Żołądki gęsie po siewiersku z kopytkami szpinakowymi

Żołądki gęsie po siewiersku z kopytkami szpinakowymi

Żołądki gęsie po siewiersku z kopytkami szpinakowymi

Dzisiaj coś, co chodziło za mną od dawna - żołądki gęsie po siewiersku. Przygotowane w sposób inspirowany restauracją "Złota gęś" w Siewierzu, której specjały szczerze polecam. Przygotowanie tego dania okazało się zadaniem łatwym, a efekt okazał się rewelacyjny. Do przygotowania dania użyłem: 1 kg żołądków gęsich, 500 gram gęsiego smalcu, 1 jabłka, 2 średnich cebul, 1 kg ziemniaków, 150 gram mąki ziemniaczanej, 150 gram mąki pszennej, 100 gram świeżego szpinaku, 20 gram masła, świeżego tymianku, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne

Autor

wyprawy kulinarnewyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cebula, kopytka, ziemniak, mąka, jabłka, ciasto, mielone, konfitura, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, żurawina, łatwe , duszone, szpinak, mięso, ciasta z jabłkami, mięso duszone, łatwe ciasto, mięso mielone

Inne przepisy z Wyprawy kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.