ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:276/672)

Tort serowy na miodowym cieście 82

Powoli wlewamy żelatynowe mleko, cały czas miksując. Wkładka galaretkowa - wiśniowa: Konfiturę podgrzewamy w rondelku, aż zrobi się płynna i na tyle ciepła, by rozpuścił się w niej proszek galaretki malinowej. Wsypujemy galaretkę, mieszamy na gładko, przelewamy do głębokiego talerza, lub miseczki o średnicy mniejszej od tortownicy. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Polewa ajerkoniakowa: Mieszamy ajerkoniak ze śmietanką. Żelatynę rozpuszczamy(...)parze dna talerza lub miseczki z żelką ( wystarczy położyć na kilka chwil talerz na garnku z gotującą się wodą ). Na ulokowaną w tortownicy galaretkę wykładamy masę serową ( znów tak około 1/3 ) i wykładamy drugi blat ciasta. Ponownie nasączamy herbatą i smarujemy pozostałą masą serową. Gdy przygotowana polewa ajerkoniakowa lekko zacznie tężeć, ale nadal będzie płynna - wylewamy na wierzch i wyrównujemy

Kronika Piekarnika
Ptasie mleczko na biszkopcie z brzoskwiniami i galaretką. 7907

Mamy weekend więc przydało by się pyszne ciasto , wymyśliłam sobie Ptasie mleczko na biszkopcie z brzoskwiniami i galaretką, w sumie nie jest pracochłonne a bardzo pyszne i lekkie. Zapraszam do wypróbowania na święta w sam raz :) Składniki na biszkopt  :   4 jajka płaska szklanka mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru(...)jednym żółtku, mąkę z proszkiem do pieczenia i mąkę ziemniaczaną.Na końcu olej i wodę, delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto, piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka na zloty kolor. 2 galaretki z limonką rozpuścić w 1,5 szklanki przegotowanej wody, 2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 1.5 szklanki przegotowanej wody dobrze wymieszać i odstawić

Sama słodycz i szczypta chili
Szarlotka na biszkopcie z galaretką , budyniem i posypką z prażonych migdałów . 211

Witajcie :) Dzisiaj mam dla Was pyszną szarlotkę na biszkopcie z galaretką i masą budyniową a do tego posypka z prażonych migdałów z cukrem trzcinowym .Ciasto podałam na porcelanie Bogucice http://www.porcelanabogucice.pl(...)wysmarować margaryną , wylać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Jabłka obrać i pokroić w kostkę , przełożyć do garnka , dodać cukier i cukier waniliowy, cukru dodajemy w zależności od słodkości jabłek , moje były słodkie. Jabłka dusimy aż zmiękną ale nie na całkowitą papkę mają być lekko wyczuwalne kosteczki , następnie dodajemy suchą galaretkę i energicznie mieszamy. Odstawiam do przestygnięcia

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto czekoladowe z musem brzoskwiniowym 202

łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 250 g masła lub margaryny Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 1/2 szklanki cukru pudru Wykonanie:                Ciasto: Mleko podgrzać, rozpuścić w nim czekoladę i wystudzić. Jajko utrzeć do białości dodając stopniowo cukier, ucierać do rozpuszczenia się cukru. Dodać olej(...)jeśli jest jej mniej niż 250 ml to uzupełnić wodą. Brzoskwinie z zalewą zagotować, wsypać galaretki i rozmieszać do ich rozpuszczenia się (nie gotować). Odstawić do wystudzenia, aby szybciej zaczęła tężeć można wstawić do lodówki. Nie dopuścić tylko do całkowitego zastygnięcia, gdyż nie posmarujemy ciasta

Kuchcik gotuje
Ciasto z jabłkami 184

mąki pszennej100 g masła lub margaryny250 g cukru3 jajka2 łyżeczki proszku do pieczeniaJabłka:2 litrowe słoiki prażonych jabłek (lub 1,5 kg świeżych)2 galaretki pomarańczowecukier do smakuSposób wykonania:1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 3 części i pieczemy osobno 3 placki na rumiano w 180 st.C. Studzimy.2. Jabłka prażone podgrzewamy, wsypujemy suche galaretki i mieszamy do rozpuszczenia

Kuchnia domowa Ani
Sernik jogurtowy z truskawkami 784

trzeba korzystać. Przygotowałam pyszny serniczek z truskawkami na bazie jogurtu naturalnego. Wyszło pyszne ciasto w sam raz na upalne dni. składniki: 800 g gęstego jogurtu naturalnego ok 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki domowego cukru waniliowego 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 600 g truskawek 1 galaretka truskawkowa biszkopty do wyłożenia formy Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance wody i odstawić(...)dnie i nie będa pływać po powierzchni. Następnie wylać resztę jogurtowej masy i ponownie wstawić do lodówki do stężenia. Resztę truskawek zmiksować na mus, dodać tężejącą galaretkę. Truskawkowy mus wylać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby masy dobrze stężały

Monia miesza i gotuje
kajmakowiec ze śliwką 128

łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru  150 g masła puszka kajmaku 500 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie galaretki truskawkowej 150 suszonych śliwek nasączonych wcześniej w wódce lub rumie 2 łyżki cukru pudru 2-3 kostki mlecznej czekolady Foremkę do ciasta wyłożyć wysoko papierem do pieczenia.  Na dnie rozłożyć warstwę herbatników. Budynie, cukier i mąkę wymieszać ze szklanką mleka(...)połowie szklanki wrzątku.  Na herbatnikach rozsmarować kajmak i wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Jedną trzecią odłożyć. Resztę zmiksować z wystudzoną galaretką. Delikatnie wmieszać posiekane śliwki i rozsmarować krem na cieście. Przykryć ostatnią warstwą herbatników i pokryć odłożoną bitą śmietaną. Na wierzch zetrzeć czekoladę. Wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rolada z jabłkami i cynamonem 78

obrać i zetrzeć na tarle o grubych oczkach. Gotować pod przykryciem z cukrem i wodą do czasu, aż jabłka zmiękną (około 20 minut). Następnie wsypać galaretkę i energicznie mieszać przez 3-5 minut, aby galaretka się dobrze rozpuściła. Mus lekko wystudzić. Biszkopt rozwinąć, rozsmarować mus jabłkowy i dłuższym bokiem zwinąć roladę. Roladę zawinąć w ścierkę i schować do lodówki(...)Obrać i zetrzeć jabłka 10. Do jabłek wlać wodę 11. Zasypać cukrem i gotować 12. Dodać cynamon 13. Wsypać galaretkę 14. Energicznie wymieszać 15. Biszkopt wysmarować jabłkami 16. Zwinąć roladę 17. Roladę zawinąć w ścierkę i odstawiać do lodówki 18. Ciasto polać czekoladą Poprzedni 1 z 18 Następny   Wielu ekspertów poleca jesienią i zimą jeść dużo jabłek, które naturalnie

KuchniaWeDwoje.pl
Świąteczny piernik przekładany powidłami z galaretką 147

minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż do suchego patyczka. xxx W rondlu podgrzej 1,5 słoika powideł śliwkowych z galaretka. Mieszaj, aż galaretka się rozpuści. Odstaw do wystudzenia. Po wystudzeniu ciasta, odkrój górkę. Przekrój ciasto na dwa blaty. Kiedy masa śliwkowa zgęstnieje przełóż ją piernikowe blaty. Owiń ciasto ciasno papierem do pieczenia aby utrzymać kształt. Piernik możesz oblać

Rusty Fork
Rolada z jabłkami i cynamonem 161

ilością jabłek i cynamonu to ciasto gotowe w 45 minut! Czas wykonania: 45 min (+ czas oczekiwania) Ilość porcji: 16 kawałków Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka 3 łyżki cukru 4 płaskie łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia Mus jabłkowy: 1 kg jabłek 1 galaretka cytrynowa 5 – 7 łyżek cukru (w zależności(...)Obrać i zetrzeć jabłka 10. Do jabłek wlać wodę 11. Zasypać cukrem i gotować 12. Dodać cynamon 13. Wsypać galaretkę 14. Energicznie wymieszać 15. Biszkopt wysmarować jabłkami 16. Zwinąć roladę 17. Roladę zawinąć w ścierkę i odstawiać do lodówki 18. Ciasto polać czekoladą Poprzedni 1 z 18 Następny   Wielu ekspertów poleca jesienią i zimą jeść dużo jabłek, które

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto Shrek 150

Dziś pragnę zaproponować pięknie wyglądające i smakujące równie dobrze ciasto Shrek. Ciasto to powstało na bazie biszkopta, masy wykonanej z zielonego soku, bitej śmietany oraz galaretek i dodatkiem w postaci delicji. Shrek to ciasto inspirowane popularnym filmem, nazwa jest bardzo mylna, ponieważ ciasto samo w sobie jest bardzo delikatne wręcz piankowe, a smakuje wybornie. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Ciasto budyniowe z truskawkami i galaretką 650

Truskawki , truskawki , truskawki – wreszcie je mamy! Teraz będziemy szaleć ;) Ciasto jest niesamowicie delikatne … mięciutkie i rozpływa się w ustach! Każdy jego kęs sprawia , że nasze kubki smakowe szaleją z rozkoszy ( ajj , ale to zabrzmiało :D ) Delikatny biszkopt … kremowy budyń … soczyste truskawki zatopione w galaretce – tak ; było pyszne!!! Zobaczcie jak łatwo je zrobić! SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
Jabłecznik w murzynku 403

łyżeczka cynamonu, ½ łyżki proszku do pieczenia, ½ łyżki octu, Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek, 2 galaretki zielone. PRZYGOTOWANIE: Białka ubijam na sztywną pianę. Naprzemiennie dodaję żółtka oraz cukier. Nadal ubijając wlewam olej i ocet. Wsypuję mąkę wymieszaną z kakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę o wymiarach 22x25 cm. Piekę około 35 minut w temperaturze 170 stopni(...)ósemki. Przekładam do garnka, podlewam niewielką ilością wody. Gotuję na małym ogniu do momentu, aż jabłka całkowicie się rozpadną. Do gorącego musu wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęstym musem przekładam upieczone ciasto. Schładzam godzinę w lodówce. Ciasto kroję na porcje i ozdabiam cukrem pudrem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pianka z malinami i jagodami 261

cytrynowa 1 szklanka wody maliny jagody 1 czekolada gorzka Galaretkę rozpuścić w wodzie. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec wsypując cukier puder. Ubijając wlać cienkim strumykiem wystudzoną galaretkę. Masę porozlewać do silikonowych foremek na muffinki, tartaletki lub innych. Można też wylać do tradycyjnej formy. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przełożyć do rożka papierowego lub foliowego woreczka odcinając(...)wlewając wody do środka foremki. Na wierzchu ułożyć maliny, obłożyć dekoracjami z czekolady i obsypać jagodami. Przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta z owocami , Desery , NA SPECJALNE OKAZJE , SŁODKO Tagged: czekolada , galaretka , jagody , kremówka , maliny

https:KKuchniaMniam
Czekoladowa Pokusa 166

studzę i kroję na dwie części.  Dżem z aronii i cukinii podgrzewam, przecieram przez sito  i smaruję oba przekrojone ciasta.  Budyń gotuje wg przepisu na opakowaniu, do gorącego dosypuję startą czekoladę i  galaretkę i mieszam(...)się rozpuści i połączy z budyniem. Masło, o temperaturze pokojowej,  ucieram z cukrem na puch i dodaję porcjami przestudzony budyń z galaretką.  Na posmarowanym spodzie smaruję masę czekoladową , przykrywam drugim, posmarowanym blatem ciasta i schładzam w lodówce. Składniki na polewę podgrzewam w garnuszku i mieszam, ochładzam do temperatury pokojowej i polewam wierzch mojego ciasta. Całość ponownie schładzam. Moja

Ciasteczkowy Potwór