ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:532/780)

Tort malinowy 224

Tort malinowy wykonany podobnie jak ciasto Lambada Ciasto:Biszkopt z 4 - 5 jajek, upieczony w tortownicy, wg. dowolnego przepisu.Masa malinowa: 4 szklanki soku malinowego lub malin w soku własnym domowej roboty ( w razie potrzeby rozcieńczyć wodą)  ½ szklanki cukru ( lub wg uznania) 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 3 ½ szklanki soku zagotować z cukrem. W pozostałym soku rozmieszać budynie i wlać

Praktyczna pl
Najlepszy sernik z krówkami pieczony na krakersach 181

jeden z moich ulubionych serników, który powstał przypadkowo już jakiś czas temu. Od razu zrobił furorę wśród moich znajomych i wcale się temu nie dziwię! Ciasto może wydawać się zbyt słodkie, ale zapewniam, że jest w sam raz i świetnie komponuje się z krakersami oraz delikatnie solonym wierzchem. Krówki doskonale dopełniają się z kremową, zwartą masą serową, a polewa(...)Spód: około 80g solonych krakersów  Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 200g masła  1 szklanka cukru (220g; 1 szklanka = 250 ml) 4 jajka 2 budynie śmietankowe/waniliowe bez cukru (można mieszać) 200g krówek (*) Wierzch: 200g krówek 3 łyżki mleka 3 szczypty soli płatki migdałowe do posypania Przygotować masę serową. Miękkie masło utrzeć z cukrem i kolejno połączyć

Di gotuje
Czekoladowe pampuchy z ricottą 293

Puszyste i mocno czekoladowe ciasto drożdżowe ugotowane na parze. Środek wypełnia delikatny krem budyniowy z ricotty, a wszystko polałam słodkim sosem z białej czekolady. Takie czekoladowe pampuchy to coś dla wytrawnych czekoladożerców :) PAMPUCHY CZEKOLADOWE: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 łyżka cukru 25 g drożdży świeżych 100 g czekolady gorzkiej 1 jajko szczypta soli KREM Z RICOTTY(...)gorącego budyniu wrzucić parę kostek białej czekolady i przestudzić. Zmiksować razem z ricottą uzyskując gładki krem. Zrobić zaczyn rozcierając drożdże z cukrem i 1/4 szklanki ciepłego, ale nie gorącego mleka. Odstawić na 10 min, aż drożdże się spienią. Pozostałe mleko wlać do rozpuszczonej nad kąpielą wodną czekolady. Mąkę przesiać do misy, w której będziemy wyrabiać ciasto. Dodać jajko, sól, wlać

https:KKuchniaMniam
Zawijany tort z powidłem śliwkowym 252

Zawijane ciasto wygląda bardzo efektownie, a robi się go bardzo prosto i szybko. Zniewala wyglądem, zachwyca smakiem i znika w mgnieniu oka ;) Składniki: Biszkopt: 10 jajek 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka maki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu  Krem budyniowy: ½  l mleka + 1/2 szklanki do rozrobienia mieszanki ¼  szklanki cukru(...)żółtka 1 budyń waniliowy 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 100 g masła 1 słoiczek powidła śliwkowego, bądź innego  Polewa: 180 ml śmietany kremówki 30% 100 g czekolady gorzkiej reszta powidła śliwkowego Przygotowanie: Krem budyniowy: 1/2 l mleka zagotuj z cukrem. Połowę szklanki mleka zblenduj z mąką, żółtkami i budyniem tak, aby nie było grudek. Mieszankę wlej na gotująco się mleka

Kulinarna (nie)codzienność
Ciasto Izaura w nowej, prostej odsłonie. 208

uproszczę. :) Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżki kakao łyżeczka sody z brzuszkiem cukier waniliowy szczypta soli 1/3 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki wody gazowanej 2 jajka łyżeczka octu 2 łyżki mocnej kawy ( płyn) Masa twarogowa: 0,5 kg twarogu półtłustego szklanka śmietany 18% 3 jajka cukier według uznania 2 łyżki manny łyżka budyniu łyżka(...)serową wrzucamy wszystkie razem i miksujemy. Bez ucierania, bez ubijania piany. Zwykłe dobre wymieszanie składników. Tortownicę ( moja 26 cm) smarujemy masłem i obficie wysypujemy bułką tartą. Na spód wykładamy ciasto czekoladowe, a na nie punktowo białą masę. Później delikatnie rozprowadzamy ją po wierzchu aby zakryć ciemne miejsca. To nierówne rozprowadzenie pozwoli nam uzyskać efekt pofalowania. Tam gdzie mniej twarogu

Dieta moja pasja
Sernik Teściowej 240

100g roztopionego masła 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń śmietankowy 1/2 opakowania przyprawy SERNIX kilka kropel aromatu rumowego polewa czekoladowa/wiórki kokosowe rodzynki/brzoskwinie Przygotować kruchy spód: mąkę wymieszać z proszkiem, cukrem i solą, dodać masło i posiekać je na drobno, dodać żółtka i śmietanę, po czym szybko zagnieść gładkie ciasto. Zbitą kulkę zawinąć w folię spożywczą i włożyć

Przepysznik - BLW i nie tylko
Marysieńka 7117

masy, mieszamy szpatułką. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 21×32 cm. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Wystudzone ciasto kroimy na dwa blaty. Nasączamy każdy z nich likierem kawowym lub osłodzoną kawą. Orzechy siekamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Do gęstej i błyszczącej piany dodajemy orzechy(...)puch. Dodajemy przestudzony budyń. Miksujemy do otrzymania gładkiego kremu. Śmietanę podgrzewamy. Tuż przed momentem wrzenia zdejmujemy z palnika. Czekoladę łamiemy na kawałki. Zalewamy ją gorącą śmietanką. Mieszamy aż do rozpuszczenia. Na jeden biszkoptowy blat wykładamy połowę kremu budyniowego. Przykrywamy wkładką orzechową. Rozprowadzamy resztę kremu, wyrównujemy. Dajemy drugi blat biszkoptowy. Wierzch dekorujemy polewą. Dodatkowo można obsypać ciasto posiekanymi orzechami

Smaki Na Talerzu
Kokosowa Princessa Zebra (z kremem budyniowym straciatella) 183

wyszło... Jednak nie żałuję, bo Kokosowa Princessa Zebra okazała się istnym hitem! Wyszła reeewelacyjna i już podczas przygotowań żałowałam, że zrobiłam tak mało kremu. Z chęcią wyjadłabym cały. Ciasto łączy w sobie wszystko to co lubię, a mianowicie: kokos, nutę białej czekolady i krem budyniowo-maślany! Poooezja! Sami zróbcie i przekonajcie się o tym! Polecam! (Forma o średnicy(...)połączyć z zimnym budyniem. Wsypać wiórki kokosowe i uprzednio starte (na drobno) obie czekolady. Krem delikatnie wymieszać za pomocą łyżki. Na blasze (wyłożonej folią aluminiową) ściśle ułożyć warstwę herbatników. Na ciastkach rozsmarować 1/3 kremu i kolejno położyć warstwę ciastek, masę, herbatniki i na końcu resztę kremu. Całość obficie obsypać wiórkami kokosowymi (można lekko je przyklepać). Ciasto wstawić do lodówki

Di gotuje
Ciasto SNIKERS - bez pieczenia 216

szybkie do przygotowania. Ciasto Snikers składa się z herbatników przełożonych kremem budyniowym wraz z dodatkiem masy orzechowej i krówkowej. Całość udekorowana kajmakiem, solonymi, prażonymi orzeszkami ziemnymi i gorzką czekoladą. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień po przygotowaniu (po mocnym schłodzeniu), podane prosto z lodówki. Składniki na formę o wymiarach 20 x 30 cm: około 0,5 kg herbatników krem(...)pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej do dekoracji 1/2 puszki masy krówkowej (230 g) 80 g orzechów ziemnych (solonych, prażonych) 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g) Na samym początku przygotować budyń: do rondelka wlać 3 szklanki mleka, zagotować. W pozostałej szklance mleka wymieszać mąki (pszenną i ziemniaczaną) , żółtka i cukier. Składniki bardzo dokładnie ze sobą wymieszać, aż do rozpuszczenia się cukru

Ugotować
ciasto ze śliwkami 229

łyżką. Piec w temp. 180 stopni przez 20 minut.  ( do suchego patyczka ) Wystudzić. W razie potrzeby nasączyć. masa budyniowa: Odlać pół szklanki mleka połączyć z żółtkami, mąką i budyniem . Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać rozpuszczoną masę budyniową. Zagotować - energicznie mieszając, wystudzić. Połączyć z masłem. Ubijać tak długo aż masa stanie się puszysta. Masę rozprowadzić(...)czekoladowa: Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku. Masło roztopić, dodać rozdrobnione czekolady, mieszać do momentu rozpuszczenia. Dodać śmietanę, połączyć, wlać rozpuszczoną galaretkę. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Przestudzić. Polać wierzch ciasta. Wstawić do lodówki. Ciasto na blaszkę 24x35

Darcia w kuchni
PYSZNY SERNIK NA KRUCHYM BEZGLUTENOWYM SPODZIE- MÓJ ULUBIONY 248

przy pomocy haka zagnieść kruche ciasto. Gdy masa się rozkruszy dłońmi zagnieść kruche ciasto i wyłożyć do przygotowanej wcześniej (dno wyłożone papierem do pieczenia) tortownicy. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Dokładnie wykleić spód i wstawić formę do lodówki na czas przygotowywania masy serowej. Składniki masy serowej: - 1kg dobrego, gęstego sera z wiaderka, lub trzykrotnie mielonego (ja używam ser "Juliko", jest(...)jajek (u mnie 6 mniejszych) - 1 szklanka cukru (dałam po 1/2 szklanki ksylitolu i cukru trzcinowego) - 1 łyżka ekstraktu waniliowego - 40g skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej (można dać budyń bez cukru) mój gęsty ser W misie miksera umieścić masło, dodać ksylitol i/lub cukier i utrzeć na gładki puch, następnie dodajemy po jednym całym jajku na zmianę z kilkoma łyżkami sera

Smaczne Zdrowe
"SERNIK" Z MIGDAŁÓW NA SPODZIE Z MĄKI Z CIECIERZYCY 192

szklanki ksylitolu (cukier brzozowy) 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu kilka kropel ekstraktu waniliowego masa: 300g migdałów (u mnie płatki) 320 ml mleka kokosowego domowej roboty ** 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru Winiary *** 1/3 szklanki ksylitolu kilka kropel aromatu śmietankowego Migdały zalewam wrzątkiem i zostawiam na 3 godziny, by zmiękły. Następnie odcedzam je i miksuję blenderem na jednolitą, gładką(...)przyrządzam spód. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni. Mąkę, cukier, proszek rozcieram w palcach z masłem, zagniatam, dodając ekstrakt waniliowy. Jeśli masa jest zbyt sypka, dodać łyżkę zimnej wody. Powstałym ciastem wylepiam wyłożoną papierem do pieczenia formę o wymiarach ok. 20x20cm. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i podpiekam przez 10 minut, aż się zarumieni.Zmniejszam temperaturę do 160 stopni. Kiedy piekarnik nieco się

W kuchni Karmel-itki
Truskawkowa magia smaku 451

szkl. mąki pszennej, budyń waniliowy, łyżeczka proszku do pieczenia,łyżeczka cukru waniliowego. Płatki zmiksować w blenderze. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dosypywać cukier i cukier waniliowy. Mąkę przesiać wraz z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Wymieszać z płatkami migdałowymi. Dodać do ubitych białek, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do przygotowanej

Z miłości do słodkości
Puszysty mleczny sernik 204

wanilinowego 6 dużych  jajek wiejskich 2 opakowania budyniu śmietankowego ( po 40 g) Dodatkowo: *Opcjonalnie cukier puder do oprószenia przed podaniem 2 kokilki ceramiczne z wodą SPOSÓB PRZYGOTOWANIA; Kakaowy spód: Mąkę przesiać na stolnicę wymieszać z kakao, dodać  pokrojone na kawałki zimne masło oraz śmietanę i żółtko, szybko zagnieść ciasto.  Zawinąć w folię aluminiową i włożyć

Wanilia i Kardamon
Pijana śliwka w czekoladzie 262

zrobić kiedy zostaną Wam śliwki z nalewki? Wiadomo pyszne ciasto z puszystym kremem, mocnymi śliwkami i dużą ilością czekolady. Moim bliskim posmakowało bardzo, dobrze, że mam jeszcze trochę śliwek w zapasie. Zapraszam na przepis Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. mąki 4 łyżki kakao ciemnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy(...)mieszamy z mąką, kakao i proszkiem do pieczenia. Całość przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 st. C ok 30 minut. Krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 1/2 litra mleka 2 łyżki cukru pudru Gotujemy budyń i odstawiamy do ostygnięcia, mieszając od czasu do czasu, by nie zrobił się kożuch. Miękkie masło ucieramy do puszystości

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania