ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:527/780)

Makowiec z lekką budyniową pianką 5019

dajemy do zamrażalnika. Tą większą część ja włożyłam na jakieś 15 minut. Blaszkę smarujemy na spodzie masłem, wykładamy papierem do pieczenia. Na spód ścieramy (na grubych oczkach) większą część ciasta, ugniatamy lekko dłonią, tak żeby było w miarę równe i zapikamy w 180 stopniach przez około 15 minut (musi się lekko zarumienić). Wyjmujemy z piekarnika. Składniki nadzienie makowe(...)białek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 2 opakowania budyniu (u mnie wiśniowy, może być malinowy) 2 x 40 g bez cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, następnie wsypujemy proszek budyniowy, ciągle miksujemy. Na końcu wlewamy delikatnie olej. Miksujemy do połączenia się składników. Na ciasto(może być ciepłe) wykładamy mak, na niego piankę budyniową

kruche babeczki
Kokosek na herbatnikach 273

Kokosek to taka moja wariacja znanego ciasta raffaello. Ciasto to robiłam na krakersach i na biszkopcie . Tym razem zrobiłam wersję na ciemnych herbatnikach, które ładnie komponują się z jasnym kremem. Dla przełamania słodkiego smaku dodałam konfiturę z czarnej porzeczki. składniki: 3 duże opakowania herbatników kakaowych (po 250 h) 8 łyżek konfitury porzeczkowej krem kokosowy 2,5 szklanki mleka, u mnie(...)mikserem na puszystą masę. Porcjami dodawać wystudzony budyń. Gdy składniki się połączą dodać wiórki kokosowe. A na na koniec dodać likier kokosowy. Przygotować mase śmietanową Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestudzenia. Śmietanę wlać do miski i ubić na sztywno. Na koniec dodać przestudzoną roztopioną czekoladę. Zmiksować do połączenia składników. Złożenie ciasta: herbatniki, krem koksowy, herbatniki, konfitura porzeczkowa, herbatniki

Monia miesza i gotuje
Rafaello na krakersach 340

powoli zimny budyń oraz ok 100g wiórek kokosowych. 2. Na wyłożoną folią spożywczą formę wykładamy warstwę krakersów- jeden koło drugiego, na to ok 1/3 masy budyniowej, kolejna warstwa krakersów, 1/2 masy budyniowej, warstwa krakersów i reszta masy. Pozostałe krakersy kruszymy i wraz z resztą wiórek kokosowych delikatnie rumienimy na suchej patelni. Kruszonką taką posypujemy wierzch naszego ciasta i odstawiamy

Kuchnia w czekoladzie
brzoskwiniowiec z delicjami 740

kawą na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. dodatkowo: 2 opakowania delicji o smaku brzoskwiniowym 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym 750 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Brzoskwinie odsączamy z nadmiaru syropu a następnie kroimy w kostkę. wykonanie ciasta: Biszkopt wkładamy do foremki wyłożonej papierem

Domowy Smak Jedzenia
Kokosanka dla dorosłych 318

Wersji na to ciasto znajdziemy wiele, ma smaczny mocno intensywny kokosowy posmak, który dodatkowo wzbogaciłam likierem kokosowym, słone krakersy przełamują całą słodycz kremu, dzięki temu smaki się równoważą. Najlepsze na drugi dzień po przygotowaniu. Skuszą się Ci którzy z piekarnikiem są na bakier J Składniki: Na formę 25/25 cm 25 dag słonych krakersów Masa kokosowa: ½ litra mleka 2 żółtka(...)łyżki mąki pszennej 1 budyń śmietankowy 16 g cukru waniliowego 25 dag masła 82% ½ szklanki cukru 100 ml likieru kokosowego 15 dag wiórek kokosowych Wierzch z prażonych wiórek: 10 dag wiórek kokosowych 1 łyżka czubata łyżka masła 1 łyżka cukru pudru Sposób wykonania: Masa budyniowa: Żółtka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, wlać ½ szklanki mleka, dodać

Wanilia i Kardamon
Pianka 211

książki "100 nowych ciast". Ciasto okazało się dobre i delikatne. Jedynym mankamentem wypieku okazała się odpadająca pianka, która przy krojeniu ni jak nie chciała trzymać się reszty ciasta. Myślę, że na przyszłość trzeba będzie pomiędzy masę a pianę położyć delikatne biszkopty.   - Upiec cienki biszkopt kakaowy. Składniki na masę: 0,5 l mleka; 25 dkg masła; 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)łyżki mąki pszennej; 8 łyżek kokosu; 5 żółtek; 3-4 łyżki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; Wykonanie: Z mleka, mąki, żółtek, cukru kryształu, cukru waniliowego, kokosu ugotować budyń. Masło utrzeć na puch i połączyć z przestudzonym budyniem. Składniki na piankę: 5 białek; 3/4 szklanki cukru kryształu; 1 łyżeczka żelatyny; 2 czubate łyżki galaretki czerwonej; 3 łyżki wody; Wykonanie: Żelatynę namoczyć

In my kitchen
Sernik gotowany z czekoladowymi herbatnikami 180

jest stary ale jary. Przepis i wykonanie mojej mamy.  Pamiętam jak byłam mała i w zimne, ponure wieczory mama przygotowywała jakieś słodkości między innymi właśnie to ciacho. Dzisiaj to ciasto przygotowuje moja młodsza siostra i serducho mi się cieszy, bo przyznam szczerze ja uciekam od "przepisów" od dechy do dechy, zazwyczaj sama coś urozmaicam i zapominam, o Starych(...)smakować zawsze tak samo :)   Składniki:  3 jajka 1  kg sera tłustego 60 g masła ok 1 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 budyń śmietankowy lub waniliowy herbatniki zwykłe i czekoladowe  ok 2 opakować  Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj  Przygotowanie:  Ser przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy margarynę, cukier, cukier wanilinowy, jajka

Niezły Młynek
KAWUŚ 178

mąki pszennej 75 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki kakao  1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki gorącej wody Masa cappuccino: 2 opakowania budyniu śmietankowego 3 łyżki cukru 3/4 szklanki cappuccino np. amerykańskiego Brownie 250 g margaryny z dodatkiem masła 0,5 litra mleka Dodatkowo: 2 opakowania galaretki truskawkowej 700 ml gorącej wody  Przygotowanie(...)Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm, którą spód wykładamy papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Galaretka - 2 opakowania galaretki truskawkowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie tężeć. Masa cappuccino -   ugotować budyń

Ciastka - domowe słodkości
sernik gotowany bez pieczenia 542

składniki na masę serową: 1000 g białego sera, zmielonego 200 g cukru 2 budynie waniliowe 3 jajka ziarenka z 1 laski wanilii 100 ml mleka 200

Domowy Smak Jedzenia
Tort dla ornitologa 278

Składniki: biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: budyń na 3/4 l

czarrna od kuchni
Biszkopt z kremem jagodowym 256

Biszkopt: 6 jajek 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 1 opakowanie budyniu waniliowego + 2 łyżko

czarrna od kuchni
ciasto góra lodowa 201

Następnie dodajemy stopniowo cukier i żółtka. Do ubitej masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Na końcu dodajemy olej i również delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy (ok.22x32cm, wyłożonej papierem do pieczenia-samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 40-45 min., do tzw. suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia(...)pokojowej wykonanie: 500 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy żółtka, budyń oraz mąkę i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia (temperatury pokojowej). Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładki krem. Dzielimy na dwie części. składniki na polewę: 2 szkl

Domowy Smak Jedzenia
Piernikowe ciasto z mandarynkami 174

ciasto, które widzicie poniżej. W planie na dziś jeszcze upieczenie piernika staropolskiego, więc zapach korzenny będzie się unosił jeszcze długo, długo w moich czterech Sposób przygotowania Biszkopt: 3 jajka ½ szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki krupczatki 1 łyżka kakao 1 łyżka przyprawy do piernika (bez cukru i mąki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 budynie śmietankowe(...)krem budyniowy: 500ml mleka gotujemy, w pozostałej części rozprowadzamy proszek budyniowy wraz z cukrem. Wlewamy na gotujące się mleko i ciągle mieszając gotujemy przez ok 1 minutę. Do ciepłego budyniu przekładamy posiekane drobno masło (można je zetrzeć na tarce) i blenderem na niskich obrotach mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji (trwa to jakieś 2 minuty). Krem przekładamy od razu

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Tropikalna Wyspa 416

margaryny Dodatkowo: 1 gruszka 1 banan 1 galaretka o smaku limonki i trawy cytrynowej 1,5 szklanki wrzątku Cukier puder do posypania Mięta i limonka do dekoracji Ciasto: Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko.  Olej blendujemy z umytym, świeżym szpinakiem baby. Do jajek stopniowo dosypujemy mąkę, strużką wlewamy olej(...)mieć konsystencję budyniu. Rondelek przykrywamy folią spożywczą i studzimy. Folia zapobiegnie powstaniu na wierzchu kożucha. Po wystudzeniu ucieramy z margaryną na gładki krem. Galaretkę rozpuszczamy w wrzątku, odstawiamy do stężenia.  Najlepiej przygotować ją przed rozpoczęciem przygotowywania kremu.  Gruszkę oraz banana osobno pokroić w kosteczkę.  Poncz przygotować z soku z limonki i wody. Złożenie ciasta: W tortownicy układamy

VioletoweKucharzenie
Ciasto Arbuz 201

Ciasto z bitą śmietaną wykonane w bardzo oryginalny sposób. Każdy z nas chciałby osłodzić się takim arbuzem. Składniki: Biszkopt: 8 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki oleju barwnik czerwony 20g płatków czekoladowych do pieczenia Masa śmietanowa czerwona: 0,75 litra śmietany(...)łyżek cukru pudru 3 łyżki żelatyny 1/3 szklanki mleka 10g płatków czekoladowych barwnik czerwony Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe 3 szklanki mleka 3 łyżki cukru 150g masła extra Masa cukrowa: 500g cukru pudru   4 łyżki glukozy w proszku 2 łyżki żelatyny   40 ml wody   Poncz: 1/2 szklanki wody niegazowanej 1 łyżka cukru 1 łyżka soku z cytryny

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania