ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:286/672)

Ciasto Stokrotka 291

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżkę octu 1 szklankę wiórek kokosowych Ciasto żółte 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa : 200 g masła 1/2 szklanki cukru 1 szklanka śmietany 18 % 1 galaretka  1 szklanka wrzącej wody Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę , dodaję partiami(...)jeszcze przez 15-20 min.  Zimne ciasto kroję na dwie części. Masło ucieram z cukrem na puch, dodaję po łyżce śmietanę, galaretkę rozpuszczam we wrzątku i lekko tężejącą dodaję do masy maślanej Wykładam na spód ciasta, nakrywam drugim blatem i wstawiam do lodówki , aż masa całkowicie stężeje

Ciasteczkowy Potwór
Sernik z rabarbarem 136

masę serową wylać na przygotowane ciasto. Blaszkę wstawić do nagrzanego do 200 C piekarnika i piec przez ok. 30 minut, następnie temperaturę obniżyć do 175 C, i piec jeszcze 30 minut. Gotowy sernik odstawić do wystygnięcia.   Masa z rabarbaru: 1 kg rabarbaru 5 dag cukru kryształu  100 ml wody 1 czerwona galaretka Rabarbar umyć, oczyścić z włókien, pokroić(...)litra płynu i rozpuścić w tym galaretę. Odstawić do wystudzenia. Na przestudzony sernik rozłożyć równo rabarbar i zalać tężejącą galaretką. Można również rabarbar włożyć do galaretki, kiedy lekko stężeje przełożyć na ciasto

Apetyczna babeczka
Jogurtowiec z musem truskawkowym 79

razem jest to jogurtowiec z musem truskawkowym , który przygotowaliśmy w ten weekend. Ponieważ mieliśmy trochę wolnego czasu, zrobiliśmy pięknie wyglądającą, ale nieco czasochłonną wersję tego ciasta jogurtowego. Oprócz jogurtów greckich, użyliśmy również galaretek truskawkowych, którymi nasączyliśmy biszkopty, zrobiliśmy z nich czerwony pasek na masie jogurtowej oraz dodaliśmy do musu truskawkowego. W efekcie nasz jogurtowiec na zimno z truskawkami zamienionymi

niecodziennikpary
Śmietanowo - galaretkowiec 438

puch, dodać mąkę , proszek , wodę , olej i kakao , wszystko delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia wylać ciasto , piec w temp. 190 stopni . Po upieczeniu ciasto przeciąć na pół . MASA ; ____________________ 2 CZerwone galaretki rozpuścić w 0,5 litra przegotowanej wody , odstawić do lekkiego stężenia . 1 zieloną galaretkę rozpuścić w szklance przegotowanej wody i odstawić do całkowitego stężenia . 1 czerwoną(...)litr śmietany ubić , dodać 0,5 litra czerwonej galaretki , delikatnie wymieszać . Galaretki czerwoną i zieloną pokroić w kwadraciki i dodać do masy śmietanowej , jeszcze raz delikatnie wymieszać . Masę wyłożyć na pierwszą część spodnią ciasta i przykryć drugą . wierzch posmarować resztką masy i posypać koralikami lub czym kto lubi. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto Filadelfia z serkiem mascarpone 185

Dodawać po 2 łyżki ubitej śmietany i mieszać. Masę wyłożyć na zimną I warstwę. Posypać płatkami migdałowymi. III warstwa Galaretkę rozpuścić w 1 ½ szklanki gotowanej wody. Płatki migdałowe posypać borówką. Na to wyłożyć tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki. Forma do ciasta 23,5cm x 23,5cm Smacznego

Przepisy Babci
SERNIK TRUSKAWKOWY NA ZIMNO 225

Niestety tym wpisem przychodzi nam się pożegnać z truskawkowym sezonem. Na naszym ryneczku jeszcze można kupić te owoce, ale już są malutkie i mniej smaczne. Ciasto

Przepisy Aleksandry
jagodowy sernik na zimno 95

mieszkamy prawie w lesie a tutaj ich nie brakuje. Dlatego latem często pieczemy jagodzianki a poza sezonem wykorzystuję je do rozmaitych ciast.  Dziś zapraszam na sernik na zimno z jagodami w masie i w galaretce. Na ciasteczkowym spodzie, więc nie wymaga pieczenia. Będzie pysznym deserem na upalny dzień.  *foremka 23*23 cm Składniki: na spód: 150 g herbatników(...)jagody. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody i wlać do masy serowej. Zmiksować i wylać do foremki. Kiedy trochę stężeje na wierzch wysypać pozostałe jagody.  Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzątku. Wystudzić i zalać ciasto. Wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto jabłkowo-kajmakowe 344

Warstwowe ciasto na klasycznym biszkopcie nasączone ponczem cytrynowym, masa z winnych jabłek i galaretki, przełamana maślanym kremem kajmakowo-kawowym z orzechami włoskimi duet doskonały i bardzo smaczny. Na stałe zagości w moim repertuarze warstwowych ciast. Polecam! Składniki: Biszkopt: 7 jaj 1 niepełna szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Kilka kropel aromatu cytrynowego do ciast(...)Biszkopt najlepiej jest upiec dzień przed złożeniem ciasta, wtedy ładnie się kroi. Warstwa z jabłkami; Obrane jabłka kroimy w grubsze plastry, skrapiamy sokiem z cytryny zasypujemy cukrem i dusimy w rondelku, można podlać kilkoma łyżkami wody, mieszając od czasu do czasu aż będą miękkie i zaczną się rozpadać, zestawiamy z ognia, wsypujemy galaretki i mieszamy aż się rozpuszczą. Ostawiamy

Wanilia i Kardamon
Ciasto Niebo z Jabłkami i Kremem Orzechowym 976

Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Niebo z Jabłkami i Kremem Orzechowym Składniki: Ciasto: 300g mąki pszennej (użyłam tortowej) 170g miękkiego masła 70g cukru pudru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1,3kg jabłek sok z pół cytryny 1 galaretka brzoskwiniowa Krem orzechowy: 250g orzechów włoskich 250ml gorącego mleka 250g masła w temperaturze pokojowej 150g(...)patelnię lub do garnka i smażyć, mieszając, aż jabłka się zagotują oraz zmiękną. Miękkie, gorące jabłka ściągnąć z ognia, dodać galaretkę i mieszać, aż galaretka się rozpuści. Gorącą masę jabłkową wyłożyć na upieczone ciasto i wyrównać, odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem orzechowy: 5. Masło przełożyć do miski, dodać cukier puder i ucierać mikserem przez około 3 minuty na krem. Następnie

Mała Cukierenka
Jeżynowa rolada od serca 118

tego czekoladowa. Bardzo lubię rolady owocowe bo nie są mdłe, a jeżyny dodatkowo kwaskowe i przełamują słodycz ciasta. biszkopt: 5 dużych jaj 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 50 ml mleka 1/2 szklanki cukru galaretka jeżynowa: 450 g jeżyn mrożonych 4 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru krem jeżynowy: galaretka jeżynowa 1/2 porcji(...)rozpuści, nie gotuję. Mus przelewam do szerokiej prostej szklanki, albo dzbanka. Wstawiam na noc do lodówki. Żeby galaretka nam wyszła że szklanki wkładam na chwile do gorącej wody. Za pomocą foremki serce wycinam słupki serca tyle żeby starczyło na całą szerokości ciasta.  Biszkopt: Jajka wyjmuje z lodówki wcześniej żeby miały temperaturę pokojową. Białka ubijam na sztywno, dodaję po łyżce

wesoła kuchnia
Biszkopt z budyniem, truskawkami i galaretką 302

Proste i w sumie szybkie do zrobienia ciasto..  3 jajka  3 łyżki mąki pszennej  0,5 łyżki mąki ziemniaczanej  3/4 szkl cukru  3/4 łyżeczki proszku do pieczenia  1 łyżka kakao  1 cukier waniliowy  szczypta soli Dodatkowo budyń [ u mnie malinowy ] mleko do budyniu galaretka [ u mnie wiśniowa] truskawki Oddzielić białka(...)dodatkiem cukru waniliowego i zwykłego. Do ubitych białek dodać żółtka. Wymieszać mikserem. Na pianę z białek z żółtkami wsypać przesianą mąkę z dodatkami. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia, a boki wysmarowane masłem. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 – 180 stopni C przez 35 – 40 minut

Moje domowe kucharzenie
,,Błękitna Laguna’’ 1563

szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1łyżeczka proszku do pieczenia Ptasie mleczko: 400 ml mleka kokosowego 4 łyżki śmietany 30% Galaretka niebieska wieloowocowa Galaretka: 3 galaretki niebieskie wieloowocowe 3 szklanki wody Sposób wykonania: Ciasto z makiem: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i mak. Mieszamy, wylewamy na blachę o wymiarach 25/36. Pieczemy

Podróż w kulinaria
Sernik straciatella z rabarbarem 148

biała gorzka i mleczna 80 g cukru pudru 5 listków żelatyny Wierzch: ½ litra pokrojonego rabarbaru 150 ml wody 4 łyżki cukru 1 galaretka gruszkowa Sposób przygotowania: Spód: Ciasteczka rozdrobnić na piasek w malakserze lub wałkiem do ciasta, wymieszać z roztopionym masłem, masę wyłożyć na wyłożony pergaminem spód tortownicy, docisnąć do dna dobrze łyżką, wsadzić do lodówki na pół godziny. Masa(...)plasterki rabarbar zasypać cukrem wlać wodę i dusić do miękkości pod przykryciem aż się rozpadnie, zdjąć z ognia i wsypać suchą galaretkę, wymieszać do rozpuszczenia. Zostawić do całkowitego wystudzenia. Tężejącą masą zalać sernik, udekorować dowolnie, wstawić ciasto do lodówki do stężenia

Wanilia i Kardamon
Szarlotka orzechowa z biszkoptami i masą mascarpone 63

gram mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 1 garść posiekanych orzechów włoskich 4 kostki białej czekolady, do starcia i posypania wierzchu ciasta. Masa jabłkowa: 5 średnich jabłek 2 opakowania galaretki cytrynowej 3 łyżki soku z cytryny 1 paczka biszkoptów 1 łyżka cukru Dodatkowo:  1 szklanka posłodzonej wody z sokiem cytrynowym - na poncz Wykonanie: Ciasto: Jajka ucieramy(...)albo blaszki o wymiarach około 22 cm / 24 cm. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. Studzimy i ścinamy górną warstwę ciasta, tak około 1 cm ( by masa jabłkowa właściwie przylegała do ciasta ). Ciasto możemy również naponczować wodą z sokiem cytrynowym i cukrem. Masa jabłkowa: Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do dużego garnka i smażymy z łyżką

Kronika Piekarnika
CIASTO SHREK 240

Bardzo mnie cieszy, że coraz częściej piszecie do mnie maile :). Właśnie w jednym z takich listów poproszono mnie o przygotowanie Shreka. Przyznaję, że nie znałam wcześniej

Przepisy Aleksandry

Proponowane wyszukiwania