odstawić do wystygnięcia. Margarynę ucieramy z zimnym budyniem na puch. Następnie do masy dodajemy wiórka kokosowe i likier kokosowy. Miksujemy jeszcze chwilkę. Blaszkę o wymiarach 23x28 wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy warstwę krakersów, na to warstwa kremu i tak do skończenia składników. Powinny wyjść 4 warstwy ciasta. Na samej górze posmarować cienko warstwą kremu, posypujemy wiórkami
Prosto i Smacznie z Anetądlatego to ciasto można na spokojnie przygotować dzień-dwa przed ważną okazją. Biszkopt: 6 dużych jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli do nasączenia: kawa (warto dodać do niej 2-3 łyżki likieru orzechowego) Krem maślany: 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe 2 żółtka(...)się. Uważamy aby, nie przypalić dna. Gotowy budyń zostawiamy do całkowitego ostudzenia. Gdy budyń będzie zimny, miksujemy miękkie masło (w temperaturze pokojowej) na puch. Dodajemy po 1 łyżce zimnego budyniu, ciągle miksując, aż do wykończenia. Przygotowujemy nasączenie – ok. 300 ml (najlepiej kawę – zwykłą lub zbożową, ja dodałam do kawy likier dla smaku; można też nasączyć biszkopt po prostu
Poezja smakumocno owocowym, orzeźwiającym truskawkowym musem jest świetną alternatywą klasycznego ciasta na bazie sera. Doskonały dla fanów sezonowych, letnich słodkości, sprawdzi się na każdym spotkaniu przy małej czarnej. Składniki: Masa serowa: 1kg białego sera półtłustego (3 krotnie zmielonego) 200g margaryny PALMA Bielmar 220g cukru 1 laska wanilii 4 jajka 2 budynie waniliowe 200ml mleka Mus truskawkowy: 500g świeżych truskawek 1/2 szklanka(...)połączenia składników. Ciągle mieszając gotować dalej, aż masa serowa będzie gorąca (do momentu bulgotania). Następnie wlać mleko z rozrobionymi budyniami i energicznie wymieszać aż masa nabierze konsystencji budyniu. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia, chwilkę gotować na małym ogniu. 3. Dno formy o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć herbatnikami i wylać 1/2 gorącej masy serowej. Ułożyć drugą warstwę herbatników
Szalona Kuchnia Ewelinymoje ciasto będzie dla Was idealnym rozwiązaniem! Co powiecie na wypiek, który łączy w sobie i sernik i makowiec i szarlotkę? Prawdziwe 3 w 1! SERO-MAKO-SZARLOTKA Składniki na 12 porcji : 180g mąki pszennej pełnoziarnistej 50g cukru pudru 100g zimnego masła 4 jajka 6 niewielkich jabłek sok z 1/2 cytryny 350g mielonego twarogu (najlepiej półtłustego) 2 łyżki budyniu waniliowego(...)pudru, szczyptę soli i masło. Składniki posiekać (można też dodać masło utarte na tarce i ugniatając powcierać mąkę w masło), kiedy pojawią się grudki, wbić jajko i szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować i przenieść na spód blachy (o wymiarach 20×28 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki. Jabłka obrać ze skórki, przekroić na pół
Dietologwybornie w połączeniu z kremem kajmakowym. Świetnym uzupełnieniem ciasta są również chrupiące płatki migdałowe. Naprawdę trudno się oprzeć. Aby się przekonać jak pyszny jest ten sernik, musicie go koniecznie przygotować. SKŁADNIKI Na sernik: 1 kg sera twarogowego z wiaderka 130 g masła 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g kaszy manny skórka(...)twaróg, masło, skórkę startą z cytryny i żółtka, po czym zmiksować. W osobnej misce ubić białka ze szczyptą soli. Ubite białka dodać do masy serowej i wymieszać delikatnie szpatułką. Ciasto przelać do formy, wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika. Piec 55 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać przez kolejne 20 minut. Po tym czasie lekko uchylić
Passions hobbies lifeformy i formujemy brzegi wyskości ok 3 cm. Ciasto przykrywamy papierem i wysypujemy fasolę. Tortownicę z ciastem wstawiamy do nagrzanego do 190 °C piekarnika i pieczemy 15 minut. Ciasto pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Składniki na krem budyniowy: 2 żółtka 1 jajko 125 g cukru65 g mąki pszennej 1/2 l mleka skórka z cytryny bio, lub parę kropli olejku cytrynowego(...)mały gaz i gotujemy aż powstanie budyń(ok. 3-5 min). Czesto mieszamy aby się nie przypalił. Do ugotowanego budini dodajemy sok z cytryny. Studzimy. Ostudzony krem przekladamy na spód tarty. Dekorujemy owocami wg gustu. Przygotowujemy polewę żelujacą zgodnie z instrukcją i przy pomocy pędzelka nanosimy równomiernie na owoce. Ciasto wstawiamy do lodówki
Mia Cucina SofietaWitajcie, Dzisiaj polecam Wam przepis na pyszne ciasto na biszkopcie makowym. Pychotka Składniki na biszkopt: 5 jaj ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki suchego maku Wykonanie: Białka ubić na sztywno. Ubijając dodawać cukier. Dodać żółtka i ubić. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem oraz makiem i wymieszać delikatnie łyżką. Piec w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym(...)budyniu partiami dodawać masło i ucierać. Ucierać do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodatkowo przygotować: 1 dużą paczkę biszkoptów 2 łyżeczki kawy mielonej 300 ml wody ¾ tabliczki mlecznej czekolady 1 łyżkę masła 1 łyżkę mleka 2 łyżki cukru pudru Kawę zalać 300 ml gotowanej wody. Odstawić do ostygnięcia. Jeśli ktoś lubi do kawy może dolać spirytusu. Polewę przygotować tuż przed polaniem ciasta
Przepisy BabciUwielbiam takie ciasta, których przygotowanie jest dziecinnie łatwe. Słodka krówka z kakaowymi herbatnikami, masą budyniowo - galaretkową, a to wszystko delikatnie posypane wirórkami kokosowymi! Składniki: ok 200 g kakaowych herbatników, 3 szklanki mleka, 2 budynie waniliowe bez cukru, 2 galaretki brzoskwiniowe, 3 łyżeczki cukru, 200 g masła, masa krówkowa kakaowa 460g, 6 łyżek wiórek kokosowych Przygotowanie: W szklance mleka rozrabiamy budynie
Lena Gotujewiększe niż dno formy do wypiekania blatów, bo ciasto po upieczeniu nieco się skurczy. Ciasto nawinąć na wałek i przenieść do formy wyłożonej papierem. Podziurkować widelcem. Piec ok. 13 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Po upieczeniu odstawić oba blaty do ostygnięcia. Gdy budyń ostygnie, zmiksować masło. Miksować dalej, dodając na 3 porcje masę budyniową. Masę wyjąć
Weekendy w domu i ogrodzieWszyscy znamy ciasto pod nazwą "Zebra". Tym razem jest to sernik w paski. Składniki: 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku 250g margaryny "Kasia" 4 jajka 200g cukru 1 op. cukru wanilinowego 1 op. budyniu wanilinowego w proszku 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka Jajka ubijamy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodajemy ser, miękką margarynę
Pyszności Słodkościłyżki cukru. Budyń należy ostudzić. Masło ucieramy mikserem i dodajemy stopniowo po łyżce budyniu. Można dodać kilka kropel soku z cytryny do smaku. Górna warstwa: Około 2 łyżki masła rozpuszczamy na patelni, dodajemy wiórki kokosowe i cukier wanilinowy. Prażymy aż do uzyskania złotego koloru. Ciasto składamy w następujący sposób: biszkopt dżem z czarnej porzeczki 3/4 masy budyniowej biszkopt
Słodkie ciachoszklanki mleka 1/4 szklanki oleju 1 szklanka mąki 1 opakowanie (40 g) śmietankowego budyniu w proszku 1/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Patelnię, najlepiej teflonową mocno rozgrzać i nakładać łyżką porcje ciasta, formując placki. Smażyć, aż na powierzchni ciasta zaczną się robić bąbelki, wtedy przełożyć
Simply Foodmargaryny lub masła -2 małe jajka -5 łyżek cukru pudru -2 łyżki oleju -1 budyń waniliowy -1 łyżka cukru waniliowego -1 łyżeczka proszku do pieczenia *butelka po napoju kakao Wszystkie składniki dajemy do miski i zagniatamy ciasto.Ciasto jest bardzo plastyczne i gładkie. Następnie robimy z ciasta kulki trochę większe niż orzech włoski. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuzasmakuje dzieciom. Urozmaiciłam go galaretką i ananasem. *blaszka 24*24 cm Składniki: na ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera sernikowego 1 szklanka cukru 5 jajek 120 g masła 2 opakowania budyniu waniliowego kilka kropel aromatu pomarańczowego na wierzch: puszka ananasa (niecała) galaretka cytrynowa Foremkę wyłożyć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzepis znalazłam w gazetce CIASTA) Składniki: BISZKOPT 1 szklanka mąki tortowej 180 g cukru 8 łyżek mąki ziemniaczanej 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA BUDYNIOWA 2 szklanki mleka 250 g margaryny 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem (po 60 g) 6 łyżek cukru BITA ŚMIETANA 500 g śmietany 36 % 55 g kawy cappuccino PONADTO: starta czekolada do dekoracji
The Sweet Damselbiałego (Emilka) + aromat śmietankowy + stewia powidła śliwkowe Sposób przygotowania: Otręby mieszamy z żółtkami, budyniem, proszkiem do p., stewią, kakaem, serkiem i odstawiamy na bok, żeby otręby spęczniały w tym czasie ubijamy białka, ale nie na całkiem sztywno ;) dodajemy białka do spęczniałej masy otrębowej wylewamy ciasto do rozgrzanej gofrownicy (ja żeby mieć pewność, że ciasto odejdzie posmarowałam ją lekko oliwą
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość