ciasto piernik - 4500 przepisów (strona:150/300)

Piernikowe brownie Thermomix 185

dodajemy łyżka po łyżce odmierzony wcześniej cukier. Następnie ustawiamy czas 3 min/obr.3 i dodajemy łyżka po łyżce mąki wymieszanej z przyprawą do piernika. Na sam koniec dodajemy przestudzoną masę czekoladową i mieszamy czas 30s/obr.3. Wyciągamy motylek, ciasto wylewamy na blaszkę o wymiarach 24×30 . Ciasto rozprowadzamy równomiernie po blaszce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 20 min . Piernikowe

Themo przepisy
Korzenne kruche ciasteczka, szybkie 182

pszennej - 1/3 szklanka cukru pudru - 1 żółtko - 100g miękkiego masła - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika - 1/2 łyżki miodu  Wszystkie składniki umieścić w misce miksera i utrzeć jednolite kruche ciasto. Ciasto zawinąć w folię i umieścić w lodówce na min 30 minut (można i dłużej). Blat oprószyć mąką i rozwałkować ciasto

CookYourself
Zdrowy budyń bez gotowania 198

tylko cztery składniki: kakao, banan, awokado i miód. Chwila blendowania i mamy wspaniały, gęsty krem idealny na deser czy jako dodatek do ciast, placuszków, naleśników, owsianek, pieczywa itp. Można wzbogacić deser łyżeczką cynamonu lub przyprawy do piernika i w ten sposób przygotować jego zimową wersję ;) Składniki na 1 większą lub 2 małe porcje: 1 awokado 1 dojrzały banan 2 łyżki

Ze smakiem i z pasją
ŚWIĄTECZNE MUFFINY 170

smakują jak piernik, a robi się je o wiele szybciej, mała słodkość do świątecznej kawy     SKŁADNIKI Ciasto: 1 szkl. mąki, ½ szkl. cukru, 1/2 szkl. pure z dyni, 1/3 szkl. oleju, 1/3 szkl. śmietany 2 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ½ łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczka przyprawy korzennej, ½ łyżeczki cynamonu, 2 łyżki kakao, szczypta soli Polewa: ¼ kostki masła

słodki bratek
Pierniczki 2012 141

karmel się zetnie, to podgotować wszystko. • Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z sodą i przyprawą do piernika. • Do mąki dodać rozpuszczone składniki, lekko przestudzone, przesiekać nożem. • Wbić jajka i zagnieść ciasto. • Położyć na noc do lodówki zawinięte w folię aluminiową. • Na następny dzień, podzielić kulę ciasta

To co kocham
Lebkuchen - niemieckie pierniczki 163

Pamiętajcie, że miodu ma być 200 ml, a nie gram :) Pozostałe składniki mieszamy w misce: mąka, proszek do pieczenia, soda, przyprawa do piernika, migdały i skórkę pomarańczy. Zalewamy letnim miodem, mieszamy łyżką i odstawiamy do ostudzenia. Ciasto będzie trochę klejące, ale takie ma być- nie podsypujcie mąką. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia układamy uformowane kulki wielkości orzecha włoskiego. Lekko

Aga w kuchni
Piernik 125

kawę i wymieszać do rozpuszczenia, następnie dodać połamaną na kosteczki czekoladę i mieszać aż całkowicie się rozpuści. Polewę ostudzić. Jeśli chcemy aby piernik był wilgotny i smaczny przez kilka dni możemy go trzymać w pojemniku na ciasto z pokrywą.   Zapraszamy do zakupów w naszym sklepie

cucinare
Ala Piernik Ciasto Marchewkowe z Ananasem 213

Produkty potrzebne; ananas w puszce 1Sztuka marchew  1/2Kilograma olej 1/2Szklanki soda 1Łyżeczka sól 1Łyżeczka proszek do pieczenia 1Łyżeczka cukier wanilinowy 1Łyżeczka cynamon 1Łyżeczka mąka 200Gramów

pichciszto
Mikołajowe babeczki z cynamonem i miodem 237

składniki połączą się  w jednolitą masę. 3. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i wlać mleko, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem.4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. Blaszkę wstawić do nagrzanego piernika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg w temperaturze 160oC) przez około 24-27 minut. Piekłam na najniższym poziomie

Mała Cukierenka
KORZENNY TORT JABŁKOWO-ORZECHOWY 202

Nie mogłam się zdecydować, którą dekorację mojego ciasta Wam pokazać, więc są dwie :). Po prawej wersja bardziej elegancka, a z drugiego pomysłu ucieszą się dzieci. Białe

Przepisy Aleksandry
ŚWIĄTECZNA KOSTKA ALPEJSKA 1158

Postanowiłam upiec kostkę alpejską, która smakowałaby świętami, więc zamknęłam w niej korzenne przyprawy i pomarańcze. Muszę przyznać, że ciasto wyszło wyśmienite (wiem wiem, że nie brzmi

Przepisy Aleksandry
Tort korzenny, kokosowo-makowy (bez glutenu, cukru) 144

jego rozpuszczenia. Nadal ubijając dodawać po jednym żółtku (po każdym chwilę miksując). Mąkę i skrobie wymieszać razem z kakao i przyprawą do piernika, dalej przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30 minut w temperaturze

Candy Pandas
Pierniczki ze sliwkową nutką 181

łyżki przyprawy do pierników* 2 łyżki powideł śliwkowych* 1 jajko Sposób wykonania Wszystkie składniki umieścić w misce lub na stolnicy, oczywiście mąkę z sodą i kakao wcześniej przesiać i zagnieść ciasto.Ciasto zawinąć w folię spożywczą lub woreczek i włożyć do lodówki na kilka godzin do schłodzenia, a najlepiej na całą dobę.Następnie ciasto rozwałkować na grubość

Mix smaku
Bezglutenowe pierniczki świąteczne 136

podsypania Masło, miód i cukier umieść w garnuszku i podgrzej cały czas mieszając. Dodaj przyprawę do piernika i dokładnie wymieszaj. Lekko przestudź. W misce wymieszaj mąki z sodą i dodaj zawartość garnuszka. Wymieszaj. Dodaj jajka i wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Przygotowane ciasto zawiń w folie spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkuj nawy sypanym

Kuchnia bezglutenowa
Szybkie pierniczki + choinki z pierniczków + lukier budyniowy (bez białek) 187

prawdę szybkie, i to potrójnie: ciasto szybko się robi, jest elastyczne i przyjemne w obróbce (nada się świetnie dla dzieci), po drugie - nie trzeba czekać, aż zmiękną bo są gotowe od razu do jedzenia, a po trzecie - znikają w za skakująco szybkim t em pie :) SKŁADNIKI: (na ok 40-50 pierników)   2 duże jajka 130 g cukru pudru(...)podsypywania) 100 g mąki żytniej pełnoziarnistej 1 łyżka przyprawy do piernika 1 łyżka kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1. Masło rozpuścić i wystudzić. 2. Jajka roztrzepać z cukrem pudrem, masłem i miodem. Pozostałe sypkie składniki wymieszać ze sobą, dodawać stopniowo ciągle mieszając (trzepaczką ręczną lub mikserem). Gdy ciasto będzie już za gęste żeby je mieszać, należy wyrobić je ręką. Gdyby

Kto ugości moich gości?

Proponowane wyszukiwania