ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:518/780)

Ciasto Śniegowiec 43301

Wprawdzie mamy obecnie hiszpański klimat i śniegu nie widać, lecz jednak trwa zima. A jak zima, to musi być ciasto Śniegowiec. Oczywiście ma tylko zimową nazwę, bo zapewniam, że smakuje również latem. Kakaowy biszkopt przełożony pysznym kremem jajeczno-budyniowym przykryty został warstwą niby śniegu – zaparzanej piany cytrynowej. Całość rozpływa się w ustach(...)utrzeć i dodawać po łyżce budyniu, ucierać, aż zrobi się gładka. Piana zaparzana • Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ponownie ubić. • Miskę wstawić na garnek z gotującą wodą i ubijać, aż piana zrobi się gorąca. • Na koniec dodać sok z cytryny. Składanie ciasta • Biszkopt przeciąć na 2 części

To co kocham
Zapiekane naleśniki czekoladowe z migdałowym twarożkiem i czereśniami 199

łyżki budyniu śmietankowego (w proszku, bez cukru) 1/4 szklanki zmielonych migdałów 3-4 łyżki płynnego miodu około 300 g wydrylowanych czereśni Na wierzch: płatki migdałowe płatki „Lubella” corn flakes kakao i miód 1 łyżka masła Dodatkowo: jogurt naturalny (lub śmietana 18%) płynny miód Przygotowanie: Naleśniki czekoladowe: Wszystkie składniki dokładnie miksujemy i odstawiamy na około 20 minut aby ciasto odpoczęło. Patelnie

Oryginalny smak
Sernikobrownie 236

wanilii, rumem, amaretto czy dowolnym ulubionym aromatem do ciast. Ciasto piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm. Najlepiej podawać schłodzone. Składniki na masę serową: 500 g sera (ja użyłam drobno mielonego twarogu w kostce) 2 jajka 0,5 szklanki cukru 100 ml oleju 0,5 cytryny 1 opakowanie budyniu aromat waniliowy Składniki na brownie: 100 g gorzkiej czekolady(...)blenderze. Ocieramy skórkę z cytryny i wyciskamy sok z połowy. Do rozmieszanego sera dodajemy wszystkie pozostałe składniki: jajka, cukier, olej, aromat waniliowy, skórkę i sok z cytryny i budyń. Mieszamy na najniższych obrotach miksera, masa powinna być jednolita i dobrze wymieszana, ale nie należy jej za bardzo napowietrzać (tzn. długo miksować na wysokich obrotach miksera). Gotową masę serową odstawiamy

Ciastkozercy
Krakersowy przekładaniec baz pieczenia 320

Krakersowy przekładaniec to pyszne ciasto bez pieczenia, będziecie do niego wracać nie jeden raz. Wierzch dekorujemy kawałkami czekolady i posypujemy kakao. Wymaga schłodzenia, dlatego proponuję robić na noc aby nie kusiło. Składniki duża paczka krakersów 2 budynie śmietankowe 800 ml mleka 200 g masła 1/2 – 3/4 szklanki cukru 500 ml śmietany kremówki + 1/2 szklanki cukru 2 szt śmietana

gotuj ze mną
Kakaowy placek z wkładką serową 127

mąkę, proszek do pieczenia, kakao. Na koniec wlać olej delikatnie jeszcze raz wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej formy i piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut. Składniki na wkładkę serową: Ser biały 60 dag Jajka 6 szt. Cukier 20 dag Cukier waniliowy 1 szt. Budyń śmietankowy 2 łyżki lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej Margaryna 15 dag Proszek do pieczenia

Tradycyjna Kuchnia
Karpatka 215

dodajemy 1 szklanke maki, szybko mieszamy i studzimy. Dodajemy kolejno 5 jaj. Dzielimy ciasto na pół. Pieczemy dwa placki w temp. 180C ok. 25-30 minut. Krem: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka maki pszennej 1/2 litra mleka 200 g masla Z podanych składników gotujemy budyń i studzimy. Ucieramy miękkie masło, po trochu dodajemy wcześniej przygotowany budyń. Karpatka: Upieczone blaty

Różne smaki w kuchni
Przepis na domowe pączki z budyniem. 126

będzie elastyczne i gładkie. Odstawiamy na 1,5 h w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części i rozwałkowujemy na grubość około pół centymetra.  Dolny placek delikatnie "stemplujemy" wykrawaczem (może być szklanka), by wyznaczyć obrys paczków. Na środku każdego kółka umieszczamy płaską łyżeczkę ugotowanego budyniu. Przykrywamy drugim plackiem i wykrawamy pączki wykrawaczem (szklanką).  Uformowane pączki odstawiamy

My World by Dagmara Rek
sernik w orzechowo-rumowym kremie 1373

resztę mleka zagotować i ugotować na nim budyń. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć z budyniem i orzechami w rumie. Na biszkoptowym blacie rozłożyć połowę kremu orzechowego, przykryć go sernikiem i posmarować resztą kremu. Przykryć biszkoptem. Czekoladę połamać i razem z mlekiem rozpuścić nad parą. Polać wierzch ciasta i posypać posiekanymi orzechami. Wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czekoladowe muffiny z gruszką. 158

miski wsypujemy wszystkie składniki sypkie tj. mąkę, proszek do pieczenia, cukier a także budyń (proszek), do drugiej miski wlewamy składniki mokre czyli mleko, olej i jajka. Widelcem roztrzepujemy  dokładnie jajka a następnie składniki mokre wlewamy do składników suchych. Widelcem mieszamy tylko do połączenia składników. Jeśli ciasto jest za gęste wtedy dolewamy kilka łyżek mleka. Do formy na muffiny

Radość kipiąca uśmiechem.
Zdrowa żywność od Bio-rytm :) 186

Łodzi.  Zobaczcie, co ja znalazłam w swojej paczce: BUDYNIE BEZGLUTENOWE  Najlepsze budynie, które mogę polecić! Świetny skład, bez dodatku cukru, a dodatkowo bezglutenowe i ekologiczne. Używam ich do zagęszczania i nadawania dodatkowego smaku moim śniadaniowym owsiankom. Dobrze sprawdzą się również jako krem do ciast i innych wypieków. Dotychczas próbowałam tylko wersji waniliowej i czekoladowej, także poniższe bardzo mnie

Zdrowie na języku :P
Sernik śmietanowy 215

pieczony z warstwą kwaśnej śmietany, mazisty, rozpływajacy się w ustach-to wyjątkowo pyszne ciasto, ubogi w składniki , potrzebny nam będzie tylko miska i blender. Wypiek na różne okazje w tym świąteczne. Składniki: 75 dag półtłustego twarogu 4 jajka ¾  szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy -70 g 300 ml śmietany kremówki Warstwa śmietanowa: 2 szklanki gęstej śmietany

Wanilia i Kardamon
Czekoladowy sernik bez sera z nutą kawy 198

likieru czekoladowego Małe opakowanie herbatników(do wyłożenia tortownicy) Sposób wykonania: Śmietany wymieszać z budyniami,kakao oraz kawą.Białka ubić na sztywno z cukrem. Powoli dodawać do śmietan. Tortownice wyłożyć herbatnikami.Wlać masę. Piec w około 170 st. 45-50 minut. (oczywiście można sernik zrobić na cieście, korzystając z tego przepisu

Smaki Natalii
Tartaletki z owocami 150

wysypujemy na nią groch  (groch stanowi obciążenie dla ciasta  i wtedy środek tartaletki ma wgłębienie).  Tartaletki wkładamy do piekarnika nagrzanego  do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 20 minut.  Tartaletki po ostudzeniu napełniamy wcześniej przygotowanym  (zgodnie z przepisem na opakowaniu) budyniem waniliowym  i dekorujemy dowolnymi owocami. Smacznego

Pyszności Słodkości
Ciasto Kubuś bez pieczenia 1663

jest pieczony biszkopt. teraz czasu mam niewiele, więc szybkie w przygotowaniu ciasta są u nas mile widziane:) To ma tez inne zalety, jest bez mąki, jajek i uwielbiają je dzieci:)  foremka 24x24 cm Masa Kubusiowa:    1 litr soku Kubuś np. marchewkowo - bananowy,  3 budynie waniliowe bez cukru,  3 łyżki cukru,  150g masła,  450g

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania