ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:283/672)

Sernik truskawkowo-bananowy na biszkopcie 242

masę wylać na wystudzony biszkopt. Wstawić do lodówki aby masa lekko stężała. Galaretki truskawkowe rozpuścić w ok 800 ml wrzątku i wystudzić. Gdy masa ciasta stężeje na wierzchu ułożyć pokrojone w plasterki banany. Zalać wystudzoną galaretką. Wstawić do lodówki na kilkanaście godzin do całkowitego stężenia. * Do masy dodałam 5 łyżek cukru, banany były bardzo słodkie i również osłodziły masę. Jeśli

Monia miesza i gotuje
Miodownik jabłkowo-wiśniowy 180

jogurtu naturalnego 2 żółtka 300 g margaryny lub masła łyżeczka sody masa: 1 kg jabłek 2 galaretki cytrynowe dodatkowo  dżem wiśniowy 400 g orzechów włoskich 6 łyżki miodu Wykonanie: Mąkę przesiewamy przez sitko i wysypujemy na stolnicę. Dodajemy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto aż będzie ono jednolitą kulę. Dzielimy gotowe ciasto na trzy części. Jedną zostawiamy na stolnicy(...)ciasta rozwałkowujemy i przekładamy do formy. Ciasto pieczemy  20 minut w 180 stopniach. Tak samo postępujemy z kolejnymi częściami ciasta.  Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na plastry. Jabłka smażymy aż powstanie z nich masa. Pod koniec wsypujemy galaretki i odstawiamy do ostygnięcia.  Orzechy kroimy, przesypujemy je do miski i  mieszamy  z miodem. Składanie ciasta zaczynamy

ciastkarnia na kruchym spodzie
KIWACZEK 66

Żelka agrestowa -  opakowania galaretki o smaku kiwi rozpuścić w 350 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce, aż zacznie tężeć. Do miseczki przełożyć dżem i zalać tężejącą galaretką, wymieszać. Na koniec dodać 1 łyżeczkę żelatyny i rozpuścić.  II pianka kiwi - 1 opakowania galaretki o smaku kiwi rozpuścić w 350 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce(...)wstawić do lodówki na ok. 15 minut. Następnie delikatnie położyć drugi blat ciasta, lekko docisnąć. Na koniec rozsmarować resztę tężejącego musu i rozsypać pokrojonym kiwi. W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę i na wierzchu ciasta zrobić esy floresy. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki

Ciastka - domowe słodkości
Galaretkowiec 203

Bardzo efektowne ciasto. Smakuje wszystkim, a dzieci dodatkowo zachwyca gamą kolorów i smaków galaretek :) Ładnie prezentuje się na stole. Łatwe do zrobienia, niezbyt pracochłonne, cierpliwości wymaga jedynie etap tężenia masy śmietanowej i galaretek ;) Polecam! Składniki na biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka ubić z cukrem(...)Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier puder. Wlać zimną żelatynę, dokładnie wymieszać. Ubitą śmietanę połączyć z galaretkami, wyłożyć na biszkopt. Wyrównać, przykryć drugim blatem. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Przed podaniem wierzch ciasta oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Sernik na mleczku kokosowym z galaretkami - na zimo 595

Pamiętam jak moja mama bitą śmietanę z pomieszanymi galaretkami przygotowywała, to była dziecięca uczta wspaniała. Mnie na wspomnienia się zabrało i oto takie ciasto powstało. Całkowicie je zmodyfikowałam, ale akcent kolorowych galaretek zachowałam. Sernik wyszedł delikatny w smaku lekko kokosowy, a dzięki galaretkom bardzo kolorowy. Składnik i na okrągła formę o średnicy ok. 25 cm: spód : 200 g pierników

Moniki Smakołyki
Serniczek na zimno z galaretką 163

Szybki i smaczny serniczek bez pieczenia. Dodatek owoców i galaretki nadaje mu pewnego rodzaju świeżości. Moim zdaniem najlepszy na drugi dzień po przygotowaniu, kiedy masa serowa

Smaki Na Talerzu
Kostka brzoskwiniowa 614

Lekkie, orzeźwiające cytrynowe ciasto bez pieczenia idealne na upalne dni. Składniki: paczka biszkoptów 800 ml jogurtu naturalnego 3 galaretki cytrynowe 4 dojrzałe brzoskwinie Wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w 300 ml wrzątku, odlewamu pół szklanki, odkładamy do wystudzenia. Brzoskwinie myjemy, obieramy i połowę kroimy w plasterki pozostałe w kostkę. Na dno foremki układamy biszkopty.  Jogurty przkładamy do miski, wlewamy małym(...)całkowicie zastygnięta galaretkę którą zostawiliśmy podgrzewamy(uważać by nie zagotowała się), studzimy. Owoce układamy na masie jogurtowej i polewamy galaretką. Na owocach powstanie cieniutka warstwa galaretki po to by połączyć owoce z masą. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin

magiczna kuchnia Kasi
Tęczowy sernik urodzinowy (zdobiony przez dzieci) 159

słodkość kremów dałam mniej, aby całość nie była przesłodzona ** można użyć dowolnych, ulubionych kremów lub podać sernik z galaretką i owocami Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody, odstawiamy do przestudzenia i przygotowujemy resztę ciasta. Markizy rozdrabniamy w blenderze z nożami, dolewamy do nich rozpuszczone masło i mieszamy. Ma nam powstać a la mokry piach. Wykładamy nim spód formy(...)lodówki, przejeżdżamy przy bokach formy ostrym ciężkim nożem i zdejmujemy obręcz. Ciasto dowolnie zdobimy. U nas dziś wersja tęczowa – dwa kremy i kolorowa posypka. Tak jak pisałam ozdoby wykonywały i wybierały moje dzieci. Możecie użyć dowolnego ulubionego kremu lub podać sernik z owocami i galaretką. Smacznego

Słodkie okruszki
Porzeczkowy jogurtowiec 183

Składniki: 2 duże kubeczki jogurtu 0% 400 g czarnych porzeczek 100 g erytrytolu 200 g płatków owsianych 2 banany 3 łyżki żelatyny + 200 ml mleka 1

czarrna od kuchni
Deser malinowy z dodatkiem czekolady 72

Kiedy za oknem pojawia się słońce i robi się cieplej, nabieramy ochoty na coś owocowego, chłodnego, trochę lżejszego… Wtedy przypominają mi się różnego rodzaju galaretki, ptasie

Słodki sentyment
Deser malinowy z dodatkiem czekolady 75

Kiedy za oknem pojawia się słońce i robi się cieplej, nabieramy ochoty na coś owocowego, chłodnego, trochę lżejszego… Wtedy przypominają mi się różnego rodzaju galaretki, ptasie

Słodki sentyment
Biszkopt z rabarbarem i bitą śmietaną 140

słoneczna pogoda za oknem zachęca do pieczenia lekkich i niesłodkich deserów. Idealnie do tego typu przysmaków pasuje rabarbar.  Świetnie nadaje się do kompotów, kisieli i galaretek. Dla mnie najlepsze są pulchne ciasta i kruszonki, które smakowicie komponują się ze świeżymi truskawkami. Dzisiaj proponujemy Wam niezwykle aromatyczny biszkopt z rabarbarem i bitą śmietaną. Szybki w przygotowaniu

Moja Mama Gotuje
Ciasto Czeska wiśnia 270

cukru pudru 2 słoiki wiśni drylowanych ( u mnie około 720 gram wypestkowanych wiśni) 800 ml kompotu 2 cytrynowe galaretki 2 szklanki wrzątku 2 galaretki wiśniowe cukier do dosłodzenia kompotu ( zależy jaki słodki jest kompot, ja dałam 3 łyżki ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ciasto Czeska wiśnia – sposób wykonania: na przygotowanej blaszce o wymiarach 22x 28 cm rozkładamy na spodzie herbatniki. Cytrynowe(...)czasie zestawić kompot z palnika i do gorącego kompotu dodajemy 2 galaretki wiśniowe. Studzimy i dodajemy wiśnie. Wstawiamy do lodówki by masa trochę stężała. Lekko gęstą galaretkę z owocami przelać na masę śmietanową. wstawić do lodówki ,aby całkowicie stężała. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Czeska wiśnia pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Kaszak – ciasto z kaszą manną bez pieczenia 357

maż nie musiał biec do sklepu. A….. jeszcze coś, co jak powiedział mąż, zrobiło ciasto ( TA rzecz u niego robi wszystkie ciasta, więc nie przejmujcie się tym). To domowy dżem, a właściwie galaretka z porzeczek Doskonale podkręciła tutaj smak, dodając kwaskowatości. Możecie ją dodać, możecie pominąć. I tak ciasto w wersji podstawowej jest wystarczająco dobre Drukuj Kaszak – ciasto(...)wykładamy herbatniki. Na to wykładamy białą masę. Smarujemy domową galaretką/dżemem, przykrywamy warstwą herbatników. Na całość wykładamy masę kakaową. Kładziemy warstwę herbatników. Górę smarujemy polewą i posypujemy orzechami. Przechowujemy w lodówce i jemy najlepiej drugiego dnia, kiedy herbatniki zmiękną. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/kaszak-ciasto-kasza-manna-bez-pieczenia/ MieszamWGarnku     Artykuł Kaszak – ciasto z kaszą manną bez pieczenia pochodzi z serwisu Przepisy

Mieszam w Garnku
Ciasto Królowa Śniegu 2742

Śniegu" urzekło mnie przede wszystkim swoim wyglądem. Nigdy wcześniej też nie robiłam ciasta w kolorze niebieskim, więc postanowiłam skorzystać z przepisu :-) Jest to ciasto deserowe - na biszkopcie, z bitą śmietaną, masą budyniową i galaretkami. Do tego w masie zatopione są "Delicje", które sprawiają, że ciasto jest jeszcze bardziej atrakcyjne w smaku. Czytaj dalej

Arabeska waniliowa

Proponowane wyszukiwania