ciasto z borowkami - 2970 przepisów (strona:130/198)

Lato 2017: Naleśniki z jagodami 125

się przyznała, że podczas ostatniego koszenia trawy ścięła krzew borówki amerykańskiej. To mi przypomniało wypróbowany jeszcze w zeszłym roku przepis na naleśniki. Oryginalną wersję tego przepisu znajdziecie na stronie nalesniki.eu Naleśniki z jagodami Przygotuj miski, łyżkę, płaskie talerze, chochlę, patelnię, metalową rózgę, wagę kuchenną, szklankę, drewniane łopatki. Przygotuj składniki:  Ciasto na naleśniki: 3 szklanki mąki, 2,5 szklanki mleka

blog.moje-pasje.info
Pudding chia z owocami 134

które będąc na diecie mogą zastąpić nam, przysłowiowy kawałek ciasta do kawy, czy też sprawdzą się w roli zdrowych śniadań. Są też fajną, ciekawą alternatywą dla dzieciaków, żeby w prosty sposób przemycić im troszkę zdrowszych produktów. Mój pudding jest oparty na sezonowych produktach takich jak czereśnie, śliwki,jeżyny czy borówka. Dostępne na każdym targu czy ryneczku. Polecam Wam gorąco. Zerknijcie

SMYKWKUCHNI
Deser ptasie mleczko z niespodzianką 164

mojprzepisna.pl | Deser ptasie mleczko z niespodzianką Na przyjazd siostrzyczki postanowiłam zrobić coś pysznego i lekkiego. Deser w smaku podobny do wedlowskiego ptasiego mleczka, jest jednak z

moj przepis na
SERNIK Z KASZY JAGLANEJ NA SPODZIE Z KASZĄ GRYCZANĄ 187

masy jaglanej równocześnie intensywnie mieszając. Na koniec dodaj borówki amerykańskie. Gotową masę wlej na ostudzony gryczany spód i wstaw do lodówki aby masa stężała. WODĘ Z SYROPEM LAWENDOWYM PODGRZEJ  do około 50 stopni, żelatynę zalej małą ilością wrzątku i dokładnie wymieszaj, połącz z woda z syropem lawendowym. Stężałe ciasto wyjmij z lodówki, udekoruj porzeczkami. Następnie zalej galaretka lawendową

Kuchnia bezglutenowa Loli
Gofry bez proszku do pieczenia - rodzinne gotowanie 123

partiach, za każdym razem mieszając ciasto łyżką. Nakładać porcję ciasta na rozgrzaną taflę gofrownicy i smażyć gofry przez około 2,5 - 3 minuty w zależności od mocy gofrownicy. Przed smażeniem kolejnego gofra sprawdzić czy gofrownica jest znów mocno nagrzana i gotowa Dodatki do gofrów: Cukier puder nutella maliny jagody borówki porzeczki jeżyny A efekt pracy wyszedł taki

ClauditteMissCooking
Ciasto lodowiec 259

przepis na ciasto lodowiec. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 i 1/2 kostki masła 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mleka 6 jajek 2 czubate łyżki budyniu śmietankowego 2 czubate łyżki kakao 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej kilka kropli soku z cytryny ew troszkę kwasku cytrynowego 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 1 galaretka o dowolnym smaku dowolne owoce (np borówka amerykańska, ananas, morele(...)galaretki (dodajemy trochę mniej wody niż podaje instrukcja tak aby galaretki szybciej zgęstniały). Na wierzch tortownicy układamy owoce według własnego uznania, a następnie zalewamy gęstniejącą galaretką. Tak przygotowane ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki aż do momentu gdy masy zgęstnieją. Gotowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czas przygotowania: 30-40 min (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Pleśniak 407

połączenia bardzo kruchego ciasta z kwaskowymi owocami pleśniak wyszedł idealny. Jedyne co mogę zmienić w tym przepisie następnym razem to użyć trochę mniejszej blachy… Poza tym ciasto wyszło pyszne, delikatnie kruche, z dodatkiem kwaskowych owoców i pianką … Zapraszam PleśniakSkładniki:1,5 szklanki mąki pszennej1,5 szklanki mąki krupczatki250 g masła2 cukry waniliowe5 jajek (żółtka i białka oddzielnie(...)borówki, które szybko się rozmrażają i rozpadają a chciałam, żeby choć część zachowała kształt) to dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w kilku łyżkach zimnej wody i zagotowujemy delikatnie mieszając. Odstawiamy do przestudzenia. 2. Do miski wsypujemy oba rodzaje mąki, żółtka, cukier waniliowy, proszek i zimne masło i kwaśną śmietanę. Siekamy wszystko aż zrobią się okruchy i szybko zagniatamy ciasto

UgotujmyTo.pl
Sernik na zimno z jeżynami, malinami i borówkami 309

Pyszne i orzeźwiające, lekko cytrynowe ciasto, które nie wymaga pieczenia. Takie serniczki są moim ulubionym letnim deserem. Kiedy żar leje się z nieba stanie w kuchni przy gorącym piekarniku to żadna przyjemność ;)  Za każdym razem do sernika można dodać inne sezonowe owoce, różne smaki galaretek i zawsze będzie cudownie smakować :)   Spód: 250g herbatników zbożowych 120g masła Sernik(...)sera z wiaderka 4 galaretki przezroczyste (u mnie o smaku cytrynowym) 4 łyżki cukru pudru łyżeczka ekstraktu waniliowego ok 300 g jeżyn, malin i borówek Spód: herbatniki bardzo drobno pokruszyć. Masło roztopić i wymieszać z ciasteczkami. Mamy otrzymać konsystencję mokrego piasku. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz. Wsypać ciasteczka, wyrównać i uklepać. Spód schłodzić w lodówce. Sernik

Smakołyki Asi
Deser z bitą śmietaną i malinami 163

malinami i borówkami, część zjadamy na beżąco, a część wkładam do zamrażarki, aby mieć owoce na zaś… jak przyjdzie na nie ochota! Kupujemy tam też to czego na co dzień, nie spotka się w sklepie, czy w warzywniaku. Polecam też kilka innych przepisów z malinami: Maliny w syropie Rolada biszkoptowa z lodami i malinami Ciasto kokosowe z pianką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dietetyczne ciasteczka owsiane bez cukru 226

SKŁADNIKI na ok. 15 ciasteczek: 1 łyżka siemienia lnianego 80 g płatków owsianych 15 g wiórków kokosowych 1 mocno dojrzały banan 20 g borówek (cranberry) lub

Sztuka gotowania w/g Samiry
Deser na serkach homogenizowanych z ananase 214

Składniki: 2 niebieskie galaretki ( u mnie była jedna o smaku frugo, a druga wieloowocowa), 450g gęstego serka homogenizowanego o smaku waniliowym, 6 większych borówek, 6 plastrów

W kuchni u Moniki
Sernik z owocami na spodzie brownie 148

łyżki - tak jak lubię, bo nie mam w domu wagi kuchennej :) Zależało mi na dużej, podzielnej blaszce, ale nie za słodkiej, dlatego nie stosowałam się do podanych proporcji szczegółowo - ciasto brownie przygotowałam bez zwiększania ilości składników, ale już masę serową przygotowałam z 2 kg sera. Dlatego też warstwy nie są prawie równej wielkości jak u Dorotki. W przepisie podaję proporcje(...)zastosowałam (oryginalny przepis w linku powyżej), a wykonanie cytuję za autorką ze zmienioną wielkością blaszki. Nie miałam tylu truskawek, a na pole daleko :P więc prawie połowa była z borówkami, a jeszcze paseczek z jeżynami - ze wszystkimi owocami doskonały, choć najlepszy z truskawkami, uwielbiam truskawki :) Składniki: Brownie: 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki kakao 1 czubata łyżeczka

Kolorowy Przepisownik
Ciasto z truskawkami, rabarbarem i migdałami 164

wykonaniu ciasto z truskawkami, rabarbarem, jabłkiem i migdałami. Klasyka smaku i absolutnie obowiązkowy wiosenny wypiek. Bardzo wilgotne dzięki jabłku i jogurtowi, aromatyczne za sprawą cynamonu, skórki z cytryny i ekstraktu z wanilii. Do jego przygotowania nie potrzeba żadnego skomplikowanego sprzętu. Wystarczy łyżka, którą mieszamy składniki suche z mokrymi i już! Latem truskawki i rabarbar możemy zamienić na borówki i maliny(...)suchych składników i mieszamy drewnianą łyżką. Następnie dodajemy pokrojone jabłko i wszystko jeszcze raz delikatnie mieszamy. Okrągłą formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej przygotowane ciasto. Na wierzchu układamy pokrojony rabarbar, ćwiartki truskawek, następnie posypujemy płatkami migdałów i brązowym cukrem. Wkładamy formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C z termoobiegiem (lub 190 stopni bez termoobiegu

Smakowity Blog Kulinarny
Babka drożdżowa wielkanocna z rodzynkami 112

daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki: Wielkanocne gniazdka serowe na słodko Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy sernik Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Jogurtowy sernik na zimno(...)borówką amerykańską Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik pomarańczowy

Kulinarne przygody Gatity
12 sposobów na oszczędzanie, czyli jak to robi dobra gospodyni 119

tańsze Papryka, cukinia, dynia, pietruszka, włoszczyzna, truskawki, maliny, borówki - z powodzeniem można kupować i mrozić, gdy są tańsze, czyli latem, w sezonie. Może takiej mrożonej papryki nie zjemy na surowo, ale do gulaszu lub innej potrawy sprawdzi się znakomicie. Truskawki i inne owoce mrożone super nadają się do musów, ciast i deserów. Jedynym problemem może być pojemność naszej zamrażarki. Natomiast

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Szybkie, owsiane ciasteczka z owocami FIT 113

pokrojonych w kostkę lub innych ulubionych owoców (jagody, borówki, maliny) – szczypta soli Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy roztopiony olej kokosowy i miód lub syrop, mieszamy. Dodajemy płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę truskawki lub inne owoce i delikatnie łączymy z ciastem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i za pomocą łyżki

Be Fit Be Strong
Muffinki z czerwonymi porzeczkami 148

były posklejane. Zimą przyjemnie będzie zjeść kawałek ciasta z takimi letnimi owocami.  Dziś z kolei mam dla Was pomysł na muffinki, a ich przygotowanie też jest proste i naprawdę szybkie. Łączymy tylko składniki mokre, osobno suche, łączymy razem i dodajemy porzeczki. Banał! Dodatkowo porzeczki możecie zamienić na jagody, borówki czy maliny. Nie pozostaje nic innego tylko zrobić :) Normal

Kuchnia w czekoladzie
Omlet idealny 133

jajka sól 1 łyżka mąki serek waniliowy borówki olej roślinny do smażenia Wykonanie: Białka oddziel od żółtek. Biała ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. W drugim naczyniu roztrzep żółtka. Delikatnie wymieszaj białka z żółtkami i mąką. Na dużej patelni rozgrzej 1 – 2 łyżki oleju roślinnego. Wylej ostrożnie ciasto i smaż z obu stron do uzyskania złotego koloru. Podawaj

Moja pasja smaku
Latwe muffiny z porzeczkami czyli Slodki Czwartek odc.79 179

ekstraktu waniliowego 250 g owoców (jagód, porzeczek czarnych lub borówek) cukier trzcinowy do posypania Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Do miski wsypujemy make, proszek i cukier. Mieszamy. Do drugiej miski wlewamy olej, ekstrakt, jajko i mleko, mieszamy. Włączymy zawartość obu misek. Możemy wspomóc się mikserem. Dorzucamy owoce. Mieszamy i nakładamy ciasto do foremki wyłożonej papilotkami. Posypujemy cukrem trzcinowym. Pieczemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Babeczki z borówkami 115

aromat waniliowy lub migdałowy 2 garście owoców - ja dałam borówki W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. W drugiej wymieszać mleko, jajko i olej. Dodać do tego suche składniki z pierwszej miski i wymieszać tak, aby składniki połączyły się - nie trzeba miksować, wystarczy miska lub trzepaczka. Do ciasta delikatnie wmieszać owoce. Otrzymane ciasto wlać do papilotów

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!

Proponowane wyszukiwania