ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:532/881)

Ciasto Z Masłem Orzechowym I Owocami 181

ziemne, włoskie lub laskowe 1. Masło z masłem orzechowym i cukrem ucieramy, następnie dodajemy po jednym jajku. Miksujemy aż jajka się wchłoną. Dodajemy na przemian, mąkę z sodą oraz proszkiem do pieczenia, mleko i jedną płaską łyżkę śmietany kwaśnej. Mieszamy/miksujemy i na koniec dodajemy orzechy. 2. Gotowe ciasto wylewamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia.  Na wierzchu układamy ósemki

Gotowanie...to proste !
Sernik gotowany babci Stasi 132

wyrabiamy jednolite ciasto. Dzielimy na 5 równych części. Każdy placek pieczemy w 180 stopniach przez około 8 do 10 min. Składniki na masę 1 kg sera 20 dkg masła 2 szklanki cukru ( ja dodaję 1.5 szkl.) 2 jajka 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej (można zastąpić budyniem) Krok po Kroku 1 Masło, cukier, jajka i mąkę ucieramy i łączymy z serem(...)łyżki śmietany 30% Krok po Kroku 1 Masło rozpuszczamy z cukrem, kakao mieszamy ze śmietaną, łączymy wszystko i gotujemy na małym ogniu do czasu aż zacznie gęstnieć. Polewamy ciasto i zabieramy się za jedzenie. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami . Artykuł Sernik gotowany babci Stasi pochodzi z serwisu uDolores.pl

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Ciasto z truskawkami, kruszonką i bezową kratką 168

inspiracji w książkach i znalazłam, w książce Pawła Małeckiego „Cukiernia Lidla”.   Wybór trafny, bo ciasto okazało się naprawdę pyszne. Trochę zmian, ale wyszło to na dobre i dla ciasta i dla nas, degustatorów :) (foremka 26 x 40 cm)  Składniki: ok. 1 kg świeżych truskawek 125 g borówki amerykańskiej (brak na zdjęciu) 200 g masła o temperaturze pokojowej(...)mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej ucierałam aż z masa i nabrała konsystencję grudkowatą i przypominała kruszonkę. Truskawki opłukałam, odsączyłam z wody. Odcięłam szypułki. Foremkę (o wymiarach 26 x 40)   wyścieliłam papierem. Piekarnik nagrzałam do temperatury 180 ° C. Kruszonką wypełniłam dno foremki. Odłożyłam około 3 łyżki, żeby posypać na wierzchu. Ciasto lekko uklepałam dociskając dłonią. Truskawki przekroiłam

Kuchnia u Krysi
Ciasto z rabarbarem 82

lubią rabarbar polecam przepis znaleziony na blogu Mała Cukierenka . Ciasto jest pyszne i proste w sam razy do poobiedniej kawki :) Składniki (na tortownice o średnicy 23 cm): Ciasto (będzie lepiej, gdy składniki będą w temperaturze pokojowej): 60 g margaryny 3/4 szklanki jasnego brązowego cukru (możemy zastąpić białym) 1 opakowanie cukru wanilinowego (16g) skórka otarta z 1 cytryny(...)jajku, po każdym dodaniu przez chwilę ucierać mikserem, aż składniki  połączą się w jednolitą masę. Do maślanej masy dodać połowę mąki i połowę śmietany, wymieszać krótko mikserem na średnich obrotach. Dodać resztę mąki, śmietanę,  krótko wymieszać. Rabarbar oprószyć 1 łyżką mąki i dodać do ciasta, wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy

cucinare
Ciasto z rabarbarem 74

lubią rabarbar polecam przepis znaleziony na blogu Mała Cukierenka . Ciasto jest pyszne i proste w sam razy do poobiedniej kawki :) Składniki (na tortownice o średnicy 23 cm): Ciasto (będzie lepiej, gdy składniki będą w temperaturze pokojowej): 60 g margaryny 3/4 szklanki jasnego brązowego cukru (możemy zastąpić białym) 1 opakowanie cukru wanilinowego (16g) skórka otarta z 1 cytryny(...)jajku, po każdym dodaniu przez chwilę ucierać mikserem, aż składniki  połączą się w jednolitą masę. Do maślanej masy dodać połowę mąki i połowę śmietany, wymieszać krótko mikserem na średnich obrotach. Dodać resztę mąki, śmietanę,  krótko wymieszać. Rabarbar oprószyć 1 łyżką mąki i dodać do ciasta, wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy

cucinare
Kujawskie Pierniki Z Ziemniakami (Miękkie) 91

Miód razem z cukrem i masłem rozpuszczamy w podgrzewając w garnku, następnie dodajemy ziemniaki i ucieramy na gładko, wystudzić. 2. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy kakao, przyprawę do piernika oraz sodę, wbijamy jajko lub dodajemy samo żółtko, dodajemy masę z garnka i wyrabiamy gładkie ciasto. 3. Wałkujemy i wykrawamy pierniczki. 4. Pierniki pieczemy w 180 stop. przez około 10 minut

Gotowanie...to proste !
Najlepsze wegańskie jagodzianki 132

każdej z nich uformuj płaski placek, a na środku każdego placka nakładaj porcję jagód. Zlepiaj ciasto i uformuj z niego okrągłe bułeczki. Bułeczki układaj na blasze do pieczenia, a potem ponownie przykryj je ściereczką i zostaw na ok. 20 minut. Przygotuj kruszonkę: olej kokosowy ucieraj z erytrolem, następnie dodawaj mąkę i wyrabiaj do powstania grudek. Po 20 minutach wyrastania posyp

365 dni dookoła kuchni
Miętowe pierniczki 111

moździerzu na puder). Mieszamy ponownie, do połączenia. Dłonie lekko oprószamy mąką i formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Umieszczamy je, zachowując odstępy, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Cukier puder ucieramy z gorącą wodą i kroplami miętowym. Powstałym lukrem dekorujemy ciepłe jeszcze pierniczki wykonując esy-floresy

Smaki Na Talerzu
OwOCoWe TriO 187

blendujemy w osobnych miseczkach  Masą wykładamy spód tortownicy Śmietanę podgrzewamy z żelatyna, Ser ucieramy z cukrem, sokiem z limonki, dodajemy ostudzoną śmietanę,  Masę serową dzielimy na 4części, każdą mieszkamy z innym musem owocowym, jedną zostawiamy białą Masę bez dodatków wkładamy na spód ciasta, potem wykładamy masę jeżynowa, jagodową i malinową Dekorujemy owocami, galaretką, lub wcale Wstawiamy do lodówki

Luźna Kuchnia
Naleśniki z białym serem i cynamonem. 193

łyżki cukru Wykonanie pysznych naleśników: 1. Ciasto: Z podanych składników miksujemy gładkie bez grudek ciasto. Odstawiamy na pół godziny żeby odpoczęło.  2. Smażenie: Po tym czasie na patelni rozgrzewamy margarynę i smażymy cieniutkie naleśniki do zrumienienia z obu stron.  3. Nadzienie: Ser biały ucieramy z cukrem, cukrem waniliowy, budyniem w proszku i żółtkiem. 4. Przekładanie: Przestudzone naleśniki smarujemy

Izabelawkuchni
Świąteczne pierniczki ze słodkim dodatkiem 180

Przygotowanie: Składniki dokładnie ze sobą mieszamy i ugniatamy na jednolite ciasto. Następnie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy foremkami dowolne kształty. Ciasteczka pieczemy w piekarniku około 15 minut. Lukier – składniki: - 1/5 szklanki cukry pudru - 1 białko jajka - 2 łyżki soku z cytryny  Przygotowanie: Jajko ucieramy z cukrem pudrem oraz cytryną, a gdy pierniczki są już gotowe dekorujemy je wedle uznania lukrem

Związek na patelni
Tort makowy z kremem pomarańczowym 152

przestudzenia. Odciskamy z nadmiaru wody, mieszamy z miodem i orzechami. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem. Stopniowo dodajemy pozostałe składniki: mak, ziarenka kawy rozpuszczalnej, kaszę manną, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną, a na końcu delikatnie łączymy z pianą ubitą z białek. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Kuchnia w czekoladzie
Cukiniowe ciasto z rodzynkami i żurawiną 938

łyżeczek kakao Cukinię ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odstawić na gęstym sicie. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy kakao. Następnie dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą i olej. na koniec dodajemy odciśniętą cukinię rodzynki i żurawinę. Ciasto mieszamy. Tortownicę lub formę wykładamy papierem papierem do pieczenia i wykładamy masę. Ciasto pieczemy

Gotowanie jest łatwe
Babeczki z kremem czekoladowym 110

Jajka utrzeć z cukrami na puch, dodać miękkie masło (temperatura pokojowa), i cały czas ucierać. Następnie dodać mąkę wymieszaną  z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszać. 2.  Blaszkę do muffinek wyłożyć papilotkami, następnie do każdego wgłębienia-papilotki włożyć po 1 łyżce ciasta, na środek 1 łyżeczkę kremu czekoladowego i przykryć łyżką ciasta. 3.  Piec w piekarniku

Szalona Kuchnia Eweliny
Muffinki z michałkami i kardamonem 158

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego kardamonu  Wykonanie : Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami na gładki krem, następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie mieszamy. Cukierki kroimy na małe kawałeczki i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy łyżką Formę do babeczek wykładamy papilotkami, nakładamy porcję ciasta najlepiej za pomocą gałkownicy do lodów. Piekarnik

Sama słodycz i szczypta chili
MUFFINY Z MALINĄ I KREMEM NA BAZIE BEZY SZWAJCARSKIEJ 150

pokojowej) odrobina barwnika różowego Ponadto: Maliny Mięta  Przygotowanie babeczek: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem do momentu rozpuszczenia kryształków i otrzymania puszystej masy. Dodajemy po kawałeczki miękkie masło. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy razem z ubitymi białkami. Całość ciasta dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy sypki kisiel. Mieszamy. Papilotki nadziewamy białym

Słodki Zakątek
Pierniczki 111

łączymy z masłem, miodem i przyprawami. Studzimy. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z pozostałym cukrem. Dodajemy wystudzoną masę z karmelem, mieszamy i ucierając stopniowo dosypujemy mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z zarobionym ciastem. Dokładnie mieszamy, posypujemy wierzch mąką i pozostawiamy na noc do stężenia. Następnego dnia wałkujemy ciasto

Pomysłowa kuchnia
Kluski leniwe z serem 139

bułka tarta - 2 łyżki sól Ser biały zmielony wkładamy do miski, dokładamy żółtka, cukier i ucieramy mikserem na jednolitą masę. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ubita pianę delikatnie łączymy z masą serowo - żółtkową. Do masy wsypujemy powoli przesianą mąkę pszenną, gdy ciasto będzie zbyt rzadkie podczas mieszania, dosypać trochę jeszcze mąki, idealne jest gdy zaczyna odchodzić

Camilla w kuchni
Pierogi z serem i miętą 172

wbijamy jajko, wlewamy wodę. Dodajemy 1/2 łyżeczki soli i całość zagniatamy na gładkie, elastyczne ciasto. Okrawamy po kawałku, rozwałkujemy na niezbyt gruby placek i wycinamy krążki. Biały ser łączymy z niewielką ilością soli, dodajemy cukier, śmietanę i posiekaną miętę. Wszystko dobrze ugniatamy widelcem, ucieramy łyżką. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku. Farsz nakładamy po kolei na każdy krążek

Zasmakuj Kuchni
Zawijane bułki drożdżowe z makiem 97

odstawić. Następnie przygotować rozczyn -pół szklanki mleka podgrzać, dodać pokruszone drożdże, łyżkę cukru i mąki. Ucierać i przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na 15 min. W między czasie roztopić margarynę, dodać resztę mleka i podgrzać. Mąkę przesiać, dodać sól, cukier i roztopioną margarynę. Wyrobić ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na 1 godzinę

Pink Envelope
Kruche, maślane ciasteczka z migdałami i rodzynkami. 112

pomarańczowej 2 łyżki płatków ryżowych musli z bananem Wykonanie : Masło, cukier, żółtka, śmietanę, cukier waniliowy ucieramy mikserem, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i mieszamy, następnie dodajemy bakalie oraz musli, wszystko dobrze mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ręce maczamy w wodzie i nabieramy porcję ciasta wielkości orzecha włoskiego. Układamy w odstępach na blaszce i lekko rozpłaszczamy. Pieczemy w temperaturze

Sama słodycz i szczypta chili
BABKA CYTRYNOWA 171

margaryny 4 jajka 1 cytryna 1 łyżeczka proszku do pieczenia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Białka ubijamy na sztywno.Żółtka ucieramy z cukrem i margaryna.Dodajemy otarta skórkę z cytryny i sok.,a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Wymieszać.Doda ubitą piane z białek,lekko wymieszać łyżką.Przełożyć ciasto do wysmarowanej formy i piec w 180st.przez

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Muffinki dla Celinki 117

mleku. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy aromat i miękką margarynę i miksujemy. Dodajemy mleko, mąkę i miksujemy. Dodajemy pianę z białek i mieszamy łyżką. Na dno foremek wykładamy po łyżce ciasta, na nim układamy odsączone owoce i przykrywamy ciastem do wysokości 2/3 foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Maminek kulinarny
Pierniczki kakaowe serca 276

zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i wstawiamy na pół godziny do lodówki. Wałkujemy ciasto na grubość około 0,5 cm i wykrawamy pierniczki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 12 minut.  Ucieramy lukier i za pomocą szprycy lub zwykłego pędzelka dekorujemy przestudzone pierniczki. Jeśli lukier jest za rzadki

Moje Kuchenne Rewelacje
Halloweenowe ciasteczka 112

szkl   Przygotowanie Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Początkowo siekamy nożem, potem wyrabiamy gładkie ciasto. Podsypując delikatnie mąką rozwałkowujemy na cienki placek (0,3-0,5cm). Wykrawamy różne kształty. Układamy na blaszce wyłożonej papierem. Pieczemy przez 8 minut w temperaturze 180st. Studzimy Białko ucieramy z cukrem na jednolitą masę, dekorujemy ciasteczka za pomocą szprycy. Z przepisu wychodzi około 50 ciasteczek

Gotowanie moimi oczami