Zapraszam na kilka propozycji dań Wielkanocnych. Może w natłoku świątecznych przygotowań znajdziemy propozycje dla siebie i dla naszej rodziny. CIASTO KRUCHE CIASTO PANI WALEWSKA GALARETA Z GOLONEK INDYCZYCH GALARETA JAJKA GALARETKA KOLOROWA- TERRINA JAJKA FASZEROWANE KURCZAK FASZEROWANY PASZTET Z KRÓLIKA PASZTET Z KACZKI ROLADKI Z SZYNKI ROLADKI Z SZYNKI PARMEŃSKIEJ SAŁATKA WIOSENNA SAŁATA LODOWA Z SERKIEM BAŁKAŃSKIM SERNIK KRÓLEWSKI
W kuchennym oknie Ewyproste i naprawdę baaardzo smaczne. Ma delikatną konsystencję (jakby serniczkowatą), która idealnie łączy się z lekko chrupiącym kokosem. W najbliższym czasie przedstawię wersję, w której ciasta użyłam jako blatów - przełożonych serkiem, bitą śmietaną i galaretką. (Tortownica o średnicy 22 cm) 2 szklanki mleka 3 jajka 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki masła 1/2 szklanki wiórek kokosowych Wszystkie
Di gotujeSkładniki: 5 galaretek w różnych kolorach ( żółte mogą być dwie), 4 małe śmietany 18% ( 4X175g), 4łyżki cukru pudru (można dodać więcej). Przygotowanie: 4 galaretki rozpuścić w
W kuchni u MonikiSzybki sernik na zimno, jest lekki i orzeźwiający, idealny na gorące dni. Moi domownicy lubią takie ciasta na zimno. Składniki: 4 serki waniliowe homogenizowane 2 galaretki malinowe 1 galaretka wiśniowa 1 galaretka morelowa 1 galaretka agrestowa 1 galaretka cytrynowa Pół opakowania biszkoptów okrągłych 300 gram malin Sposób przygotowania: Dno tortownicy (26 cm.) wykładamy biszkoptami. Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szklance
Bajeczna KuchniaWpadła mi w ręce niebieska galaretka. Pomyślałam, że sklecę jakieś ciacho o nazwie "z niebem związanej". Akurat miałam ochotę na czekoladowy biszkopt z jakimiś chrupiącymi bakaliami
Maślane ciasteczkoSkładniki: dwie galaretki - smak dowolny, puszka mleka skondensowanego słodzonego (533g), 4 łyżeczki żelatyny. Przygotowanie: Galaretki przygotować zgodnie z instrukcją jaka jest na opakowaniu. Najlepiej wybrać takie
W kuchni u MonikiSkładniki: 2 galaretki brzoskwiniowe, 5 połówek brzoskwiń z puszki, 200ml śmietanki 30%, 1 x śmietan fix, 6 podłużnych biszkoptów. Przygotowanie: Biszkopty rozłożyć na spód formy.
W kuchni u MonikiSkładniki: 2 galaretki o smaku cytrynowym, 500g twarogu tłustego, 250g sera mascarpone, 2 czubate łyżki cukru pudru ( można dać więcej, według własnego smaku), 1 cytryna, 2
W kuchni u MonikiTort z truskawkami zatopionymi w galaretce, przełożony musem z nutelli, mascarpone i kremówki na kakaowym biszkopcie. Prawdziwe cudo! Do biszkoptu nie dodajemy proszku do pieczenia, pięknie
Moja Galeria SmakuKakaowe ciasto przełożone niebieską pianką z serka homogenizowanego, kremówki i galaretki. A wszystko doprawione sporą ilością borówki amerykańskiej. Tort przygotowałam na urodziny mojego POWTWORA :) Jeszcze raz: STO LAT KOCHANIE! Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytypieczenia, na herbatnikach z warstwą kremu kakaowego, musem brzoskwiniowym, kremem śmietankowym i wiórkami gorzkiej czekolady. Ciasto jest lekkie, nie za słodkie i bardzo łatwe w przygotowaniu. Jak zrobić takie ciasto brzoskwiniowo kakaowe możecie zobaczyć w filmiku . Serdecznie zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. SKŁADNIKI: Masa kremowa: śmietanka kremówka(...)gorąca woda ( pół szklanki ) łezki czekoladowe (120 g) Mus brzoskwiniowy: brzoskwinie z puszki odsączone (1 duża puszka) galaretka cytrynowa ( 1 opakowanie = 61 g ) + gorąca woda (1 szkl.) żelatyna (1 łyżka) Dodatkowo: herbatniki ciemne (40 szt.) wiórki gorzkiej czekolady do posypania ciasta ( wg. uznania 1- 2 garście) *foremka o wymiarach 24 x 32 cm. *szklanka = 250 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
RITA food channelKażde ciasto ma u mnie ogromnego plusa za świeże owoce sezonowe – są pyszne i wyglądają przepięknie na talerzach :) Dziś idealny letni tort z delikatnym kremem śmietankowym i świeżymi malinami. Spody biszkoptowe piekłam w tortownicy o średnicy 20 cm. Składniki na 1 spód biszkop tu (będą potrzebne 2) Składniki na krem śmietankowy: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki(...)łyżki cukuru waniliowego 1 opakowanie utrwalacza do bitej śmietany czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Składniki na polewę malinową: 100 ml musu malinowego 2 łyżki galaretki malinowej +1 kg malin – na mus do nasączenia, do przełożenia ciasta i na dekorację, limonka lub cytryna, gorzka czekolada do dekoracji (u mnie malinowa) Biszkopty pieczemy według przepisu . Można zrobić to dzień wcześniej, żeby miały
Ciastkozercyjabłek 1 łyżeczka masła 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Prażymy pod przykryciem ok. 10 minut. Dodajemy galaretkę. Mieszamy. Prażymy jeszcze 2 minuty. Lekko studzimy( masa nakładana na ciasto ma być lekko ciepła, bo szybko tężeje) Masa śmietanowa: 5 łyżek masła 8-9 łyżek cukru pudru 2 małe cukry waniliowe 700 g śmietany
Domowe ciastaSkładniki: 30 dag maki kostka margaryny 10 dag cukru 2 żółtka szczypta soli Ponadto 2 galaretki ( kolory oraz smaki według uznania) owoce (dowolne) 250 ml. śmietany 30% Wykonanie: Wszystkie składniki łączmy ze sobą, zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 2 godziny do schłodzenia. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm. i wyciskając krążki foremką do babeczek, wcześnie
kgwjanczewoproste ciasto z czereśniami i jogurtem truskawkowym. Przepis dodaję do akcji Ciasto na niedzielę, gdzie w tym tygodniu panuje Owocowe szaleństwo . Biszkopt: 2 jajka 80 g mąki 15 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 900 ml jogurtu truskawkowego 2 galaretki truskawkowe Wierzch: 2 galaretki truskawkowe czereśnie Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną(...)cukier. Potem dodawać kolejno żółtka, cały czas ubijając. Następnie dodajemy wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15-20 minut. Studzimy i zdejmujemy papier do pieczenia. Dwie galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Gdy zacznie tężeć łączymy z jogurtem. Wylewamy na ostudzony biszkopt. Pozostałe dwie galaretki rozpuszczamy
Ewusiowe Smaki