ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:362/672)

Automat do wypieku chleba marki Unold 170

chleba pełnoziarnistego - WEISSBROT: do jasnego chleba o dłuższym czasie wyrastania - SCHNELL: do szybszego wypieku chleba białego i wieloziarnistego - HEFEKUCHEN: do słodkiego ciasta drożdżowego - BACKPULVER: do wypieków z proszkiem do pieczenia (np. herbatniki) - KONFITURE: do gotowania dżemów i galaretek - TEIG: na szybkie przygotowanie chleba białego i mieszanego - ULTRA-SCHNELL: program odpowiedni do pieczywa z bardzo lekkiej mąki - BACKEN: do pieczenia ciasta

Marder&Marder Manufacture
Sernik waniliowo czekoladowy 152

godzinę w 170° stopniach. Jeżeli będzie się bardzo rumieniło zmniejsz na 160°. Studź ciasto w lekko otwartym piekarniku. Gdy ciasto jest już zimne, można zjadać.  Można też udekorować. 300-400 g mrożonych truskawek i jedna  galaretka morelowa. Galaretkę rozpuść w połowie gorącej wody niż jest podana na opakowaniu. Dodaj odmrożone truskawki razem z sokiem. Gdy zacznie gęstnieć wylej

Pasje Jolki
CIASTO PIJANA ZAKONNICA 166

intrygująca nazwa, grzechem było by nie zrobić tego ciasta 😉😇😈 SKŁADNIKI: (forma 20 x 32 cm) Biszkopt: 4 jajka 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej Poncz: 3/4 szkl. wody 0,5 szkl cukru łyżka kakao kieliszek alkoholu ¼ kostki margaryny Bita śmietana: 2 śnieżki galaretka cytrynowa Polewa czekolada mleczna łyżka masła 5 łyżek mleka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA(...)rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody odstawić do przestygnięcia. Śnieżkę przygotować według przepisu na opakowaniu, cały czas miksując dolewać galaretkę, aż składniki się połączą, masę przełożyć biszkopt polany ponczem biszkopt. Polewa Składniki na polewę rozpuścić na małym ogniu. Schłodzona, polewą polać kremówkę. Ciasto schłodzić w lodówce. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 116

Przepyszne ciasto czekoladowe z kwaskowatym musem truskawkowym super do siebie pasują. Przygotowanie tego ciasta jest bardzo proste,szybkie i bezproblemowe.Do musu użyłam mrożonych truskawek z tegorocznego zbioru :).Ciasto piekłam w foremce 30x25cm. Czekoladowy spód ciasta możemy wykorzystać jako podstawa do różnych czekoladowych przekładańców lub nawet do tortów.\ SKŁADNIKI Ciasto 1 szklanka maki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju roślinnego(...)całkowitego wystudzenia. Truskawki przesypujemy do garnka dodajemy wodę i zagotowujemy.Odstawiamy z ognia i blendujemy gorącą masę ,nastepnie wsypujemy galaretki mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. W misce ucieramy masło i stopniowo dodajemy zimny budyń i miksujemy na gładki krem ;). Na upieczone czekoladowe ciasto nakładamy krem budyniowy równo rozsmarowując :) i wkładamy do lodówki na kilkanaście minut. Na wierzch wylewamy tężejący mus truskawkowy.Ciasto

Mała w garnku miesza
Torcik truskawkowy 252

pieczenia. Ciasto wylać do tortownicy i wyrównać. Piec około 30min w 180C.  Wystudzić i przekroić na dwa blaty. Masa śmietanowa: Dobrze schłodzoną śmietankę ubić przez chwilkę cukrem pudrem. Następnie dodać śmietan-fix i ubić aż śmietana będzie gęsta. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i szybko zmiksować aż śmietanka połączy się z serkiem. 2 galaretki rozpuścić w 3 szklankach(...)pół. Na jeden blat biszkoptu wyłożyć cały krem śmietanowy i przykryć go drugim. Na górze ułożyć truskawki. Na końcu wylać galaretkę, która zaczyna lekko tężeć. Włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc. Jeśli ktoś lubi bardzo wilgotne ciasto można je naponczować, ale nie jest to konieczne

Amatorka kuchenna
Sernik Śnieżny Puch - bez pieczenia, z kokosem i cytryną 107

się na nie na długi weekend? Dla kogo: dla sernikożerców dla szukających lekkiego i delikatnego ciasta bez pieczenia dla mających zepsuty piekarnik Składniki na masę: ok. 16 sztuk. herbatników 500 g twarogu sernikowego 300 ml śmietanki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzątku Składniki na kokosowy wierzch: 50g masła (ćwierć kostki) 1 łyżka cukru(...)piankę dodajemy do niej cukier puder i dokładamy po łyżce sera. Na samym końcu wlewamy do serowej masy wystudzoną (ale nie ściętą) galaretkę cytrynową. Wlewamy ją małym strumieniem. Całą masę wylewamy na wcześniej ułożone herbatniki. Odkładamy ciasto do lekkiego stężenia. Zabieramy się za posypkę kokosową. Wykonanie kokosowej posypki: W małym rondelku rozpuszczamy masło i cukier. Dodajemy do tego wiórki

Mania Wypiekania
Kora orzechowa 155

składniki i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na pół i wylewamy na  wyłożone papierem do pieczenia dwie jednakowe blaszki. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez ok 35 minut. Uwaga! Ciasto nie może przed upieczeniem stać, więc jeśli nie mamy jednakowych blaszek składniki dzielimy na pół i każdy spód przygotowujemy osobno bezpośrednio przed pieczeniem. Krem brzoskwiniowy: syrop z jednej dużej puszki(...)likieru kawowego lub kawy wymieszanej z wódką 2 opakowania delicji o smaku pomarańczowym 2 galaretki pomarańczowe brzoskwinie pozostałe z puszki pokrojone w plasterki Galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody i odstawiamy do stężenia. Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę kremu, na nim układamy ciastka maczane w likierze kawowym ( czekoladą do dołu ) na wierzch wykładamy pozostały krem ( odkładając kilka łyżek

Słodka Kraina Wypieków
Rolada z bitą śmietaną i galaretką 165

Pyszny deser....wystarczy zrobić biszkopt i ubić śmietanę :), potem należy zaparzyć dobrą kawę i rozkoszować się czasem tylko dla siebie....Wyśmienite gatunki kawy znajdziecie na stronie

Apetyczna babeczka
Ciasto trójkolorowe 156

ciasto, schłodzić w lodówce.==================                                                                                          Masa jabłkowa: 1 kg jabłek cukier do smaku 1 galaretka agrestowa(...)Jabłka obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę, posmażyć z cukrem, na końcu dodać galaretkę (proszek) i dokładnie wymieszać. Ostudzić

w mojej kuchni
arbuzowiec (sernik na zimno) 127

ciekawszy kolor ale są mocno kakaowe, przepyszne. A samo ciasto jest lekkie, orzeźwiające i nie jakoś strasznie kaloryczne więc można wsunąć od razu dokładkę:) *foremka 24*24 cm Składniki: 1 kg serka z wiaderka 5-6 łyżeczek żelatyny 70 g mlecznej czekolady 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 opakowania czerwonej galaretki herbatnki Pettit Beurre Blacky od Cukry Nyskie(...)rozpuszczoną w kilku łyżkach wrzątku.  Blaszkę wyścielić wysoko papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć herbatniki. Wylać na nie masę serową. Schłodzić ciasto przez pół godziny aż masa trochę stężeje. Na górze ułożyć kawałki arbuza i zalać galaretką. Wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto TRIO 889

masę śmietanową. Podstawę ciacha stanowi ciasto kruche a wierzch wieńczą okruszki (z pokruszonego blatu ciasta kruchego).   Takie ciasto to nie tylko sprytny ale przede wszystkim smaczny sposób na wykorzystanie „nalewkowych” owoców 😊 Trio jest harmonijne w smaku, bardzo owocowe, przypominające   „Galaretką Społemowską”   .   Polecam! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)żółtka z cukrami. Zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 1 godz. do schłodzenia. Po schłodzeniu wykładamy ciastem brytfanki wyłożone papierem do pieczenia. Jeden blat kruszymy. Składniki na masę pigwową: ok. 400 g przesmażonej z 4 łyżkami cukru   pigwy z nalewki 2 galaretki „przeźroczyste” o smaku winogronowym Pigwę z nalewki przesmażamy z cukrem. Następnie do gorącej dodajemy sypkie galaretki. Chwilę

Domowe ciasta
Malinowo - Śmietankowa Rozkosz 108

Malinowo - Śmietankowa Rozkosz Nie myślałam, że ciasto robione w biegu,  może tak zachwycić gości, że pochłoną, co do ostatniego kawałka  i będą ubolewać nad brakiem dokładki. Połączenie malin i masy ze śmietany i mascarpone,  okazało się istną rozkoszą dla podniebienia. Składniki: Na biszkopt: 4 jajka 5 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 łyżki mąki tortowej(...)opakowanie śmietan-fix (można pominąć)* Na warstwę malinową: 3 opakowania galaretki malinowej 500 g malin (świeżych lub mrożonych) 1 szklanka soku malinowego Dodatkowo: 1/3 słoiczka dżemu malinowego lub truskawkowego Pokruszone bezy do ozdoby *Usztywniacz najlepiej użyć, jeśli chcemy, by masa szybciej stężała, np. kiedy chcemy podać ciasto za 2-3 godz. W innym wypadku jest on zbędny, gdyż mascarpone powinno

My sweet a life
Biszkopt z masą budyniowo-galaretkową z brzoskwiniami 145

pieczeniaszczypta soliMasa:2 budynie waniliowe2 galaretki (u mnie agrestowa i brzoskwiniowa)4 łyżki cukru100 g masłaszklanka pokrojonych brzoskwiń (świeżych obranych lub z puszki)Sposób wykonania:1. Zrobić biszkopt: białka ubić z solą na sztywno, następnie dodać cukry i ubić. Do ubitych białek dodać żółtka, wymieszać. Następnie dodawać partiami przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę (24x36cm) wyłożoną(...)rozpuścić proszki budyniowe. 3/4 litra wody zagotować z cukrem, po zagotowaniu zrobić budyń, a gdy masa zgęstnieje wsypać galaretki w proszku. Na koniec dodać masło. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia.3. Pokrojone owoce wrzucić do masy i wymieszać.4. Gorącą masą przełożyć biszkopt. Ciasto schłodzić w lodówce. Gotowe posypać cukrem pudrem.Smacznego!!!Źródło: W mojej kuchni

Kuchnia domowa Ani
Orzechowiec z brzoskwiniami bardziej znany jako " Kora drzewa " 369

żółtek 2 op. budyniu śmietanowego z cukrem ( użyłam bez cukru ) 2 łyżki cukru Ponadto: 2 małe paczki delicji pomarańczowych 2 op. galaretki brzoskwiniowe spirytus do nasączenia ( dodałam rumu ) tłuszcz do blaszki papier pergaminowy Sposób przygotowania: Ciasto : Białka ubijamy na sztywna masę. Ciągle ubijając dodajemy cukier i żółtka  Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia , rodzynkami, orzechami i wiórkami. Wsypujemy(...)większej to wtedy ciasto nie będzie tak wysokie ) Pieczemy w temp. 170 C ok. 40 minut. Krem: W szkl. wody roztrzepujemy żółtka i budynie. Syrop z brzoskwiń gotujemy z 2 łyzkami cukru. W momencie zagotowania sie syropu dolewamy roztrzepana masę. Masło ucieramy z cukrem pudrem i dodajemy po 1 łyżce przestudzonego budyniu. Placek orzechowy z brzoskwiniami : Galaretki rozpuszczamy według przepisu

Słodkości i nie tylko
MALINOWY JOGURTOWIEC. 124

sklepie mieliśmy akurat w promocji jogurty Jogobella ... więc postanowiłam coś z nich stworzyć 😎 Inspiracją było ciasto z pysznego bloga Ewy  Z cukrem pudrem . Wyszło bardzo smacznie 😍 Na masę malinową I:   500 g jogurtu owocowego (u mnie malinowy) 100 g malin 2 galaretki malinowe 200 ml gorącej wody. Warstwa malinowa przezroczysta: 2 galaretki malinowe 800 ml gorącej wody(...)warstwę I. Wylewamy ją na stężoną galaretkę malinową i wstawiamy do lodówki. Kiedy II warstwa stężeje układamy na niej maliny. Ostatnie dwie galaretki malinowe rozpuszczamy w 900 ml wrzątku, schładzamy, kiedy zaczną tężeć, wylewamy je na maliny. Ciasto schładzamy w lodówce najlepiej przez całą

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania