ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:270/672)

Bananowiec z winogronami (ciasto na zimno) 214

Ciasto na zimno idealne dla dzieci - zielone, bananowe i lekko słodkie. Banalnie proste do przygotowania. Wystarczy kupić kilka galaretek, jogurty naturalne oraz owoce. Bananowiec z winogronami to ciasto, które swoim wyglądem przywołuje wiosnę :) Składniki: 100 g herbatników 2 duże jogurty naturalne (2 x 370 g) 1 mały jogurt naturalny (200 g) 4 galaretki cytrynowe 2 galaretki agrestowe 2 galaretki

Ugotować
marchewkowe ciasto ze śliwkami... 133

szklanki, margaryna 15 dag, cukier waniliowy 1 opakowanie, marchew 3 sztuki średnie, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, śliwki 50 dag, śmietana 30% 330 ml, galaretka owoce leśne 1 opakowanie, posypka czekoladowa 1 opakowanie składniki temperatura pokojowa = miękką margarynę, jajka, cukier, cukier waniliowy utrzec mikserem do białości, masa ma grudkowatą konsystencję obraną marchewkę w pojemniku blendera (mój(...)200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w formie zimną śmietanę ubić na sztywno razem z galaretką w proszku mikserem ubitą śmietanę od razu wyłożyć na wierzch ciasta, posypać śmietanę posypką czekoladową i schować ciasto do lodówki - ciasto marchewkowe jest bardzo smaczne, można je zrobić z owocami, przełożyć masą kremową, bitą śmietaną.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Cytrynowa pychotka 1125

Takie ciasto to znakomita propozycja dla fanów słodkich, ale orzeźwiających deserów. Łączy w sobie tradycyjny biszkoptowy smak, galaretkę i pyszną masę cytrynową. Do tego puszysta bita śmietana i mamy niemalże idealny poczęstunek do małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: Biszkopt : 3 jajka 50g mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 90g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli olej Masa(...)puder i całość dokładnie wymieszać szpatułką. 4. Poncz: Sok z cytryny wymieszać z przegotowaną letnią wodą, wódką, dodać cukier i wymieszać. 5. Galaretkę cytrynową wymieszać z 250ml wrzątku, pozostawić do wystudzenia i lekkiego stężenia. 6. Składanie ciasta: Biszkopt przełożyć do formy, nasączyć ponczem, wyłożyć masę budyniowo-cytrynową , masę śmietanową, ułożyć warstwę herbatników i wstawić do lodówki na 30 minut. Następnie

Szalona Kuchnia Eweliny
Rolada gigant 120

łopatką. Ciasto rozsmarowuję na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (40×30 cm) i piekę w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 15 minut. Biszkopt wyciągam z piekarnika, nakrywam ściereczką i odwracam blaszkę. Ściągam delikatnie papier, a biszkopt zwijam razem ze ściereczką w rulon i odkładam. Cały proces powtarzam i piekę drugi taki sam biszkopt. 1 czerwoną galaretkę o ulubionym(...)kładę drugi biszkopt, skrapiam i wykładam krem jasny (2 łyżki jasnego kremu odkładam). Galaretkę kroję w paseczki lub inne kształty i układam wzdłuż dłuższego brzegu. Od brzegu z galaretką zaczynam zwijanie. Rolada jest ogromna i zrobiłam raptem półtora obrotu. Dociskam roladę z każdej strony i owijam dosyć ciasno folią aluminiową. Roladę wkładam na kilka godzin do lodówki, najlepiej

Słodki sentyment
Rolada gigant 116

łopatką. Ciasto rozsmarowuję na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (40×30 cm) i piekę w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 15 minut. Biszkopt wyciągam z piekarnika, nakrywam ściereczką i odwracam blaszkę. Ściągam delikatnie papier, a biszkopt zwijam razem ze ściereczką w rulon i odkładam. Cały proces powtarzam i piekę drugi taki sam biszkopt. 1 czerwoną galaretkę o ulubionym(...)kładę drugi biszkopt, skrapiam i wykładam krem jasny (2 łyżki jasnego kremu odkładam). Galaretkę kroję w paseczki lub inne kształty i układam wzdłuż dłuższego brzegu. Od brzegu z galaretką zaczynam zwijanie. Rolada jest ogromna i zrobiłam raptem półtora obrotu. Dociskam roladę z każdej strony i owijam dosyć ciasno folią aluminiową. Roladę wkładam na kilka godzin do lodówki, najlepiej

Słodki sentyment
Kruchy torcik od serca 104

mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36 % 1 łyżka cukru pudru  ziarna z laski wanilii   dekoracje: praliny czekoladowe 70 g kremu krówkowego ciastka kruche kwiatki galaretki malinowe serca kakao do posypania  ciasto kruche: Mąkę przesiewam do miski, dodaję pokrojone masło, sól, cukier, jajko, migdały zmielone. Ciasto zagniatam malakserem. Formuję kulkę i wstawiam do lodówki na godzinę. Dzielę(...)rozwałkowane ciasto i za pomocą noża wycinam kształt serc. To samo robię z druga kulką ciasta. Wałkujcie ciasto na papierze żeby potem można było przenieść na blaszkę. Z reszty ciasta wycinam małe ciasteczka w kształcie serca.  Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni. Wstawiam najpierw jedną blaszkę i piekę około 12 minut. Potem wstawiam drugą blaszkę. Obserwuje czy ciasto ładnie

wesoła kuchnia
Nowojorski kremowy sernik truskawkowy 302

czyli w środku wykładamy folię spożywczą (najlepiej posmarować blaszkę masłem by folia się przykleiła) a na zewnątrz owijamy tortownicę folią aluminiową po to by woda nie dostała się do ciasta. Ciasteczkowy Spód: 200 g herbatników pełnoziarnistych 100g masła Masło rozpuszczamy i studzimy, herbatniki kruszymy na pył lub blendujemy. Mieszamy herbatniki z masłem wykładamy  i ugniatamy w tortownicy. Odstawiamy(...)lodówce. Masa Truskawkowa: 0,5 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 2 szklanki wody Galaretki zagotowujemy w 2 szklankach wody. Truskawki blendujemy i dodajemy tężejącą galaretkę. To wszystko wylewamy na ciasto wcześniej schłodzone. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia

Moje Słodkie Piekiełko
Ciasto Świąteczny Przekładaniec z Serem i Jabłkami 216

ziemniaczanej 150ml mleka Masa jabłkowa: 1kg umytych jabłek 1 galaretka truskawkowa w proszku 2 łyżki galaretki brzoskwiniowej w proszku (można użyć innego smaku) Polewa: 150g masła 2 łyżki kakao bez cukru 6 łyżek cukru 6 łyżek mleka około 4-5 garści posiekanych orzechów włoskich Ciasto: 1. Do mąki dodać cukier, proszek do pieczenia, wymieszać. Schłodzoną margarynę zetrzeć na tarce(...)dużymi oczkami, przełożyć je na patelnię i smażyć, aż jabłka zmiękną i się zagotują. 8. Jabłka zdjąć z ognia dodać obie galaretki i mieszać, aż galaretki się rozpuszczą. Gorącą masę jabłkową przełożyć na ciasto w blaszce i wyrównać, na wierzchu ułożyć trzeci blat kruchego ciasta, lekko docisnąć. Polewa: 9. Do rondelka przełożyć masło, dodać mleko, cukier, kakao i postawić

Mała Cukierenka
Sernik na zimno z truskawkami 364

masę serową. Schłodzić. Mus truskawkowy: 500 g truskawek,  galaretka truskawkowa. Galaretkę rozpuścić w 250ml wrzątku. Ostudzić. Truskawki zmiksować przy pomocy blendera na puree. Dodać zimną galaretkę. Tężejącą masę wylać na ciasto. Wstawić na noc do lodówki

Z miłości do słodkości
Sernik stracciatella z malinami i czekoladą 112

Pyszny sernik z malinami i kawałkami gorzkiej czekolady. Sprawdzony przepis na sernik stracciatella, który przygotujecie bez użycia piekarnika. Sernik stracciatella z malinami i czekoladą to idealny

To co lubię - gotuję i polecam
Prosty torcik truskawkowy 114

proszku do pieczenia Pozostałe składniki: 500 ml mleka 200 gram masła 1 budyń waniliowy 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 500 gram truskawek 2 galaretki truskawkowe ok. filiżanka zaparzonego cappuccino lub gorzkiej herbaty z cytryną do nasączenia biszkoptu opcjonalnie kilka kropli aromatu waniliowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 300 ml mleka wraz z cukrem i cukrem(...)masa, biszkopt w tortownicy lekko nasączamy, następnie wykładamy i równo rozprowadzamy masę maślano-budyniową, na masie układamy przekrojone truskawki lekko je dociskając do masy, ciasto wstawiamy do lodówki, w 500 ml gorącej wody rozpuszczamy truskawkowe galaretki i odstawiamy do przestygnięcia, tężejącą galaretkę rozprowadzamy po truskawkach, gotowy torcik wstawiamy do lodówki na całą noc, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Prosty sernik z musem truskawkowym 223

bezglutenowej. Gorąco polecamy. Składniki: - 500g masy twarogowej z wiaderka - 500g serka homogenizowanego - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1 budyń wanilinowy - 1/2 kostki masła Mus: - 3 galaretki truskawkowe - 500g truskawek Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie miksujemy.  Przelewamy do mniejszej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.  Pieczemy przez 60 minut w 180 stopniach. Po tym czasie ciasto wyjmujemy

Pan i Pani Smith w kuchni
Bezy migdałowe z musem czekoladowym 90

Ten przepis jest połączeniem przepisu ze starej szafy z odrobiną szaleństwa Na kolejnym wyszukanym skrawku gazety z lat 90-tych napisane jest „Przepisy tiny. Wytnij i

Słodki sentyment
Ciasto na niedzielę. Kostka brzoskwiniowo jabłkowa 992

Puszysty biszkopt z soczystą galaretką, owocami i śmietankową pianką. Czy to nie brzmi bajecznie? Zapewniam Was, że to ciasto jest obłędnie pyszne i koniecznie musicie takie zrobić. Może właśnie w ten weekend? No bo na co czekać! Taka kostka brzoskwiniowo jabłkowa jest, o ile to możliwe, lepsza od szarlotki królewskiej , ale czy mówię prawdę musicie ocenić sami po degustacji ciasta

Smaczna Pyza
Szarlotka królewska z bitą śmietaną 209

Uwielbiam takie lekkie ciasta do kawy. Delikatny biszkopt, kwaskowata galaretka a całość zwieńczona bitą śmietaną posypaną czekoladą. Mmmmmm..... czego chcieć więcej? No może filiżankę dobrej kawy ;) Talerzyk "Rajski Ogród" Porcelana Bogucice Biszkopt: 2 jajka 1/3 szkl domowego cukru waniliowego 1/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 2 galaretki(...)wyłożyć papierem do pieczenia, wylać biszkopt. Ciasto piec ok 15 minut, do tzw. suchego patyczka. Ostudzić. Tę samą blaszkę wyłożyć folią i włożyć do niej biszkopt. Masa: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka, wlać ok 1/3 szkl wody i dusić ok 10 minut. do gorących jabłek wsypać galaretkę, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia. Ostudzić

Smakołyki Asi