ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:351/672)

Ciasto z cukinią i polewą czekoladową. 159

najlepsze, przygotowałam już zapas ketchupu z cukinii, przygotowywałam z niej tartę, smażoną itp. Teraz przyszła pora na ciasto z cukinii. Jest bardzo puszyste, mocno czekoladowe długo zachowuje świeżość, a przy okazji w ogóle nie czuć smaku cukinii. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto z cukinią Składniki 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej lub tortowej 220 g 2 łyżki czubate kakao(...)zapraszam : Risotto z cukinią i kurczakiem. Tarta z cukinii Cukinia panierowana Ketchup z cukinii Placuszki z cukinii z łososiem. Dżem – galaretka z cukinii Pasztet z marchewki, cukinii i czerwonej soczewicy Kurczak z cukinią Artykuł Ciasto z cukinią i polewą czekoladową. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Przepis na placek tulipan - kolorowa fantazja 379

środek blachy kładziemy po 3 łyżki ciasta z każdego rodzaju. Po wyłożeniu ciasta włożyć do piekarnika, piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Gdy cisto wystygnie przekroić je na pół i przełożyć poniższą masą.  Masa:  1 litr śmietany 30% 2 galaretki agrestowe 2 śmietanowe fixy (zagęszczające(...)galaretki rozpuszczamy w szklance przegotowanej wody, musi przestygnąć, ale nie może się ścinać. Ubijamy śmietanę z fixami, do tego dodajemy zimną, płynną galaretkę. Dalej ubijamy. Gdy już będzie dokładnie wymieszana masa, wtedy wykładamy ją na środek ciasta. Zostawiamy trochę, abyśmy mogli posmarować nią wierzch ciasta i posypujemy go mleczną lub gorzką startą czekoladą

Jak u mamy
Przepis na placek tulipan - kolorowa fantazja 224

środek blachy kładziemy po 3 łyżki ciasta z każdego rodzaju. Po wyłożeniu ciasta włożyć do piekarnika, piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Gdy cisto wystygnie przekroić je na pół i przełożyć poniższą masą.  Masa:  1 litr śmietany 30% 2 galaretki agrestowe 2 śmietanowe fixy (zagęszczające(...)galaretki rozpuszczamy w szklance przegotowanej wody, musi przestygnąć, ale nie może się ścinać. Ubijamy śmietanę z fixami, do tego dodajemy zimną, płynną galaretkę. Dalej ubijamy. Gdy już będzie dokładnie wymieszana masa, wtedy wykładamy ją na środek ciasta. Zostawiamy trochę, abyśmy mogli posmarować nią wierzch ciasta i posypujemy go mleczną lub gorzką startą czekoladą

Jak u mamy
Ciasto z owocami 119

Wracam po dłużej przerwie, urlop :) i zapraszam na owocowe ciasto. Jeśli macie jeszcze dostęp do truskawek to możecie użyć ich do tego ciasta, ale z innymi owocami będzie smakowało równie dobrze. Zapraszam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto z owocami Czas przygotowania 40 min Czas gotowania 15 min Łączny czas 3 godz Składniki 4 jajka 150 g mąki 60 g rozpuszczonego(...)Galaretki rozpuszczamy w 1 i ¼ szklanki gorącej wody, studzimy. Owoce myjemy, osuszamy, układamy na upieczony biszkopt. Pozostałe owoce blendujemy i dodajemy do galaretki. Lekko tężejący owocowo-galaretkowy mus przelewamy na owoce. Schładzamy minimum 2 h, deser wyjmujemy na talerz do góry dnem i zdejmujemy papier. Oprószamy cukrem pudrem, ozdabiamy owocami ew. bitą śmietaną. Artykuł Ciasto z owocami pochodzi z serwisu

To co lubię - gotuję i polecam
Truskawkowiec 234

Truskawkowe szaleństwo trwa, u mnie królują proste ciasta ze względu na alergię Zuzy na białko mleka krowiego, ja też musiałam je wyeliminować ze swojej diety i bazuję na starych sprawdzonych przepisach bez masła, mleka i śmietany. W planach mam pokombinowanie z mlekiem kokosowym,a póki co zapraszam na pysznego truskawkowca.  Biszkopt: 5 jaj 1 szkl cukru 1 szkl mąki(...)litra wody i odstawiamy do stężenia. Truskawki blendujemy dodając cukier wg uznania, a następnie mieszamy z żelatyną. Złożenie ciasta. Biszkopt przekrawamy na pół, na połowę biszkoptu wykładamy tężejący mus truskawkowy, przykrywamy drugą połową biszkoptu, a po wierzchu polewamy galaretką. Prawda, że prosto, a że pysznie to już musicie sprawdzić sami

Cynamonowe szczęście
Piernik z jabłkami i kawą Inką 218

łyżki cukru 2 płaskie łyżeczki cynamonu 2 galaretki agrestowe 1/2 szkl słodkiej śmietanki 30% (można pominąć) Masa waniliowa: 250 g mascarpone 3 czubate łyżki śmietanki 36% lub serka homogenizowanego naturalnego (ja kupiłam w Lidlu) 2 łyżki cukru z wanilią Piernik: Masło/margarynę rozpuścić w garnku (większym - będzie w nim robione całe ciasto), dodać cukier, miód i powidła, mieszać(...)ogniu aż się rozpadną, mieszając od czasu do czasu (w razie potrzeby można dolać jeszcze troszkę wody). Gdy będą gotowe, wsypać galaretki, mieszać do rozpuszczenia. Dolać śmietankę, potrzymać na ogniu jeszcze minutę. Odstawić aż lekko ostygną. Jeśli ciasto było pieczone w ćwibakówce: ściąć wierzch aby ciasto było równe (będzie przekręcone do góry nogami). Piernik przekroić na pół. Na spód keksówki

Kto ugości moich gości?
Sernik na zimno z brzoskwinią i musem truskawkowym 155

Sernik z kawałkami słodkiej brzoskwini i musem truskawkowym na spodzie z ciastek. Przygotowanie:40 minut Koszt: tanie Z racji tego, co się teraz dzieje na świecie

zdrowo i aktywnie
Sernik na zimno z brzoskwinią i musem truskawkowym 167

Sernik z kawałkami słodkiej brzoskwini i musem truskawkowym na spodzie z ciastek. Przygotowanie:40 minut Koszt: tanie Z racji tego, co się teraz dzieje na świecie

Zdrowie i pysznie na talerzu
ZApp Śmietanowiec 199

mleko dwukrotnie zwiększy swoją objętość, a na wierzchu zostanie wyraźny ślad po trzepaczce. Po 1/3 masy dodać do każdej z galaretek. Dokładnie wymieszać. Wylewać na środku blaszki po 3−4 łyżki na przemian (tak jak w przypadku ciasta Zebra). Masa sama rozpłynie się na boki, tworząc kolorowe fale. Wstawić do lodówki na 1−2 godziny. Udekorować owocami. Zalać zimną galaretką

Moje Słodkie Piekiełko
Tort Wenus 194

puszysty piankowy tort Wenus. Raczej znany i dość popularny sernik na zimno Wenus dzisiaj w roli tortu urodzinowego. Ciasto: Jasny biszkopt z 6 jajek + ciemny kakaowy z 4 jajek (wg dowolnego przepisu) Masa serowa: 50 dag białego sera 4 opakowania galaretki cytrynowej 5 szklanek gorącej wody 1 litr śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: dżem brzoskwiniowy Galaretki rozpuścić(...)szklankach wody) i mocno schłodzić. Ser zmielić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać ser, zmiksować. Nie przerywając miksowania wlewać stopniowo tężejącą galaretkę. W razie potrzeby masę schłodzić, aby zaczęła gęstnieć. Jasny biszkopt przeciąć na dwa blaty. Każdy krążek ciasta posmarować dżemem brzoskwiniowym (ja o tym zapomniałam). Ciasto przekładać w tortownicy tężejącą masą. Na wierzch też wylać masę serową. Trochę masy

Praktyczna pl
Tort pistacjowo-jabłkowo czekoladowy 221

posmaku cytrynowo- orzechowym i fajnym kolorze dzięki orzechom pistacji, kwaskowa warstwa z winnych jabłek i galaretki oraz słodki krem czekoladowy. Nieprzesłodzony, smaki doskonale się równoważą, jeden z lepszych torcików na różne okazje. Deser z klasą.  Najsmaczniejszy mocno schłodzony.  Dekoracje do tortów i ciast  kupicie w  Cukieteria  prawdziwy raj dla miłośników słodkich wypieków. Składniki: Tortownica(...)szklanki mąki tortowej 15 dag surowych pistacji-nie solonych! 120 ml oleju 1,5 łyżeczki  proszku do pieczenia Dr.Oetker 1 cytryna Warstwa jabłkowa: 80 dag winnych jabłek 2 galaretki  agrestowe Dr.Oetker 2 łyżki cukru ½ szklanki wody Krem czekoladowy: ½ litra śmietany 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 25 dag serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: Mielone orzechy Mielone pistacje

Wanilia i Kardamon
Sernik czekoladowy na orzechowym spodzie bez pieczenia 161

również zapraszam. Pieczona owsianka z bananem i truskawkami , Koktajl malinowy z płatkami , Chlebek żytni z foremki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W połączeniu z masłem orzechowym tworzy wspaniałą bazę pod każde ciasto na zimno. Świetnie się utwardza a smak bomba! Jak pewnie zauważycie na zdjęciach, w serze prześwitują białe granulki sera. Powód tego jest taki, że ja nie przepadam za gotowymi serami(...)łyżki wody   masa ▪  500 g twarogu chudego/gotowego z wiaderka  ▪  200 ml śmietanki kokosowej lub zwykłej 30%  ▪  2 opakowania galaretki cytrynowej+500 ml wody  ▪ 50 g gorzkiej czekolady ▪  4 łyżki kakao ciemnego polewa ▪  50 g gorzkiej czekolady ▪  3 łyżki mleka  ▪  wiórki

zdrowo i aktywnie
Sernik czekoladowy na orzechowym spodzie bez pieczenia 182

również zapraszam. Pieczona owsianka z bananem i truskawkami , Koktajl malinowy z płatkami , Chlebek żytni z foremki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W połączeniu z masłem orzechowym tworzy wspaniałą bazę pod każde ciasto na zimno. Świetnie się utwardza a smak bomba! Jak pewnie zauważycie na zdjęciach, w serze prześwitują białe granulki sera. Powód tego jest taki, że ja nie przepadam za gotowymi serami(...)POLSKIE MŁYNY ▸ 90 g masła orzechowego ▸3 łyżki wody   masa ▸ 500 g twarogu chudego/gotowego z wiaderka  ▸ 200 ml śmietanki kokosowej lub zwykłej 30%  ▸ 2 opakowania galaretki cytrynowej+500 ml wody  ▸ 50 g gorzkiej czekolady ▸ 4 łyżki kakao ciemnego polewa ▸ 50 g gorzkiej czekolady ▸ 3 łyżki mleka  ▸ wiórki kokosowe Przygotowanie: 1. Przygotowujemy galaretkę i odstawiamy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Lekki skyrnik, sernik na zimno z galaretką FIT 103

Tak przy piąteczku musi być coś na słodko! Z racji tego, że za oknem robi się coraz cieplej na stół nie może trafiać nic innego jak

Be Fit Be Strong
Ciasto Prosciutto 116

Ciasto prosciutto to bardzo proste i łatwe ciasto bez pieczenia . Jak sama nazwa mówi, jest ono bardzo łatwe w wykonaniu, a do jego przygotowania potrzebujemy zaledwie 15 minut. Wystarczy ułożyć na blaszce herbatniki i przełożyć je przygotowaną masą. Proste prawda? Ciasto prosciutto jest bardzo lekkie, delikatne, wręcz rozpływa się w ustach. Kiedy mam ochotę na coś słodkiego, zazwyczaj przygotowuję ciasto(...)smakowe każdego miłośnika słodkości. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto prosciutto bez pieczenia , które będzie idealnym dodatkiem do popołudniowej kawy, a także świetnym poczęstunkiem dla gości. PRZEPIS NA CIASTO PROSCIUTTO Składniki 800 g sera twarogowego z wiaderka 500 ml śmietany kremówki 2 galaretki przeźroczyste 100 g cukru pudru ok. 40 herbatników czekolada mleczna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepiski.pl