rozpisywać, bo piekno tego ciasta tkwi w jego prostocie :) pyszne, rozpływające się ustach i pozostające na długo w pamięci BISZKOPT KOKOS I CZEKOLADA <3 Składniki: Biszkopt (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej)(22x30): 6 jajek szczypta soli 125g drobnego cukru 150g całego maku 150g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem + dekoracja (bez dekoracji): 700ml mleka kokosowego(...)Masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać wystudzony budyń kokosowy i ucierać do uzyskania gładkiego i puszystego kremu. Odłóż 1/4 kremu do dekoracji (jesli uwzlędniłeś dekorację). Do pozostałej części wsypać kokos, wlac likier i wymieszać. Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na 3 placki. Pierwszy z nich umieścić z powrotem w foremce, tak by wierzch ciasta znajdował się na spodzie, wtedy ciasto się
Malinowo w kuchniSkładniki: Biszkopt (na tortownicę 22-24 cm): 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki (160g) cukru 3/4 szklanki (100g) mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki (35g) mąki ziemniaczanej Masa czekoladowa: 1 budyń waniliowy 1 - 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady 1 kostka masła Mus pomarańczowy: miąższ z 4 pomarańczy, bez błonek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżeczki żelatyny(...)ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, a następnie kolejno żółtka i obydwie przesiane i wymieszane mąki. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 175-180°C przez ok. 30-40 minut (do momentu suchego patyczka). Gorący biszkopt wyjąć z piekarnika i z wysokości
Domowa Cookierenka Agikochamy białe sery i wszelkie mleczne wyroby, dlatego tak nas ona ucieszyła. A Wam moi drodzy czytelni serdecznie polecam Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony Wieluń zarówno do wypieków (serników, ciast z serem), jak i śniadań lub obiadów. Puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą Puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą 2016-05-13 21:10:19 Write a review(...)żółtek dodajemy pokrojone masło, cukier, budyń (proszek) i aromat pomarańczowy. Całość miksujemy na puszystą masę. Następnie do naszej masy dodajemy łyżka po łyżce ser, miksując na małych obrotach. Do naszej serowej masy dodajemy ubitą pianę z białek, miksujemy krótko na najmniejszych obrotach. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową, mieszamy ją delikatnie z ciastem (łyżką, nie mikserem). Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem
Słodkie okruszkibudyń waniliowy 3 łyżki cukru 250 g masła 200 g nutelli 250 g suszonych śliwek Kresto 100 ml spirytusu Polewa 3 łyżki masła 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki jogurtu naturalnego Do dekoracji bezy czekolada gorzka śliwki suszone Kresto Przygotowanie:Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo aż ciasto będzie sztywne(...)mleka zagotować z cukrem wlać mleko z proszkiem i ponownie zagotować. Przykryć folią spożywczą by nie powstał "kożuch" i odłożyć do ostudzenia. Masło utrzeć do białości, dodawać porcjami zimny budyń i ucierać. Krem podzielić na dwie części. Do jednej części kremu dodać nutellę i utrzeć. Do drugiej dodać śliwki razem z spirytusem i wymieszać. Na paterze położyć placek biszkoptu, rozsmarować
Ala piecze i gotujetych upodobań. Trochę pracy z nim jest, ale efekt i smak wynagradza wszelkie wysiłki. Zainspirowana batonikiem snickers stworzyłam wypiek, który z chęcią jeszcze wykorzystam. Spód jest na bazie klasycznego ciasta kruchego- Pate sucree, sernik ma czekoladowo-orzechowy smak, no a wierzch to orzeszki w solonym karmelu. Zatem do dzieła... Składniki : Na kruchy spód (Pate Sucree(...)sera przynajmniej trzykrotnie mielonego 3 łyżki wrzątku 5 dużych jajek (L) 120 g masła 200 g śmietanki kremówki 36% 175 g cukru 1 budyń czekoladowy 1 budyń śmietankowy 200 g kremowego masła orzechowego 1 łyżka ekstraktu waniliowego Na wierzch : 150 g orzechów ziemnych 350 g cukru ok.100 ml śmietanki kremówki
vaniliowoczekoladowazarówno w postaci tortu jak i blachy ciasta . Ciasta na krakersach i herbatnikach to specjalność rodziny mojego męża. Postanowiłam zatem rozszerzyć nieco moje ciastkowe horyzonty ;) Z podanych składników zrobiłam ciasto w tortownicy o średnicy 26 cm, kremu jest jednak na tyle dużo, że spokojnie starczy na średnich rozmiarów prostokątną blaszkę. Składniki: 3 żółtka 3 łyżeczki cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru(...)łyżce zimny budyń (najlepiej prosto z lodówki). Do kremu dodajemy 200 g wiórków kokosowych i mieszamy. Dno blaszki lub tortwonicy wykładamy krakersami. Ja zaplanowałam 4 warstwy krakersów, dlatego krem też podzieliłam sobie mniej więcej na 4 porcje. Na krakersy nakładamy porcję kremu i wyrównujemy łyżką. Posypujemy płatkami migdałowymi. Powtarzamy z pozostałymi warstwami. Na wierzchu ciasta zamiast płatków migdałowych wysypujemy resztę
Ciastkozercycukru- 5 żółtek- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- 2 łyżki kakao instant np.Nesquick ( u mnie kakao słodzone cukrem kokosowym)+ dodatkowo : słoik własnych lub puszka kupnych brzoskwińWszystkie składniki na ciasto zagnieść ręcznie lub malakserem. Podzielić na dwie części. Większą ok.2/3 wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wygnieść spód. Mniejszą część - 1/3 zawinąć w folię spożywczą i schłodzić , można(...)sera mielonego ( dałam z wiaderka)- 1 jajko- 1 op.budyniu śmietankowego bez cukru- 1/2 szkl mielonego ksylitolu- 125g miękkiego masłaW misie malaksera utrzeć masło z ksylitolem, dodać ser, jajko i budyń. dokładnie wymieszać.Składniki masy makowo-kokosowej: - 4/5 szklanki mielonego ksylitolu lub pudru- 1 szklanka maku- 5 białek- 100g wiórków kokosowych- 1 łyżka mąki ziemniaczanejNa kruchy spód wyłożyć odsączone
Smaczne ZdroweWitajcie :) Lubię eksperymentować w kuchni i modyfikować przepisy, ostatnio pokombinowałam tak z sernikiem. Mam dzisiaj dla Was przepis na pyszny puszysty sernik, bez kleistego budyniu
Sama słodycz i szczypta chiliWitajcie :) Na dworze zimno i wietrznie na osłodę dnia mam dla Was pyszne błyskawiczne serniczki. Nie potrzeba do nich wielu składników. Bez masła i budyniu
Sama słodycz i szczypta chiliZapraszam na pyszny kremowy sernik Składniki 1 kg dobrego białego sera najlepiej swojskiego 6 jajek 250 g miękkiego masła 2 szklanki cukru pudru
W królestwie smaków BeatyZnając ten przepis będziesz mogła eksperymentować z nadzieniem do woli :) Wypróbowałam je z owocami tj. truskawki , maliny , jagody , banany a także z budyniem i marmoladą. Ze
Tradycyjna KuchniaNie masz jeszcze pomysłu na Wielkanocny wypiek? Spróbuj tego! Składniki: 30 dag masła 30 dag cukru 1 cukier waniliowy 6 jajek 5 budyni waniliowych( 20 dag
Tradycyjna KuchniaJuż kilka miesięcy temu podałem przepis na pyszny sernik z budyniem , który osiągnął dużą popularność na blogu. Dziś prezentuję wam pyszną modyfikację tego sernika, czyli
Kuchnia ŁukaszaSzybki w przygotowaniu, rozpływający się w ustach sernik z kawałkami czekolady polany polewą.SKŁADNIKISpód 250 g herbatników180 g masła orzechowego3 łyżki roztopionego masłaMasa serowa1 kg białego
RAROSSAskładniki:1 kg sera dwukrotnie zmielonego5 jajek125 g margaryny lub masła1 niepełna szklanka cukru4 łyżki cukru waniliowego1 budyń waniliowy8 fig2 garście płatków migdałowych Krestodo wyłożenia formy
Monia miesza i gotuje