ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:524/780)

Ciasto „Bezowe cycuszki” 84

temperaturze 130 stopni przez 45 minut. Następnie skręcić temperaturę do 100 stopni i suszyć jeszcze 1 godzinę i 40 minut. Można zrobić jedną blachę bezików, (bo tyle wystarczy na ciasto), a z reszty masy mały torcik. Składniki na krem: 4 żółtka 2 łyżki mąki tortowej 3 łyżki mączki (skrobi) ziemniaczanej 2 ½ szklanki mleka ¾ szklanki cukru kryształ Cukier waniliowy(...)połączyć z gotującym się mlekiem. Ugotować jak budyń. Odstawić do ostudzenia. Po ostudzeniu zmiksować z 1 kostką (200g) masła 82%. Dodatkowo: Ok. 200 g marmolady malinowej lub innej Przełożenie: Biszkopt – marmolada – krem – beziki Smacznego!!! Jeśli zrobicie torcik możecie na niego nałożyć ten krem: Poniżej klikając w POBIERZ możecie pobrać przepis i wydrukować Ciasto bezowe cycuszki Pobierz Smacznego

Przepisy Babci
18. 3 bit z ajerkoniakiem 183

wielkości, najlepiej użyć takiej o regulowanych bokach, którą z łatwością można dopasować do ciastek, których nie musimy docinać, później blaszkę łatwo można wyjąć z ciasta. Tak więc pierwsza warstwa ciasta do ciastka. Przygotowujemy masę kajmakową, podgrzewając cukier z mlekiem ok. 3 godzin, aż nabierze złotego koloru. Przed wylaniem na ciastka, proponuję aby 1 łyżkę masy włożyć na 5 minut(...)mąki, które wlewamy do gotującego się mleka. Wystudzony budyń ucieramy z margaryną na masę, którą rozprowadzamy na ciastkach. Na to układamy czwartą warstwę ciastek. Żelatynę rozpuszczamy w ¾ szklanki wrzątku, gdy wystygnie dodajemy do ajerkoniaku. Kremówkę ubijamy z  cukrem i dodajemy  tężejący ajerkoniak z żelatyną. Masę szybko wylewamy na ciasto i równomiernie rozprowadzamy. Żelatynę z ostatniej warstwy rozprowadzamy

Jadło i czytadło
Kokosowy sernik jaglany z ekologicznej kaszy jaglanej Symbio 235

teraz trochę o nim: jakoś trudno mi nazywać ten wypiek ciastem. Nie znaczy to, że było niesmaczne, wręcz przeciwnie - miłośnicy kaszy jaglanej nastawieni na zdrowe odżywianie na pewno zjedzą je z chęcią. Ciekawe doświadczenie kulinarno - smakowe. ;-) Przed podaniem polałam kremem czekoladowym i posypałam ziarnami granatu. Można polać je również budyniem lub jeść bez dodatków. Przepis stąd: KLIK . 1 szklanka ekologicznej(...)stałą (białą) część mleczka kokosowego. Całość mieszamy i blendujemy. Sprawdzamy czy jest dla nas wystarczająco słodkie, ewentualnie dodajemy cukru. 3. Na natłuszczoną i obsypaną wiórkami tortownicę 21cm wykładamy ciasto i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Zostawiamy do wystudzenia. Przechowujemy w lodówce

Szefowa kuchni
Sufletowy sernik z białą czekoladą i kokosowym budyniem (bezglutenowy) 195

towarzystwie kokosowego budyniu. Kilka prostych składników, zero mąki pszennej, zero białego cukru. Cała słodycz zamyka się w dobrej jakości białej czekolady i wiórków kokosowych. To także kolejny przepis bezglutenowy a jakże prosty w wykonaniu. Jeśli macie godzinkę a nawet niecałą to to przepis dla was. Owa budyniowa masa to pomysł mojego męża, który pierwszą porcję owego ciasta spałaszował jeszcze zanim(...)zdążyłam je ułożyć na paterze po czym stwierdził że ciasto jest smaczne ale czegoś mu brakuje. Nie wiem dlaczego ale pokusił się o stwierdzenie że w konsystencji i smaku sernik zalatuje mleczną kanapką i brakuje mu czegoś kokosowego, więc zrobiłam drugą porcję i tym razem dzielę się efektem mojej pracy. Składniki : Na masę serową:  3 jajka

vaniliowoczekoladowa
GRUZIŃSKIE CIASTO HERBACIANE Z KORZENNYM CZAJEM I BAKALIAMI. 155

piersi." Rewelacja. Bardzo charakterystyczny smak, który musi się spodobać. Mocno wyczuwalne w cieście choć ilość jaka do niego trafiła nie była zawrotna. Kupisz je tu: KLIK . KANDYZOWANE OWOCE CZARNEJ PORZECZKI - " są smaczną przekąską i stanowią świetny dodatek do deserów. Ich lekko kwaskowaty smak równoważy słodycz kremów, budyniów czy bitej śmietany. Owoce CZARNEJ PORZECZKI usprawniają pracę układu pokarmowego, przez(...)wyżej. Tak się sympatycznie złożyło, że luty to czas gdzie nie tylko jedna fajna Anka się urodziła (ah ta skromność nasza)! Urodziny tej Pani mają wiele wspólnego z tym ciastem, gdyż to właśnie ona stworzyła CZAJ KORZENNY (i nie tylko).  Tak więc Pani Ani z Ziarenkowa , Czarodziejko Ziarenek, Mistrzyni łączenia przypraw, jeszcze raz życzymy wszystkiego najlepszego! :))) Oby całe Pani

Wypisz Wymaluj
Ciasto pomarańczowo - kakaowe bez pieczenia. 511

serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}  Ciasto łatwe w przygotowaniu. Prezentuje się ładnie, a połączenie pomarańczy i kakaowych herbatników jest idealne. Polecam!   Składniki: 1 litr tłustego mleka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej(...)jasną, puszystą masę, a następnie dodajemy po łyżce budyniu i miksujemy do chwili, aż powstania gładka masa, którą dzielimy na 3 równe części. Spód formy o wymiarach 22x32 cm wykładamy herbatnikami, na których delikatnie rozsmarowujemy pierwszą część masy, którą następnie przykrywamy herbatnikami. Czynność powtarzamy trzy razy, kończąc na masie.  Ciasto wstawiamy do lodówki na około 2 godziny, aby zastygło

Symfonia smakowa
Mini eklerki z kremem waniliowym 139

więc chyba kwestia tego czasu winna być uzależniona od naszego piekarnika) – drugi etap pieczenia przy uchylonym piekarniku ma spowodować, że eklerki się wysuszą i zachowają swój kształt. Kiedy ciasto było już gotowe zabrałem się za krem waniliowy – przyznam że mogłem go robić już w trakcie pieczenia zamiast czekać i tracić czas no ale cóż… cały czas przecież(...)doprowadzając do konsystencji bardzo gęstego kremu (mnie wyszedł taki budyń). Gotowy krem odstawiłem do ostudzenia jednocześnie przykrywając go folią spożywczą (zalecenie autora przepisu: folię przykryć tak aby się stykała z kremem – nie wiem w jakim celu się to stosuje ale jeżeli tak ma być to tak tez zrobiłem ). Ciasto upieczone, krem zrobiony to teraz się bierzemy za polewę. Cukier

Kuchenne Wariacje
MASA BUDYNIOWA – do ciasta 124

Przepyszna masa budyniowa z dodatkiem masła to idealny krem do ciast bez pieczenia. Masą budyniową można przełożyć ciasto Napoleonka (tzw. Kremówkę) lub eklerki. Ja wykorzystałam masę do ciasta Krakersik, które bardzo polecam :). Skorzystaj z przelicznika foremek. Składniki na formę 33×22 cm: 450 ml mleka 180 g masła 150 g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 200 ml mleka(...)żadnym wypadku nie miksujemy masy blenderem (rozrzedzi budyń). Wystarczy użyć miksera. Jeśli to nie pomoże. Przecedzamy masę przez sitko. Uwagi: Masę budyniową wykładamy na ciasto/herbatniki gdy jest jeszcze ciepła. Ostudzona jest bardzo gęsta i trudniej ją wyrównać. Gęstość masy zależy od ilości dodanego […] Artykuł MASA BUDYNIOWA – do ciasta pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Sernik z kokosową chmurką 120

jajko 1 szt, cukier 1,5 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, olejek waniliowy 1 łyżka, mleko 1 szklanka, olej 0,5 szklanki, kokosowa chmurka: białka 6 szt, cukier 1 szklanka, masło 10 dag, wiórka kokosowe 20 dag, proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki, Sposób przygotowania: Składniki na ciasto siekamy nożem, następnie zagniatamy za pomocą rąk. Rozwałkowujemy na wielkość blaszki

kulinarne odsłony pati
Rurociąg- pyszne ciasto bez pieczenia! 13715

wykonania użyłam blaszki o wymiarach 24×24 cm. Ciasto zawsze należy zrobić dzień wcześniej przed podaniem, ponieważ wówczas rurki zmiękną i nie ma żadnego problemu z krojeniem. Polecam!     Składniki: ok 25 sztuk kakaowych herbatników 1,5 opakowania rurek waflowych zebra z kremem o smaku czekoladowym 3 budynie śmietankowe (bez cukru) + 3 łyżki cukru 3 szklanki mleka(...)budynie. Masę wlewamy do gotującego się mleka, cały czas mieszamy i gotujemy aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń studzimy. Masło ucieramy razem z cukrem pudrem i stopniowo dodajemy zimny budyń. Całość dokładnie ucieramy, aż powstanie gładki krem. Połowę masy wykładamy na herbatniki *** *** Na masę wykładamy rurki z kremem *** *** Na warstwę z rurek wykładamy resztę kremu *** *** Całość przykrywamy warstwą herbatników

Blog z Apetytem
Sernik kajmakowy z polewą a la snickers 523

nabierałam coraz większej ochoty na to ciasto. :)Bazowałam na przepisie na sernik, który już jest na blogu (klik), dodałam masę kajmakową i oto powstał sernik kajmakowy. Na wierzch ciasta wyłożyłam kajmak, orzeszki ziemne i polewę czekoladową (całość a la snickers jak w babce snickers). Sernik należy upiec dzień wcześniej, dobrze wystudzić a następnie przechowywać w lodówce. Sernik kajmakowy z polewą(...)jajko 0,4 szkl. cukru pudru 1 mały cukier waniliowy aromat waniliowy 2 łyżki masła orzechowego Masa serowa 1 kg twarogu sernikowego (użyłam sera Hej!) 4 całe jajka 2 budynie śmietankowe bez cukru 2 cukry waniliowe 0,5 szkl. oleju (w równej proporcji wymieszałam olej z orzechów włoskich i olej słonecznikowy) 3/4 szkl. cukru pudru 1,5 szkl. mleka

coolinarnastrefa.blogspot.com
Domowy krem budyniowy 107

recepturę na domowy krem budyniowy, krok po kroku. Takim kremem przekładamy ciasta i torty. Napełniamy kruche babeczki i rurki. Można dodać do niego dowolne dodatki, np. kakao, kawałki czekolady, kawę cappuccino, masę krówkową czy owoce. Co kto lubi. Często używałam budyniu w proszku, bo tak mi było wygodnie, a gdy mi go zabrakło zmuszona byłam wykonać domowy budyń i już

Izabelawkuchni
Chałwianeczka 11915

Chciałam sobie przypomnieć ten smak dlatego też upiekłam chałwianeczkę na weekend. Wszyscy byli pod wrażeniem. Ciasto zniknęło raz, dwa ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka 0.5 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżeczki prawdziwego kakao Masa I: 1 budyń śmietankowy 400 ml mleka 125 g margaryny Kasi  150 g chałwy sok z połowy

Prosty przepis na
pyszny sernik z ziemniakiem,brzoskwiniami na biszkoptach pieczony... 180

praskę i mikserem dokładnie wszystko połączyć z 3 minuty do masy dodać zmielony twaróg, wsypać budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki dodać odsączone z syropu kawałki brzoskwiń i połączyć mikserem składniki białka ubić na sztywno i dodać do sernika, wmieszać delikatnie łyżką w ciasto forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty, sernik wyłożyć do formy

W Mojej Kuchni Lubię
ciasto 3 bit truskawkowy 195

Zapraszam na kolejne ciasto bez pieczenia. Tym razem będzie to inna odmiana wszystkim znajego ciasta 3 bit :) nie zawiera masy kajmakowej ale ma pyszny mus truskawkowy :) Polecam ! Składniki: * herbatniki 450 g Warstwa budyniowa * 500 ml mleka * 200 g masła * 3 łyżki cukru * 2 budynie śmietankowe Warstwa truskawkowa: * 500 g truskawek zmiksowanych świeżych lub mrożonych * 2 galaretki truskawkowe

Kulinarne przygody
sernik z różowym moro 181

sernik bez pieczenia. Serniki na biszkoptach to moje ulubione, bo nie trzeba zagniatać ciasta. *foremka 25*34 cm Składniki: paczka podłużnych biszkoptów 1 kg sera na sernik (z wiaderka) 500 g twarogu w kostce 1,5 szklanki cukru 6 jajek 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju łyżka kakao 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 opakowanie galaretki truskawkowej kolorowa posypka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Orzechowiec 1320

posiekane orzechy i podgrzewać do czasu, aż masa zgęstnieje. Gorącą masę wyłożyć na blat ciasta i upiec. Krem budyniowy:  Obie mąki wymieszać ze szklanką mleka. Resztę mleka zagotować z cukrami. Do gotującego mleka wlać rozmieszane w mleku mąki, dobrze mieszać aż powstanie gęsty budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce budyniu i nadal ucierać. Połowę masy

talerz przyjemności
Tort szwarcwaldzki Czarnolas 149

szklanka ponczu 3 łyżeczki żelatyny 1 cukier waniliowy Mąkę i kakao mieszamy, dodajemy budyń czekoladowy, proszek do pieczenia.  Do żółtek dodajemy troszeczkę aromatu migdałowego. Ubijamy białka na sztywną pianę, wsypujemy cukier i cukier waniliowy.  Do tego dodajemy energicznie żółtka oraz sypkie produkty. Ciasto wlewamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Pyszności Słodkości
Szarlotka szybko znikająca 178

bitą śmietaną Różowa kuchnia -  Jabłecznik kwietniowy Lidia -  Jabłecznik Słodkie okruszki -  Ciasto z jabłkami najeżone wspomnieniami Smakołyki Asi -  Szarlotka królewska z bitą śmietaną Kulinarna Maniusia -  Jabłecznik na zimno Izioni pyszne smaki -  Jabłecznik z prażonymi jabłkami Cafe amaretto -  Jabłecznik kokosowy z budyniem Esmeralda ze smakiem -  Torcik jabłkowy z mascarpone

Ewusiowe Smaki
The Sweet Cupcakes 132

ilością mleka. Odstawiamy do wystygnięcia. Masło miksujemy  na gładką masę i dodajemy stopniowe zimny budyń. Następnie dodajemy resztę składników i dokładnie miksujemy. Proponuję włożyć krem do lodówki na ok. 20 minut, żeby się schłodził. Po wyciągnięciu nakładamy do rękawa dekoracyjnego i ozdabiamy babeczki :) Ciasto na babeczki zrobiłam z przepisu 'Tęczowe babeczki

The Sweet Damsel
Ciasto poezja smaku 1569

Przepyszne ciasto o delikatnym wyglądzie           Składniki Biszkopt - 3 jajka - 3 łyżki mąki - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia - 1/2 szklanki cukru Krem - 1 l mleka - 3 budynie - 6 łyżek cukru - 300 g masła Galaretka - 3 galaretki truskawkowe - 3 jabłka posypka kokosowa - 300 g kokosu - 150 g masła - 4 łyżki cukru

W królestwie smaków Beaty
Muffinki z miętą i brzoskwiniami 94

Sposób przygotowania Masło rozpuścić w rondelku, odstawić by ostygło. W tym czasie suche składniki (mąka, budyń, proszek do pieczenia i cukier) połączyć ze sobą. W oddzielnej misce jajka, śmietanę i masło wymieszać do momentu połączenia się składników. Do mokrych składników dodać sypkie i przemieszać ciasto parę razy. Brzoskwinie obrać ze skórki pokroić w kostkę, miętę poszatkować drobno i oba składniki

pink envelope
Tort szwarcwaldzki - Czarnolas 232

wiśniowy 1 szklanka ponczu 3 łyżeczki żelatyny 1 cukier waniliowy Mąkę i kakao mieszamy, dodajemy budyń czekoladowy, proszek do pieczenia. Do żółtek dodajemy troszeczkę aromatu migdałowego. Ubijamy białka na sztywną pianę, wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Do tego dodajemy energicznie żółtka oraz sypkie produkty. Ciasto wlewamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35-40 minut

Salonik smaków
Seromak. Seromakowiec bez spodu. 7022

jeśli Wasz jest naturalny, dodajcie ½ szklanki cukru pudru lub więcej w zależności jak bardzo słodkie ciasta lubicie) drobniutko potarta skórka z dwóch pomarańczy lub ewentualnie 2 łyżeczki aromatu pomarańczowego 4 jajka (osobno białka i żółtka) 100 g mleka skondensowanego niesłodzonego lub śmietany 100g masła budyń waniliowy Przygotowanie: Masę makową dokładnie wymieszać z jajkami, kokosem i mielonymi migdałami. Blaszkę o wymiarach

Ze smakiem i z pasją