ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:525/780)

Marchewkowe misie z czekoladowym nadzieniem (Orsetti alle carote con cuore di cioccolato) 197

Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem dedykowanym wszystkim dzieciom. Dla wszystkich małych istotek przygotowałam słodkie misie z ciasta marchewkowego, które jest lekkie, wilgotne i delikatne w smaku. Dzieci uwielbiają niespodzianki, dlatego w każdym misiu znajdą coś niespodziewanego i bardzo pysznego .  Brzuszek misia, łapki, oczki a nawet(...)Ciasto przelewamy do foremek. Misie pieczemy ok. 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.   **** Versate l'impasto in 4 stampini a forma di orsetto, che avrete prima imburrato e infarinato. Cuocete in forno preriscaldato a 180 gradi per circa 25-30 minuti. W międzyczasie przygotowujemy krem czekoladowy. Ugotowany i ostudzony budyń miksujemy z miękkim

La grande e la piccola cuoca
Ciasto z kremem budyniowym i truskawkami 668

nieskomplikowanych przepisach z łatwo dostępnymi produktami. Teraz zaczął się sezon truskawkowy więc będą pojawiać się przepisy z truskawkami. Wiem cena jeszcze dosyć wysoka ale mam nadzieje, że będzie spadać. Ciasto powiem krótko "pychotka". Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 5 łyżek cukru 3,5 łyżki mąki pszennej ekologicznej 1,5 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy(...)Miękkie masło utrzeć do białości ucierając dodawać stopniowo zimny budyń i ucierać aż powstanie gładki i jednolity krem. Galaretki rozmieszać w gorącej wodzie i odłożyć do lekkiego stężenia. Na biszkopcie rozsmarować połowę kremu ułożyć jeden obok drugiego biszkopty i rozsmarować resztę kremu. Na kremie ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. Ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki a najlepiej

Ala piecze i gotuje
Jubileuszowe ciasto 281

mieszać tylko do momentu połączenia się składników). Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec około 30 minut. Upieczony biszkopt przestudzić.Zimny przekroić na pół na dwa blaty. Masa serowa: 1,20 kg zmielonego białego sera; 400 g cukru pudru; 60 g budyniu śmietankowego lub waniliowego (bez cukru(...)płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; 300 g margaryny lub masła; Margarynę (masło) utrzeć z cukrem pudrem, dodając po jednym żółtku, następnie dodać ser i wymieszać. Dodać budyń w proszku i proszek do pieczenia i ponownie wymieszać. Na koniec dodać ubite na sztywną pianę białka i delikatnie wymieszać. Masę serową podzielić na dwie części i upiec dwa jednakowej wielkości serniki

In my kitchen
Szybki rustykalny sernik z ricotty 208

prawie można go nazwać sernikiem dla leniwych… Leciutki i pyszny! Puszysty, aksamitny, lekki i rozpływający się w ustach – taki powinien być dobry sernik! Nie musi być najpiękniejszym ciastem na świątecznym stole, nie musi być równy jak przysłowiowy blat – sernik naprawdę może być popękany, pozaginany, może mieć też w środku wielką dziurę którą wypełnią owoce, syropy, ulubione dodatki. Ten sernik(...)ciasto cukrem pudrem i podajemy. Ten sernik nie jest ultrasłodki – jeśli jesteście ze mną dłużej wiecie, że nie lubię deserów-ulepów. Naprawdę super pasują do niego słodko-kwaśne dodatki – sernik z ricotty smakuje dużo delikatniej niż sernik wykonany z twarogu. SKŁADNIKI NA MAŁĄ TORTOWNICĘ 19-20cm – dla większej formy składniki podwajamy 3 jajka M 350g ricotty 30g budyniu waniliowego

Karo in the Kitchen
Biszkopt z truskawkami w bitej śmietanie 168

nawet tuczące - sposoby :) Niedługo również pojawią się kolejne odsłony truskawkowego szaleństwa - także na słono. SKŁADNIKI - minimum 500g truskawek - opakowanie bitej śmietany (śmietanę zrobić tak, jak na opakowaniu) SKŁADNIKI NA CIASTO BISZKOPTOWE: - 4 jaja - 1/4 szklanki mąki pszennej - 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej - 1/2 szklanki cukru - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE Białka ubić na pianę, dodać cukier, żółtka po jednym(...)proszkiem do pieczenia. Piec w temp. około 170 stopni około 25 minut. SKŁADNIKI NA KREM: - 1/2 litra mleka - 3 łyżki cukru - cukier waniliowy - 1 kostka masła - 1 opakowanie budyniu śmietankowego WYKONANIE Połowę mleka zagotować z cukrem. Na gotujące się mleko dodać masło. Do reszty mleka dodać budyń, dobrze rozmieszać i wlać do gotującego mleka. Mieszać cały czas do uzyskania jednolitej

Zofiana
Kostka królowej bez pieczenia 72280

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kostka królowej to kolejna propozycja ciasta bez pieczenia . Inspiracja pochodzi z bloga Zjem to! Składniki na blaszkę o wym. 20 x 20 cm. Kostka królowej bez pieczenia – Składniki: Składniki na masę: 6 żółtek [białka możecie wykorzystać, np. do zrobienia bezy (zobacz przepis na bezy )] 1 pełna łyżka mąki pszennej 3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 400ml mleka(...)stopniowo (po 1 czubatej łyżce) dodawać wystudzony już budyń i miksować dalej, by masa była jednolita. Blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ułożyć herbatniki, posmarować połową kremu. Ułożyć kolejną warstwę herbatników i pozostałą część kremu. Wyłożyć ostatnią warstwę ciastek. Mascarpone zmiksować z Nutellą (lub kremem kakaowo-mlecznym) i posmarować nim wierzch ciasta. Całość posypać startą gorzką czekoladą. Wstawić ciasto

Kulinarne Przeboje
Rafaello na kakaowym cieście bez pieczenia 166

wystygnięcia. Miękkie masło miksuję, następnie do gładkiej masy dodaję budyń, szklankę wiórków kokosowych oraz likier. Miksuję dalej. Formę wykładam papierem do pieczenia, wykładam nań warstwę herbatników. Na nie nakładam 1/3 kremu. Znowu herbatniki i 1/3 kremu. Kolejna (trzecia) warstwa herbatników i reszta kremu. Całość wygładzam i obsypuję resztą wiórków kokosowych. Ciasto wkładam do lodówki, najlepiej na całą noc, aby herbatniki

Kuchnia co dnia
ciasto anielskie 438

przy pomocy np. drewnianej łyżki do połączenia się. Ciasto przelewamy do foremki (ok. 21×32 cm) wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 min. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę orzechową: 6 łyżek zmielonych orzechów 2 budynie waniliowe bez cukru 100 g masła, miękkiego(...)budynie i wlewamy do gotującego się mleka. Podgrzewamy cały czas i mieszamy, aż budyń zgęstnieje. Gotowy budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładką masę. Na końcu dodajemy zmielone orzechy oraz alkohol i miksujemy do połączenia się składników. Masę dzielimy na 4 części. składniki na masę kokosową: 200 g wiórek

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z mango 196

wiaderka dobrej jakości 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru CZAS PRZYGOTOWANIA: 130 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Zaczynamy od przygotowania spodu: w misce mieszamy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodajemy posiekane zimne masło i jajko, ponownie mieszamy, a następnie szybko zagniatamy jednolite ciasto. Formujemy kulkę, zawijamy folią spożywczą

My Culinary Art
Pączki – delikatne i puszyste 184

Pączki. Pączki z różą. Pączki z marmoladą. Pączki z konfiturą. Pączki z budyniem. Pączki z… no właśnie – z czym lubicie? Ja najbardziej lubie te lekkie, puszyste, z konfiturą, które jeszcze następnego dnia po smażeniu są świeże. Wbrew pozorom wcale nie trzeba do tego używać samych żółtek. Oczywiście najlepsze są te smażone na smalcu, ale można też użyć oleju(...)podsypania 15g świeżych drożdży 2 małe jajka 50 g roztopionego masła 125 ml letniego mleka 1-2 łyżki alkoholu (spirytus/ rum, etc) 40g cukru z wanilią (jeśli chcecie, żeby ciasto było bardzo słodkie, możecie dać więcej, ale pamiętajcie, że pączki lukrujemy albo posypujemy cukrem pudrem) szczypta soli olej lub smalec do smażenia ulubione nadzienie Wykonanie: W niewielkim naczyniu rozpuścić drożdże

Pociąg Do Kuchni
Sernik z galaretką jeżynową 157

każdej porze roku. Jest to idealne ciasto na weekend. Składniki (na formę 20x22 cm wyłożoną papierem do pieczenia): Ciasteczkowy spód: 100 gram herbatników 30 gram ciastek digestive 100 gram rozpuszczonego masła Masa serowa: 850 gram zmielonego twarogu 200 ml śmietanki 36% 3/4 szklanki cukru skórka otarta z 1 cytryny 4 jaja 1 budyń śmietankowy (proszek) Galaretka jeżynowa(...)miksuję. Przygotowaną masę wylewam na ciasteczkowy spód i umieszczam w piekarniku nagrzanym do 170 stopni na 50-55 minut. Po upieczeniu studzę sernik w lekko uchylonym piekarniku. Na gotowe ciasto wylewam tężejącą galaretkę i wkładam blaszkę do lodówki, do całkowitego stężenia masy. Dekoruję jeżynami. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Ciasto Jamajka 644

galaretkach aby stężały. Jak widać ciasto ładnie prezentuje się w przekroju i w smaku jak dla mnie idealne, nie za słodkie nie za kwaśne, takie w sam raz. Inspiracje zaczerpnęłam z bloga zcukrempudrem , zmieniłam tylko nieco krem. składniki: biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru(...)obrotach. Następnie porcjami dodawać cukier, cały czas miksować aż się rozpuści. Następnie zmniejszyć obroty na średnie i dodać żółtka, zmiksować do połączenia składników. Potem dodać przesianą mąkę z proszkiem, budyń oraz kakao. Miksować krótko, tylko do połączenia składników. Masę przełożyć do przygotowanej blaszki i ładnie wyrównać. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka

Monia miesza i gotuje
Sernikobrownie z wiśniami 164

Pozostajemy w kręgu słodkości. Pierwszy raz upiekłam brownie. Byłam szalenie ciekawa, jak smakuje to zakalcowate ciasto, którym tak wiele osób się zachwyca. Swoją wersję przygotowałam z serem (wyszło zatem sernikobrownie) i dodałam świeże wiśnie, którymi w tym roku hojnie obdarzyli mnie rodzice.  Źródło (z moimi zmianami) - ( klik ) Blaszka 25x30cm Składniki: Brownie: 200 g czekolady deserowej 200 g masła(...)cukru 2 jajka 1 łyżka kakao 150 g mąki 400 wydrylowanych wiśni Masa serowa: 500 g sera na sernik 2 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego 100 g cukru 1 cukier waniliowy sok z 1/2 cytryny Brownie: W garnku, na małym ogniu, rozpuścić masło z cukrem. Następnie zdjąć z ognia i dodać połamaną na kawałki czekoladę. Pozostawić na chwilę, aż czekolada

My simple kitchen
sernik zebra 209

składniki: 1000 g sera białego, zmielonego 200 g cukru 15 g cukru z wanilią 4 jajka 100 g masła, miękkiego 1 budyń waniliowy 3 łyżki mleka

Domowy Smak Jedzenia
ciasto piegusek majowy 967

wymiarach 21×31,5 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. Przecinamy na 2 blaty. składniki na ciasto z białek: 1 szklanka białek 1/2 szkl mąki pszennej 1 szklanka cukru 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu szczypta soli wykonanie: Białka ubijamy ze szczyptą(...)Delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Dodajemy ocet, mieszamy. Pieczemy ok. 40 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 2 łyżki cukru 2 budynie waniliowe 250 g masła wykonanie: Gotujemy budyń na mleku i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo ostygnięty budyń, cały czas miksujemy do uzyskania kremowej masy

Domowy Smak Jedzenia