ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:532/780)

Tort orzechowo kajmakowy z kremem kawowym 384

kakao. Przekładamy do blaszki lub tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (ja piekłam w tortownicy o średnicy 26 cm) i pieczemy w 180 st. C przez ok 35 minut. Ciasto orzechowe: 5 białek 3/4 szkl. cukru 250 g. orzechów włoskich grubo posiekanych 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka miodu  Białka ubijemy na sztywno, dodajemy cukier(...)ucieramy, a następnie dodajemy do niego po łyżce przestudzony budyń. Na zakończenie wlewamy kawę i alkohol. Poncz: 1/3 szkl. gorącej wody 3 łyżki cukru sok z jednej cytryny 1 łyżka wódki (opcjonalnie) Dodatkowo: puszka gotowej masy kajmakowej Biszkopt czekoladowy przekrawamy na pół i zwilżamy ponczem. Wykładamy 2/3 masy kawowej, przykrywamy ciastem orzechowym, na którym rozsmarowujemy masę kajmakową i przykrywamy drugą

Cynamonowe szczęście
Orzechowo-aroniowa pyszotka 117

ciasto takie na szybko, można przygotować je na święta lub do przedświątecznej kawki.Ciasto jest proste w wykonaniu z dodatkiem masy orzechowej i aronii kandyzowanej, powiem Wam że zachwycił mię jej smak. Mnóstwo dodatków i mas znajdziecie w Helio . Zapraszam :)   Składniki: 1 paczka krakersów 2 wagoniki długie herbatników 1 l mleka 2łyzki cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe(...)Połowę mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy, w drugiej połowie rozpuszczamy budynie, 2 łyżki mąki,2 łyżki cukru i cukier waniliowy. Wlewamy mieszankę i zagotowujemy aż zgęstnieje. Garnek z budyniem odstawiamy na około 5 minut. Blaszkę wykładamy folią spożywczą, na spód układamy warstwę herbatników, następnie 1/3 masy budyniowej jeszcze ciepłej, następnie układamy znowu herbatniki, masę budyniową, krakersy, masę orzechową, krakersy

Sama słodycz i szczypta chili
Rajska Fantazja 407

ubijając. Mąkę pszesiać przez sitko, połączyć z proszkiem do pieczenia. Żółtka jajek rozmieszać łyżką. Do ubitych białek dodawać na przemian mąkę z proszkiem oraz żółtka. Mieszać delikatnie drewnianą łyżką. Ciasto wyłożyć na formę wyłożoną papieprem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piec przez 40 minut. Po upieczeniu wystudzić i przekroić raz wzdłuż. Brzoskwinie : brzoskwinie odlać(...)utrzeć na puch. Kiedy utarte dodawać w małych ilościach budyń, cały czas ucierając. Na końcu dodać ekstrakt z wanilii. Bita śmietana : wodę zagotować. Kiedy wrząca zalać nią galaretkę. Dokładnie wymieszać i schłodzić, aż zacznie tężeć. Śmietanę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany dodać tężejącą lecz nadal płynną galaretkę. Zmiksować. Złożenie ciasta : na pierwszą część przekrojonego biszkoptu wyłożyć tężejące brzoskwinie

mecooks
Karmelowiec z bitą śmietaną 135

Wymaga trochę pracy, ale naprawdę warto się wysilić. Kremowa masa budyniowa, słodki kajmak zneutralizowany słonymi krakersami i aksamitna bita śmietana posypana czekoladą to kwintesencja jego smaku. Ciasto śmigło – tak nazwał je Sławek, bo tylko śmignęło ze stołu. Składniki: Biszkopt • 5 jajek • 1 szklanka cukru • 1 szklanka mąki • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa(...)gotujące się mleko i ugotować budyń cały czas mieszając. • Wystudzić i dodawać po łyżce do utartego masła, aż masa stanie się gładka. Bita śmietana • Śmietanę ubijać z cukrem pudrem, pod koniec dodać śmietan fix i dalej ubijać, aż śmietana będzie sztywna. Składanie ciasta • Blaszkę, w której piekł się biszkopt, wyłożyć folią spożywczą

To co kocham
Ciasto czekoladowe na maślance z wiśniami 174

Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej:   250g mąki pszennej   1 płaska łyżeczka sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia   szczypta soli 2-3 łyżki kakao   200g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego   200ml oleju   220ml maślanki   3 jajka całe   Dodatkowo: 3/4 szkl. wiśni wypestkowanych plus 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego(...)średnich obrotach. 5. Tortownicę (lub formę do keksu) o średnicy 21-22cm wyłożyć papierem do pieczenia, wystarczy tylko dno (użyłam tortownicy o średnicy 20cm, ale z wysokim brzegiem). Ciasto przełożyć do formy, wyrównać i posypać wiśniami  połączonymi z mąką - lekko powciskać je w ciasto- wstawić do piekarnika. Piec przez około 50 minut. . Po wyjęciu z piekarnika odstawić

Kubki smaku
Delikatny sernik z morelami 229

składników zagniatamy kruche ciasto. Połowę  ciasta zamrażamy, a drugą wkładamy do lodówki na godzinę, po tym czasie rozwałkowujemy na wielkość blaszki (23x35 cm) i zapiekamy na złoty kolor. Ser: 1 kg sera (ja użyłam gotowego zmielonego w kiełbaskach z SM Siedlce) 1 jajo 4 żółtka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 budyń śmietankowy 1/2 szklanki mleka 1 łyżka(...)szklanki cukru szczypta soli Białka ubijamy z solą, gdy piana będzie już gęsta dosypujemy cukier i ubijamy aż się całkiem rozpuści. Białka wykładamy na podpieczony ser, na białka ścieramy ciasto z zamrażalnika i pieczemy całość jeszcze 25 minut w 160 st C. Studzimy w zamkniętym piekarniku.   #MyVictorinox

Cynamonowe szczęście
Rogaliki drożdżowe z nadzieniem sernikowym, czyli z twarożkiem i rodzynkami :) 155

Ciasto: 5 szklanek mąki (+1 do podsypania) 2/3 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 5 dag drożdży (+1 łyżeczka cukru) 2 łyżki oliwy 1 ½ szklanki mleka 1 jajko 1 żółtko Masa serowa: ½ kg twarogu (tłustego lub półtłustego) ½ szklanki cukru 1 duże opakowanie cukru waniliowego 3 żółtka 1 łyżka budyniu waniliowego lub śmietankowego (proszku) Kilka kropli aromatu cytrynowego lub pomarańczowego 1/3 szklanki(...)wlewamy resztę mleka, oliwę, dodajemy cukier, cukier waniliowy, jajko, żółtko i na koniec wyrośnięte drożdże. Całość wyrabiamy na jednolitą masę ręką lub widelcem(ja na początek zawsze używam widelca :) Ciasto pozostawiamy do wyrośnięcia. Teraz jest pora na przyrządzenie nadzienia, a więc masy sernikowej :) Twaróg miksujemy z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami, proszkiem budyniowym i aromatem. Rodzynki parzymy przez sito ciepłą wodą

Smakowy Raj
Niezawodne ciasto ucierane z borówkami i nektarynkami 180

komponują się z ciastem i będę je stosować o wiele częściej, bo ostatnio moim gościom smakowało tak bardzo, że ... cała blacha znikła w kilka chwil. Następnym razem upiekę od razu dwie ;) * zmodyfikowany przepis z rodzinnego zeszytu Składniki: 200 g dobrego masła 3/4 szklanki cukru 1 1/2 szklanki mąki pszennej 4 jajka (najlepiej wiejskie) 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka proszku(...)pozbawiamy pestek i kroimy w dużą kostkę. Borówki płuczemy. Tak przygotowane owoce odstawiamy na bok. Szykujemy dwie miski. Do jednej przesiewamy mąkę pszenną. Dodajemy do niej cały budyń i proszek do pieczenia, mieszamy wszystko delikatnie łyżką. Do drugiej miski przekładamy miękkie masło. Ucieramy je dokładnie z cukrem. Następnie do masy dodajemy po jednym jajku, każdorazowo ucierając. Odkładamy mikser

Słodkie okruszki
ŚMIETANOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE Z MALINAMI - ZE STEWIĄ 754

wyrobić ręcznie. Ciasto podzielić na dwie równe części. Jedną rozkruszyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia  ( poprzyduszać).  Drugą zawinąć w folię spożywczą i umieścić w lodówce.Składniki na masę śmietanową:- 1200g kwaśnej śmietany ( u mnie 800g śmietany 18% i 400g jogurtu greckiego)- 5 białek- szczypta soli- 1/4 szkl ksylitolu- 60 kropli stewii fluid- 2 op. budyniu waniliowego(...)błyszcząca.Do piany dodać proszek budyniowy . Następnie delikatnie dodawać śmietanę i jogurt i delikatnie zamieszać .Masę wyłożyć na kruchy spód, wyrównać. Wysypać mrożone maliny. Na górę rozkruszyć drugą część ciasta. Piec w temp.180* termoobieg ok.50 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Oprószyć mielonym ksylitolem lub pudrem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Sernik gotowany z truskawkami 151

Przepyszne i orzeźwiające ciasto. Sprawdzi się jako elegancki deser podczas spotkania z przyjaciółmi lub do kawy na co dzień. Ja użyłam sera o smaku waniliowym. Ale wystarczy do naturalnego serka warto dodać łyżeczkę ekstraktu waniliowego aby nabrał ciekawego smaku. Biszkopt: 2 jajka 1/3 szkl cukru 1/4 szkl maki pszennej 1/4 szkl maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)jajka 2 duże budynie waniliowe 3/4 szkl mleka 1/2 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodać cukier. Gdy piana będzie lśniąca i szklista dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do ubitych jajek i delikatnie wymieszać łyżką. Spód formy (21x21cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać biszkopt. Ciasto piec ok 20 minut

Smakołyki Asi
sernik w herbatnikach i powidłach 342

lizać! P.S. ciasto to piekłam w bardzo dużej blaszce (26*45 cm) dlatego proporcje składników są duże. Na standardową blaszkę wystarczy zrobić z połowy porcji. * foremka 26*45 cm Składniki: 2 kg sera na sernik ( z wiaderka, użyłam waniliowego) 10 jajek 1,5 szklanki cukru  1 szklanka oleju 4 łyżki kaszy manny  3 opakowania budyniu waniliowego  pomarańcza(...)kakao 2-3 łyżki wrzątku Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem. Na dnie rozłożyć warstwę herbatników. Żółtka utrzeć z cukrem na biało. Nadal ucierając dodawać po trochę sera, kaszę mannę, budynie. Dodać także skórkę otartą z pomarańczy i sok z połowy owocu. Wlać olej i połączyć. Na końcu delikatnie wmieszać pianę ubitą z białek. Masę serową wyłożyć na herbatniki. Wstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik karmelowy z musem truskawkowym. 268

masy do zatopienia w serniku 2 łyżki budyniu śmietankowego Jajka ubijamy krótko na jednolitą masę ,dodajemy resztę składników , poza 50 g kajmaku i ubijamy krótko mikserem do połączenia się całości. Przekładamy masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i łyżeczką zatapiamy w nim w różnych miejscach pozostałe 50 g kajmaku .Pieczemy ciasto w 175 stopniach około 50 minut .Sernik

Ladylaura.
Ciasto piegusek z jabłkami. Ciasto z makiem. 250

wielbicieli makowych wypieków. Pamiętam, że gdy pierwszy raz je upiekłam… nie zostały po nim nawet okruszki. Moja rodzina bardzo lubi takie piegowate ciasta. Spróbujcie. Ciasto piegusek z jabłkami. Ciasto z makiem. 2016-04-14 00:57:34 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)masła i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka miksujemy z cukrem i budyniem śmietankowym. Następnie dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz łyżkę krupczatki, cały czas miksujemy. Do naszej masy wsypujemy 1/2 szklanki niebieskiego maku, miksujemy. Na koniec dodajemy roztopione (przestudzone) masło, miksujemy jeszcze chwilę do połączenia składników. Ciasto wykładamy do posmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną keksówki. Jabłko kroimy

Słodkie okruszki
Ciasto Shrek 338

już chyba będzie stałym elementem bloga, że na weekend zostawiam Was z ciastem. Dzisiaj pyszne, orzeźwiające i pięknie zielone ciacho. Kto jeszcze nie robił to polecam, bo jest genialnie proste, a efektowne i idealne na upały za sprawą orzeźwiającej galaretki agrestowej. Składniki :Biszkopt :* 3 jajka* szklanka mąki pszennej* łyżeczka proszku do pieczenia* 3/4 szklanki cukruPrzygotowanie :Jajka ubić na puch dodając(...)około 30 sztuk Przygotowanie :Budyń przygotować według zaleceń producenta, tylko zamiast mleka ugotować go na soku. Będzie gęsty. Wylać masę na ostudzony biszkopt. Ułożyć delicje. Schłodzić.Masa śmietanowa :* 2 kremówki po 200ml* 2 łyżeczki żelatyny* dodatkowo : 2 galaretki agrestowe Przygotowanie :Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Kremówkę ubić, dodać rozpuszczoną żelatynę. Masę wylać na ciasto. Schłodzić. Galaretki rozpuścić. Najlepiej

Magiczne Życie Marty
Sernik z mlekiem w proszku na kakaowym spodzie 169

dobrze wyrośnięty i dosłownie rozpływa się w ustach. Tak przygotowane ciasto sprawdzi się na każde święta, przyjęcie czy inne uroczystości. A może po prostu podacie go do popołudniowej kawy? Przepis na sernik z mlekiem w proszku jest naprawdę prosty. Podstawę smaku stanowi mleko w proszku. Ja użyłam do ciasta mleka LE ROYAL dostępnego na Kawwa.pl Uwielbiam ten produkt. Można(...)ROYAL dostępnego na Kawwa.pl 2 budynie waniliowe 1 szklanka śmietanki kremówki 30% mała szczypta soli Przygotowanie: Przygotowujemy blaszkę – u mnie 25 x 35 cm. Wykładamy ją papierem do pieczenia. Do miski wsypujemy mąkę, kakao, cukier puder, proszek do pieczenia. Dodajemy masło, siekamy je. Wbijamy jajko i dodajemy jogurt lub śmietanę. Zagniatamy ciasto. Ciastem wylepiamy dno blaszki. Blaszkę z ciastem

Słodkie okruszki