ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:274/672)

Nowojorski kremowy sernik truskawkowy 271

czyli w środku wykładamy folię spożywczą (najlepiej posmarować blaszkę masłem by folia się przykleiła) a na zewnątrz owijamy tortownicę folią aluminiową po to by woda nie dostała się do ciasta. Ciasteczkowy Spód: 200 g herbatników pełnoziarnistych 100g masła Masło rozpuszczamy i studzimy, herbatniki kruszymy na pył lub blendujemy. Mieszamy herbatniki z masłem wykładamy  i ugniatamy w tortownicy. Odstawiamy(...)lodówce. Masa Truskawkowa: 0,5 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 2 szklanki wody Galaretki zagotowujemy w 2 szklankach wody. Truskawki blendujemy i dodajemy tężejącą galaretkę. To wszystko wylewamy na ciasto wcześniej schłodzone. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia

Moje Słodkie Piekiełko
Ciasto Świąteczny Przekładaniec z Serem i Jabłkami 184

ziemniaczanej 150ml mleka Masa jabłkowa: 1kg umytych jabłek 1 galaretka truskawkowa w proszku 2 łyżki galaretki brzoskwiniowej w proszku (można użyć innego smaku) Polewa: 150g masła 2 łyżki kakao bez cukru 6 łyżek cukru 6 łyżek mleka około 4-5 garści posiekanych orzechów włoskich Ciasto: 1. Do mąki dodać cukier, proszek do pieczenia, wymieszać. Schłodzoną margarynę zetrzeć na tarce(...)dużymi oczkami, przełożyć je na patelnię i smażyć, aż jabłka zmiękną i się zagotują. 8. Jabłka zdjąć z ognia dodać obie galaretki i mieszać, aż galaretki się rozpuszczą. Gorącą masę jabłkową przełożyć na ciasto w blaszce i wyrównać, na wierzchu ułożyć trzeci blat kruchego ciasta, lekko docisnąć. Polewa: 9. Do rondelka przełożyć masło, dodać mleko, cukier, kakao i postawić

Mała Cukierenka
Sernik na zimno z truskawkami 348

masę serową. Schłodzić. Mus truskawkowy: 500 g truskawek,  galaretka truskawkowa. Galaretkę rozpuścić w 250ml wrzątku. Ostudzić. Truskawki zmiksować przy pomocy blendera na puree. Dodać zimną galaretkę. Tężejącą masę wylać na ciasto. Wstawić na noc do lodówki

Z miłości do słodkości
Sernik stracciatella z malinami i czekoladą 83

Pyszny sernik z malinami i kawałkami gorzkiej czekolady. Sprawdzony przepis na sernik stracciatella, który przygotujecie bez użycia piekarnika. Sernik stracciatella z malinami i czekoladą to idealny

To co lubię - gotuję i polecam
Prosty torcik truskawkowy 95

proszku do pieczenia Pozostałe składniki: 500 ml mleka 200 gram masła 1 budyń waniliowy 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 500 gram truskawek 2 galaretki truskawkowe ok. filiżanka zaparzonego cappuccino lub gorzkiej herbaty z cytryną do nasączenia biszkoptu opcjonalnie kilka kropli aromatu waniliowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 300 ml mleka wraz z cukrem i cukrem(...)masa, biszkopt w tortownicy lekko nasączamy, następnie wykładamy i równo rozprowadzamy masę maślano-budyniową, na masie układamy przekrojone truskawki lekko je dociskając do masy, ciasto wstawiamy do lodówki, w 500 ml gorącej wody rozpuszczamy truskawkowe galaretki i odstawiamy do przestygnięcia, tężejącą galaretkę rozprowadzamy po truskawkach, gotowy torcik wstawiamy do lodówki na całą noc, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Prosty sernik z musem truskawkowym 199

bezglutenowej. Gorąco polecamy. Składniki: - 500g masy twarogowej z wiaderka - 500g serka homogenizowanego - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1 budyń wanilinowy - 1/2 kostki masła Mus: - 3 galaretki truskawkowe - 500g truskawek Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie miksujemy.  Przelewamy do mniejszej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.  Pieczemy przez 60 minut w 180 stopniach. Po tym czasie ciasto wyjmujemy

Pan i Pani Smith w kuchni
Bezy migdałowe z musem czekoladowym 72

Ten przepis jest połączeniem przepisu ze starej szafy z odrobiną szaleństwa Na kolejnym wyszukanym skrawku gazety z lat 90-tych napisane jest „Przepisy tiny. Wytnij i

Słodki sentyment
Ciasto na niedzielę. Kostka brzoskwiniowo jabłkowa 964

Puszysty biszkopt z soczystą galaretką, owocami i śmietankową pianką. Czy to nie brzmi bajecznie? Zapewniam Was, że to ciasto jest obłędnie pyszne i koniecznie musicie takie zrobić. Może właśnie w ten weekend? No bo na co czekać! Taka kostka brzoskwiniowo jabłkowa jest, o ile to możliwe, lepsza od szarlotki królewskiej , ale czy mówię prawdę musicie ocenić sami po degustacji ciasta

Smaczna Pyza
Szarlotka królewska z bitą śmietaną 187

Uwielbiam takie lekkie ciasta do kawy. Delikatny biszkopt, kwaskowata galaretka a całość zwieńczona bitą śmietaną posypaną czekoladą. Mmmmmm..... czego chcieć więcej? No może filiżankę dobrej kawy ;) Talerzyk "Rajski Ogród" Porcelana Bogucice Biszkopt: 2 jajka 1/3 szkl domowego cukru waniliowego 1/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 2 galaretki(...)wyłożyć papierem do pieczenia, wylać biszkopt. Ciasto piec ok 15 minut, do tzw. suchego patyczka. Ostudzić. Tę samą blaszkę wyłożyć folią i włożyć do niej biszkopt. Masa: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka, wlać ok 1/3 szkl wody i dusić ok 10 minut. do gorących jabłek wsypać galaretkę, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia. Ostudzić

Smakołyki Asi
Pianka 109

Później tylko trzeba poczekać aż stężeje. Moja mama jest zakochana w tym cieście. Pianka Składniki: 500 g masła roślinnego 150 g masła śmietankowego 8 jajek 1,5 szklanki cukru opakowanie cukru wanilinowego (30 g) 30 g żelatyny 2 szklanki mleka 2 łyżki kakao Dodatkowo: 2 czerwone galaretki Jajka należy najpierw sparzyć gorącą wodą. Podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim żelatynę(...)niej najpierw piankę z kakao, a później tą jasną. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach gorącej wody. Pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy galaretka zacznie nam tężeć, wylewamy ją na górę ciasta. Całość ostawiamy do lodówki do stężenia, najlepiej na kilka godzin. Można je udekorować sezonowymi lub ulubionymi owocami. Smacznego Artykuł Pianka pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Test produktów Emako. 165

pichceniem Pani Domu - MOŻNA JE MYĆ W ZMYWARCE!! Upieczone ciasta idealnie odchodzą od brzegów i spodu, długo utrzymują temperaturę, równomiernie się nagrzewają. Używałam ich do pieczenia zapiekanek, ciasta, mięsa. Robiłam w nich galaretki, sernik na zimno, tarty, podawałam sałatki.... Jedyne przed czym się jeszcze ustrzegłam to używanie form do mrożenia. Zwyczajnie obawiam się, że mogą się zniszczyć. Ogólnie świetnie się(...)kawy dla dwóch osób.  Wygląda pięknie, elegancko.... Wspaniale się prezentuje! Ceramiczne naczynie żaroodporne do zapiekania - 1200 ml Naczynie to znakomicie sprawdza się do wszelkiego rodzaju zapiekanek, pieczeni,ciasta.... ma maleńką wadę. Mogłoby być delikatnie większe. Ale jak dla mojej rodzinki 2+2 jest wręcz idealne. Ale kolor jest boski.      No i moja perełka! Najbardziej chyba praktyczna

Malinowe Pocałunki
Sernik bez pieczenia z brzoskwiniami 112

tego zdolności. Połączenie sera z galaretkami i brzoskwiniami na pewno będzie pysznym deserem na każdą okazję. Można powiedzieć, że szybkie do zrobienia i smaczne ciasto na deser, gdyby nie oczekiwanie na zastygnięcie galaretek. U mnie taki sernik wszystkim smakuje i robię go, gdy nie mam ochoty na pieczenie.  Ilość porcji: 14 - 16 Czas przygotowania: 50 minut + czas tężenia Forma

Gotuj w domu
Ciasto Meduza 298

stopniach. masa: Na soku z ananasów gotujemy budyń z cukrem. Studzimy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z ostudzonym budyniem i sokiem z cyrtyny. wierzch: Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Wykonanie: Upieczone ciasto smarujemy warstwą masy, na której układamy plastry ananasa oraz żurawinę (opcjonalnie) zalewamy tężejąca galaretką i odstawiamy do lodówki

Bon appetit mon amie
Proste ciasto na biszkopcie, z kremem i galaretką 191

brzoskwinie.  4. Galaretki rozpuścić w 800ml wody. Pozostawić do ostygnięcia, a po ostygnięciu włożyć do lodówki. Gdy zacznie lekko tężeć, wylać ją na ciasto. Ciasto włożyć do lodówki, gotowe będzie gdy galaretka całkiem stężeje.  Smacznego

W kuchni u Moniki
Sernik na zimno z malinami - i cóż, że jesienią 168

30cm tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, tylko spód, można zbędne części papieru zacisnąć poza tortownicą. Łatwiej będzie na koniec wytargać go spod ciasta. Przygotowany spód można odłożyć do lodówki i zająć się galaretkami. 2 rozpuścić w 500g gorącej wody w jednym naczyniu, a trzecią w 400g w innym. Obie wystudzić, ale pilnować by nie zaczęły tężeć zbyt wcześnie. Najlepiej(...)całej powierzchni deseru, można dać ich mniej lub wcale. Ostatnia rzecz to delikatne rozlanie lekko już ścinającej się ostatniej galaretki na wierzch sernika, w tym przypadku na maliny. Całość wymaga teraz kilku godzin w lodówce. Plus jesiennego szykowania tego letniego ciasta jest taki, że teraz temperatury są sprzymierzeńcem w utrwalaniu pożądanej konsystencji sernika. Po kilku godzinach, ewentualnie po nocy

I tu będę miała takie te

Proponowane wyszukiwania