Witajcie Kochani! Bardzo dawno mnie nie było, nie pojawiałam się ani tutaj, ani na fejsbukowym fanpejdżu. Niestety dopadły mnie choróbska, najpierw paskudne zatrucie, a później zapalenie
Cakes By KejtSą takie słowa, czy w ojczystym, czy w obcym języku, które głęboko zapadają nam w pamięć. Czasem z uwagi na znaczenie, czasem na brzmienie, a czasami
Pożeraczka, czyli raz adobrzePoczątek września, jest dla mnie zakończeniem pewnego etapu i zaczęciem nowego. Mimo, że mój syn jest już gimnazjalistą z drugiej klasy, wciąż jak co roku
Posadzone i zjedzoneBardzo prosta i bardzo smaczna babka cytrynowa z dodatkiem maku. Ze składników ogólnodostępnych :). Babka jest mięciutka, puszysta, aromatyczna. Nie rezygnujcie z lukru - podkręca smak i dzięki
Opowieści z piekarnikaWilgotna babka o bardzo subtelnym smaku likieru kokosowego z dodatkiem truskawek, oblana delikatnym lukrem truskawkowym- który powstał na bazie soku powstałego z odmrożenia truskawek- oraz posypana
Kraina Miodem PłynącaWielkanoc już niemal za progiem. Gorączkowo planuję kolejne wypieki i zastanawiam się, kiedy zdążę wypróbować te wszystkie przepisy. Na świąteczne śniadanie, brunch właściwie (ach, jak to
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBabki, babki... Nie ma Świąt Wielkanocnych bez babki chyba w żadnym domu. Dlatego w tym roku postanowiłam zmierzyć się z wyzwaniem. Babki bowiem to mój koszmar
Pożeraczka, czyli raz adobrzeC. obudził mnie chwilę przed ósmą. Zbuntowałam się jednak; w końcu to mój wolny poniedziałek, ostatni w tym roku! Budzik nastawiłam na ósmą, nie ma więc
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWiosna jakoś się ociąga, zimno i pochmurnie. Może z długim majowym weekendem zadomowi sóię na dobre… Póki co spróbuje przywołać ją magdalenkami, małymi francuskimi ciastkami
Mia Cucina SofietaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Gotowanie moimi oczamiJa wiem, że w marcu jak w garncu , ale bez przesady! Rano wychodzę z domu - cud, miód i orzeszki. Niebo w zachwycających odcieniach błękitu, różu i
Pożeraczka, czyli raz adobrzeZapraszam Was na lekk ą jak puch, prost ą i szybk ą w przygotowaniu babk ę z makiem intensywnie pachną c ą
La grande e la piccola cuocaOto dowód na to, że wielkanocne wypieki można przygotować w zdrowszej wersji - na mące jaglanej, bez glutenu. O właściwościach kaszy jaglanej (z której mąka powstaje) wspominałam
Domowa Cookierenka AgiNic dodać nic ująć - czyli przepyszna, wilgotna i aromatyczna babka marmurkowa. Babka zawiera dodatek kawy, czekolady i cynamonu, dzięki czemu jest bardzo intensywna w smaku i
Świat CiastaTak sobie myślę, że sokoro każdego poranka termometr wskazuje na przymrozek, a w kalendarzu za chwilę pojawi się grudzień, to czas najwyższy żeby zaproponować Wam coś
Czary - gary w kuchni