ciasto z borowkami - 2970 przepisów (strona:131/198)

12 sposobów na oszczędzanie, czyli jak to robi dobra gospodyni 119

tańsze Papryka, cukinia, dynia, pietruszka, włoszczyzna, truskawki, maliny, borówki - z powodzeniem można kupować i mrozić, gdy są tańsze, czyli latem, w sezonie. Może takiej mrożonej papryki nie zjemy na surowo, ale do gulaszu lub innej potrawy sprawdzi się znakomicie. Truskawki i inne owoce mrożone super nadają się do musów, ciast i deserów. Jedynym problemem może być pojemność naszej zamrażarki. Natomiast

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Szybkie, owsiane ciasteczka z owocami FIT 113

pokrojonych w kostkę lub innych ulubionych owoców (jagody, borówki, maliny) – szczypta soli Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy roztopiony olej kokosowy i miód lub syrop, mieszamy. Dodajemy płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę truskawki lub inne owoce i delikatnie łączymy z ciastem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i za pomocą łyżki

Be Fit Be Strong
Muffinki z czerwonymi porzeczkami 148

były posklejane. Zimą przyjemnie będzie zjeść kawałek ciasta z takimi letnimi owocami.  Dziś z kolei mam dla Was pomysł na muffinki, a ich przygotowanie też jest proste i naprawdę szybkie. Łączymy tylko składniki mokre, osobno suche, łączymy razem i dodajemy porzeczki. Banał! Dodatkowo porzeczki możecie zamienić na jagody, borówki czy maliny. Nie pozostaje nic innego tylko zrobić :) Normal

Kuchnia w czekoladzie
Omlet idealny 133

jajka sól 1 łyżka mąki serek waniliowy borówki olej roślinny do smażenia Wykonanie: Białka oddziel od żółtek. Biała ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. W drugim naczyniu roztrzep żółtka. Delikatnie wymieszaj białka z żółtkami i mąką. Na dużej patelni rozgrzej 1 – 2 łyżki oleju roślinnego. Wylej ostrożnie ciasto i smaż z obu stron do uzyskania złotego koloru. Podawaj

Moja pasja smaku
Latwe muffiny z porzeczkami czyli Slodki Czwartek odc.79 179

ekstraktu waniliowego 250 g owoców (jagód, porzeczek czarnych lub borówek) cukier trzcinowy do posypania Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Do miski wsypujemy make, proszek i cukier. Mieszamy. Do drugiej miski wlewamy olej, ekstrakt, jajko i mleko, mieszamy. Włączymy zawartość obu misek. Możemy wspomóc się mikserem. Dorzucamy owoce. Mieszamy i nakładamy ciasto do foremki wyłożonej papilotkami. Posypujemy cukrem trzcinowym. Pieczemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Babeczki z borówkami 115

aromat waniliowy lub migdałowy 2 garście owoców - ja dałam borówki W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. W drugiej wymieszać mleko, jajko i olej. Dodać do tego suche składniki z pierwszej miski i wymieszać tak, aby składniki połączyły się - nie trzeba miksować, wystarczy miska lub trzepaczka. Do ciasta delikatnie wmieszać owoce. Otrzymane ciasto wlać do papilotów

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Czekoladowa chmurka z owocami 169

Pyszne, bezglutenowe ciasto z kremem. Połączenie wilgotnego, mocno czekoladowego spodu i delikatnej, puszystej bitej śmietany, przełamane świeżymi, sezonowymi owocami. Nic tylko rozkoszować się chwilą przy jedzeniu tego smakołyku. Przekonajcie się sami  :) Składniki:  300 g czekolady (ja dałam 2 mleczne i 1 gorzką)  150 g masła 6 jajek 100 g cukru Dodatkowo: 250 ml śmietanki 30 % ( zimnej(...)mascarpone (zimnego) ok. 3-4 łyżki cukru pudru  świeże owoce n. truskawki, wiśnie, borówki, maliny, morele i listki mięty do dekoracji Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 175 C. Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Czekoladę połamać na kosteczki  i rozpuścić razem z masłem w rondelku na najmniejszym ogniu. Odstawić z ognia. Do czystej miski wbić 2 jajka oraz dodać

Słodka Strefa
Sernik Kokosowy z Jeżynami 269

jeżynami. Ostatnio było „ Kruche Ciasto z Kremem Serowym, Owocami i Kruszonką ”, które bardzo polecam wypróbować :). A dzisiaj zapraszam na pyszny sernik kokosowy z jeżynami. Jest kremowy, waniliowy, wilgotny. Nie dużo rośnie i pieczemy go w kąpieli wodnej. W przygotowaniu jest prosty, miksujemy tylko ze sobą składniki. Zamiast jeżyn możemy użyć malin lub borówki. Proszę jeszcze uważać, aby się nie poparzyć(...)ostygnięcia. 5. Ostygnięty sernik wyjąć z blaszki i zdjąć folię aluminiową. Sernik wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. Schłodzony sernik wyjąć z blaszki (nożem oddzielić ciasto od brzegu blaszki) i ułożyć na paterze. Wierzch udekorować jeżynami i posypać cukrem pudrem. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Ciasto z kaszą manną i truskawkami 1088

Ciasto z kaszą manną i truskawkami: 1 litr mleka (2% lub 3,2%) 1 szklanka kaszy manny 1 tabliczka białej czekolady (100 g) 1/2 szklanki cukru (można użyć także ksylitolu) 1/2 opakowania masła (100 g) 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub wanilinowego duża szczypta cynamonu 2 czerwone galaretki np. truskawkowe świeże truskawki (można użyć też dodatkowo jagód i borówek(...)wystawała. Chłodzimy. Wlewamy powoli na wierzch tężejącą galaretkę (nie popełnijcie tego błędu co ja – zaczęłam wlewać zupełnie płynną i zamoczyłam biszkopty). Wkładamy do lodówki na całą noc – ciasto stężeje i schłodzi się. Post Ciasto z kaszą manną i truskawkami pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Jagodzianki – bułeczki drożdżowe z jagodami 163

Jagodzianki to mój ukochany typu bułek drożdżowych. Pyszne, delikatne ciasto, kryjące w sobie pyszny wkład z jagód. To zdecydowanie jedna z najbardziej ulubionych letnich propozycji. Jeśli pałaszujemy je dodatkowo z zimnym mlekiem… czego chcieć więcej. W sumie te bułeczki wychodzą lepsze niż ze sklepu. Nadzienie to prawdziwe owoce, a nie ich namiastka w postaci dżemu czy jakiś innych udziwnień(...)zwą się one borówkami. I tak, idąc na lody, nie kupicie lodów jagodowych a borówkowe. Za to w cukierniach, nie spotkałam się z bułeczkami o nazwie borówianki a są bułki z jagodami lub jagodzianki. Tak czy siak, zapraszam na jagodzianki zwane bułkami z jagodami. Drukuj Jagodzianki – bułeczki drożdżowe z jagodami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 500 g mąki pszennej

Mieszam w Garnku
Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości! 2015" 343

masą orzechową i serową Kruche kryształowe gwiazdki Chatka z piernika Pierniczki kruche Muffiny piernikowe z powidłami Świąteczny makowiec w cieście cytrynowym Mini makowce Pani Walewska z orzechami włoskimi. Ciasto Pychotka. Keks z bakaliami Pfeffernüsse Pychotka Keks angielski Makowiec japoński z jabłkami Pyszny aromatyczny piernik 2-dniowy Makowiec z jabłkami Pierniczki Miodowa rolada z kwaśną śmietaną Ciasteczka z orzechami włoskimi(...)bezglutenowe Pyszny sernik na kruchym bezglutenowym spodzie- mój ulubiony Pierniki korzenno-pomarańczowe Pierniczki Świąteczne Korzenne ciastka z migdałami Makowa choinka Pierniki Bożonarodzeniowe Pijana śliwka Sernik na spodzie ciasteczkowym z borówkami Cynamonowe ciasteczka maślane Markizy orzechowe Waniliowe sakiewki z marmoladą Miodownik kajmakowy Makowiec na kruchym spodzie Tort zimowy Cynamonowe gwiazdki w czekoladzie Piernik z konfiturą Piernik na piwie Pierniki z koglem

My Culinary Art
Placuszki owsiane z jabłkiem 147

szklanki) 2 łyżki ksylitolu 1 jabłko Borówki Płatki owsiane miksujemy w rozdrabniaczu na drobny pył - mąkę. Jeżeli mamy w domu mąkę owsianą to jak najbardziej możemy użyć owsianej. Mąki wsypujemy do miski, wbijamy jajko, dodajemy ksylitom. Całość podlewamy stopniowo mlekiem, mieszamy.  Mleko wlewamy na oko, tak aby konsystencja ciasta była jak do naleśników. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce

VioletoweKucharzenie
Kruche babeczki z kremem cytrynowym 223

mnie maliny, ale dobrze też smakują borówki amerykańskie cukier puder do oprószenia   Nastawiamy piekarnik na 180°. Przygotowujemy foremki do pieczenia babeczek – standardowe foremki należy wysmarować tłuszczem i obsypać mąką, ja użyłam blachy do muffinek, ale nie w standardowy sposób a odwróconą do góry nogami. Na wypukłości nakładałam krążki ciasta i uzyskałam kruche miseczki.   Do miski przesiewamy mąkę

Smaczna Strona
Leśny tort urodzinowy 173

minut do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjmij z piekarnika, z wysokości około 30 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Po chwili obkrój boki i przełóż na kratkę cukierniczą, wystudź w temperaturze pokojowej. Masa jagodowa: 250 ml słodkiej śmietanki 30% 250 g serka mascarpone ok 700 g borówek ½ szklanki cukru kryształu (opcjonalnie) 2 galaretki o smaku owoców leśnych Przygotowanie

Kulinarna (nie)codzienność
Leśny tort urodzinowy 214

minut do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjmij z piekarnika, z wysokości około 30 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Po chwili obkrój boki i przełóż na kratkę cukierniczą, wystudź w temperaturze pokojowej. Masa jagodowa: 250 ml słodkiej śmietanki 30% 250 g serka mascarpone ok 700 g borówek ½ szklanki cukru kryształu (opcjonalnie) 2 galaretki o smaku owoców leśnych Przygotowanie

Kulinarna (nie)codzienność
Chutney śliwkowy 172

Przy okazji śliwkowego ciasta postanowiłam zrobić też jakieś śliwkowe przetwory. Powidła mam jeszcze z zeszłego roku, więc może nie dżem... może coś bardziej wytrawnego... coś do pieczonego  schabu albo kurczaka. W takm razie będzie chutney ! Słodkawo kwaskowy i korzenny dodatek do mięs, zastępca żurawiny czy borówek. Chutney śliwkowy Składniki:800 g śliwek węgierek200 g cebuli70 ml octu winnego100

Kulinarne przygody Gatity
Orzechowy biszkopt z owocami 165

Składniki:2 białka1 cale jajko3 łyżki mąki3 łyżki drobno zmielonych orzechów laskowych, np. tarte orzechy BackMit6 płaskich łyżek cukruowoce - u mnie borówkiJajka ubić z cukrem, aż

kolorowotorcikowo
Sernik na zimno z malinami i galaretką 159

Koszt przygotowania: 23,00 zł SKŁADNIKI na sernik na zimno: 1 kg twarogu sernikowego 200 ml śmietanki kremówki 30% 1/2 szklanki mleka 2 szklanki świeżych malin 1/2 szklanki borówek 7 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki żelatyny 2 opakowania galaretki malinowej  SKŁADNIKI na spód do sernika na zimno: 400 g herbatników maślanych 200 g masła(...)opakowania na 800 ml wody). Galaretkę odstawiamy do wystygnięcia. Następnie wstawiamy ją do lodówki, aby lekko stężała. Co jakiś czas należy skontrolować gęstość galaretki.  Spód formy do ciasta wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki kruszymy, przekładamy do malaksera i miksujemy. Drobno zmielone herbatniki przesypujemy do miski, dodajemy kakao i rozpuszczone masło. Całość dokładnie mieszamy. Kruszonkę z herbatników przekładamy do formy

kulinarnyJa
Niebieski sernik z czekoladowymi muszelkami 104

łyżeczki, które według opakowania są na ponad 0,5L płynu) -1/2 szkl. mleka Dodatkowo -galaretka bezbarwna (nasza niestety miała cukier w składzie) -czekoladki w kształcie muszelek -owoce typu borówki, czarna porzeczka BISZKOPT 1. Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (z odrobiną soli). 2. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo ksylitol   i miksować(...)najpierw daj dwie łyżki skrobi, dodaj trzecią jeśli biszkopt jest „za luźny”). 5. Dalej przesiać mieszankę stopniowo przez sitko do masy jajecznej i wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 6. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. 7. Wyłożyć biszkopt do formy. 8. Piec przez około 20-30 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić

Candy Pandas
Tiramisu w wersji letniej z owocami 140

Tiramisu w letniej odsłonie, z owocami, z delikatną nutką likieru Amaretto. To moja wersja klasycznego włoskiego deseru. Zrobiłam go w wersji bezglutenowej z biszkoptem migdałowym

Smakowity Blog Kulinarny

Proponowane wyszukiwania