ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:350/672)

Biszkoptowa rolada z musem jabłkowym 135

ubić dodać cukier, po jednym żółtku , mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 170°C . Piec 20 minut. W tym czasie zagotować mus z jabłek, dosypując do niego galaretkę.Odstawić. Biszkopt wyjąć z piekarnika, jeszcze gorący przełożyć na ściereczkę do góry papierem do pieczenia. Delikatnie zdjąć papier

Smaki Natalii
Szarlotka królewska 225

ciasto. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania 40 min Czas całkowity 1 hr 40 min Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania 40 min Czas całkowity 1 hr 40 min Biszkopt 5 jajek 160 g cukru 100 g mąki tortowej 35 g mąki ziemniaczanej szczypta soli Masa jabłkowa 1,5 litra prażonych jabłek * 2 galaretki cytrynowe(...)razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Masa jabłkowa Jabłka przekładamy do rondelka i podgrzewamy. Kiedy będą gorące dodajemy galaretki i mieszamy do momentu, aż galaretki się rozpuszczą. Tak przygotowane jabłka wykładamy na biszkopt i równamy. Wstawiamy do lodówki, aby masa stężała. Masa mleczna

Wędrówki po kuchni
Ciasto z jabłkami i mascarpone bez pieczenia 126

nachodzi chęć na coś słodkiego, to taki zestaw jest niezawodny. Idealne ciasto na co dzień i od święta. Ciasto zaliczam do tych zdrowszych, gdyż na dużą formę ciasta cukru dodane jest naprawdę niezbyt dużo. Jeśli jabłka są bardzo słodkie to cukru, można dodać zdecydowanie mniej. Ciasto z jabłkami i mascarpone bez pieczenia najlepiej smakuje na dzień następny, gdy całość zastygnie(...)pieczenia? Jabłka obrać, drobno pokroić i gotować razem z cukrem i sokiem z cytryny, aż jabłka się rozpadną. Jabłka zdjąć z palnika, dodać galaretkę i mieszać do jej rozpuszczenia. Jeśli jabłka są mało soczyste, należy galaretkę najpierw rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Masę z jabłek lekko wystudzić i przełożyć do formy wyłożonej herbatnikami. Na masę położyć warstwę herbatników

Kuchcik gotuje
SHREK 106

PYSZNE ZIELONE CIASTO, NA KTÓRE CHĘTNIE SKUSZĄ SIĘ NIE TYKO DZIECI. SKŁADNIKI: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia duża butelka zielonego pysio 3 budynie śmietankowe 3 zielone galaretki śmietana 30% 500 ml 2 opakowania delicji lub jedno duże SPOSÓB WYKONANIA: Przygotować biszkopt: Białka ubić(...)Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody wystudzić. Ubić schłodzoną śmietanę, pod koniec ubijania dodawać lekkim strumieniem zimną galaretkę. Wyłożyć na delicje. Wierzch: 2 galaretki rozpuścić w 800 ml gorącej wody. Tężejącą wyłożyć na wierz ciastaCiasto należy dobrze schłodzić. Ja podaje je zawsze dopiero następnego dnia

Darcia w kuchni
Wypasione ciacha z odzysku 227

biszkoptów lub herbatników lub domowego biszkoptu kawałek (u mnie było to pół keksówki) domowego ciasta czekoladowego lub innego, np. babka drożdżowa piaskowa, zebra, ciasto ucierane, murzynek, na dobrą sprawę cokolwiek byle bez kremu, owoców, galaretki czy innych dodatków, może być za to z bakaliami 100 g gorzkiej czekolady 100 ml płynnej śmietanki 30-36% (może być także słodka śmietanka

Ratunku obiad
Szarlotka przekładana z orzechami II 421

zimnego masła lub margaryny MASA JABŁKOWA -2 kg jabłek szara reneta -2 galaretki cytrynowe po 75g sztuka MASA ORZECHOWA -250g posiekanych orzechów włoskich -2 łyżki miodu -100g masła lub margaryny -2 łyżki cukru pudru Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z podanych składników zagniatamy ciasto,następnie dzielimy je na 3 części i wstawiamy je do lodówki na 15 minut(...)średnim ogniu aż przybiorą kształt masy. Do jabłek wsypujemy galaretki cytrynowe i wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy do rozpuszczenia się galaretek. Gorącą masą jabłkową przekładamy spody-spód:jabłka:spód:jabłka:spód Całość ma wieńczyć spód z orzechami. Ciasto przykrywamy ściereczką i studzimy. Następnie wstawiamy do lodówki.  Jest wspaniałe,pięknie się kroi i super wygląda

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Śmietankowiec z sezamem 255

rozluźniamy ciasto delikatnie mieszając łyżką. Następnie dodajemy resztę ubitych białek i delikatnie mieszamy całość. Biszkopt wylewamy na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C około 20 minut (grzałka góra-dół). Biszkopt studzimy i usuwamy papier do pieczenia. Układamy go z powrotem w foremce uprzednio wyłożonej folią aluminiową (ma to zapobiec uciekaniu masy śmietankowej i galaretki(...)minutach. Drugą warstwę śmietankową przygotowujemy tak samo, jak pierwszą i wykładamy ją na galaretkę. Wierzch ciastka dekorujemy podprażonym sezamem, a kiedy masa będzie już ścięta nabieramy na łyżeczkę pozostałe mleko skondensowane i wylewamy je cienkim strumieniem w esy-floresy na wierzchu ciasta. Najlepiej żeby ciasto spędziło w lodówce co najmniej 3-4 godziny, a najlepiej

Trzeci talerz
Pszczółka Maja – ciasto z brzoskwiniami i pysznym miodowym kremem 949

galaretki brzoskwiniowe 0,5 litra wody   Składniki na pszczółki: 1 puszka brzoskwiń 50g gorzkiej czekolady 1/5 szklanki śmietanki lub mleka płatki migdałowe     *** W pierwszej kolejności robimy biszkopt: białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka, mieszamy, następnie cukier, dokładnie miksujemy. Dodajemy mąki przesiane wraz z proszkiem do pieczenia, mieszamy i przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia *** *** Ciasto pieczemy(...)powstanie gładki krem. Gotowy krem przekładamy na wystudzony biszkopt. Jedną łyżkę kremu odkładamy do dekoracji, zrobimy nim później oczka pszczółek. Ciasto wkładamy do lodówki *** *** Brzoskwinie z jednej puszki odsączamy z zalewy i miksujemy na gładką masę *** *** Galaretki rozpuszczamy w połowie wody, która jest podana na opakowaniu (czyli dwie galaretki rozpuszczamy w 500ml gorącej wody) i łączymy ze zmiksowanymi owocami. Kiedy

Blog z Apetytem
Pyszne owoce w żelu - do czego można je wykorzystać? 74

wszelkich deserów. Uwielbiane zarówno przez dzieci, jak i osoby dorosłe. Można bezpośrednio je spożywać w różnych deserach, jak i zapiekać w różnych ciastach i ciasteczkach. Rosberry&Pomegrante in Jelly, czyli malina i granat w galaretce ma lekką konsystencję i 80% zawartości owoców, które są bez dodatkowego cukru. Więcej o produkcie: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Raspberry___Pomegranate_In_Jelly-opis41066.html  Produkt świetnie sprawdzi się jako

Kuchcik gotuje
Czekoladowe ciasto z bezą i owocami 85

pół, smaruję bitą śmietaną i posypuję owocami, przykrywam drugą połową i ciasto gotowe! Prawda, że to proste ciasto na niedzielę ? Mam sentyment do ciast przełożonych bitą śmietaną, za którą po prostu przepadam. Pamiętacie prosty deser, galaretkę z bitą śmietaną? Mogłam jeść taki deser codziennie. Przestałam być fanką sztucznie barwionej i aromatyzowanej galaretki dawno, dawno temu, ale bitą śmietanę wciąż często(...)się raczę, tyle tylko, że galaretkę zamieniam na naturalną galaretkę lub po prostu świeże owoce. Czekoladowy placek, chrupiąca beza , bita śmietana i owoce to dla mnie deser marzenie. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do smaku. Żeby było śmieszniej to to ciasto nazywa się Pinokio. Piekę ciasto Pinokio również w wersji białej, a więc bez kakao. Jeśli już próbowaliście Pinokio bezczekoladowe

codojedzenia
Sernik na zimno z prażonymi wiórkami kokosowymi 48

Sernik na zimno na twarogu z dodatkiem galaretek. Delikatny, puszysty i prosty w przygotowaniu. Składniki 2 galaretki cytrynowe 250 ml śmietany kremówki 1/2 szkl cukru pudru wiaderko twarogu (1 kg) herbatniki wiórki kokosowe Przygotowanie 2 galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Studzimy. 250 ml śmietany kremówki ubijamy z 1/2 szkl cukru pudru. Do ubitej śmietany dodajemy wiaderko twarogu(...)wolnych obrotach miksera i do tego na koniec wystudzoną galaretkę. Masa ma wyjść lejąca. Na blachę wykładamy herbatniki, na to masa serowa i do lodówki. Jak już sernik trochę stężeje, na wierzch wysypujemy uprażone wiórki kokosowe. Ciasto najlepiej smakuje po kilkunastu godzinach w lodówce. Autor przepisu: Kasia Tymińska Olszewska Artykuł Sernik na zimno z prażonymi wiórkami kokosowymi pochodzi z serwisu

Wasze Przepisy
Śmietanowiec warstwowy z wafelkami i nutką kawy 148

kawą, proszkiem do pieczenia i mąka ziemniaczaną, delikatnie mieszamy łyżką. Spód keksówki wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy na złoty kolor do suchego patyczka. Upieczony i ziny biszkopt przecinamy na 3 blaty. Galaretki rozpuszczamy w przegotowanej wodzie i odstawiamy do delikatnego stężenia. Serek mascarpone przekładamy do misy miksera i ucieramy(...)cukrem pudrem i cukrem waniliowym aby nie było grudek, następnie dodajemy śmietanę i ubijamy , pod koniec ubijania wlewamy galaretkę i chwilkę mieszamy do połączenia składników. Keksówkę wykładamy folią spożywczą, następnie wkładamy spodni blat biszkoptu i delikatnie go nasączamy herbatą, na cieście rozsmarowujemy krem tak na około 1cm, następnie wzdłuż środka ciasta układamy wafelki ( każdy na chwilę wkładamy do mleka

Sama słodycz i szczypta chili
CIASTO WIŚNIOWE 255

Delikatnie kwaskowe rozpływające się w ustach ciasto o smaku wiśniowym, z bitą śmietaną. SKŁADNIKI: ( forma ; 23 x 23) biszkopt 5 jajek 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru Masa wiśniowa 2 galaretki wiśniowe 500 g serka waniliowego  Ponadto 400 g dżemu wiśniowego 500 ml śmietany 36% cukier waniliowy(...)czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać ale już nie mikserem a łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 20 min. Masa wiśniowa Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, odstawić do schłodzenia. Serek waniliowy wymieszać z tężejącymi galaretkami. 1 .Schłodzony biszkopt przekroić na 2 blaty

RAROSSA
Brzoskwiniowe wydmy 153

Foremkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem . Tylko dno. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut do tzw suchego patyczka. Krem 1 puszka brzoskwiń cukier do smaku 2 budynie śmietankowe 250 g masła Dodatki 2 paczki delicji o smaku pomarańczowym 2 galaretki pomarańczowe Brzoskwinie odcedzić na sitku. Sok uzupełnić wodą tak aby było(...)budyń. Odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na puszystą masę i dodawać stopniowo ugotowany i wystudzony budyń. Masę podzielić na dwie części Składanie ciasta biszkopt 1/2 kremu ułożyć delicje 1/2 kremu brzoskwinie Całość zalać przygotowaną lekko tężejącą już galaretką brzoskwiniowe wydmy

O kuchni z uczuciem
Tarta z kremem pomarańczowym 182

szkl cukru pudru Krem pomarańczowy: 0,5 l soku pomarańczowego Smaki Victorii 1 budyń waniliowy b/c 1 galaretka pomarańczowa 125 g masła Bita śmietana: 250 ml zimnej kremówki 30% 125 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie: Kruche ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć na blat zagnieść i uformować kulę. Formę do tart(...)wysmarować margaryną. Dno i boki wykleić ciastem. Włożyć na 1 godzinę do lodówki. Wyjąć nakłuć widelcem i piec 25 minut w 190 stopniach z termoobiegiem. Po upieczeniu ostudzić. Krem pomarańczowy: Odlać pół szklanki soku i rozmieszać w nim budyń. Resztę soku zagotować wlać rozmieszany budyń i mieszając ponownie zagotować. Zdjąć z ognia wsypać galaretkę i wymieszać. Przykryć z wierzchu folią

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania