ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:515/780)

SERO-MAKO-SZARLOTKA 196

moje ciasto będzie dla Was idealnym rozwiązaniem! Co powiecie na wypiek, który łączy w sobie i sernik i makowiec i szarlotkę? Prawdziwe 3 w 1! SERO-MAKO-SZARLOTKA Składniki na 12 porcji : 180g mąki pszennej pełnoziarnistej 50g cukru pudru 100g zimnego masła 4 jajka 6 niewielkich jabłek sok z 1/2 cytryny 350g mielonego twarogu (najlepiej półtłustego) 2 łyżki budyniu waniliowego(...)pudru, szczyptę soli i masło. Składniki posiekać (można też dodać masło utarte na tarce i ugniatając powcierać mąkę w masło), kiedy pojawią się grudki, wbić jajko i szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować i przenieść na spód blachy (o wymiarach 20×28 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki. Jabłka obrać ze skórki, przekroić na pół

Dietolog
Bajecznie pyszny sernik z kremem kajmakowym 202

wybornie w połączeniu z kremem kajmakowym. Świetnym uzupełnieniem ciasta są również chrupiące płatki migdałowe. Naprawdę trudno się oprzeć. Aby się przekonać jak pyszny jest ten sernik, musicie go koniecznie przygotować. SKŁADNIKI Na sernik: 1 kg sera twarogowego z wiaderka 130 g masła 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g kaszy manny skórka(...)twaróg, masło, skórkę startą z cytryny i żółtka, po czym zmiksować. W osobnej misce ubić białka ze szczyptą soli. Ubite białka dodać do masy serowej i wymieszać delikatnie szpatułką. Ciasto przelać do formy, wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika. Piec 55 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać przez kolejne 20 minut. Po tym czasie lekko uchylić

Passions hobbies life
Tarta z owocami i kremem budyniowym pasticcera 319

formy i formujemy brzegi wyskości ok 3 cm. Ciasto przykrywamy papierem i wysypujemy fasolę. Tortownicę z ciastem wstawiamy do nagrzanego do 190 °C piekarnika i pieczemy 15 minut. Ciasto pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Składniki na krem budyniowy: 2 żółtka 1 jajko 125 g cukru65 g mąki pszennej 1/2 l mleka skórka z cytryny bio, lub parę kropli olejku cytrynowego(...)mały gaz i gotujemy aż powstanie budyń(ok. 3-5 min). Czesto mieszamy aby się nie przypalił. Do ugotowanego budini dodajemy sok z cytryny. Studzimy. Ostudzony krem przekladamy na spód tarty. Dekorujemy owocami wg gustu. Przygotowujemy polewę żelujacą zgodnie z instrukcją i przy pomocy pędzelka nanosimy równomiernie na owoce.   Ciasto wstawiamy do lodówki

Mia Cucina Sofieta
Czekoladowo - brzoskwiniowa krówka bez pieczenia 193

Uwielbiam takie ciasta, których przygotowanie jest dziecinnie łatwe. Słodka krówka z kakaowymi herbatnikami, masą budyniowo - galaretkową, a to wszystko delikatnie posypane wirórkami kokosowymi! Składniki: ok 200 g kakaowych herbatników, 3 szklanki mleka, 2 budynie waniliowe bez cukru, 2 galaretki brzoskwiniowe, 3 łyżeczki cukru, 200 g masła, masa krówkowa kakaowa 460g, 6 łyżek wiórek kokosowych Przygotowanie: W szklance mleka rozrabiamy budynie

Lena Gotuje
Kremówki à la papieskie 489

większe niż dno formy do wypiekania blatów, bo ciasto po upieczeniu nieco się skurczy. Ciasto nawinąć na wałek i przenieść do formy wyłożonej papierem. Podziurkować widelcem. Piec ok. 13 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Po upieczeniu odstawić oba blaty do ostygnięcia. Gdy budyń ostygnie, zmiksować masło. Miksować dalej, dodając na 3 porcje masę budyniową. Masę wyjąć

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik "Zebra" 205

Wszyscy znamy ciasto pod nazwą "Zebra". Tym razem jest to sernik  w paski. Składniki: 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku  250g margaryny "Kasia" 4 jajka 200g cukru 1 op. cukru wanilinowego 1 op. budyniu wanilinowego w proszku 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka Jajka ubijamy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodajemy ser, miękką margarynę

Pyszności Słodkości
RAFAELLO 188

łyżki cukru. Budyń należy ostudzić.  Masło ucieramy mikserem i dodajemy stopniowo po łyżce budyniu. Można dodać kilka kropel soku z cytryny do smaku. Górna warstwa: Około 2 łyżki masła rozpuszczamy na patelni, dodajemy wiórki kokosowe i cukier wanilinowy. Prażymy aż do uzyskania złotego koloru. Ciasto składamy w następujący sposób: biszkopt dżem z czarnej porzeczki 3/4 masy budyniowej biszkopt

Słodkie ciacho
Placuszki z budyniem 221

szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 1 szklanka mąki 1 opakowanie (40 g) śmietankowego budyniu w proszku  1/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody   Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Patelnię, najlepiej teflonową mocno rozgrzać i nakładać łyżką porcje ciasta, formując placki. Smażyć, aż na powierzchni ciasta zaczną się robić bąbelki, wtedy przełożyć

Simply Food
ciasteczka pieczarki :-) 185

margaryny lub masła -2 małe jajka -5 łyżek cukru pudru -2 łyżki oleju -1 budyń waniliowy -1 łyżka cukru waniliowego -1 łyżeczka proszku do pieczenia *butelka po napoju kakao Wszystkie składniki dajemy do miski i zagniatamy ciasto.Ciasto jest bardzo plastyczne i gładkie. Następnie robimy z ciasta  kulki trochę większe niż orzech włoski. Układamy na  wyłożonej papierem do pieczenia

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
delikatny sernik z ananasem 200

zasmakuje dzieciom. Urozmaiciłam go galaretką i ananasem.  *blaszka 24*24 cm Składniki: na ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera sernikowego 1 szklanka cukru 5 jajek 120 g masła 2 opakowania budyniu waniliowego kilka kropel aromatu pomarańczowego na wierzch: puszka ananasa (niecała) galaretka cytrynowa Foremkę wyłożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto o smaku cappuccino 221

przepis znalazłam w gazetce CIASTA) Składniki: BISZKOPT 1 szklanka mąki tortowej 180 g cukru 8 łyżek mąki ziemniaczanej 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA BUDYNIOWA 2 szklanki mleka 250 g margaryny 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem (po 60 g) 6 łyżek cukru BITA ŚMIETANA 500 g śmietany 36 % 55 g kawy cappuccino PONADTO: starta czekolada do dekoracji

The Sweet Damsel
Czekoladowe gofry otrębowe 165

białego (Emilka) + aromat śmietankowy + stewia powidła śliwkowe Sposób przygotowania: Otręby mieszamy z żółtkami, budyniem, proszkiem do p., stewią, kakaem, serkiem i odstawiamy na bok, żeby otręby spęczniały w tym czasie ubijamy białka, ale nie na całkiem sztywno ;) dodajemy białka do spęczniałej masy otrębowej wylewamy ciasto do rozgrzanej gofrownicy (ja żeby mieć pewność, że ciasto odejdzie posmarowałam  ją lekko oliwą

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
SEROMAKOWIEC. 245

białego twarogu (zmielonego) 4 żółtka 4 białka szklanka cukru torebeczka cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 800 g masy makowej (gotowej z puszki lub domowej --- klik) Mąkę wraz z proszkiem i cukrem rozcieram w palcach do konsystencji wilgotnego piasku. Dodaję jajko, żółtko i zagniatam gładkie ciasto. Formę 21x 26 (średni prostokąt) wykładam papierem do pieczenia, wylepiam dno ciastem. Wstawiam

W kuchni Karmel-itki
SERNIK Z KARMELIZOWANYM RABARBAREM NA KAKAOWYM SPODZIE 349

herbaty gotowy :)  Koniecznie wypróbujcie mój przepis w tym sezonie rabarbarowym, a poza nim śmiało możecie użyć innych, ulubionych owoców! :) SKŁADNIKI NA CIASTO: 1,75 szklanki mąki pszennej lub orkiszowej jasnej 100 g masła zimnego, posiekanego w drobną kostkę 0,5 szklanki cukru (użyłam brązowego) 2 żółtka 1 łyżka jogurtu naturalnego lub kwaśnej(...)opakowanie budyniu śmietankowego (40 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie cukru wanilinowego lub 1 łyżeczka esencji waniliowej SKŁADNIKI NA KARMELIZOWANY RABARBAR: 350 g rabarbaru (4 łodygi) 1 łyżka masła 2 łyżki brązowego cukru dodatkowo: odrobina mąki do oprószenia WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C. Dno tortownicy o wymiarach 23-24 cm wyłóż papierem do pieczenia. CIASTO: Wszystkie

Słodko-Słony Świat Ilony
ciasto oczy carycy 1257

wykładamy przy pomocy łyżki naprzemiennie ciasto kakaowe i ciasto z białek. Całość pieczemy w 180 st. C przez ok. 45-50 min., do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia. Następnie przekrawamy na dwa blaty. składniki na krem kawowy: 500 ml mleka 1 jajko 1 łyżka mąki orkiszwej 50 g mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 2 łyżki(...)stopniowo dodajemy zimny budyń i miksujemy na gładką masę. składniki na poncz: 150 ml mocnego napary z kawy, wystudzonego 4 łyżki likieru kawowego dodatkowo 1 paczka okrągłych biszkoptów wykonanie: Napar mieszamy z likierem. dodatkowo: 2 galaretki zielone lub czerwone 700 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. wykonanie ciasta: Jeden blat ciasta wkładamy

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania