ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:347/672)

Owocowa rewolucja. Niezwykłe właściwości zwykłych owoców - recenzja 144

maliny, jagody, borówki, agrest, poziomki oraz porzeczki. Odznaczają się one niezwykłymi walorami odżywczymi i pysznym smakiem. Przeważnie zjadamy je solo lub jako dodatek do ciast oraz deserów lub przygotowujemy z nich konfitury, soki i przeróżne galaretki. Mało kto owoce jagodowe łączy z daniami wytrawnymi, a zapewniam, że takie nietuzinkowe połączenie jest fantastyczne. Kotlety wieprzowe są wyśmienite z czarną porzeczką

Di gotuje
Zielone ciasto owocowe 165

mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa owocowa: 2 opakowania galaretki agrestowej 5 szt. owoców kiwi 3 kwaśne jabłka Wykonanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę po czym partiami dosypywać cukier (cały czas ubijając). Do białek dodać żółtka, a następnie wsypać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę. Delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia (samo(...)zagotować (ja dolałam też ok. szklanki wody, gdyż moje owoce puściły mało soku).Do gorącej masy owocowej wsypać galaretki i mieszać aż się rozpuszczą. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Tężejącą masę owocową wyłożyć na ostudzony biszkopt i wyrównać powierzchnię. Ciasto wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Gotowe ciasto można podawać np. z bitą śmietaną ozdobioną plasterkiem kiwi. Smacznego

MyCookBook.pl
CZEKOLADOWA ROLADA W SERDUSZKA 139

malują:). Wygląda bardzo efektownie i smakuje świetnie. Nadziałam ją niezawodnym kremem z bitej śmietany i mascarpone. Pokrojona drobniutko galaretka pasuje idealnie do tego duetu. Polecam na romantyczną kolację, na walentynki albo po prostu do kawki CZEKOLADOWA ROLADA W SERDUSZKA Ciasto na serduszka 1 białko 30 g cukru 40 g mąki tortowej 20 g miękkiego masła czerwony barwnik Biszkopt: 4 jajka(...)szkl + 1 łyżka cukru 60 g roztopionego masła 1/2 szkl mąki tortowej 1/4 szkl kakao Krem: opakowanie mascarpone 330 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, wylać na płaski talerz i pozostawić do stężenia. W małej miseczce wymieszać łyżką białko, cukier i mąkę na jednolitą masę. Dodać miękkie masło i barwnik. Dokładnie

Pieguskowa Kuchnia
Śmietanowiec z galaretkami i borówką amerykańską 381

Smerfny ten deser i to bez pieczenia! Świetny na lato, ale sprawdzi się o każdej porze roku. Jest puszysty, śmietankowy i prawie jak sernik na zimno

Smaczna Pyza
Tarta z galaretką dyniową 252

Tym razem tarta dyniowa o ciekawym smaku, na miękkim biszkoptowym spodzie :) Składniki: Biszkopt - 2 jajka - 2 łyzżi cukru - 1/3 szklanki mąki pszennej - 2 i 1/2 łyżki

Zainspirowana w kuchni
Lekki torcik malinowy 183

Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy cukier i po jednym żółtku. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy(26cm.), pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Galaretkę malinową rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody, odstawiamy do ostudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy. Dodajemy maliny

Bajeczna Kuchnia
Bułeczki odrywane z rabarbarem i waniliową kruszonką 204

Ciasto Zaczyn drożdżowy 2 łyżki mąki 3 łyżki mleka 10 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru Ciasto właściwe 500 g mąki pszennej 250 ml mleka 1 łyżeczka pasty waniliowej 50 g cukru 60 g masła 1 jajko Nadzienie rabarbarowe 450 g rabarbaru 1 galaretka malinowa 50 g cukru Kruszonka 80 g mąki pszennej 50 g masła 4 łyżki cukru Dodatkowo(...)zredukuje się. Zdejmujemy garnek z palnika, dodajemy galaretkę i mieszamy, aż galaretka się rozpuści. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Kruszonka Mąkę, cukier i masło rozcieramy między palcami tak, aby powstała kruszonka. Tortownicę o wymiarach 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Masło rozpuszczamy. Połowę masła wylewamy na dno tortownicy. Wyrośnięte ciasto drożdżowe dzielimy na 12 równych części. Z każdej porcji ciasta formujemy

Wędrówki po kuchni
Walentynkowy sernik na zimno 131

Bardzo efektownie wyglądający sernik na zimno na Dzień Zakochanych. Mimo że przygotowanie serduszek z galaretki jest żmudne i wymaga cierpliwości, zostanie to wynagrodzone zachwytem ukochanej osoby

niecodziennikpary
MIĘTUSEK 183

łyżeczki proszku do pieczenia krem miętowy: 150g landrynek miętowych 1/4 szklanki wody 1 budyń śmietankowy 3/4 kostki masła 2 szklanki mleka pianka: 250ml śmietany kremówki 30% 1 galaretka agrestowa 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny czekolada mleczna poncz: woda i sok z cytryny  2 opakowania herbatników Sposób wykonania: biszkopt kakaowy: Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać cukier(...)nadal ucierając na puszystą masę. pianka: Galaretkę rozpuścić z żelatyną i pozostawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Połączyć śmietanę z tężejącą galaretką. Wystudzony biszkopt nasączyć ponczem, wyłożyć masę miętową, następnie herbatniki i pianę. Ciasto wstawić do lodówki na ok. 1h po tym czasie posypać startą czekoladą. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Czekoladowiec z masa cytrynową 162

łyżki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy Masa śmietanowa: 0,5 l śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru Ponadto: polewa czekoladowa galaretka cytrynowa do dekoracji Sposób przygotowania. Mleko podgrzewamy w garnku dodając do niego połamaną czekoladę. Czekamy aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia.  Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kakao, sodą oczyszczoną(...)Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości ciepłej wody. Studzimy. Śmietanę ubijamy mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy 3 łyżki cukru pudru. Dodajemy żelatynę. Wykładamy na ciasto. przykrywamy drugim biszkoptem. Polewamy polewą przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Posypujemy galaretką. źródło: przepis własny Ilość porcji: 25 Czas przygotowania: 1,30 h Koszt wykonania

Pobite gary Barbary
Sernik na zimno z jogurtu z pianką kokosową 230

mili zapraszam do wypróbowania ciasta lekkiego jak piórko, a za to pełnego smaku! Podobny przepis na lekkie, piankowe ciasto znajdziecie tutaj . Składniki na formę o średnicy 21cm: – 125g herbatników pełnoziarnistych – 50g masła lub oleju kokosowego – 1 ulubiona galaretka (u mnie poziomkowa) – 300ml wrzątku – 200g jogurtu naturalnego – 60g żelatyny deserowej – 400ml mleczka kokosowego

Be Fit Be Strong
Ciasto "Afrodyta" 430

papierem do pieczenia formy o wymiarach 33x20cm, wyrównać. Piec w 180 st.C około 35 minut. Upieczony biszkopt wystudzić. Zimne ciasto przekroić na dwa blaty.  Składniki na masę: 250 g mielonego sera białego (półtłustego); 4 łyżki cukru pudru; 2 galaretki cytrynowe; 0,5 l śmietany 30%; 1 opakowanie "Śnieżki"; 1 słoik dżemu brzoskwiniowego; Galaretki rozpuścić w 0,5 l gorącej(...)śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem "Śnieżki". Połowę lekko tężejącej galaretki dodać do masy serowej, wymieszać. Drugą połowę lekko tężejącej galaretki dodać do ubitej śmietany i również wymieszać. Obie masy połączyć ze sobą, wymieszać. Kremem przełożyć biszkopt. Wierzch ciasta posmarować dżemem brzoskwiniowym. Ponadto: 70 g masła; 3 łyżki cukru; 100 g wiórków kokosowych; Masło z cukrem roztopić, dodać wiórka kokosowe

In my kitchen
szybki sernik na zimno na spodzie ciasta z dżemem... 121

Składniki: galaretka poziomkowa 2 opakowania + gorąca woda 900 ml jogurt naturalny gęsty 3 opakowania po 380 gram każde, jogurt truskawkowy 380 gram, cukier puder 1 szklanka, żelatyna 7 łyżeczek + woda gorąca 3/4 szklanki, ciasto z dżemem 1 opakowanie 400 gram Do pojemnika dodać jogurt naturalny gęsty i jogurt truskawkowy, cukier puder, mikserem połączyć składniki, wlać letnią(...)rozpuszczoną żelatynę i szybko zmiksować masę sernikową.   Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dno formy wyłożyć kawałki ciasta z dżemem, na ciasto wylać masę sernikową.   Wygładzić łyżką wierzch sernika, schować do lodówki do zastygnięcia.   Galaretki wymieszać w gorącej wodzie i wystudzić, lekko stężałą galaretkę wylać na sernik, schować do lodówki na kilka godzin.   Najlepiej

W Mojej Kuchni Lubię
Brzoskwiniowe ciasto Agnieszki 200

święta gościło na naszym stole. Ciasto jest lekkie a krem nie za słodki więc szybko znikało z blaszki. Polecam Wam to ciasto na każdą okazję. Składniki : * jasny biszkopt  * puszka brzoskwiń  * 2 budynie śmietankowe  * 2 galaretki brzoskwiniowe  * kostka masła Przygotowanie : Biszkopt przekroić na pół. Odsączyć brzoskwinie, dodać wody do 1 litra i ugotować 2 budynie według przepisu(...)opakowaniu. Do ugotowanego budyniu wsypać 2 galaretki i mieszać aż się rozpuszczą. Dodać masło i wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Do zimnego kremu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Masę wylać na połowę biszkoptu, przykryć drugim i wstawić do lodówki. Ciasto można posypać cukrem pudrem bądź polać czekoladową polewą

Magiczne Życie Marty
Ciasto miodowe z jabłkami i kremem 281

przypadku ciast z dodatkiem miodu, najlepsze jest na 2-3 dzień od przyrządzenia. Składniki: Ciasto miodowe: 4 szklanki mąki 2 jajka 250 g masła 1 szklanka cukru pudru 150 g miodu 1 łyżeczka sody 1 cukier waniliowy Masa jabłkowa: 1kg jabłek 1 galaretka cytrynowa Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy 500 ml mleka 3 łyżki cukru 100 g masła Polewa(...)ognia i wsypać galaretkę. Energicznie wymieszać aby galaretka dobrze się rozpuściła. Gdy masa przestygnie, ale nadal będzie jeszcze ciepła, wyłożyć ją na jeden placek miodowy i przykryć drugim. Masa budyniowa : Ugotować budyń z mleka, cukru i proszku budyniowego. Masło utrzeć na puch i partiami dodawać zimny budyń. Gotowy krem wyłożyć na ciasto i przykryć ostatnim plackiem. Ciasto należy równomiernie obciążyć

My simple kitchen