kilkudniowym wyprzedzeniem, a upieczone i wystudzone rurki zamknąć w szczelnym pojemniku. Potem tylko robimy krem, nadziewamy i możemy częstować gości :). Ja do swoich rurek wykonałam krem budyniowo - śmietankowy, czyli budyń połączony z ubitą śmietaną kremówką. Krem jest pyszny, delikatny, nie tak ciężki jak krem budyniowo - maślany. Jego konsystencja jest mniej zwarta jak kremu z masłem, ale moim zdaniem do rurek(...)Choć oczywiście każdy może wykonać swój ulubiony lub napełnić rurki po prostu bitą śmietaną :). Przepis na około 50 - 60 rurek ( długość metalowych tulejek do rurek - 12 cm ) Kruche ciasto: 500 g mąki pszennej 250 g masła, zimnego 250 g gęstej, kwaśnej śmietany 18 % Krem: 600 ml mleka 120 g cukru 60 g mąki pszennej 3 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Opowieści z piekarnikałyżeczką. Rozpuszcza się delikatnie i nie wodnisto, kierując się bardziej w stronę budyniu. Polewa jest dość gęsta, w smaku wyraźnie kakaowa z lekką goryczką, prawie w ogóle nie słodka. Same lody natomiast mają swój charakterystyczny słodki smak ryżu, którego bardzo lubimy wykorzystując go do kremów w ciastach. Co prawda jest słodko, ale nie przesładzamy się jak to jest w klasycznych
Candy Pandasmargarynę z cukrem na puszystą masę. Nadal miksując dodawać żółtka, budynie, ekstrakt i proszek do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z masą serową. Rodzynki wymieszać z mąką i dodać do sernika. Blaszkę (24cm x 36cm) posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wylać sernik. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piec
Smakołyki Asigalaretce i bita śmietana. No czy można żądać bardziej wypasionego ciasta. XD Sernik zielone jabłuszko świetnie pasuje zarówno na świąteczny stół, jak i jako weekendowe ciacho. Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Naprawdę warto! Sernik zielone jabłuszko Składniki: Sernik: 1 kg zmielonego twarogu 12 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy (bez cukru) 30 g cukru wanilinowego (jedno duże opakowanie) Masa adwokatowa(...)Zaczynamy od sernika. Rozdzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do sztywnej piany dodajemy połowę cukru i ubijamy do jego rozpuszczenia. Zmielony twaróg rozcieramy, dodajemy budyń w proszku, połowę cukru, cukier wanilinowy, żółtka i dokładnie ucieramy. Następnie do masy serowej dodajemy stopniowo pianę, dokładnie mieszając. Sernik wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut
PatiGotujeMarzyło mi się takie ciasto od dawna. Domowe, maślane, pachnące tak, że czuć jego zapach w całym domu. W sam raz do herbaty czy kawy. Na niedzielę i na co dzień. Mocno sezonowe, ale do zrobienia nie tylko z truskawkami. Inne owoce też będą pasować. Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki. Składniki: 200 g masła 160 g cukru(...)Mąkę, budyń i proszek do pieczenia przesiać do miski. Masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę w misie miksera. Dodać szczyptę soli i ucierać dalej dodając po jednym jajku. Na koniec dodać suche składniki i na bardzo wolnych obrotach połączyć wszystkie składniki, by uzyskać jednolitą masę. Masę przelać do formy (20x30) wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście poukładać
Pasja Smakuponieważ unikam ciast w których trzeba osobno ucierać żółtka i osobno ubijać białka :-P To takie nudne i pracochłonne! Ale za to uwielbiam je jeść! Chyba nie ma lepszego ciasta na świecie jak sernik wiedeński. W związku z tym, że mamy noworoczny koncert wiedeński to i musimy mieć upieczony w domu sernik wiedeński ! :) Przy okazji odsyłam Was do innego mojego(...)wlewamy stopione masło i dalej ucieramy. Potem dodajemy 1 op. budyniu i jeszcze chwilę ucieramy. Na koniec dodajemy białka ubite na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Białka delikatnie mieszamy z masą serową przy pomocy drewnianej łyżki. Następnie bakalie obtaczamy w mące i dodajemy do masy. Mieszamy. Ciasto wlewamy do tortownicy (średnica ok. 25 -27 cm) wysmarowanej masłem
Bon Appetit Małgorzatyświąteczny stół. Uwielbiam to ciasto więc co najmniej raz w roku musi się pojawić,zawsze się udaje,zawsze szybko znika...mało tego...to pierwsze ciasto,które upiekłam będąc nastolatką więc mam do niego sentyment. Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamusi i w takiej wersji go podaję. Składniki na blachę 20x30 : Biszkopt: 6 jajek(...)budyń osiągnie temperaturę pokojową ucieramy masło,dodajemy po trochę budyniu oraz sok z cytryny by masa nie była zbyt mdła. Biszkopt uprzednio nasączyłam by nie był suchy( nie jest to konieczne). Na biszkopt dajemy tężejące jabłka,następnie krem budyniowy,całość posypujemy startą czekoladą bądź polewamy polewą. Do ciasta idealnie sprawdzi się również gotowy mus z jabłek,ciasto
Niespełnione zdolności kulinarnedyni! Uwielbiam dyniowe specjały, a Wy? Składniki na ciasto: 1,5 szkl mąki pszenna typ 450, np. TOTA 1 szkl puree z dyni 3/4 szkl cukru pudru 200 g masła 2 łyżeczki cynamonu 4 jaja 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu śmietankowego skórka otarta z 1 pomarańczy szczypta soli Składniki na polewę(...)łyżką drewnianą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 60 minut. Przygotować polewę, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać z dynią i skórką z pomarańczy. Polać wystudzone ciasto. Ciasto możemy przełożyć kremem orzechowym, np. Nutellą. Polecam
Trufelkowowykładamy podduszone jabłka. Ten sernik, to kolejny mój ukłon w stronę jesiennych smaków i aromatów :). Lecz również - i tu wybiegnę troszeczkę w przyszłość - może być także sernikiem świątecznym...;) Polecam :). Ciasto czekoladowe: 110 g mąki pszennej tortowej 20 g mąki ziemniaczanej 3 duże jajka 150 g masła 50 g cukru trzcinowego 80 g miodu 100 g czekolady gorzkiej lub deserowej(...)opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego ( 40 g ) 1 łyżka mąki pszennej skórka otarta z 1 cytryny ( wyszorowanej i sparzonej ) sok z 1/2 cytryny Jabłka: 1 kg jabłek, najlepiej kwaśnych sok z 1/2 cytryny 3 łyżki masła około 7 łyżek płynnego miodu ( lub więcej/mniej, zależy od kwasowości jabłek ) 100 g rodzynków cynamon do smaku Wykonanie: Ciasto czekoladowe: Jajka powinny być
Opowieści z piekarnikaśmietanę i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, wkładamy do woreczka spożywczego i schładzamy w lodówce. Schłodzone rozwałkowujemy, przekładamy do foremki (ok. 21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Ja podpiekłam w 180 st. C. składniki na masę serową: 1000 g sera, zmielonego 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 100 g masła 125 ml śmietany 200-250 g cukru 1 budyń waniliowy dodatkowo(...)słoiczki wiśni z syropu (odsączonych z syropu) wykonanie: Margarynę miksujemy z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka. Następnie dodajemy ser, śmietanę oraz budyń i miksujemy do połączenia się składników. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka. Ubite dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. składniki na bezę kokosową: 4 białka 100 g wiórek kokosowych 110 g cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
Domowy Smak Jedzeniaznajdziecie już przepis na to ciasto w wersji z biszkoptem. Teraz mam dla Was propozycję na to samo ciasto, ale bez pieczenia. Pyszne i efektownie wyglądające ciasto zachwyci każdego swoim smakiem. Herbatniki, krem budyniowy, biszkopty a całość dopełnia polewa z mleka w proszku. Przepis jest bardzo prosty, ciasto uda się każdemu :) Przepis na to ciasto w wersji z tradycyjnym biszkoptem(...)mój kanał na YouTube , gdzie możecie zobaczyć wykonanie ciasta krok po kroku --> kliknij tutaj Zapraszam Was również do obserwowania mojego konta na Instagramie --> kliknij tutaj Składniki na krem budyniowy: (blacha kwadratowa 22 cm) * 0,5 l mleka * 2 budynie śmietankowe bez cukru (2 x 40 g) * 100 g cukru * 2 łyżeczki cukru waniliowego
Zrób to smaczniedodać olej. Zmielone płatki owsiane (lub mąkę owsianą) wymieszać z budyniem, proszkiem do pieczenia, orzechami laskowymi i karobem. Dodać do mokrych składników i zmiksować lub wymieszać ręcznie do uzyskania gładkiej masy. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Odrywać łyżką po kawałku ciasta i formować niewielkie kulki, spłaszczyć je i ułożyć
Fitkotpiekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 20 minut .Można także piec ciasta jedno po drugim.Upieczone placki wystudzić. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym oraz masłem. Odstawić i wsypać kaszę, energicznie mieszając. Jeszcze chwilę całość pogotować, do osiągnięcia masy o konsystencji budyniu. Odstawić i poczekać aż lekko przestygnie. Do kremu można dodać wyciśniętą cytrynę - doskonale ożywi smak
Moje domowe kucharzenieprzepis wspaniale nada się na wypadek niespodziewanych gości albo kiedy chce nam się ciasta a w domu nie ma wyszukanych składników. Zamiast truskawek można użyć dowolnych owoców a wierzch dodatkowo posypać kruszonką. Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki zimnej wody 4 łyżki oleju łyżeczka proszku do pieczenia
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaOwszem! Zamiast nudnej owsianki możesz zrobić ciasto z płatków owsianych i arbuza. Ciasto z płatkami owsianymi i arbuzem Via Gusto Ciasto na śniadanie? Owszem! Zamiast nudnej owsianki możesz zrobić ciasto z płatków owsianych i arbuza. Drukuj Proporcje na: formę o śr. 24 cm Czas przygotowania: 20 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki 100 g płatków owsianych (możesz użyć(...)budyniu (najlepiej waniliowy) przygotowanie Płatki owsiane, gorącą wodę, wiórki kokosowe, kakao, pokruszoną czekoladę oraz słodzik daj do garnka i całość gotuj przez 5 minut, cały czas mieszając. Gotową masę wyłóż na spód formy. Arbuza zblenduj i dokładnie wymieszaj z proszkiem budyniowym. Całość zagotuj, co jakiś czas mieszając. Wyłóż na spód z płatków owsianych. Na wierzchu ciasta możesz ułożyć cząstki arbuza
Via Gustoskładniki: 500 ml mleka 2 łyżki cukru 40 g mąki ziemniaczanej 2 żółtka 100 ml śmietanki kremówki 36% 3-4 łyżki kremu czekoladowo orzechowego, do smaku
Domowy Smak Jedzeniacukrem pudrem. Polecam! Składniki : * 250g mąki pszennej * budyń waniliowy * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * 3 łyżki cukru * 2 jajka * 350g jogurtu naturalnego * 2 jabłka Przygotowanie : Składniki suche połączyć, składniki mokre połączyć i razem wymieszać na gładkie ciasto. Jabłka pokroić w kostkę, czasami daje starte na tarce. Wymieszać. Smażyć placki na rozgrzanym
Magiczne Życie Martyrozpusta Ciasto jest pyszne, niezbyt słodkie i przyjemnie orzeźwiające. Brzoskwiniowiec bez pieczenia to ciasto warte polecenia, a zatem polecam Przepis na formę o wymiarach 27*18 cm SKŁADNIKI: Ciasteczkowy spód: 200 g herbatników maślanych 100 g masła Krem budyniowy: 1 litr mleka 2 budynie śmietankowe 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 70 g masła Masa
WSZYSTKO SMACZNEzajmij się dalszą częścią ciasta. Składniki SPÓD CIASTA 125 g mąki pełnoziarnistej 2 łyżek kakao 50 g zmielonego ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80 g schłodzonego oleju kokosowego ewentualnie zimnego masła 1 małe jajko Wykonanie MASA SEROWA W dużej misce zmiksuj dokładnie na bardzo małych obrotach twaróg z budyniem i ksylitolem. Dodaj jajko i miksuj dosłownie przez chwilę wszystkie(...)składniki. Składniki MASA SEROWA 750 g zmielonego twarogu 1 opakowanie budyniu waniliowego 1/2 szklanki ksylitolu 1 jajko Wykonanie MUS RABARBAROWY Rabarbar umyj i oczyść z grubych końców. Do garnuszka wrzuć rabarbar pokrojony na dwucentymetrowe kawałki. Dodaj ksylitol i sok z pomarańczy. Zagotuj wszystko i gotuj jeszcze przez około 7 minut tak, by rabarbar był tak miękki, że będzie się rozpadać
Eat me! Fit me!tradycyjnych serników. Pięknie się prezentuje i równie dobrze smakuje. Jeśli jesteś amatorem pieczenia ciast, nie musisz się bać, że fit sernik z polewą czekoladową Ci nie wyjdzie, on zawsze wychodzi FIT SERNIK Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ: Masa: 1 kg chudego twarogu 5 jajek 2 budynie śmietankowe bez cukru 1,5 szklanki erytrolu (lub opcjonalnie miodu) aromat śmietankowy Polewa czekoladowa: 150g gorzkiej
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiSkładniki (na 8 porcji) - 3 jajka (ok. 150 g), - pół szklanki cukru (ok. 100 g), - 1 kg twarogu, - opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (ok. 40 g
Zdrowe odżywianie w pięciu smakacholeju 2-3 figi dodatkowo: syrop daktylowo-orzechowy Mąkę przesiać z sodą, wymieszać z budyniem i cukrem. Jajko roztrzepać, dodać maślankę i olej, połączyć. Dodać mokre składniki do suchych, dokładnie wymieszać. Figi umyć, osuszyć, pokroić na średniej grubości plastry. Na rozgrzaną patelnię wykładać porcje ciasta (około 1 łyżki), smażyć na złoty kolor. Na wierzchu układać po plasterku figi, obracać
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki (na 8 porcji) - 3 jajka (ok. 150 g), - pół szklanki cukru (ok. 100 g), - 1 kg twarogu, - opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (ok. 40 g
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachwyraźną kremowość, lekką tłustość, wyważoną słodycz, wilgotność i cudowny, intensywny aromat truskawek po wyciągnięciu ciasta z piekarnika 😂 Składniki: 200 g mąki z ryżu brązowego 150 g płatków owsianych bezglutenowych (zmielonych na mąkę lub gotowa mąka owsiana bezglutenowa) 1 opakowanie (40 g) śmietankowego lub waniliowego budyniu bezglutenowego ( Amylon ) 250 g jogurtu sojowego 100 g płynnego oleju kokosowego
Zdrowie na języku :Pwaniliowy jest świetnym dodatkiem do wielu deserów. Można użyć go jako polewę do lodów , budyniu czy galaretki. Świetnie komponuje się z owocami, zarówno świeżymi jak i pieczonymi. Taki sos waniliowy podaję oddzielnie, w dzbanuszku, i każdy może sobie polać nim deser czy kawałek czekoladowego ciasta , jeśli tylko chce. Jego kremowa i jednocześnie płynna konsystencja jest bardzo przyjemnym akcentem i urozmaiceniem
Smaczna PyzaWykonanie: Przesianą mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wymieszać. W mleku rozmieszać budyń i dodać do pozostałych mokrych składników(olej, jajko, pasta waniliowa). Można zmiksować albo rozmieszać łyżką. Mokre składniki dodać do suchych i zmiksować. Blaszkę na babeczki wyłożyć papilotkami i wkładać ciasto tak aby było zakryte dno. Układać na każdym po jednej kostce czekolady. Przykryć pozostałym ciastem
Pysznie & Pięknieekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 50 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka domowe powidła (ja użyłam konfitury z pigwowca i malin i konfitury pigwowej) do posypania: zmielony w blenderze ksylitol Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka - jedne z dziurką, a drugie bez. Piec w 180 stopniach koło
FitKotjeszcze są dostępne, o dziwo!) lub mrożonych. W przypadku tych drugich, ułożyłabym je na cieście gdy są lekko rozmrożone i dobrze trzymają swój kształt. Szklanka = 250ml Składniki: 1 kg sera białego śmietankowego (trzykrotnie mielonego) 10 jaj 1 szklanka cukru brązowego pół kostki masła 2 budynie waniliowe (proszek) 15-16g cukru waniliowego (opakowanie) 3 łyżki skórki pomarańczowej
Gotowanie i blogowaniedawna miałam chętkę przygotować masę budyniowo-miętową do ciasta, akurat nadarzyła się okazja i zamiast ciasta powstał tort. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa budyniowo-miętowa: 1 kostka masła (200g) 1 budyń śmietankowy (40g) 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 150 g miętowych landrynek 1/4 szklanki
Kuchnia domowa AniZapraszam na pyszny i niesamowicie prosty w przygotowaniu deser. Każdy według własnego gustu może dobierać smaki budyniu i kisielu, oraz dodawać ulubione owoce. U mnie budyń
kuchnia doskiczekoladowy, a jak pachnie... Żałowałam, że zrobiłam go taki mały, brakło na dokładki :-( SKŁADNIKI Ciasto: 3 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka ciemnego kakao Masa: 2 szklanki wiórek kokosowych 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 1 łyżka spirytusu 200 g masła Poncz: 1/2 szklanki wody
Czary - gary w kuchniBędzie wspaniałym deserem na zbliżające się Święta. Polecam… (inspiracja z gazetki „Ciasta czytelników” 1/2016). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik krówkowy z czekoladą Składniki: 750g gotowego sera na sernik 250g serka mascarpone 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 150g cukru 3 jajka 300g gotowej masy
Mała Cukierenkachyba każdy jadł to ciasto i każdy potwierdzi, że jego jedzenie uzależnia :) Mimo, że jest bardzo słodkie to trudno zatrzymać się na jednej porcji. Składniki: 500 g maślanych herbatników 1 puszka masy krówkowej 2 budynie śmietankowe 500 ml mleka 50 g cukru pudru 2/3 kostki masła 300 ml kremówki 2 łyżki żelatyny 3 łyżki cukru pudru Z mleka
Słodka Kraina WypiekówMocno cytrynowe, orzeźwiające ciasto. Coś dla osób które nie lubią zbyt słodkich ciast. Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1 łyżka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa 2 opakowania budyniu śmietankowego 125 ml soku z cytryny (sok z ok 2 cytryn) 1 szklanka cukru 100 g masła
Słodka Kraina Wypiekówserowa - Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Do miski przełożyć twaróg, jogurt, jajka i budyń. Zmiksować na gładką masę. Dodać wystudzoną, płynną czekoladę i dokładnie połączyć. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej biszkopt. Na wierzch, łyżeczką wyłożyć orange curd, delikatnie rozprowadzić na całej powierzchni. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, po 8 minutach zmniejszyć temperaturę do 150 stopni
Domowa cukiernia EwyWszystkie składniki zagnieść. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy, wyrównać, ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 170ºC przez około 10 - 12 minut. Składniki na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego 2-krotnie 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 3/4 szklanki cukru pół szklanki oleju 2 szklanki mleka
w mojej kuchniSKŁADNIKI NA CIASTO: 350 g mąki tortowej(...)budynie waniliowe lub śmietankowe -proszek 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka soku z cytryny DODATKOWO: 0,5 szklanki śmietanki 30 % Masło miksujemy razem z przesianym cukrem pudrem na puch. Następnie dodajemy stopniowo jajka, cały czas miksując. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i dodajemy powoli do powstałej wcześniej
w mojej kuchniWszystkie składniki zagnieść. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy, wyrównać, ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 170ºC przez około 10 - 12 minut. SKŁADNIKI na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego 2-krotnie ,1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru, 3/4 szklanki cukru ,pół szklanki oleju ,2 szklanki mleka
w mojej kuchniNaprawdę piękne, efektowne ciasto. A jeszcze jeśli jest to sernik? Każdy lubi sernik, prawda? Sernik z wiśniami Drukuj przepis Składniki250g serka mascarpone500g twarogu150g cukru5 jajek1 cukier waniliowy1 budyń waniliowy600g wiśni1 dżemix 1 cukier waniliowy1/2 szkl cukruspód160g herbatników2 łyżki miodu100g margaryny Sposób przygotowania Krok 1Tortownica o wym. 25 cm Krok 2Herbatniki zmielić , dodać margarynę i miód wymieszać. Spód tortownicy wyłożyć papierem
CoolinarniePLcodziennej diecie.Na przyklad: - do salatek,omletow i ryzu- zmielone do pieczenia chleba i ciast w polaczeniu z maka- zmiksowane z koktajlami owocowymi- zmiksowane z nutella lub maslem orzechowym-do codziennej porcji platkow owsianych lub jogurtu- sproszkowane jako zageszczacz do zup- zmielone do zdrowego budyniu- 1 lyzka nasion chi +4 lyzki wody zastapia w wypiekach 1 jajkoUWAGA :ZALECANA DAWKA DZIENNA
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!utrzeć z cukrem na kogel-mogel, dodać jogurt, serek waniliowy i zmiksować dodać olej, budyń, kaszę manną i zmiksować z 2 minuty na koniec dać pianę i delikatnie wymieszać wszystko tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia i dać biszkopty do blaszki wlać ciasto i wsypać opłukane, osuszone borówki ciasto piec w 200C około 40-45 minut - z blaszki
W Mojej Kuchni Lubięmikserem, ale na najmniejszych obrotach. Miksować chwilę, tylko do połączenia składników).Gotowe ciasto przełożyć do foremki i piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C. 25 dkg margaryny 1/2 l mleka 2-3 łyżki cukru, 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 żółtka rum do smaku
Moje domowe kucharzenie