ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:533/881)

Mini serniczki czekoladowe 459

rozpuszczamy ją. Dolewamy mleko, odstawiamy do wystudzenia. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni C. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy twaróg, wsypujemy proszek budyniowy i kakao. Wlewamy czekoladową śmietanę. Starannie mieszamy. Na dno każdej papierowej foremki wkładamy po ciastku Oreo. Nakładamy na nie po porcji ciasta. Wstawiamy do piekarnika na 25 minut. Studzimy 15 minut w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Następnie

Smakowity Blog Kulinarny
Babeczki marchewkowe 151

startą marchewkę. Dobrze jest odcisnąć trochę soku z marchewki żeby babeczki nie były za mokre. Ciasto nakładamy do papilotek do 2/3 wysokości i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy ok. 20-30 minut. Gotowe babeczki studzimy. W międzyczasie robimy polewę. Serek ucieramy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny i dekorujemy babeczki. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Muffinki z czekoladową czapeczką 166

mieszamy. Na końcu wlewamy rozpuszczoną czekoladę i szybko mieszamy.  Do kolorowych foremek wlewamy ciasto na 2/3 wysokości i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Wstawiamy je do nagrzanego już piekarnika. I czekamy, rokoszując się zapachem czekolady ;) Masa: Masło w temperaturze pokojowej ucieramy w misie miksera na puszystą masę. Stopniowo dosypujemy do niego cukier puder. Ucieramy, aż masa będzie

Lawendowe Niebo
Cytrynowe mini babeczki wielkanocne 166

mieszając ciasto. Na koniec dodajemy sok i skórkę cytrynową. Ciasto delikatnie przelewamy do silikonowej foremki na mini babeczki i pieczemy około 30 minut. Po 15 minutach babeczki wyjmujemy z foremek. Gdy babeczki całkowicie wystygnie szykujemy lukier. W miseczce ucieramy cukier z sokiem cytrynowym, na koniec dodajemy kropelkę barwnika. Jeszcze

Kulinarne przygody Gatity
Zawijane bułki drożdżowe z makiem 123

przygotować rozczyn -pół  szklanki mleka podgrzać, dodać pokruszone drożdże, łyżkę cukru i mąki. Ucierać i przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na 15 min.  W między czasie roztopić margarynę, dodać resztę mleka i podgrzać. Mąkę przesiać, dodać sól, cukier i roztopioną margarynę. Wyrobić ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na 1 godzinę

pink envelope
Keks 122

cukru pudru5 jajek1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowy1 łyżka spirytususkórka z cytrynymieszanka keksowa - ciasto będzie bardziej kolorowe  wszelkie bakalie w ilości dowolnej :)Przygotowanie:Margarynę utrzeć i stopniowo dodawać po jednym, całym jajku. Mąkę przesiać z proszkiem i cukrem pudrem, powoli dodawać do ucierania. Gdy całość będzie utarta na jednolitą masę dodać spirytus, skórkę z cytryny i oprószone mąką bakalie

Lawendowe Niebo
Malinowo-czereśniowe muffiny z kruszonką 144

wbijamy jajka, zalewamy je mlekiem i mieszamy. Dodajemy ekstrakt waniliowy i wszystko mieszamy.W drugiej misce ucieramy masło z cukrem, następnie dodajemy masę jajeczną i mieszamy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, które dosypujemy do wcześniej wymieszanej masy.Na blaszkę do muffin wyłożonej papilotkami wylewamy ciasto do połowy wysokości. Następnie dodajemy kilka świeżych malin i zalewamy łyżką ciasta na które ponowie układamy

Słodkie Przyjemności
Pierniczki 188

mąki, dodać roztopione składniki, zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Rozwałkować ciasto, wykrawać z ciasta serduszka małe i duże, specjalną foremką. Układać na papierze lub prosto na blasze i piec przez 15 minut w 180 stop. LUKIER Do białka dodawać stopniowo cukier puder, ucierać. Lukier podzielić na 3 części. Jedną część lukru wymieszać z barwnikiem czerwonym , drugą

Kuchnia Danusi
Ciastka pieguski 204

czekolada mleczna i deserowa pokrojona w kosteczkę, posiekane orzeszki ziemne)Sposób przygotowania:1. Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.2. Dodajemy jajko, chwilkę zmiksować, a potem dodajemy porcjami mąkę i dodatki.3. Na blaszkę wyłożoną papierem wykładamy małe porcje ciasta, pamiętając o robieniu dużych odstępów.4. Ciastka pieczemy ok 15 minut w 180 st.C (do ładnego

Kuchnia domowa Ani
Omlet biszkoptowy z "Besan" 148

120g szpinaku mrożonego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia musztarda przyprawy: sól, pieprz, czosnek, oregano Żółtko ucieramy z mąką, proszkiem do pieczenia i przyprawiamy. Białko ubijamy z szczyptą soli i delikatnie łączymy z masą żółtkową. Szpinak rozmrażamy, odciskamy z nadmiaru wody, dodajemy przyprawy i mieszamy. Ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy pod przykryciem kilka minut z każdej strony. Przekładamy

Kuchenny Skrawek Nieba
Piegowate babeczki 140

proszkiem do pieczenia i sodą. Czekoladę pokroić na kawałki, połowę dodać do ciasta wymieszać. Napełniać ciastem papierowe foremki do 2/3 wysokości. Resztą czekolady obsypać wierzch babeczek. Babeczki ułożyć na blasze włożyć do nagrzanego piekarnika,piec w 175 stop.przez 20 minut. LUKIER Sok z cytryny ucierać z cukrem pudrem do czasu, gdy powstanie jednolita gęsta masa. Upieczone i ostudzone babeczki,polać

Kuchnia Danusi
Ciasteczka "Pieguski" 131

wysmarowania formy  Miękkie masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Dodajemy jajko i nadal ucieramy. W osobnym naczyniu przesiewamy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Do masy maślanej dodajemy przesianą mąkę, siemię lniane i dokładnie mieszamy. Czekoladę kroimy drobno i również dodajemy do ciasta. Teraz formujemy małe kuleczki z ciasta, delikatnie je spłaszczamy i układamy na wysmarowanej masłem formie

Mango Papaja
Dyniowe ciasto 102

Ciasto jest bardzo wilgotne, co myślę że jest zaletą, może trochę podobne do marchewkowca. Przepis znalazłam na blogu pikantna słodycz. Zapraszam na facebooka, na pewno nic wtedy nie przeoczycie :) https://www.facebook.com/charlotte.gotuje Składniki: 2 szkl dyni startej na małych oczkach 2 szkl dyni pokrojonej w bardzo małą kosteczkę 1 szkl oleju 1 szkl cukru 3 jajka 2,5 szkl mąki(...)cynamonu 3 cm kawałek startego imbiru Przygotowanie: Jajka ucieramy z cukrem na białą, puszystą masę. Dodajemy olej i mieszamy. Wrzucamy sypkie składniki - mieszamy. Następnie dodajemy dynię pokrojoną na drobną kosteczkę i startą na tarce oraz bakalie, calość dokładnie miksujemy. Blaszkę natłuszczamy i posypujemy mąką lub bułką tartą, a następnie przekładamy ciasto do foremki. Pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku

charlotte gotuje
Sernik z masą krówkową i solonymi orzeszkami 148

orzeszków polewa czekoladowa do ciasta sól  Przygotowanie: Za pomocą blendera rozdrabniamy ciasteczka, tak aby miały konsystencję piasku. Dodajemy do nich 2 łyżki kakao. Roztapiamy masło i mieszamy z ciasteczkami.  Tortownicę (23 cm) wyścielamy papierem do pieczenia. Spód tortownicy wykładamy masą ciasteczkową i wkładamy na około 30 minut do lodówki.  4 żółtka ucieramy mikserem z 3/4 szklanki cukru(...)Masę przekładamy do tortownicy i wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Po tym czasie uchylamy lekko piekarnik i pozostawiamy w nim sernik aż wystygnie.  Gdy ciasto wystygnie podgrzewamy resztę masy krówkowej w kąpieli wodnej. Przelewamy ją na wierzch sernika.  Na suchej patelni prażymy orzeszki, dodatkowo posypując je solą - dla jeszcze większego "podkręcenia" smaku. Posypujemy nimi

Taste Therapy
Pyszne ciasto Truskawkowa Delicja-z kremem i truskawkową pianką +FILM 403

przepyszne, bardzo eleganckie i orzeźwiające ciasto Truskawkowa Delicja. Sezon na truskawki zaczął się na dobre, więc jak najbardziej zachęcam do jego przygotowania. Ciasto składa się z cienkiego biszkopta, kremu, truskawkowe pianki, truskawek i galaretki.  Jest wysokie, bardzo podzielne i nada się na każdą okazję Zapraszam na film z przygotowaniem tego ciasta krok po kroku  SKŁADNIKI ***przepis na dużą(...)mąkę ziemniaczaną i proszek i delikatnie miksujemy lub mieszamy łyżką. Ciasto dajemy do blaszki wyłożonej papierem do piecz, i wyrównujemy.  Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 15-20 min do suchego patyczka. Biszkopt studzimy. KREM Masło w temp pokojowej ucieramy na puch, potem stopniowo dodajemy ostudzony budyń wciąż miksując

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Proponowane wyszukiwania