto porzeczkowe pod maślaną kruszonką Ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi Maślany mazurek wielkanocny z białą czekoladą Biszkopt z galaretką i świeżymi truskawkami Szarlotka sypana – najprostszy jabłecznik świata Tarta z mascarpone i ciemnymi owocami leśnymi Puszysty sernik z rosą na kruchym maślanym spodzie Amerykańska

ProstePesto.pl
Tarta z truskawkami i budyniowym kremem 132

budyń waniliowy/śmietankowy, 400 ml mleka, 125 g masła, 2 łyżki cukru pudru, Dodatkowo 2 łyżki marmolady truskawkowej (można pominąć), 300 g truskawek, galaretka truskawkowa. Z mąki, cukru pudru, zimnego masła, wody i szczypty soli wyrobić ciasto. Gotowym ciastem wylepić formę do tarty i wstawić do lodówki na około 1/2 godziny.  Na ciasto położyć papier do pieczenia i obciążyć(...)jeszcze 10-15 minut, aż do zrumienienia ciasta.  W międzyczasie ugotować budyń w mniejszej ilości mleka niż w przepisie - 400 ml. Masło zmiksować z cukrem pudrem, dodawać po łyżce wystudzony budyń dalej miksując. Tartę posmarować dżemem, na to wyłożyć krem, poukładać gęsto pokrojone truskawki lub w całości, jak Wam wygodniej zalać galaretką truskawkową przygotowaną w 400 ml wody. Wstawić

Moja kraina smaków
Ciasto bajka 453

Mlekoma 2 galaretki cytrynowe 700 ml wody 400 g galaretki w cukrze Polewa kakaowa: 125 g margaryny 0,5 szkl cukru pudru 3 łyżki kakao 3 łyżki zimnej wody Przygotowanie: Biszkopt kakaowy: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż ciasto będzie sztywne. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko. Dodawać porcjami(...)stężenia. Zimną śmietankę ubić na sztywno. Miksując wlewać tężejącą galaretkę. Na końcu dodać pokrojoną w drobną kostkę galaretkę i wymieszać. Polewa kakaowa: Margarynę rozpuścić (nie gotować). Zdjąć z ognia dodać resztę składników i energicznie wymieszać. Lekko przestudzoną polewę rozprowadzić na biszkopcie. Warstwy ciasta: biszkopt ciemny, połowa masy śmietankowej, biszkopt jasny, druga połowa masy śmietankowej, biszkopt ciemny, polewa. Gotowe ciasto odkładamy

Ala piecze i gotuje