ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:358/672)

Fiona – ciasto 126

dodawałam po jednym żółtku i łyżce cukru.  Dosypałam cukier waniliowy i mieszałam jeszcze chwilkę na wysokich obrotach miksera. Dodałam przesianą mąkę z budyniem i dokładnie wymieszałam.  Wylałam ciasto do foremki wyłożonej pergaminem do pieczenia i piekłam ok. 25 minut.  Masa: * 900 ml soku malinowego * 3 budynie malinowe * 2-3 łyżki cukru * 2 opakowania delicji malinowych(...)opakowaniu.  Wykorzystałam również te pół opakowania galaretki, co mi pozostało po dodaniu do masy śmietanowej.  Tu się muszę przyznać do klęski. Galaretka wypłynęła mi bokami….Także warto masą śmietanową zabezpieczyć dobrze szczeliny pomiędzy ciastem a blaszką.  Ciasto wstawiłam do lodówki. Po kilku godzinach chłodzenia było gotowe do jedzenia.  Fajny pomysł na przyjęcia dla dzieci

Pieprzyć z Fantazją
Fiona - ciasto 171

dodawałam po jednym żółtku i łyżce cukru.  Dosypałam cukier waniliowy i mieszałam jeszcze chwilkę na wysokich obrotach miksera. Dodałam przesianą mąkę z budyniem i dokładnie wymieszałam.  Wylałam ciasto do foremki wyłożonej pergaminem do pieczenia i piekłam ok. 25 minut.  Masa: * 900 ml soku malinowego * 3 budynie malinowe * 2-3 łyżki cukru * 2 opakowania delicji malinowych(...)opakowaniu.  Wykorzystałam również te pół opakowania galaretki, co mi pozostało po dodaniu do masy śmietanowej.  Tu się muszę przyznać do klęski. Galaretka wypłynęła mi bokami....Także warto masą śmietanową zabezpieczyć dobrze szczeliny pomiędzy ciastem a blaszką.  Ciasto wstawiłam do lodówki. Po kilku godzinach chłodzenia było gotowe do jedzenia.  Fajny pomysł na przyjęcia dla dzieci

Pieprzyć z Fantazją
SERNIK NA ZIMNO 258

jajka    0,5  szklanki cukru    0,5 szklanki mąki pszennej    łyżka mąki ziemniaczanej Masa serowa 1 kg sera 2 galaretki truskawkowe lub wiśniowe 2,5 łyżki żelatyny 1 op. cukru wanilinowego 3/4 szklanki cukru pudru 150 g śmietanki 36% SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę(...)sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka), pozostawić do wystudzenia. Masa serowa Żelatynę zalać zimną wodą

RAROSSA
Ciasto cytrynowy puszek 333

wiaderka) 3 łyżki cukru pudru 2 Śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szklanka mleka 2 galaretki cytynowe 500 ml wrzącej wody Dodatkowo: około 100 g kakaowych herbatników około 50-70 g masła – ilość należy dostosować do ilości herbatników) ciemne kakao do oprószenia ciasta Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy w misie miksera z nożami, dodajemy rozpuszczone masło (najpierw mniejszą ilość). Mieszamy, powinien(...)krótko miksujemy. Kolejno wlewamy strumyczkiem wystudzoną galaretkę, miksujemy do połączenia składników. Uwaga masa będzie dość rzadka, ale taka ma być. Blaszkę z kakaowym spodem wyciągamy z lodówki i wylewamy ostrożnie naszą masę. Pamiętajcie, aby tortownica była szczelna (ja swoją nabyłam tutaj ). W przeciwnym razem warto zabezpieczyć formę od spodu np. folią spożywczą. Ciasto wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Najlepiej

Słodkie okruszki
ciasto śnieżny puch 285

masła 4 łyżki cukru 100 g wiórków kokosowych wykonanie: Galaretki rozpuszczam w 500 ml wrzątku, odstawiam do ostygnięcia. Całe jajka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na białą, puszystą masę. Dodaję olej i jeszcze chwilę ucieram. Stopniowo dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszam delikatnie do połączenia składników. Ciasto wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (tortownica(...)już sztywna zmniejszam obroty miksera i dodaję jogurt grecki oraz lekko tężejącą lecz jeszcze płynną galaretkę. Masę wylewam na biszkopt. Wstawiam do lodówki. Masło rozpuszczam na patelni, dodaję cukier i wiórki kokosowe. Podsmażam do delikatnego zrumienienia, cały czas mieszając. Ostudzoną posypką dekoruję stężone ciasto

babka w formie
Cytrynowa szachownica 506

szklanki wody sok z 1 cytryny 1 galaretka cytrynowa 1 kostka margaryny lub masła 2 żółtka Lukier 1 białko 1,5 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno z cukrem dodając po jednym żółtku. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy. Ciasto wylewamy na blaszkę 35x28 cm wyłożoną papierem pergaminowym(...)żelatynę. masa budyniowa Budyń gotujemy na wodzie z cukrem oraz sokiem z cytryny.  Następnie wsypujemy galaretkę cytrynową następnie bardzo dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia. Ucieramy margarynę z żółtkami, cały czas ucierając dodajemy po łyżce budyniu ucierając dalej. Masę budyniową wykładamy na ciasto przykrywamy masą śmietanową. Na wierzch układamy na przemian herbatniki które moczymy w wodzie z dodatkiem cytryny oraz

kgwjanczewo
Sernik z musem mandarynkowym 202

białe budynie -1 cukier waniliowy 3/mus z nektarynek; -koszyczek nektarynek -3/4 l.wody -0.5 szklanki cukru -2 galaretki pomarańczowe(ja dałam cytrynowe Sposób przygotowania 1. Margarynę zmiksować z cukrem i jajkami. Przesiać mąkę z proszkiem i kakao, dodać śmietanę i zagnieść.Połową ciasta wylepić blaszkę wyłożoną papierem do piecz. Z reszty zrobić małe kulki, wielkości orzecha włoskiego. 2. Żółtka utrzeć(...)cukrem waniliowym i wkręcić do masy serowej.Masę wyłożyć na ciasto w blaszce. Porozrzucać kulki z ciasta i lekko je powciskać.Piec w 175*, ok.45min. 3. Nektarynki wypestkować i ugotować w wodzie z cukrem.Wyjąć łyżką cedzakową. Na gorącym kompocie, rozpuścić galaretki. Jak możliwe to z nektarynek zdjąć skórkę.Miąższ zmiksować, albo przetrzeć przez sito.Połączyć z płynem i odstawić

Sama słodycz i szczypta chili
Pianka na biszkoptach – ptasie mleczko 194

kawałków Przygotowanie 1 godz.  Chłodzenie 3 godz.  Kalorie 260 kcal Placek na biszkoptach bez pieczenia, z galaretką z musem owocowym i pianką brzoskwiniową – ptasim mleczkiem. Składniki: 200 g biszkoptów z cukrową skorupką lady fingers 1 galaretka truskawkowa 2 galaretki pomarańczowe lub brzoskwiniowe 500 ml wrzącej wody 300 ml schłodzonej śmietanki deserowej 30 % 200 g truskawek(...)rozpuść w niej 2 pomarańczowe galaretki. Odstaw na bok do schłodzenia i zagęszczenia konsystencji. Brzoskwinie z puszki odsącz z nadmiaru syropu, pokrój je w kosteczkę. Schłodzone galaretki wymieszaj z zimną śmietanką deserową i pokrojonymi brzoskwiniami. Powstałe ptasie mleczko wylej jako kolejną warstwę placka, po czym ponownie wstaw do lodówki na kolejną godzinę. Uwagi: Gotowe ciasto udekoruj świeżymi owocami lata: porzeczkami

ProstePesto.pl
Straciatella miętowa 203

około 250 ml przegotowanej wody Nasącz biszkopt ponczem. Wyłóż masę miętową z czekoladą a na wierzch biszkopty nasączone kawą od spodu. Następnie masę z galaretką. Dekorujemy startą czekoladą i wkładamy na noc do lodówki, bo ciasto najlepsze jest na drugi dzień. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
sękacz jabłkowy z orzechami 215

jabłek 2 jasne galaretki wykonanie: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy. Następnie ściągamy z ognia. Dodajemy suchą galaretkę, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Gotową jeszcze ciepłą masą przekładamy blaty ciasta. składniki na masę orzechową: 200 g orzechów włoskich 150 g masła 180 g cukru 3 łyżki miodu wykonanie: Orzechy grubo siekamy. Wszystkie składniki mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto japońskie 228

Składniki na frużelinę: 450g wiśni – bez pestek (mogą być mrożone) 120g cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 galaretka wiśniowa +100ml wody   Składniki na masę serową: 1kg sera mielonego 40g żelatyny 500ml śmietanki 30% 250g cukru     *** Ciasto: masło roztapiamy i studzimy. Kawę zalewamy 100ml gorącej wody, mieszamy i również studzimy. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia(...)Następnie odlewamy trochę soku i mieszamy z mąką ziemniaczaną. Wiśnie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 3 minuty ciągle mieszając. Wlewamy sok z mąką i jeszcze przez chwilę gotujemy. Galaretkę rozpuszczamy w 100ml gorącej wody i wlewamy do garnka z wiśniami, dokładnie mieszamy ale już nie gotujemy. Całość odkładamy do lekkiego stężenia *** *** W tym czasie przygotowujemy masę serową: żelatynę rozpuszczamy

Blog z Apetytem
Miodowy orzeszek z jabłkami 299

Masa jabłkowa: 1 kg  kwaśnych jabłek 1 szklanka cukru 1 szklanka wody 1 opakowanie galaretki owocowej 30 g żelatyny Krem: 2 szklanki mleka 1/2  szklanki cukru 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 30 dag masła cukier waniliowy  Ciasto Sodę wymieszać ze śmietaną. Mąkę połączyć z margaryną i dodać cukier, następnie dodać sodę oraz(...)ciasto posmarować gorącą masą orzechową. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec ok 15 min w 180 stopniach. Masa jabłkowa Żelatynę namoczyć w połowie szklanki zimnej wody. Jabłka obrać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przełożyć do garnka, dodać cukier oraz wodę i smażyć ok.10−15 minut, na koniec dodać sproszkowaną galaretkę oraz przygotowaną żelatynę. Dokładnie wymieszać. Krem Jedną

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Prosty sernik z truskawkami bez pieczenia 1798

Jeśli sernik ma być szybko zjedzony, wtedy truskawki można tylko wyłożyć na ser i zalać wystudzonymi galaretkami. W moim przepisie najpierw truskawki zagotowałam, co przedłużyło ładny wygląd i smak sernika. U mnie latem piekarnik odpoczywa i na deser zwykle przygotowuję mało skomplikowane ciasta bez pieczenia. Wszyscy uwielbiamy serniki, także są one robione najczęściej na zimno. Ciekawa jestem, czy również lubicie(...)czasie miksowania stopniowo dodawać lekko tężejące galaretki cytrynowe. Formę wyłożyć herbatnikami i powoli łyżką przełożyć na nie 1/2 masy serowej. Jeśli masa jest bardzo rzadka wstawić na chwilę do lodówki, inaczej mogą podnieść się do góry herbatniki. Następnie położyć na lekko tężejącej masie serowej kolejną warstwę z herbatników i przykryć je pozostałym serem. Ciasto wstawić na 20 minut do lodówki

Kuchcik gotuje
Sernik gotowany na biszkopcie 311

Bardzo lubię sernik, ale najbardziej gotowany. Jest delikatny, wilgotny. Dzisiaj wzbogaciłam go jagodami. Ciasto z pewnością będzie wszystkim smakować. Jest doskonały na święta i przeróżne rodzinne uroczystości . Składniki: Biszkopt według przepisu  http://www.saloniksmakow.blogspot.com/2014/07/truskawkowa-fantazja-dzisiaj-proponuje.html Masa serowa: 1 kg sera 3 jaja (pianę ubić z białek) 20 dag margaryny 1,5 szkl. cukru pudru 1/3 szkl. mleka 1 budyń waniliowy(...)wylewamy ciepłą masę serową i schładzamy. Na masę serową kładziemy cieńszy biszkopt i nasączamy ponczem.  Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy tężejącą galaretkę brzoskwiniową (rozpuszczoną w szklance wody). Masę śmietanową wylewamy na biszkopt. Wierzch ciasta możmy ozdobić starta czekoladą lub jagodami. Smacznego

Salonik smaków
Pyszne ciasta na Święta 411

bakaliami 22. Sernik kajmakowy – z nutą wanilii, domowym cukrem waniliowym i czekoladą 23. Biszkopt z bitą śmietaną i pianką z galaretki 24. Rolada z musem jabłkowym i czekoladą 25. Rolada biszkoptowa z lodami i malinami 26. Ciasto kokosowe z pianką i owocami 27. biszkopt z owocami 28. Styropian (ciasto) Sernik śmietankowy 29. Makowe babeczki z kremem 30. se rnikowe tartaletki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię